Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתונים.

איכות.

בריליום.

משהוא יודע מחיר של הבריליום? (איפה יש במחיר הגיוני?)

ועם איזה מגברים מגבירים אותו?

הסט תומך 3 אמפינג?

K3P

לא תומך ב 3 אמפינג. (ידוע), דרך הקרוס.

נצילות?

דרישות של הדלת.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

ביריליום עולה כימעט פי 4 מה 165K3P שמחירו משהו כמו 4K כפול 4 זה קרוב ל 16K!

פחות מ 13K לא שמעתי על מחיר כזה (מחיר לא לצרכן)

תעשה שקול.

הקרוסים של הביריליום הם קרוסים אקטיביים!

בקרוס של 165K3P יש אפשרות של הגברה בי אמפינג.

אבל 3 אמפינג זה מוגזם כבר.

פורסם

קישור לפוקל אוטופיה בריליום 3 חלקים

http://www.utopia-be.com/Products/Number7.htm

קישור לפוקל K3P

המוצר נמצא אחד לפני אחרון.

http://www.focal-america.com/Products/K2power/k2power.html

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

פורסם

המחיר של הסט הוא כמו שרומן אמר סביב ה 15K יוכל להיות יותר או פחות בדר"כ תלוי באיזה מדינה אתה קונה, הדבר השני הוא שהקרוס הזה הוא פאסיבי ולא אקטיבי, למרות שיש שם גלגלות הקרוס הוא פסיבי, אני כמעט בטוח שזה כך אבל יש סיכוי קטן שאני מתבלבל תקנו אותי אם אני טועה, להגביר את הסט אתה יכול להגביר אם מה שאתה רוצה ואם אתה שואל מה מומלץ אז לפי דעתי אפשר עם בראקס האודיסון סדרת vrx ג'נסיס הליקס מהסדרה הגבוהה ויש עוד רבים וטובים, הסט תומך 3 אמפינג

פורסם

OK.

אבל. (נכון שRMS לא חשוב. אבל שוב.)

הבריליום. הוא 100W RMS.

וK3P הוא 200W RMS.

והבריליום מגיע. עם קרוס בגודל של מגבר! (חסרון או יתרון) ??

ובנוסף הK3P הוא נציל יותר ב 6DB.! הK3P -95 מול בריליום 89.

בריליום.....

Type: 3-way separate

6.5" "W" Woofer (6 W3 Be)

3" "W" midrange (3 W2 Be)

1" Beryllium Tweeter (TBe Tweeter)

Cone: Multilayer composite sandwich

Crossover: Crossblock

Nominal Power Handling: 100W

Maximum Power Handling: 200W

Sensitivity: (2.83V/ 1m) 89dB

Frequency Response: (+/ -3dB)

55Hz - 40 kHz (מי שומע מעל ל 25KHZ.?)

Impedance: 4 ohm

K3P

בתמונה...

165K3P_Card.jpg

פורסם

מחיר הגיוני לאוטופיה BE?

אני בטוח שגאידמק חושב שהמחיר הגיוני מאוד.

יצא לי לשמוע למספר דקות רמקול מדפי מסדרת ברליום - micro utopia be. אם ניתן להיחס אליו כאל אאינדקטור לפוטנציאל הגלום בסטים לרכב מהסידרה אז מדובר באמת בסטים יוצאי דופן.

מעבר למחיר האסטרונומי של הסט אתה חייב לקחת בחשבון שאתה תזדקק לעוד אלפי שקלים רבים כדי להגיע למיצוי היכולות ע"י התקנה מקצועית בפודים/קיקפנל, אטימה נרחבת ומושקעת וכן הגברה מספקת. מבלי לבקש ממך או ממשתמשי הפורום הצהרת הון אני מניח שהעלויות הכרוכות ברכישת הסט והתקנתו נמצאות מחוץ להישג ידם של מרבית אם לא כל משתמשי הפורום. רק עלות הביטוח של סט כזה וההתקנה הנלווית תהיה גבוה יותר מעלות רוב המערכות של משתמשי הפורום.

אם אתה אכן מוכן כספית להוצאה משמעותית ביותר על סט קדמי לרכב אני הייתי שוקל את האפשרות של רכישת דרייברים OEM מהטובים שקיימים (מישהו אמר רוולייטור?). יחד עם התקנה מעולה ושידרוגים רלוונטיים להגברה / פרוססינג העלות תהיה לא גבוהה בהרבה מ-1,000 דולר.

