Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

:grin: שלום למומחים וסתם אנשים טובים.:grin:

יש לי כמה שאלות שיוכלו לעזר לי המון ואולי לחסוך הרבה כסף:

יש ברשותי סקודה פיבוריט 1.3 (781.135)LX שנת ייצור 94 140000 קילומטר

המצב של האוטו טוב מאוד רכב היה בבעלות מוסך סקודה מורשה 4 שנים וטופל כמו שצריך.

הבעיה שלו\ה שהוא שותה דלק כמו מים למרות שהוא\היא צריך\ה להיות רכב חסכוני\ת !

:?: מה צריכה להיות תצרוכת דלק של האוטו הזה בפועל בספר רכב כתוב 1ל 16 ?

והוא שותה 1ל10

:?: הפילטר אוויר ודלק די משומשים(5000 קילומטר 8 חודשים) והמצתים הוחלפו לפני

(שנה ו - ק"מ10000) וחותי הצתה נראה לי לעולם לא האם צריך להחליף משהו??

:?: איך בודקים כיוון ההצתה ברכב הזה?

:?: האם כדאי לנקות את הקרבורטור בעזרת ספריי או כדאי להשקיע ולנסוע למכון קרבורטורים שהוא ינקה וכמה זה יעלה לי ?

:idea: בבדיקה במכון קרבורטורים בדקו לי את CO יצא תקין 2.4 ומותר עד 3.5

וכיוונו את הקרבורטור ל 880 RPM ולפי הCO הוא אמר שצריכת הדלק מצויינת!

:?: בטורים סרק נמוכים הרכב לפעמים עובד מצויין ולפעמים משום מה מתחיל לרעוד קצת בנסיע הכל מצויין מה יכולה להיות הסיבה? ניקוי קרבורטור יעזור ?

:?: חוץ מזה שבמהירות בינונית הילוך שלישי נשמע קול כמו של שריקה עמוקה "הווווו"

האם זה צמיגים? או בעיה במנוע ?

:?: אם איזה חומר כדאי לנקות את המפלג ? (WD40) (ספרי ניקוי מנוע) בסדר?

עוד שאלה אחרונה באמת !

:arrow:

:?: כשמתניעים את האוטו הצוק האוטומתי צריך להיכנס לפעולה לפעמים הוא ישר מעלה את הטורים ל1100 ולפעמים רק לאחר 2-3 דקות לפעמים בכלל לא ! ו מוריד את הטורים לאחר 10 דקות פחות או יותר ! בקיצור פעולתו לא קבוע איך לבדוק ו איך לתקן ?

תודה תודה תודה !

כל השאלות ממש חשובות לי ואין לי כסף להשקיע אפילו 300 ש"ח אני חייל

בגלל זה אני רוצה לנסות לתקן לבד (פעם עבדתי במוסך ..

:smile: )

אני מודה מראש לכל העוזרים !

תודה תודה תודה !

FAVORIT LX לא מה שחשבתם.:king:

פורסם

שלום וברכה,

קצת סדר ומשמעת , לפני הכל:

1. אנא הימנע משימוש בכתב נטוי ו/או מודגש שלא לצורך. סתם מוציא לנו את העיניים.

2. אתה מוזמן להשתתף בוועדת הקישוט של הפורום או לחילופין לחדול מהשימוש בכ"כ הרבה סמלונים ללא צורך.

3. מוטיב חוזר אצלך - סימן קריאה בכותרת. סימן קריאה פירושו הוירטואלי - צעקה. נא להפסיק לצעוק.

לגבי הרכב עצמו - לדעתי יש לטפל בצ'וק האוט' בלבד. אל תצפה לצריכה משולבת טובה בהרבה מ-1:10 , בטח באוטו עם 140K ק"מ (עזוב את הפרוספקט , הוא לא ריאלי).

לאור רמת השאלות - עדיף לתת לבעל מקצוע לטפל בעניין. בצע חיפוש בפורום.

בכל שאר הדברים לא הייתי נוגע , למעט אולי הרעש.

פורסם

טיפולים כדאי לעשות פעם בחצי שנה או 10K, אם אתה נוסע מעט כפי שאתה מציין תחליף פעם בחצי שנה, ראש שקט... מצתים ניתן להחליף במרווחים יותר גדולים אולי פעם ב10K תוציא ותבדוק את מצבם.

