Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בקשר לחוק ורישיונות!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אני לודמ נהיגה על רכב! ביום שישי היה לי את השיעור הראשון.

באותו זמן אני מעוניין לעשות גם רישיון על קטנוע!

לפי מה שהבנתי אם אני עושה קודם רישיון על קטנוע אז החוק של הסעת מקסימום 2 נוסעים לא תופס עלי? נכון?

האם זה נכון? אני חייב עזרה איך אני יכול לדעת בוודאות!?

תודה מראש

פורסם

לפי מיטב ידעתי רק אם היה ברשותך רשיון נהיגה על קטנוע לפני ה1.11.2005 אינך נכלל בחוק של ה2 נוסעים, אולם אם לא היה ברשותך רשיון לקטנוע לפני התאריך הינך נכלל בחוק של ה2 נוסעים עד גיל 21.

FIAT BRAVO

פורסם

אין שום סייג כזה בתקנות התעבורה

BindeR

כן

ואתה יכול לעשות חיפוש

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מי שמחזיק ברישיון על קטנוע, ועובר טסט על רכב, אינו חייב במלווה. זוהי פירצה בחוק שיצאה לא מזמן ועומדים לתקן אותה מיד. להזכירך, מדובר על קבלת רישיון ונהיגה בלי מלווה, דבר שלא יעלה על הדעת.

תזכורת: בתאריך 1.11.2005 יצאה הוראת שעה שאומרת שמזך זמן הליווי מתארך לשלושה חודשים (מחודשיים) וישנה הגבלת נוסעים- מקסימום שני נוסעים. לפני התאריך הנ"ל, לא היו הגבלות נוסעים

אל תוציא רישיון על קטנוע כדי שלא יהיה לך מלווה על אוטו. תילחם לנהוג עם מלווה, לטובתך ולטובת המשתמשים האחרים בדרך.

להזכירך- המחזיק ברישיון על רכב, פטור ממבחן עיוני על אופנוע עד 50 סמ"ק. סתם לידע כללי, אם אתה מעוניין ברישיון על 50 סמ"ק.

Xbox12341

פורסם
מי שמחזיק ברישיון על קטנוע, ועובר טסט על רכב, אינו חייב במלווה. זוהי פירצה בחוק שיצאה לא מזמן ועומדים לתקן אותה מיד
כן, זה מה שאמרו לפני חמישה חודשים, בנתיים לא הוגשה הצעת תיקון והכל כרגיל.

להזכירך- המחזיק ברישיון על רכב, פטור ממבחן עיוני על אופנוע עד 50 סמ"ק. סתם לידע כללי, אם אתה מעוניין ברישיון על 50 סמ"ק.

כל העובר תיאוריה בלבד לרכב פטור מתיאוריה לאופנוע.
:evilbat:
פורסם

רגע

אני רוצה לעשות בכל מקרה רישיון על קטנוע 50 סמ"ק! אז לא הבנתי אם אני יעשה רישיון קודם לקטנוע אז לא יכול עלי החוק שמותר לי להסיע עד גיל 21, 2 אנשים בלבד?!

---נערך!

בקשר למוולה לא אכפת לי שיהיה לי מלווה 4 חודשיים!אכפת לי בקשר הגבלת מספר הנוסעים!

כי לפי מה שאני הבנתי אם היה למישהו קודם רישיון על קטנוע אז החוק הזה לא תופס עליו נכון?!

הוא יכול להסיע 4 נוסעים ברכב + כולל הנהג.

פורסם
כן, זה מה שאמרו לפני חמישה חודשים, בנתיים לא הוגשה הצעת תיקון והכל כרגיל.

כל העובר תיאוריה בלבד לרכב פטור מתיאוריה לאופנוע.

W R X, הינך טועה מעט.

רק מי שיש לו רישיון 02 (פרטי-מסחרי עד 4 טון), מי שעבר טסט, פטור מתאוריה לדרגה א'- אופנוע עד 50 סמ"ק.

התאוריה על 02 לא פוטרת מתאוריה על א'.

עיין בקישור שלהלן, בסעיף הראשון-"אופנוע עד 50 סמ"ק", נקודה שישית:

http://www.mot.gov.il/wps/portal/!ut/p/_s.7_0_A/7_0_CI/.cmd/ad/.ar/sa.subject/.c/6_0_9E/.ce/7_0_CT/.p/5_0_9F/.d/0?PC_7_0_CT_subject=index.jsp?subject=HE_RISHUI_29#7_0_CT

Xbox12341

פורסם
רגע

אני רוצה לעשות בכל מקרה רישיון על קטנוע 50 סמ"ק! אז לא הבנתי אם אני יעשה רישיון קודם לקטנוע אז לא יכול עלי החוק שמותר לי להסיע עד גיל 21, 2 אנשים בלבד?!

---נערך!

בקשר למוולה לא אכפת לי שיהיה לי מלווה 4 חודשיים!אכפת לי בקשר הגבלת מספר הנוסעים!

כי לפי מה שאני הבנתי אם היה למישהו קודם רישיון על קטנוע אז החוק הזה לא תופס עליו נכון?!

הוא יכול להסיע 4 נוסעים ברכב + כולל הנהג.

אם תעבור טסט אחרי שיהיה לך רישיון לקטנוע, לא תהיה חייב במלווה, ולא תחול עליך גם הגבלת הנוסעים, תוכל למלא את כל הרכב.