כמו שזה נראה, סט הברליום לרכב הוא יותר מוצר concept/מוצר תדמית שנועד למשוך הילה ויחסי ציבור ולא בהכרח נועד להימכר בהיקף שמכירותיו יהיו כלכליות.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

אם אתה אכן מוכן כספית להוצאה משמעותית ביותר על סט קדמי לרכב אני הייתי שוקל את האפשרות של רכישת דרייברים OEM מהטובים שקיימים (מישהו אמר רוולייטור?). יחד עם התקנה מעולה ושידרוגים רלוונטיים להגברה / פרוססינג העלות תהיה לא גבוהה בהרבה מ-1,000 דולר.

כמו שזה נראה, סט הברליום לרכב הוא יותר מוצר concept/מוצר תדמית שנועד למשוך הילה ויחסי ציבור ולא בהכרח נועד להימכר בהיקף שמכירותיו יהיו כלכליות.

אוג'י אתה צודק לגבי התמחור השערורייתי של הבריליום.

אך לצערי סט 3 חלקים שיורכב מאלמנטים של סקאן ספיק (רוולייטור אמרת?) יעלה "קצת" יותר מ1000$...

זוג טוויטרים רווליטור R2904/7000 00 יעלו 796 דולר.

http://www.madisound.com/cgi-bin/index.cgi?cart_id=7846614.20086&pid=1151

זוג מידים 4 אינטש רוולייטור 12M4631G יעלו 437 דולר.

http://www.madisound.com/cgi-bin/index.cgi?cart_id=7846614.20086&pid=1152

זוג וופרים 7 אינטש רוולייטור 18W4531G יעלו 410 דולר.

http://www.madisound.com/cgi-bin/index.cgi?cart_id=7846614.20086&pid=1165

סה"כ 1643 דולר לפני משלוח ומיסים.

אני מעריך שהכל יעלה באיזור ה10500-11000 ש"ח.

וזה רק הסט ללא רכישת חומרי איטום והתקנה מקצועית, וכמובן הכי חשוב---> כיוון.

אגב, אלפיין F1STATUS 3WAY יעלה באיזור ה2500-2850 דולר בארה"ב(יותר יקר כמעט פי 2 מלרכוש את האלמנטים בנפרד).

והגנסיס אבסולוט יעלו באיזור ה3000 דולר בארה"ב(שוב יותר יקר פי 2 מלרכוש את האלמנטים בנפרד). באירופה התמחור יהיה באירו ויהיה יקר אף יותר (קרוב ל2200 פאונד...).

אבל אכן מדובר בסט לדעתי מס' 1 שניתן יהיה להתקין ברכב.

אבל שמחשבים את הכל יחד הבריליום לא נשמע יותר מידי בדיוני....סה"כ להשיג אותו בארץ באיזור ה13K זה לא נשמע מופרח כי סטים ברמות האלו ימכרו במחיר זהה או יקר יותר.

אבל אלי, אוג'י צודק, ברמות האלו ניתן לרכוש אלמנטים בנפרד, לאו דווקא ללכת על "הטופ אוף דה ליין" ולרכוש רווליטור אבל גם אלמנטים של ויפה PL או SEAS מסדרת אקסל או סקאן ספיק מהסדרות של הקבלר וכו' יהיו נפלאים ובעלי תמורה נהדרים יחסית למחיר המשולם.

אני הייתי שוקל לייבא זוג וופרים של 7 אינטש רווליטור ולשדך להם טוויטרים של מורל סופרימו, אבל זו רק הסטייה שלי...:wink:

under construction..

פורסם

אני לא יודע מה איתך, אבל אני לא הייתי משתמש בהגברה פסיבית על אלמנטים ברמה הזאת...

שיהיה הקרוס הכי איכותי בעולם, עדיין הייתי מגביר את הסט אקטיבית.

יתרה מכך,הדבר היה דורש 3 מגברי 2 ערוצים חזקים או מגבר 2 ערוצים חזק ומגבר 4 ערוצים נוסף גם חזק.

under construction..

פורסם

לא התכוונתי שכל הסט יהיה מבוסס רוולייטור, ברור שסט שמבוסס כולו על דרייברים מסדרת רווליטור יהיה יקר מאוד.

