Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום הרכב שלי הוא פורד מונדיאו שנת 95 וכרגע מותקן בו מגבר שני ערוצים שך JBL P180.2 שבינתים מגביר דוטק ונותן 90RMS לערוץ ובקרוב מאוד אני מתכון להוסיף מונובלוק כניראה של היפוניקס מדגם BRUTHUS1205 שיעבוד ב4 אום ויספק 450 RMS לסאב של ADIRE AUDIO SHIVA

כבל המתח שעובר מהמצבר למגברים הוא 4G אם פיוז 60A וברצוני לעשות את שידרוג שלושת הגדולים ואני רוצה שתעזרו לי בבקשה.

אם מישהו יכול להסביר לי איך הולך התהליך איפה ממוקמים הנקודות ברכב שלי אם מישהו יודע?

אם מישהו יודע איך ומה אני צריך לפרק ברכב שלי כדי לעשות זאת(בימים הקרובים אני יעלה תמונות של תא המנוע)?

והאם מישהו חוץ משלו מהפורום יודע על שימוש בכבלי חשמל וחומרים של חשמל תעשיתי?

והאם שידרוג זה בלי שידרוג אלטרנטור יספיק למה שיופעל אצלי ברכב?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אנטיזחן,

1. לגבי המגברים שלך נראה לי שעובי של כבל 4G מספיק בהחלט.

2. שדרוג של שלושת הגדולים תמיד מומלץ. שידרוג של שלושת הגדולים אומר: החלפת הכבל בין האלטרנטור למצבר בכבל עבה יותר, החלפת כבל המינוס בין המצבר לגוף הרכב בכבל עבה יותר והחלפת כבל המינוס בין המנוע לגוף הרכב בכבל עבה יותר.

3. כמה אמפר מספק האלטרנטור ברכב שלך? אני ממליץ לך להרכיב קודם את המערכת ואז ליראות אם יש צורך בשידרוג האלטרנטור. בס"כ לא מדובר כאן על מערכת סופר מטורפת מבחינת הספקים ותצרוכת חשמל.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם
פעם שביררתי אמר לי המוסכניק שיש לי אלטרנטור 90A אבל זה לא בדוק ב100% אם אכן יש לך אלטרנטור של 90A לדעתי לא תצטרך לשדרג אותו.

והכבל שצריך להחליף בין האלטרנטור למצבר זה ה- או ה+? כבל פלוס

התשובות באדום.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

סבבה תודה ויש למישהו ניסיון אם שידרוג כזה ברכב שלי או אם מישהו יודע איפה אני יכול למצוא שירטוטים של מערכת החשמל שיש ברכב שלי או טיפים וכד'...

ואיזה כבל אמור להיות כרגע ברכב שלי(המקורי) ואיזה עובי הוא?

פורסם

איזה שירטוטים של מערכת החשמל , בשביל מה?

מה?, אתה הולך לשחזר מערכת חשמל?

תתקין את המערכת, בסיומה, ורק בסיומה, יש להפעיל אותה בעוצמה גבוה (בלי לגרום נזק) להפעיל אורות, להפעיל מזגן, ולבדוק נפילות מתח בין האלטרנטור לבין המצבר , גם בפלוס וגם במינוס. עד 0.2 וולט מקסימום ותחת עומס בלבד (כך לבצע את הבדיקה)

לאחר מכן לבדוק את אותה בדיקה בין מינוס מצבר ובין הפח של האוטו (שהרי לשם אתה מחבר את המינוס של המגברים)

אם הנתונים לא יחרגו מהרשום, הרי שאין צורך בשום שידרוג של שום דבר, ובתנאי שהבדיקה מבוצעת כראוי ומדוייק.

אם הנתונים יחרגו, תרשום את התוצאות בדיוק ואם תרצה אסביר לך מה לעשות.

בברכה ובהצלחה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

איך אני בידיוק בודק את זה יש לי מודד אבל לא הבנתי בידיוק איך אני אמור לחבר את הקטבים שלו האם אני צריך להוציא את הכבלים מהמצבר ולהעביר ביניהם למצבר את המודד?

האם אני צריך להגיע לאלטרנטור עצמו?

אם אפשר בבקשה הסבר קצת יותר מפורט אל התהליך ואם מישהו יודע היכן ממוקם ברכבי האלטרנטור והיכן ממוקם הכבל שעובר בין המנוע לאלטרנטור?

והאם לא עדיף בכל מקרה לשדרג את שלושת הגדולים, זה לא סיפור יותר מידי יקר וזה בטוח לא יזיק אלה רק יואיל ככה אני גם יכין תשטח לשידרוג עתידי אם יהיה?

פורסם

1. בין האלטרנטור למצבר אתה מעביר כבל נוסף ,מינימום בעובי של 4G ועוטף אותו בשרשורי.

