Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7289 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה, צריכת הדלק של המכונית שלי לא מסתדרת לי ואני זקוק לעזרתכם כדי להבין זאת.

המכונית המדוברת - פולו 1.4 (75 כ"ס אם זה משנה) שנת 00 (הדור החדש) ידנית.

מהו גודל מיכל הדלק שלה? אחרי המון חיפושים, כולל פורום זה, לא מצאתי תשובה לשאלה.

לפי מה שהבנתי מהספר, המיכל מכיל 45 ליטר , שמתוכם 7 ליטר רזרבה (אני לא בטוח שהבנתי את הקטע ולכן אני מחפש חיזוק לכך).

בנסיעה ללא מזגן המכונית מאוד חסכונית (אין לי מספרים על הנייר), אבל מרגישים את זה בנסיעה וגם בביקורים בתחנת הדלק. כאשר אני מדליק מזגן, אני מרגיש שאני מבזבז יותר דלק (מין הסתם...), אבל בצורה די גדולה ולכן אשמח לשמוע אם למישהו יש נתונים לגבי צריכת דלק לקילומטרים עם מזגן ובלי בנסיעה רגועה (אני לא לוחץ "חזק" על הדוושה).

אשמח לעזרה, ע"מ שאוכל לבדוק זאת בעצמי.

פורסם

חיפוש היה יכול להועיל. אבל בכל זאת:

תמלא מיכל מלא, תאפס את מד הקילומטרים וצא לדרך, השתדל לנסוע בלי מזגן ובפעם הבאה שתהיה בתחנת הדלק תמלא שוב טנק מלא ותחלק את מספר הקילומטרים שמופיעים בצג במספר הליטרים שנכנסו לך במיכל. זאת הצריכת דלק שלך ?:1 . ובבדיקה השנייה עשה את אותו הדבר רק כאשר המזגן פועל ותראה מה היא צריכת הדלק שלך כאשר המזגן פועל. תשתדל לנסוע באותן דרכים בשתי הפעמים - עירוניות/בין עירוניות ובשתי הבדיקות באותה "אגרסיביות" - בין אם בלי ללחוץ הרבה על הדוושה ובין אם ללחוץ הרבה על הדוושה.

אחרי שתתן נתונים מדוייקים יוכלו להגיד לך אם אכן יש לך בעייה או שמא זו היא צריכה נורמלית שנובעת מהעובדה שהפעלה של המזגן צורכת כוח מהמנוע - מה שצורך עוד דלק.

פורסם

קודם כל תעשה בדיקת צריכת דלק. כמה האוטו צורך ב100 קמ'' ודבר שני המיכל שלך 45 ליטר גם לפי מה שאני יודע .והרזבה זה מתי שהנורה דולקת נשאר במיכל 7 ליטר

ח חי חיפ חיפו חיפושי חיפושית שלי שלי:)

פורסם

כל תעשה חישובים כמה האוטו אוכל לך כמו שצריך

אוף! נמאס לי לחזור על אותו תקליט כל פעם מחדש...

1. למלא פול

2. לאפס את הקילומטרז'

3. ליסוע כמה שבא לך (רק לא להגיע למיכל ריק כן?)

4. לתדלק באותה תחנה באותה פיית תדלוק שוב פול

5. לעשות חישוב: כמה קילומטרים האוטו עשה בין התדלוקים (יהיה רשום לך בקילומטרסז' שאיפסת)

לחלק לכמה ל-י-ט-ר-ים נכנס לאוטו

התוצאה שיוצאת היא הנתון המדוייק כמה האוטו אוכל.

בהצלחה

פורסם

אני מכיר את השיטה. חבר'ה, לא להתעצבן עלי, את זה כבר ידעתי ממזמן.

הייתי צריך עזרה בלדעת את כמות הליטרים במיכל הדלק שלי, כי לא יכולתי לחשב בלעדי זה.

בכל אופן, אשמח לשמוע מבעל פולו בעבר או בהווה נתונים שהוא מדד, כדי שאוכל להשוות עם שלי.

פורסם

כבעל פולו שנת 2000 75 כ"ס 1400 אני יכול להגיד אחרי אין ספור

בדיקות אחרי כל תדלוק מהיום שרכב נקנה ועד היום שהאוטו עושה 1:14-1:15. עם מזגן 1:13

אבל ממוצע של 1:14 כאמור (נסיעה של כ 50 ק"מ ביום בוקר ללא פקקים ערב עם פקקים(צריכה גבוהה יותר)). נסיעות בעיר יחסית מועטות אבל עדין נעשות.

לגבי גודל מיכל דלק (נתונים מבוססים מספר היינס): 45 ליטר

למכירה - ספר היינס מקורי לפולקסווגן פולו

2000-2002 כחדש ! ! !

פורסם

45 ליטרים זו הכמות ע"פ ספר הרכב, הייתה להוריי פולו כזו מיומה הראשון היא הייתה אצלנו כ- 5 שנים והצריכת דלק שלה מצויינת גם עם מזגן! פולו בדיוק כמו שלך רק שנת 2002.

מחוץ לעיר על 120 קמ"ש עם מזגן ו-4 נוסעים (כבדי משקל יש לציין) ועוד עם איחור של 4 אלף ק"מ בטיפול הגעתי לצריכת דלק של 18.5 ק"מ/ל'! תאר לעצמך שהייתי נוסע לבד ללא מזגן כמה הייתי מגיע. (ועשיתי בשיטה של מילוי המיכל עד הסוף, איפוס המונה, ושוב מילוי המיכל וחילוק מס' הק"מ במס' הליטרים).

שאתה עם מזגן אתה צריך למשוך טיפה יותר את הטורים כי אם לא אתה מאמץ את המנוע יתר על המידה וזה אולי מה שגורם לך לצריכת דלק גבוהה.

בעיר בד"כ הייתי מגיע איתה ל- 13 ואפילו 14 ק"מ/ל' ועם מזגן זה בד"כ היה כ- 12 ק"מ/ל'.

מתי הרכב עבר טיפול תקופתי לאחרונה ומה הוחלף? האם ניקו בעבר מצערת? (המצערת בפולו נוטה להתלכלך מהר מאוד!) צריכת דלק גם יורדת לאחר ניקוי מצערת, מנסיון! (וגם תגובת הדוושה משתפרת פלאים).

בדוק מתי הוחלפו מצתים, מסננים, שמן ולאיזה שמן החלפת, וכד'. בקיצור, כנס למוסך אבל זאת לאחר בדיקה של צריכת הדלק ולא ע"פ העין, אלא שתבוא למוסך כבר עם מספרים.

איתמר ג'ורג'.

פורסם
אני מכיר את השיטה. חבר'ה, לא להתעצבן עלי, את זה כבר ידעתי ממזמן.

הייתי צריך עזרה בלדעת את כמות הליטרים במיכל הדלק שלי, כי לא יכולתי לחשב בלעדי זה.

בכל אופן, אשמח לשמוע מבעל פולו בעבר או בהווה נתונים שהוא מדד, כדי שאוכל להשוות עם שלי.

וזה למה!!?

פורסם

שים לב שישנה כמו פיית ניקוז בפתח המיכל

כאשר אתה לוחץ עליה היא מנקזת אויר ויכולים להיכנב גם 52 ליטר למיכל

שים לך שאתה ממלא 45 בכל חישוב.

כלומר חכה לרזרבה ותמלא 38 ליטר

לפי זה תחשב

סובארו XV 2016 - כוכבים בעניים

• תוכן חדש...