GREEN MONTER הכיוון שלך דומה לשילוב שכרגע אני בשלבי בדיקת יישימות לגביו:

מיד-באס מסדרת רוולייטור

מידים של מורל - מאחר ומדובר ב-DOME-MID הפיזור שלו יהיה טוב יותר ממיד קוני רגיל ולכן יהיה חופש רב יותר במיקומו.

טוויטרים של VIFA XT, ETON או מורל סופרימו.

שילב כזה יהיה זול יותר מ-1,000 דולר והוא צריך לספק גם את האודיופיל המושבע, הקיצוני וה-"וודואיסט" ביותר.

אין שום מניעה להשתמש בקרוס פסיבי ואי אפשר לשלול קרוס פסיבי איכותי באופן גורף. גם ברמקולים בעשרות אלפי דולר משתמשים בקרוסים פסיבים. אומנם מדובר בסביבת נפחים מדודה ונשלטת אבל לקרוס פסיבי איכותי יש יתרון אחד משמעותי על הגברה אקטיבית - בקרוסים טובים כלול מעגל "ZOBEL" המאפשר לפצות על שינויי ההתנגדות של הדרייבר בזמן עבודתו.

http://www.trueaudio.com/st_zobel.htm

אם קנית סט והוא מגיע עם קרוס, קודם תנסה את הקרוס. קיימת אפשרות שהסט ישמע טוב יותר בעזרת קרוס מקורי מאשר בעזרת הגברה אקיטיבית. היצרן תכנן את הקרוס תוך שימוש בהנחות מסויימות בנוגע למיקומים, נפחים וזוויות התקנה ולכן אם תנאי ההתקנה דומים להנחות העבודה והקרוס המדובר איכותי זה לא יהיה מפתיע אם הקרוס הפסיבי ישמע טוב יותר.

בתור מי שנכווה בעבר מבזיזה של רכב שכלל מערכת מושקעת ביותר (במונחי כסף וגם במונחי זמן שהושקע) אני הייתי נזהר מאוד משימוש בסט "סחיר" ו"מנקר עיניים" כמו הברליום. לא יהיה קשה לאתר את הרכב בו יותקן סט שכזה והוא יהיה לפי דעתי מועד לפורענות. שילוב של דרייברים OEM לא יהיה "סחיר" כלכך והסיכוי שהוא יהיה יעד לפעילות פלילית נמוך יותר.

הרוולייטורים שנמכרו לאלפיין וג'נסיס אכן עברו שינויי והתאמות, השינוים המשמעותים לפי שעתי הם ציפוי מסויים שבוצע למיד-באס כדי לשפר את עמידותו בלחות ושינוי ה"בית" של הטוויטר. קיימים דגמים רבים עם QTS גבוה או נמוך של הרוולייטור ולכן לא בעיה למצוא דרייבר שיתאים לפוד/קיק או לדלת.

ברור לי שמעורב פה פרמטר פסיכולוגי שהמכונה "לי יש הכי טוב/יקר/מיוחד/גדול" כאשר חושבים על קניית סט כמו הברליום. עם עוצרים רקע לחשוב מבינים שניתן להגיע לתוצאות מהדהימות בעלות נמוכה יותר ולכן כאשר מקשבים לראש ולא ללב מבינים שרכישת סט כמו הברליום אינו ברוב המקרים צעד נבון במיוחד.

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

פורסם

אוג'י , אנחנו באותו ראש, גם אני באותו כיוון:).

אגב, גם לסקאן ספיק יש מיד שהוא DOME 3.5 אינטש...שמאוד קורץ.

אך הגדולה של מורל שזה מיוצר בארץ, ולכן העליות נמוכות בהרבה והתוצאה פר ההוצאה הכספית היא מקסימלית. הCDM54 הוא אלמנט מדהים, ויחסית למחירו אין לו מתחרים.

כמוכן, אני מחכה למחצית השניה של השנה שבה עתיד לצאת הסט החדש של מורל --> הסופרימו.

כמובן טוויטר בעל פייספלייט של 2.6 אינטש עדיף על 4 אינטש מבחינת מיקום ובנייה.

וכמובן כפי הנראה וופר בעל 3 אינטש סליל והתאמה לסופר טוויטר כמו הסופרימו הוא אידיאלי מבחינתי.