2. בין קוטב המינוס של המצבר לבין נקודת הארקה בשלדה הקרובה ביותר אתה מעביר כבל נוסף, מינימום בעובי של 4G ועוטף אותו בשרשורי.

3.בין נקודת המינוס של המצבר לבין נקודת הארקה בשלדה הקרובה ביותר אתה מעביר כבל נוסף ,מינימום בעובי של 4G.

לפני העברת הכבלים תבדוק מפל מתח על המצבר עצמו בעומס מלא של מערכת החשמל(אורות דרך,וינקרים,אורות חירום,מגבים,מזגן,מפשיר אדים,מפשירי מראות-אם יש,חלונות חשמליים וכו' וכו' וכו').

וכמובן תבדוק לאחר שדרוג נקודות החיבור לכבלי 4G, תבדוק שוב, ותראה מה מפל המתח.

אם זה מתחת ל13.6-13.4 רצוי מאוד לחזק את האלטרנטור(אם אפשר) או להחליף לאחד חזק יותר.

אם כי אני מאמין שבצריכת החשמל של מערכת הסטריאו שלך לא תזדקק לכך סה"כ מדובר על הספק טוטאלי של כ600-650 וואט RMS ואני מאמין שצריכת החשמל תהיה יחסית נמוכה.

אבל, וזה אבל גדול- אם יש לך את האפשרות לחזק אלטרנטור זה תמיד מבורך.

אני על הספק פחות מזה- דאגתי לאלטרנטור הכי חזק שאני יכול לארגן ברכבי(כעת הוא עומד על 145 אמפר).

under construction..

פורסם

אוקי עכשיו צריך רק למצוא היכן נימצא ברכבי באלטרנטור והיכן הכבל שיוצא מהמנוע אם מישהו יודע משהו על המיקומים העלה ברכב שלי אני ישמח?

ושאתה אומר בדיקת מפל מתח זה פשוט לחבר שני הקטבים של המודד ל+ וה- במצבר?

פורסם

אני רוצה לעשות לבד כן, את הכבל - בין במצבר לשלדה אין בעיה להעביר/להחליף את הכבלים בין האלטרנטור למצבר ולמנוע קצת יותר מסובך אני יעלה תמונות יותר מאוחר ניראה אם תוכלו לעזור לי.

פורסם

לא נהוג להוסיף פיוז בין האלטרנטור לבין המצבר, אם כי זה ממש לא יזיק, אבל ממש לא.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אז אין צורך בהוספת פיוזים?

עכשיו בקשר לכבלים הלכתי לכמה מקומות באזור שלי וביררתי אצל מתקין אחד הוא רוצה 45 שקל למטר 2G של דראגסטר

חוץ ממנו הלכתי לעוד חנות ל"חומרי חשמל לתעשיה" וביקשתי מהם כבל 35 מ"מ (שמה זה על פי מ"מ ולא G?) בכל מקרה על פי הטבלה כאן בפורום 35 מ"מ זה 2G ומה שהביאו לי בחנות ניראה בידיוק כמו הכבל 4G שיש לי ברכב הם הציעו לי כבל אחר של 50 מ"מ שבאמת ניראה כמו 2G ואל פי הטבלה זה אמור להיות 0G, והמחירים הם 25 שקל למטר ל35 מ"מ.

ו35 שקל למטר ל50 מ"מ.

במה לבחור האם המחירים הם טובים, והאם 3 מטר יספיקו לי?

עכשיו בקשר לעבודה עצמה הגעתי לאלטרנטור וצילמתי אותו ואת שאר תא המנוע בהאלטרנטור מלמעלה ראיתי חוט אחד ממש דק שיוצא ומתחבר לתוך מעין צמא של הרבה חוטים וממנה יוצא חוט גם דק שהולך לאזור המנוע ושם הוא תפוס.

מלמטה לאלטרנטור יוצא כבל שחור בערך בעובי 10G אך אני לא רואה בידיוק להיכן הוא מגיע

ואת הכבל- של המצבר אין בעיה לראות גם די דק והולך מהמצבר לפח הרכב אך מתושבת ה- במצבר יוצאים עוד שני כבלים שהולכים למקומות שונים

ומה+ במצבר גם יוצאים 3 כבלים שונים שהולכים למקומות שונים(חוץ מאלה של ההתקנה שלי)

תסתכלו בתמונות ותיראו אם תוכלו לעזור לי על פי התמונות ועל פי מה שכתבתי למעלה אני רק צריך להבין היכן נימצאים ומהיכן יוצאים הכבלים שבין האלטרנטור למצבר ובין המנוע לשלדה?

תודה!!!

-.jpg

-2.jpg

+.jpg

a1.jpg

a2.jpg

a3.jpg

• תוכן חדש...