Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7263 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר על קליאו B 1.4 (דור שני, עם הפנסים הענקיים). שנת 2003.

הרכב עם 60K (של אחותי, יד ראשונה). בחברה אומרים שהטיימינג מתבצע ב-120K או 5 שנים, נשמע לי מוזר, למישהו מהמכונאים פה יש מידע שונה? או שלקרסו יש ביצים גדולות?

בנוסף, צריכת הדלק באוטו, מזעזעת.

לפי השירשורים של בעלי הקליאו ספורט, הם עושים מעל 1:10.

אני בתוך העיר עושה 1:7-8. מישהו מכיר בעיה כלשהי ברכב שיכולה לגרום לזה?

ידיים ויכולת לטפל באוטו יש לי, השאלה אם אנשים מכירים בעיות ברכב הקשורות לנושאים האלה.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

מה שאמרו לך לגבי הטיימינג במוסך נכון בהחלט.

לגבי צריכת הדלק: האם הרכב אוטומטי? האם הנסיעות מתבעצות עם מזגן פועל?

פורסם

אוטומט אכן, מזגן פועל (קיץ).

אבל עדיין.

וולקן 1.9 עם מזגן, לא צורכת ככה דלק.

ה-BMW שלי, שוקלת חצי טון יותר, מנוע גדול יותר, מגיעה לצריכת דלק קצת יותר טובה.

פאקינג 1.4 על טון של אוטו.

אני באמת לא קורע אותו, בקושי מגיע ל-3K סל"ד, נסיעה רגילה.

למה 1:7-8.

פורסם

שים לב שהתנאי לביצוע טיפול טיימינג במועדים שנקבת לעיל (120K ק"מ / 5 שנים, המוקדם מביניהם) מבוטל, כאשר הרכב מבצע את מירב נסיעותיו בעיר.

הדבר מופיע במפורש בספר הטיפולים של הרכב, אתה מוזמן לקרוא את כל הוראות התחזוקה (אגב, זה מומלץ תמיד).

אם הרכב אכן מבצע את מרב נסיעותיו בעיר, יש להקדים את הטיפול, בהתאם לכמות הנסיעות הקצרות והעירוניות.

כמו כן, הדבר נכון גם לגבי שאר הטיפולים (מהחלפת שמנים, דרך החלפת מסננים וכלה בהחלפת נוזלים נוספים).

לגבי נושא צריכת הדלק:

נסה תחילה לבדוק את המקור לבעיה בדברים הפשוטים, הנגישים והזולים.

1. אופי הנהיגה - האם הוא השתנה? האם נוסף נהג למשפחה?

2. בדוק את מסנן האויר - מתי זה הוחלף לאחרונה? האם הוא מפויח וסתום? עלותו נמדדת בעשרות שקלים והחלפתו אורכת דקות בודדות.

חזור ועדכן בתוצאות.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

האוטו בדיוק לפני טיפול גדול (ז"א שכבר 15K לא החליפו כלום).

אני אחליף בו את הכל, נראה אם זה משתפר.

קויל מקולקל, הוחלף כבר.

4 פלגים, פילטרים, שמן חדש.

נראה אם זה יעזור.

האוטו של נהגת יחידה, אחותי בחו"ל ,אז האוטו אצלי.

זכור לי, גם בעבר כשנסעתי בו, הגעתי ל-1:9 בלי לקרוע את הרכב.

נראה אם זאת הבעיה.

אני יודע שמחשב רכב הוא לא הכי מדויק, אבל בהאצה מרמזור ומשיכת הילוכים עד 4-4.5K, האוטו מגיע לצריכה של 1:6-5.5. משהו לא ברור.

הבחור שאמר שהטיפולים מצטמצמים.

האם אתה יודע על כמה מדובר בערך?

האוטו נוסע רק נסיעות עירוניות. יחס של 90%/10%.

אני אעשה בדיקה בזמן הטיפול, נראה אם יש צורך להחליף טיימינג.

פורסם

דווקא המחשב כן מדויק מאוד. צריכת הדלק שלך לא תקינה.

לא הייתי מושך את טיפול הטיימינג עד 120K ק"מ או 5 שנים.

*בעת החלפת הטיימינג מומלץ מאוד להחליף גם את משאבת המים.

Veni Vidi Vici

פורסם

מחשב הדרך מדויק מאד, הן בצריכת הדלק הרגעית, והן בצריכת בדלק הממוצעת (נתון אחד שנגזר ממשנהו).

ואכן, בהאצה מרמזור, ובסל"ד גבוה, צריכת הדלק באופן רקעי תהיה גבוהה, כפי שציינת.

לגבי שאלתך:

עפ"י הוראות היצרן המפורשות, מאחר ומירב הנסיעות הן עירוניות, עליך לצמצם את מרווח הטיפולים באופן משמעותי.

לדוגמא, אחת מההנחיות ההעיקריות (שאליהן, לצערי, לא התייחסת עד כה), המופיעות בספר הטיפולים של הקליאו שברשותך, היא:

במידה ומשטר הנסיעות הוא עירוני ברובו, או שמספר הנסיעות הקצרות ברכב הוא רב (טמפ' מנוע קרה), או שמדובר ברכב חלוקה, יש לבצע החלפות שמן במחצית מהזמן / הק"מ השוטף, הנספר בין הטיפולים.

משמע: אם מרווח הטיפולים השוטף הוא 30K ק"מ / שנתיים, אך משטר הנסיעות של הרכב אינו שגרתי (עירוני, רכב חלוקה וכו'), יש לבצע החלפת שמן+מסנן שמן (למשל) לפחות אחת ל-15K ק"מ.

ולכן, המלצתי אליך היא לצמצם את מרווחי הטיפולים, כדי לשמור על מכלולי המנוע, ולהאריך את חיי הרכב.

הדבר נכון הן להחלפות נוזלים (שמן, קירור, בלמים, הגה כח) ומסננים, וכמובן להחלפת רצועת טיימינג ורצועת אביזרים + מותחנים.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

• תוכן חדש...