Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוקים בצילום רכבים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7327 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במהלך שיטוטי היום, נתקלתי במספר רכבי אספנות וצילמתי אותם.

בחלק מהמקרים, הבעלים נכחו במקום ואני ביקשתי (וקיבלתי) את רשותם לצלם.

באחד המקרים סירב בעל הרכב שאצלם את הרכב. נעתרתי לבקשתו ולא צילמתי.

בבסיס השאלות שאני עומד לשאול עומדים מספר חוקי יסוד:

הרכב המצולם עומד בשטח ציבור (רחוב למשל) ולא חצר פרטית או שטח פרטי כל שהוא.

מספרי הרכב לא יוצגו בצילום.

אני מצלם את הרכב משטח ציבורי (לא משיג גבול).

שאלותי הן:

1. האם מותר לי לצלם רכב שאינו שלי?

2. האם מותר לי לפרסם תמונות של רכב שאינו שלי?

3. בהנחה כי הרכב עומד בשטח פרטי, אבל נראה לעין משטח ציבורי, האם משהוא משתנה?

אשמח לקבל תשובות מאלו הבקיאים בחוקים.

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם

אני יודע שלפי החוק מותר לך לצלם ברשות הרבים אדם ללא ידיעתו ולפרסם את תמונתו.

אני מאמין שזה נכון גם לגבי רכבים .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

בבסיס השאלות שאני עומד לשאול עומדים מספר חוקי יסוד:

הרכב המצולם עומד בשטח ציבור (רחוב למשל) ולא חצר פרטית או שטח פרטי כל שהוא.

מספרי הרכב לא יוצגו בצילום.

אני מצלם את הרכב משטח ציבורי (לא משיג גבול).

תחת הנחות היסוד שלך:

שאלותי הן:

1. האם מותר לי לצלם רכב שאינו שלי?

כן.

2. האם מותר לי לפרסם תמונות של רכב שאינו שלי?

כן. כמובן שאנחנו מדברים על "פרסום" שאיננו פרסום, כמו הפורום שלפנינו. אם כי עלולה להווצר בעייה עם פרסום יחד עם מקום הרכב. בעל רכב מצולם "צמא דם" שיציקו לו בעקבות הפרסום ויתבע, עלול ליצור תקדים.

3. בהנחה כי הרכב עומד בשטח פרטי, אבל נראה לעין משטח ציבורי, האם משהוא משתנה?

שוב, כמו 2, בהנחה שלא נכנסת לחצר, אך תובע פוטנציאלי ישיג תקדים בקלות יותר מאשר במקרה של סעיף 2.

ויליס 53

ויליס 58

פורסם

שמיל, מתשובתך אני מבין, כי אין מניעה חוקית לצלם, אבל אני עדיין עלול להתבע לדין?

איך אתבע לדין אם לא עברתי על החוק?

אני מבולבל.

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם

אני חושב שאדון שמיל מנסה להגיד שיש סיכוי לתביעה במקרה והתמונה עשתה רע למישהו. אחרת אין סיכוי.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

אין חוק נגד צילום ,אבל יש נגד הזקה לזולת,ולכן אם הוא יוכיח שגרמת לו נזק אתה מסתבך.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אני מבולבל.

אכן, אין מניעה לצלם, כל עוד לא ביצעת מעשה בלתי חוקי בשעת הצילום.

הבעייה יכולה להווצר עם הפרסום של התמונה, עם הוצאתה לרשות הרבים. אם כתוצאה מהפרסום תפגע פרטיותו של בעל הרכב או יגרם לו נזק כלשהו, אתה הוא זה שהפיץ את פרטיו. דווקא פס"ד שפורסם לא מזמן (של מישהי שצולמה בחוף ללא חלק עליון ותמונתה פורסמה - שהרי הפיקנטריה היא שתעניין חלק מאיתנו), קבע, אם אני זוכר נכון, שהיא ויתרה על פרטיותה בעצם הנוכחות כך בחוף, ולא נגרם לה נזק. ככל שזכור לי, הדיון שם התפתח גם סביב השאלה האם נגרם לה נזק אם לאו. לא יהיה לי זמן בימים הקרובים לחפש אותו, אך זה מה שזכור לי.

לכן - אמרתי שבהנתן נזק/הצקה/פגיעה בפרטיות בעל הרכב - עלול בעל הרכב הנפגע לתבוע, בהתבסס על העילה של נזק/מטרד/פגיעה בפרטיות (זה מה שאתה קורא "עברתי על החוק"), ויכול להיות שפסה"ד ייצור תקדים שאסור.

מה גם שבנושא פורומים באינטרנט, ככל שזכור לי, כבר היו פסקי דין שחייבו את מחזיקי האתר לגלות את פרטי המגיבים, בין אם בטוקבקים ובין אם בפורומים.

דבר אחר:

בני, אינני נוהג להגיב לשם התגובה או צבירת "ניקוד", אלא רק בנושאים בהם אני בטוח ב-100% שאני יודע את התשובה על בוריה, מה שנקרא בעברית בר-סמכא בנושא.

והמבין יבין...

ויליס 53

ויליס 58

פורסם

לגבי החוק היבש, עדיין אינני בטוח לכן ביום א' אבדוק עם היועמ"ש, אבל אם נעשה השלכה מחוק האזנות הסתר, הרי במידה והרכב עמד במקום ציבורי, היה על בעל הרכב לצפות כי עלול מישהו לצלם אותו ובמידה ולא נקט במעשה להסתרת הרכב, הרי אין לו סיבה להלין על המצלם, וזאת בתנאי שהמצלם לא עבר עבירה אחרת בדרך... כניסה לחצרים, או צילום במקום פרטי.....אם זאת במידה ובעל הרכב מבקש שלא לצלמו או לפרסמו לדעתי יש להתחשב בו, כאמור הפרטים במלאים ביום א' או ב'-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אני מבולבל.

מותר לך לצלם כל דבר, כל עוד אינך משיג גבול.

מותר לך לפרסם כל תמונה, כל עוד אין בה כדי לפגוע.

כל אחד יכול לתבוע אותך לדין, גם אם לא בצדק.

dirty old man

need love too

• תוכן חדש...