Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7291 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הרכבים שנמכרים באנגליה לא עומדים בתקן האירופאי.

יש תקן מיוחד לאנגלים חולי הגה שמרשה להם לנהוג על כל דבר שבא להם.

רכבים שנמכרים בארץ חייבים לעמוד בתקן האירופאי או שיש את הקומבינה האמריקאית של יבוא רכב אמריקאי לארץ.

ishpuz

הרכבים הנמכרים באנגליה רובם מיוצרים ע"י Caterham ונמכרים בכל העולם עם הגה שמאלי,ימני...

אייל

פורסם

כל מה שכתבת על התקינה נכון - אבל לגבי רכבים חדשים. למיטב ידיעתי זה לא רלוואנטי לרכבי אספנות.

לא אמורה להיות שום בעיה לייבא לוטוס סופר-7, חוץ מכסף.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

הרכבים הנמכרים באנגליה מאז 73 הם קייטרהם. או ווסטפילד. או דונקרוורט או כמה וכמה סדנאות אחרות שמייצרות רכבים דומים.

עד כמה שידוע לי, פרטי הפרטים של התקינה האנגלית לא ממש משנים לנו כי לפני הכל - אי אפשר לייבא רכב בעל הגה ימני. פשוט אי אפשר.

מלבד זאת, עד כמה שידוע לי - כל הסדנאות שמייצרות את יורשות הלוטוס 7 אינן מוגדרות כיצרן רכב ואי אפשר לייבא את תוצרתן. אשמח אם מישהו יבהיר את הנקודה הזו כי אני לא בטוח לגביה.

אז להבנתי - ניתן לייבא אך ורק לוטוס מקורית שנמכרה במקור בארה"ב או באירופה עם הגה שמאלי ותקינה מתאימה.

אם זה נשמע ריאלי? מבחינת מחיר אני מעריך שזה יעלה משהו כמו STI או EVO חדישה.

אני הייתי בוחר לוטוס 7 עם מנוע 1600 צנום על פני אסתיבו פלסטית ממוחשבת בלי לחשוב פעמיים.

פורסם

אל תגיד צנום. תגיד.... חטוב.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

היו 4 סדרות של LOTUS 7

S1 - המקורית והיפה מכולן - כולה מ-אלומיניום

S2 - הנפוצה ביותר - כנפיים ואף מפיברגלס

S3 - עדכון של S2 - כולל 13 עם מנוע ה-TWINCAM

S4 - נראו כמו BEACH-BUGGY

ב1973 LOTUS מכרה את זכויות היצור בארופה ל-CATERHAM שיצרה דגמי S4 ואח"כ S3

ב1984 LOTUS מכרה את זכויות היצור בדרום אפריקה ל-BIRKIN

יש יצרנים נוספים שיצרו עותקים - כולל WESTFIELD שיצרו עותקים 1:1 עד ש-CATERHAM תבעו - הם עדין מיצרים עותקים - אבל שונים מספיק שברור שזה לא LOTUS 7

CATERHAM תבעו את BIRKIN מאחר שלא ידעו שיש להם רשיון מ-LOTUS - אבל הפסידו - כיום CATERHAM ו-BIRKIN עדין מיצרים עותקים - באיכות טובה יותר מהמקור.

פורסם

בעקבות ה-"מיני טורנדו" שיצרה הלוטוס סופר 7, מס' הירהורי כפירה.

גלוי נאות יהיה לספר כי לא נהגתי עליה בכביש ציבורי, אלה במסלול מסודר, הרכב היה של חבר, ולכן גם הנהיגה היתה, זהירה ומתחשבת, אמנם על המגבלות אבל...עדיין במסגרת ה-"המין הבטוח"....

אני יכול רק לדמיין מה תהיה התחושה, בנסיעה כזו בכביש ציבורי, בגובה פנסי רוב הרכבים והאגזוזים שלהם...להיות תקוע בפקק ביום אוגוסט לוהט, במרכז תל אביב, אחרי אחד מהאוטובוסים ה"ירוקים" של דן או אגד, יכולה להיות חוויה טראומטית...השמש הישראלית, המרכב הפתוח, והמנטליות הישראלית לא מוסיפות נקודות זכות...אני כבר מדמה את עצמי במפגש עם אמא, שהכניסה את הזאטוט התורן שלה והבמבה, לרכב...שישחק קצת עם ההגה...כמו בקניון...או את מר ישראלי בודק מאיזה חומר עשוי ההגה שלי...שלא לדבר על הוונדאלסטים, חובבי המזכרות...ונזקים אחרים.

בצד הזכות תירשם כמובן, ובמקום הראשון ההנאה מהנהיגה, אין חווית נהיגה דומה לזו, אלה אם שימך מיכאל ש. ואתה מחזיק ברשותך פספורט גרמני...הדבר הכי קרוב לרכב מירוץ משובח, שלא מתעסק עם קישקושים מיותרים, ודוגל רק בנהיגה נטו...האחזקה של הרכב (עדות שמיעה בלבד) קלה, פשוטה ולא יקרה, ואל יקל הדבר בעיינכם...מרבית הרכבים המשודרגים ורכבי המרוץ שנהגתי, מחייבים טיפולים שוטפים ויקרים, רכישה ראשונית במחיר מוגזם והשקעה אדירה נוספת, בשביל לספק חצי מההנאה והיכולת של הסופר 7....

בקיצור אם מישהו מאיתנו "סובל" מהכנסה פנויה משמעותית... ויכול להרשות לעצמו פינוק יקר ומהנה לסופי השבוע, אינו מחשיב את עצמו ל"קופי רייסר". יודע ואוהב לנהוג, הרי שיש לו מועמדת יחודית מעולה ונדירה-ואנחנו?....אנחנו נמשיך לחלום....רן

* למחפשי האתגרים...ולמאותגרים מנטלית...........

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1967-Lotus-Elan-Convertible_W0QQitemZ270006284362QQihZ017QQcategoryZ6312QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

שירפו את הכופר!!!

גם באנגליה ובשאר ארצות הגולה והפזורה הרכב הזה לא מיועד להיות יום יומי. זה רכב כיף נטו, למרות שנפח ההטענה העצום של תא המטען מביא אנשים לטעות ולחשוב שאפשר להשמש בו גם כטנדר יום-יומי לאיסוף גרוטאות ברזל.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
שירפו את הכופר!!!

גם באנגליה ובשאר ארצות הגולה והפזורה הרכב הזה לא מיועד להיות יום יומי. זה רכב כיף נטו, למרות שנפח ההטענה העצום של תא המטען מביא אנשים לטעות ולחשוב שאפשר להשמש בו גם כטנדר יום-יומי לאיסוף גרוטאות ברזל.

והרי לא כתבתי אחרת...שים לב גם בתחילת הכיתוב וגם בסופו....המשמעות מבחינתי לקניית רכב כזה

משולה לירושלמי שקונה אופנוע ים ב-120000 ש"ח...פאן טהור לסופי שבוע לאלה שיכולים להרשות לעצמם, וברשותם חנייה מסודרת לזמן המנוחה...-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
שירפו את הכופר!!!

נפח תא המטען קטן - טנק הדלק שם. ברכב שלי הוא מספיק לאוסף הכלים למקרה תקלה...

• תוכן חדש...