חוטי הצתה מחליפים רק אם יש תקלה (בריחת ניצוץ וכו')

כל ענין הקרבורטור, טורים, צ'וק וכו' זה סיפור בפני עצמו הכי מומלץ שתיגש לצביקה מהפורום שיושב בנתניה (שווה את הנסיעה גם אם אתה גר רחוק) והוא יכול לטפל בנושא זה. בכל מקרה אל תנקה בספרי!!!

בנושא רעשים קצת קשה לעזור דרך כאן בלי לדעת עוד ע מצב המנוע, צמיגים ועוד.

ולטובת כולנו תכתוב טיפה יותר מסודר ואולי אף ממוספר פעם הבאה... ;)

צביקה

...Carpe Diem

פורסם
שלום וברכה,

קצת סדר ומשמעת , לפני הכל:

1. אנא הימנע משימוש בכתב נטוי ו/או מודגש שלא לצורך. סתם מוציא לנו את העיניים.

2. אתה מוזמן להשתתף בוועדת הקישוט של הפורום או לחילופין לחדול מהשימוש בכ"כ הרבה סמלונים ללא צורך.

3. מוטיב חוזר אצלך - סימן קריאה בכותרת. סימן קריאה פירושו הוירטואלי - צעקה. נא להפסיק לצעוק.

לגבי הרכב עצמו - לדעתי יש לטפל בצ'וק האוט' בלבד. אל תצפה לצריכה משולבת טובה בהרבה מ-1:10 , בטח באוטו עם 140K ק"מ (עזוב את הפרוספקט , הוא לא ריאלי).

לאור רמת השאלות - עדיף לתת לבעל מקצוע לטפל בעניין. בצע חיפוש בפורום.

בכל שאר הדברים לא הייתי נוגע , למעט אולי הרעש.

שמר, מדוע מכונית שעברה 140 אלף קמ'' אמורה לשתות הרבה יותר דלק ? אגב אצלי עם הטווינגו שעשתה קרוב ל180K שותה כמעט כמו נתוני יצרן . בעיר לדוגמה 1 ל12וחצי . תודה מראש

ח חי חיפ חיפו חיפושי חיפושית שלי שלי:)

פורסם
שמר, מדוע מכונית שעברה 140 אלף קמ'' אמורה לשתות הרבה יותר דלק ? אגב אצלי עם הטווינגו שעשתה קרוב ל180K שותה כמעט כמו נתוני יצרן . בעיר לדוגמה 1 ל12וחצי . תודה מראש
אין קשר ישיר לרכב שעבר 14000 ק"מ , לבין רכב שעבר 40000 ק"מ, יש קשר לרמת התחזוקה שלו.

רכב בעל קרבורטור שלא מתוחזק ולא מטופל, ומנסים לחסוך בטיפול בלב של המנוע =הקרבורטור,

על ידי שימוש בספריי, במקום בפרוק ניקוי וכוון מקצועי, התוצאה מתבטאת בתוצאות שנרשמו, מי שאין לו כסף, שלא יחזיק רכב, רכב לא נוסע על אוויר, הוא נוסע דלק, ודלק עולה כסף, ותצרוכת דלק של 1:10

משולבת היא סבירה בהחלט לרכב זה.

ולעולם אין להסתמך על נתוני יצרן, זהו כלל ידוע.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

עניין של בלאי בכל רכיבי המערכת. באופן ממוצע תהיה עלייה בצריכת הדלק. כל מקרה לגופו.

פורסם

נשמע מעולה, אני לא יכול להצביע על שום דבר שמצלצל כמו תקלה.

בכל זאת, מדובר באוטו שעבר כבר 140,000.

צריכת הדלק בסדר גמור, סע לשלום, אל תפתח ואל תנקה מה שעובד כמו שצריך,

ותחסוך לקראת הטיפול (שמן ונוזל קירור יעודי - לעולם לעולם לעולם לא מי ברז).

לגבי כיוון קרבורטור - מתי שתרצה פנה לצביקה, המומחה מס' 1.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כמה עולה לנקות קרבורטור ביסודיות ולכוון אותו כמו שצריך? לפי מה שאני יודע לא יקר?

בעל מקצוע גם יזהה עם יש בעייה בצ"וק האוטומטי וכמה יכול לעלות תיקון?

FAVORIT LX לא מה שחשבתם.:king:

• תוכן חדש...