Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

שאלה לגבי סטארטר.


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי.

בסטארטר ישנם שני חלקים,אחד גדול(שמכיל בתוכו ציר הנעה,מצמד,פחמים,סלילים ועוד) ואחד קטן(אליו מתחברים הכבלים, מכיל בתוכו,סלילים,קפיצים ועוד) שמחובר מעליו, בין שני החלקים ישנו חוט חשמל עבה , עכשיו, שמתי לב שהחוט הזה בחלק מהרכבים הוא גלוי, ללא כל סיכוך, עם הזמן נוצרת שיכבה של שמן עם לכלוך על אותו סיבי הכבל הגלוי, ונראה כאילו אותו כבל פשוט גמור,שכל נגיעה בו תקרע אותו,כולו שחור משמן ופיח ורק נדמה שהוא לא מוליך טוב.

יצא לי להיכנס לכמה חנויות בשבוע האחרון וראיתי סטארטרים למכירה של כל מיני מכוניות,לרוב חברת ד"ש בפ"ת משפצת אותם , לכולם בלי יוצא מין הכלל אותו כבל היה עם סיכוך עבה.

 

שאלתי היא למה מיועד הכבל הזה, מה עובר בו? זה כבל הארכה או כבל מתח?

האם היותו ללא סיכוך , זה מצב תקין? האם יכול להיגרם משהו עקב היותו גלוי ?

 

תודה.

1085scooby_starter_motor.jpg

פורסם

igal_zeltser, מה נשמע הכל בסדר ?

תכין כובע פלדה,עוד מעט תקבל על הראש בגלל השטויות שאתה כותב.

הכבל בתמונה הוא, כבל פלוס שהולך מהאוטומט לשדות דרך הפחמים,כדי למגנט את ליבת השדות

ולגרום לעוגן להסתובב.

דוד

עריכה,בגלל שהודאת לא תקבל על הראש,הסר כובע פלדה. :-D :-D

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

החלק העליון של המתנע (סטרטר) שדוד קרא לו אוטומט הנו סלונואיד שיש לו 2 תפקידים כשהוא מקבל זרם הפעלה ממתג ההתנעה בחוט החשמל הדק המתחבר אליו:

1. לדחוף את שינן ("בנדיקס" - גלגל שיניים קטן) המתנע אל גלגל השיניים הגדול של המנוע כדי לסובב המנוע להתנעתו.

2. יצירת מיתוג חשמלי המעביר זרם גבוה מהמצבר, דרך פחית מגע בתוך הסולונואיד ודרך הכבל הקטן,האמור בשאלה, אל מנוע המתנע שמתחיל להסתובב ולסובב את מנוע הרכב.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

רפי,לא הבנתי מה זה "שדוד קרא לו אוטומט" מאז ועד היום החשמלאים קוראים לו "אוטומט הסטרטר "

עוד לא שמעתי חשמלאי שיומר ללקוח הסלונואיד שלך הלך,אלא האוטומט הלך.

למרות שהוא אכן סלונואיד.

בברכה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

GL 10 : ראשית תאור של הרכיבים: "הגליל הקטן" הוא אוטומט סטרטר ( או סולאנויד) שמחובר אליו קו ראשי מהמצבר וקו הפעלה מהסויץ' ,"הגליל הגדול " הוא מכיל את הבנדיקס ואת השדות האלקטרו מגנטיים (או המגנטים ) של הסראטר, (החוט הגלוי) הזנת מתח לפחמים כאשר מפעילים את הסטרטר (רצוי שיהיה מבודד), בין שני הרכיבים מחבר מנוף הבנדיקס והזנת פחמים. אופן הפעולה: כאשר מסובבים את מתג ההתנעה (סוויץ') מזינים מתח אל האוטומט שבנוי משני סלילים , סליל מושך וסליל מחזיק , סליל המושך מושך את ליבת האוטומת כלפי פנים , אל ראש הליבה מחובר מנוף שדוחף את הבנדיקס אל זר המניע שבמנוע ( גלגל שיניים גדול לפי תאור של רפי), בזמן שהשיניים משתלבות הליבה מגיעה למתג שמחבר בין הקו הראשי שמגיע מהמצבר לקו הפחמים, המתנעה מתחיל להיסתובב ומסובב את המנוע .סליל השני שבאוטומט נכנס לעבודה ועוזר להחזיק את הליבה בכוח . הסטרטר המתואר הוא סטרטר טיפוסי ופשוט.

 

יום טוב יצחק.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

רפי, החלק שיצחקי קורא לו אוטומט,אכן נקרא כך בין בעלי המקצוע.

 

כנס בבקשה ל-Google ורשום "אוטומט סטרטר", תופתע שלא רק יצחקי ודוד קוראים לו כך.

בברכה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

בעלי המקצוע גם אומרים סטרטר ולא מתנע, בטריה ולא מצבר, מוטרה ולא אום, שייבה ולא דיסקית,

סופפ ולא שסתום, קויל ולא סליל הצתה, פלאג ולא מצת ועוד ועוד.

אני מנסה בסה"כ, קצת ובעדינות, להחדיר את המושגים בעברית ואל תשכח שגם אני בעל מקצוע מתחום הרכב.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

רפי ידידי,סליחה שאני סותר שוב את דברייך.הכבל הקצר מעביר זרם הפעלה לסטרטר(מתנע).

 

הוא כן מבודד ואפילו עובר בתוך הגוף לפנים הסטרטר,דרך טבעת גומי המותקנת בגוף המתנע או

במכסה הפחמים.

בידידות

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

×
×
  • תוכן חדש...