ראה אתר משרד התחבורה:

http://www.mot.gov.il/wps/portal/!ut/p/_s.7_0_A/7_0_CI/.cmd/ad/.ar/sa.subject/.c/6_0_9E/.ce/7_0_CT/.p/5_0_9F/.d/0?PC_7_0_CT_subject=index.jsp?subject=HE_RISHUI_211#7_0_CT

Xbox12341

פורסם

ענק ענק תודה אחים שלי!!

אני טס לעשות רישיון!

הראי שי למשפחה שלי MPV 7 נוסעים ברכב!

אז תחשבו עד גיל 21 אני יסיע רק 2 אנשים!? איזה ענק! אני גומר!!!

פורסם
ענק ענק תודה אחים שלי!!

אני טס לעשות רישיון!

הראי שי למשפחה שלי MPV 7 נוסעים ברכב!

אז תחשבו עד גיל 21 אני יסיע רק 2 אנשים!? איזה ענק! אני גומר!!!

אל תתלהב מזה.

לנהוג בלי מלווה זה לא רווח, זה הפסד.

ד"א, MPV (כל הדגמים, משנת 94' עד החדשים) זה אוטו אדיר, אתה תהנה ממנו!

Xbox12341

פורסם

רגע אבל יש לי בעיה קטנה!

אחי בקשר למלווה אבא שלי לא יתן לי בכל מקרה! אני די בקטע של הגבלת נוסעים..

עכשיוהאם הוק תופס אם אני יעשה תאוריה לרכב ואז יגס לטסט של קטנוע קודם? ואז מכונית

או שתי תאוריות בנפרד תאוריה של קטנועורק אחר כך ותאוריה של מכונית כדי שהמגבלה של הנוסעים תוסר?

אם אני יעשה תאוריה לרכב ואז תאוריה לקטנוע! זה משנה?

כלומר עדיין לא עברתי טסט לרכב וגם לא לקטנוע אבל אני יעשה טסט לקטנוע לפני..

פורסם
רגע אבל יש לי בעיה קטנה!

אחי בקשר למלווה אבא שלי לא יתן לי בכל מקרה! אני די בקטע של הגבלת נוסעים..

עכשיוהאם הוק תופס אם אני יעשה תאוריה לרכב ואז יגס לטסט של קטנוע קודם? ואז מכונית

או שתי תאוריות בנפרד תאוריה של קטנועורק אחר כך ותאוריה של מכונית כדי שהמגבלה של הנוסעים תוסר?

אם אני יעשה תאוריה לרכב ואז תאוריה לקטנוע! זה משנה?

כלומר עדיין לא עברתי טסט לרכב וגם לא לקטנוע אבל אני יעשה טסט לקטנוע לפני..

בוא נבהיר את העניין:

אם תעבור טסט על רכב, ואז על אופנוע, תחול עליך הגבלת הנוסעים ומלווה!

אם תעבור טסט על אופנוע, ואז על רכב, לא תחול עליך הגבלת נוסעים ומלווה!

כדי שלא תחול עליך הגבלת הנוסעים, אתה חייב לעבור טסט על אופנוע, ורק אז על רכב.

אם תעבור טסט על רכב, ואז על אופנוע, תצטרך מלווה ותהיה עליך הגבלת נוסעים, כרגיל. זה כמו להוציא רישיון על אוטו, להיות חייב במלווה, ואז סתם להוציא רישיון לאופנוע.

כדי שלא תהיה חייב במלווה ובהגבלת נוסעים, ככה זה הולך:

1. מעבר תאוריה על אופנוע 50 סמ"ק.

2. מעבר טסט על אופנוע 50 סמ"ק.

3. מעבר תאוריה על רכב- 02.

4. מעבר טסט על רכב- 02.

5. לא תחול עליך הגבלת הנוסעים ולא תצטרך מלווה.

בתהליך הבא, תחול עליך הגבלת הנוסעים ומלווה:

1. מעבר תאוריה על רכב- 02.

2. מעבר טסט על רכב- 02.

3. מעבר טסט על אופנוע 50 סמ"ק (אתה פטור מתאוריה כשיש לך רישיון).

4. אתה חייב במלווה ובהגבלת נוסעים.

אתה יכול לעשות תאוריה על אופנוע ואז על רכב, ותאוריה על רכב ואז אופנוע. זה לא משנה.

מה שחשוב זה, שתעבור טסט על אופנוע לפני הטסט על רכב, כדי שלא תחול עליך הגבלת נוסעים ומלווה.

מה שיהיה בין אביך לבינך זה בניכם. זה לא משנה. לפי החוק, יהיה מותר לך...

Xbox12341

פורסם

לא אמורים להחליף את שיטת הדירוג לאופנועים?

משהו כמו A B C כש-A זה עד 125 סמ"ק עם הגבלת כ"ס כלשהי?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לא אמורים להחליף את שיטת הדירוג לאופנועים?

משהו כמו A B C כש-A זה עד 125 סמ"ק עם הגבלת כ"ס כלשהי?

לא קשור לנושא השרשור אבל כן, זה נכון, ולא רק לגבי האופנועים.

משנת 2007 תהיה התאמת דרגות הרישיון (וגם הרכב) לאלו הנהוגות באירופה:

דרגה A- אופנועים.

דרגה B- רכב עד 3.5 טון ועד 8 נוסעים.

דרגה C- רכב מסחרי.

דרגה D- הסעת נוסעים.

לכל דרגה תהיה חלוקה פנימית. לאופנועים, לדוגמא, דרגה A1 תהיה אופנוע עד 125 סמ"ק ועד 33 כוח סוס... והלאה.

למידע נוסף, עיין בקישור שלהלן:

http://www.chamber.org.il/Articles/Item.asp?ArticleID=6734&CategoryID=44&Archive=1

Xbox12341

• תוכן חדש...