Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בקשר לחוק ורישיונות!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7278 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. הפירוט של מר XBOX מדוייק לחלוטין.

2. שיטת הרשיונות החדשה (רכב פרטי עד 3.5 טור במקום 4, אופנועים לפי כ"ס וכו') נכנסת ב1.1.2007, ולא קשורה לדיון כאן.

3. תיאוריה על רכב בפני עצמה לא פוטרת מכלום.

4. רשיון על רכב פוטר מתיאוריה לאופנוע, לא חשוב 50 או 500.

5. רשיון על רכב 3 שנים פוטר בנוסף גם מטסט על אופנוע 50 סמ"ק, וצריך רק מבחן שליטה. אבל זה לא קשור לדיון כאן.

6. נהיגה עם מלווה בחודשים הראשונים זה רעיון טוב מאוד, גם למי שהשתחל דרך הפרצה בחוק. אין לכם מושג כמה זה חשוב.

7. אם הצלחתם לדפוק את המערכת ולהתחמק מהגבלת הנוסעים - שיחקתם אותה. וכמובן שמותר להסיע לפי מספר המושבים ברכב. (ועד נהג+8 במקסימום, ברשיון 02 רגיל)

8. "רוצים לתקן את הפירצה" - רוצים, נו... בינתיים הכנסת יוצאת לפגרה ולא נראה שיש להם בכלל ראש לזה עם מה שקורה מבחינה בטחונית (ושאול מופז הרי חושב את עצמו מבין בביטחון ושר ביטחון לעתיד, אז הוא עסוק בלעוץ עצות בנושאי ביטחון ואין לו זמן לנושאים שוליים כמו המשרד שהוא עומד בראשו)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
לא קשור לנושא השרשור אבל כן, זה נכון, ולא רק לגבי האופנועים.

משנת 2007 תהיה התאמת דרגות הרישיון (וגם הרכב) לאלו הנהוגות באירופה:

דרגה A- אופנועים.

דרגה B- רכב עד 3.5 טון ועד 8 נוסעים.

דרגה C- רכב מסחרי.

דרגה D- הסעת נוסעים.

לכל דרגה תהיה חלוקה פנימית. לאופנועים, לדוגמא, דרגה A1 תהיה אופנוע עד 125 סמ"ק ועד 33 כוח סוס... והלאה.

למידע נוסף, עיין בקישור שלהלן:

http://www.chamber.org.il/Articles/Item.asp?ArticleID=6734&CategoryID=44&Archive=1

לא הכי קשור

אבל ראיתי שאתה חוזר על ה-"50 סמ"ק" כל הזמן

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אז חברה אז מה שאני אמור לעשות זה ככה!

תאוריה של רכב ואז קטנוע לאחר מכן טסט על קטנוע ואז לרכב

וככה אני מנצל את הפריצה שיש בחוק עם הגבלת המושבים נכון!?

פורסם
אז חברה אז מה שאני אמור לעשות זה ככה!

תאוריה של רכב ואז קטנוע לאחר מכן טסט על קטנוע ואז לרכב

וככה אני מנצל את הפריצה שיש בחוק עם הגבלת המושבים נכון!?

נכון..

Xbox12341

פורסם

מנצל"ש

הוצאתי רישיון על טרקטור לפני שנתיים וחצי בערך.. ורישיון על אוטו לפני שנה בערך, זאת אומרת שלפי הפירצה הזאת, אני יכול להסיע מעל 2 אנשים.

אבל הבעיה שאני עדיין מפחד שהשוטרים לא יתייחסו לזה,ואני סתם ידפק.

בכל מקרה הדפסתי מהאתר של משרד התחבורה את העמוד הזה שרשום שמה שההגבלה לא חלה על מי שהוציא רישיון על מכונה ניידת(טרקטור).

אבל עדיין, יש מה לפחד? או שאפשר לסוע בכיף?

כי לפי ההגיון, במקרה שהשוטרים לא ייתחשבו ויקבעו לי משפט, כל שופט יבטל את ההאשמה כשאני יראה לו את ההדפסה מהאתר של משרד התחבורה,לא?

פורסם
מנצל"ש

הוצאתי רישיון על טרקטור לפני שנתיים וחצי בערך.. ורישיון על אוטו לפני שנה בערך, זאת אומרת שלפי הפירצה הזאת, אני יכול להסיע מעל 2 אנשים.

אבל הבעיה שאני עדיין מפחד שהשוטרים לא יתייחסו לזה,ואני סתם ידפק.

בכל מקרה הדפסתי מהאתר של משרד התחבורה את העמוד הזה שרשום שמה שההגבלה לא חלה על מי שהוציא רישיון על מכונה ניידת(טרקטור).

אבל עדיין, יש מה לפחד? או שאפשר לסוע בכיף?

כי לפי ההגיון, במקרה שהשוטרים לא ייתחשבו ויקבעו לי משפט, כל שופט יבטל את ההאשמה כשאני יראה לו את ההדפסה מהאתר של משרד התחבורה,לא?

הפרצה החלה רק לפני מספר מועט של חודשים, ואתה עברת טסט על רכב לפני שנה, לפני שהפרצה החלה לפעול, לכן היא לא חלה עליך, ולכן, אתה חייב במלווה וחלה עליך הגבלת הנוסעים.

יש מבין?

Xbox12341

פורסם

שטויות.

ליה היה רישיון על 50 סמ"ק מגיל 16

והיום אני בן 23

אני הוצאתי רישיון על אוטו רק שהישתחררתי מצה"ל

ועדיין היה לי מלווה.

מה שכן לא חל עליי החוק של הסעת 2 נוסעים כי הייתי מעל 21 כבר.

ושוב לציין שהוצאתי את הרישיון הייתי מעל 21 שנים.

כל נהג חדש חייב בתקופת מלווה של 3 חודשים

אני חושב שהעניין הוא מדד לבגרות מבחינת גיל!

סובארו XV 2016 - כוכבים בעניים

פורסם
שטויות.

ליה היה רישיון על 50 סמ"ק מגיל 16

והיום אני בן 23

אני הוצאתי רישיון על אוטו רק שהישתחררתי מצה"ל

ועדיין היה לי מלווה.

מה שכן לא חל עליי החוק של הסעת 2 נוסעים כי הייתי מעל 21 כבר.

ושוב לציין שהוצאתי את הרישיון הייתי מעל 21 שנים.

כל נהג חדש חייב בתקופת מלווה של 3 חודשים

אני חושב שהעניין הוא מדד לבגרות מבחינת גיל!

אתה צודק מאוד ואני לא חולק על דעתך. תקופת ליווי היא חובה ואסור לוותר עליה. זה חלק מהחינוך וחלק גדול מאוד מלימוד הנהיגה האמיתי, אך לצערי, הפרצה הזו תקפה, אין מלווה למי שעומד בתנאים הנ"ל.

Xbox12341

פורסם

לפי מה שהבנתי במספר מקרים השוטרים פשוט לא שמים זין על הפריצה הזאת וגם על הפסית ניר למרות שהראו לו אותה

מה אפשר לעשות

רק בישראל יש לנו מערכת כזאת מוצלחת אהה? איזה ממשלה ומדינה פשוט גאווה

• תוכן חדש...