נחכה ונראה.

בכל אופן אני תמיד בעד ניצול מקסימלי והוצאת המירב שניתן מכל סט.

ואתה גם מזומן לאחד המפגשים או ללא כל קשר לשמוע את המערכת שלי וראות מה ניתן לעשות עם אלמנטים יחסית פשוטים אך עם תכנון רב לכל הנוגע לבניית במה ותמונת הסאונד.

ניר

under construction..

פורסם

אני כמה פעמים ניסיתי להגיע למפגשים, כל פעם צץ עניין אחר אני מקווה שאני אמצא זמן בקרוב.

ביום של המפגש האחרון הסבתא של בת זוגתי הזמינה אותי לארוחה - נראה אותך אומר לא לסבתא עיראקית... זה מסוכן.

מאחר ואין לנו באר נפט בגינה (למישהו יש? רוצה לתרום לי?), קבלת התמורה מקסימלית עבור כספנו צריכה להיות הנקודה המרכזית. חבל לשלם אקסטרה על "Brand Name", הסכומים העצומים שמשקיעות חברות בבניית המותג שלהם נופלים בשורה התחתונה עלינו - הצרכנים, הוצאות פרסום מהוות נתח משמעותי (לעיתים גם עשרות אחוזים) מתקציבי חברות. אני רוצה לשלם על המוצר נטו ולא לממן אנשי יחסי ציבור, עמלות עידוד למשווקים, חברות פרסום, עיצוב מיותר ומוחצן של המוצרים ועוד. אבל, יכול להיות שז רק אני?

לפי דעתי, כל מי שמתכנן להוציא סכום משמעותי על סט קדמי (מאיזור ה350$ והלאה) צריך לחשוב טוב על רכישת דרייברים OEM לפני שהוא מפנה את כספו למימון תקציבי השיווק והפרסום של חברות האודיו.

פורסם

לחבר שלי בחו"ל יש גישה לסט (בריליום) במחיר יחסית מצחיק. בפחות מ 10K.

וכלכן אני חושב לגביו.

במיוחד שעכשיו אני פנוי לעבוד ולרכב (השתחררתי היום מצה"ל) !!!!!!

אז אני מתחיל לחשוב ולהתעשק ברצינות יותר ברכב

(ומי שיודע על 12W7 למכירה .משומש) לפנות אליי.

עוד דבר.

אני אוהב איכות גבוהה, ויציק לי מחסור בתדרים. אבל אני לא ישקיע מעבר רק בגלל שזה הסט הזה!!.

אני ישקיע. במערכת שתיתן לי את המקסימום. ואני מחפש משהוא חזק.

ודבר אחרון. אני מחפש איכות. אבל שיכול להגיע לוליום גבוהה מעוד. וסט שלא יתעוות בווליום גבוהה מעוד!! (מדובר על להתמודד עם אני מקווה 2 * 12W7 בבג'ז ) בתיבות SPL.

אלי

פורסם
ודבר אחרון. אני מחפש איכות. אבל שיכול להגיע לוליום גבוהה מעוד. וסט שלא יתעוות בווליום גבוהה מעוד!! (מדובר על להתמודד עם אני מקווה 2 * 12W7 בבג'ז ) בתיבות SPL.

אלי

אלי, לדעתי אתה פשוט מבולבל.

סט קומפוננט שישמע מאוזן ואיכותי ליד 2 W7 בתיבות SPL???

פורסם

אלי, זה נראה לי מטורף להשקיע 10K בסט קומפוננט שבערך 9K מהכסף הולך על המותג.

לא חסרים סטי היי-אנד ולפי דעתי פה פשוט אתה משלם על מותג ועל מוצר ייחודי.

תקשיב ותשקול בחיוב את ההצעות של אור וניר כי באותו סכום שתשקיע בבריליום תקבל תמורה גבוהה ואולי גבוהה יותר מאשר הבריליום.

אני גם הייתי מציע לך להעיף מבט ברפרנס של סיס-לוטוס. אומנם עולה "רק" 745$ בארה"ב אבל זה סט עם ביקורות מעולות. את המידבאס שלו משווים לרוולייטור 7". אתה יכול לבחור את סוג הטוויטר, אלומיניום או משי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...