Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע ב- STI 2004

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7316 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רציתי לדעת מה הכמות הסבירה של שמן שSTI שנת 2004, VR-8, תאכל, בסביבות+- כמה ק"מ לקילו שמן.

המדיד היה על הקו התחתון אחרי לילה שהמכונית עמדה ישר, ומולא ברכב כ650מ"ל שמן סינטטי מלא של MOBILE1, שההבדל בין הקו התחתון לעליון הוא קילו שמן, כמו ברוב המכוניות.

תודה.

Some days your the bug; Some days your the windshield

פורסם

באופן כללי רכב לא אמור לאכול שמן, ברגע שהוא מתחיל לאכול שמן כנראה שישנה איזושהיא בעיה אשר גורמת לשריפת/איבוד השמן.

מערכת השמן היא מערכת סגורה בעת איבוד שמן ישנה פריצה של השמן או שרפתו.

פורסם

בניגוד לדעה הרווחת שרכה לא אמור לאכול שמן, הוא דווקא כן (במיוחד אלפות) :).

רכבים מוגדשים גם צורכים כמות קטנה של שמן בנסיעות חזקות.

בנסיעות חזקות הרכב אמור לאכול מעט שמן אך גם זה בטווח הארוך של בערך חצי ליטר ל-5000 ק"מ שננהגו באגרסיביות.

האם הרכב מקורי? במידה ולא מה הם השינויים?

האם הרכב מעשן? רעשים במנוע תחת תחץ?

בכל מקרה, גש בזריזות למוסך לבדיקת העניין.

Down shift to drift

פורסם

אם המנוע במצב תקין אז אני מציע לך להחליף לשמן איכותי יותר...

הרכב שלי, אופל טיגרה, צרך שמן למרות שהמנוע במצב תקין לחלוטין (כחצי ליטר ל 1500 ק"מ)...

בטיפול האחרון השקעתי בשמן טוב ( 40 10 GTX) ולמרבה הפלא הרכב פשוט לא צורך טיפת שמן מאז....

לכן תשקיע כ- 170 ש"ח בשמן של GTX ותעקוב אחרי צריכת השמן...

The New Opel Astra :grin: Trust Your Eyes

www.opel.de

פורסם
בטיפול האחרון השקעתי בשמן טוב ( 40 10 GTX) ולמרבה הפלא הרכב פשוט לא צורך טיפת שמן מאז....

תגיד, בכלל שמת לב באיזה רכב מדובר? יותר מזה - הוא אפילו כתב שהשימוש הוא בסינטטי מלא של מוביל, שבטח עולה פי 2 מה-GTX שציינת.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תמיד תהיה צריכת שמן והיא תעלה בהתאם לאופי הנהיגה ותנאי הדרך (למשל בדרך עירונית בתנאי עצור/סע לעיתים תכופות וכן זיהום השמן יעלה).

בפולו שהייתה להוריי ב- 18000 ק"מ האחרונים לפני שמכרנו היינו מחליפים שמן ומסנן בערך כל 7000 ק"מ.

עם זאת שהרכב עבר אצלנו 108000 ק"מ, הצריכה נעמדה על 100 מ"ל שמן (בערך חצי כוס מים) ל- 5000 ק"מ, וכך זה היה מהק"מ הראשון ומהיום שהוא עלה על הכביש. אגב, הצריכה לא עלתה במעבר שהיה משמן מינראלי 15w40 ל- 5w40 סינטטי מלא.

לפי הכתוב בספר הרכב צריכת שמן תקינה היא עד ליטר שמן ל-1000 ק"מ.

איתמר ג'ורג'.

פורסם

הוא לא נוהג בטיגרה.

הוא משתמש בשמן שעולה פי 2 לפחות מהשמן שלך.

לפותח השרשור:

בכל מקרה, אני משתמש בקסטרול פורמולה 10-60.

אך במקרה שלי הרכב עבר שינויים כבדים.

במקרה שלך, ביציאה מנק' הנחה שהרכב מקורי או אפילו עם בקר גדישה על טורבו מקורי (כל אחד מה-VF לסוגיהם) אז מוטול 15-50 מצויין.

לידיעתך:

המוטול עולה כ-450 ש"ח לכל היותר לגלון

והקסטרול באיזור ה-600

Down shift to drift

פורסם

אין נזילות שמן במנוע.

מותקן הקיט של פרודרייב.

השמן שאני משתמש בו מהטובים שיש, עדיף לא להחליף אם זה אותו שמן שתמיד מולא באוטו, לא?

yaheli, חוץ מהצליל הנפלא והעצבני של הבוקסר המוגדש (ואחרי זה הפריקה) אין כלום.

יש טיפה רעש שאני מדליק מזגן (חריקות לא רציניות מתי שהמדחס מתחיל לפעול), לא נראה לי זה אמור להיות ככה, אבל גם לא נראה לי שזה קשור לזה.

מה אתה מתכוון מעשן? מעשן כמו דיזל? אם אני לא יודע על מה אתה מדבר אז כנראה שהאוטו לא מעשן..

Some days your the bug; Some days your the windshield

פורסם
אין נזילות שמן במנוע.

מותקן הקיט של פרודרייב.

השמן שאני משתמש בו מהטובים שיש, עדיף לא להחליף אם זה אותו שמן שתמיד מולא באוטו, לא?

yaheli, חוץ מהצליל הנפלא והעצבני של הבוקסר המוגדש (ואחרי זה הפריקה) אין כלום.

יש טיפה רעש שאני מדליק מזגן (חריקות לא רציניות מתי שהמדחס מתחיל לפעול), לא נראה לי זה אמור להיות ככה, אבל גם לא נראה לי שזה קשור לזה.

מה אתה מתכוון מעשן? מעשן כמו דיזל? אם אני לא יודע על מה אתה מדבר אז כנראה שהאוטו לא מעשן..

קיט פרודרייב עם שסתום פריקה חיצוני זה כבר לא קיט של פרודרייב.

ואם יש בוסט קונטרול אז זה כבר ממש לא פרודרייב סטנדרטי.

כוונתי לעשן אפור/לבן בהתנעות ו/או בעת לחיצה חזקה.

הטורבו הוא VF35?

מה לגבי משאבת דלק?

אם אתה גודש חזק וכך גם זה שלפניך והמשאבה לא שודרגה צפה לאכילת שמן...

בעניין הלחפת השמן לסוג אחר אין עם זה שום בעיה.

המובל 1 הסינטטי בצמיגות לא מספיק גבוהה ולא מומלץ לשימוש במיוחצד במנועים מוגדשים.

היצרן ממליץ קסטרול RS אך גם המוטול מעולה.

Down shift to drift

• תוכן חדש...