Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה...

כל מי שמכיר את המגאנים מהדור הראשון והשני (לא מגאן II), יודע שיש בהם לחצן, מימין לבקרת המזגן, שמפעיל את מפשיר האדים מהחלון האחורי...

העניין הוא שמי ששם לב, הלחצן הוא כפול, אבל רק כפתור אחד פעיל והשני הוא "דמי".

אתמול גיליתי, שבמקום של ה"דמי" אמור להיות כפתור להפעלת מפשיר אדים למראות צד...

ואני מעוניין לרכוש את הכפתור הנ"ל.

חיפשתי בכמה פירוקיות, אבל בינתיים לא מצאתי כזה...

השאלה מופנית לבעלי מגאן קופה (וגם למי שיש במקרה, או יודע):

האם בגרסת הקופה יש מפשיר אדים למראות צד?

והאם למישהו במקרה יש כפתור כזה שיכול לתרום/למכור לי אותו?

כרגע לא משנה לי באיזה אזור בארץ, אבל עדיף שזה יהיה בין ירושלים לחיפה...

תודה מראש לכל העוזרים!!

בברכה!

יונתן.

פורסם

להגיד את האמת, חידשת לי במעט. אכן, לפי הסתכלות על המראה השמאלית, יש שם נקודות של מפשיר אדים. אצלי, גם יש כפתור דמה מתחת לכפתור הפשרת אדים מהחלון האחורי.

אצלי הרכב בגירסת דינמיק היותר מאובזרת. צריך לבדוק עם בעלי מנוע 2.0 אם אצלהם כן קיים כפתור כזה.

בפורומים בחו"ל בדקת ?

למה אתה צריך הפשרת אדים מהמראה ?

*אני אבדוק יותר מאחור במדויק לפי ספר הרכב.

Veni Vidi Vici

פורסם

יש מכוניות שבהן יש מפשיר אדים למראות הצד וזה פועל ביחד עם הפעלת מפשיר האדים החשמלי לשמשה אחורית ללא כל מתג נוסף. וודא מה המצב במכוניתך ואם בכלל יש הפשרת אדים במראות שבמכוניתך.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

טוב... אני לא רציתי להיכנס לכל הסיפור מסביב, אבל אם כבר העליתם שאלות, אז אני אספר איך עליתי על זה....

אז ככה:

אתמול בבוקר, כשהגעתי לאוטו, הזדעזעתי לגלות, שהעיפו לי את המראה השמאלית מהמקום, אך למזלי רק המראה הפנימית (למי שיודע, זה המסגרת פלסטיק עם הקליפסים שמתחברת לגוף המראה), עפה (והאמת עד היום לא מצאתי אפילו שאריות שלה).

קיצר, קיוויתי לקנות רק את הזכוכית עם הקליפסים, אבל כשביקרתי בפירוקיות, אמרו לי שהם לא מוכנים למכור רק את הזכוכית, ולכן עלי לקחת את כל המראה (הגוף, עם המנגנון הזזה, והזכוכית)... והסכום שרצו עליה היה 250 שקל...

חשבתי שזה בזיון לקנות מראה שלמה, ולכן ניסיתי את מזלי במוסך מורשה, אך שם הם דרשו 263 שקלים רק על הזכוכית, וזה עוד לפני המחיר של העבודה (והם לא מוכרים סתם חלפים בלי התקנה).

בקיצור מפה לשם - חזרתי לפירוקיה, והתמקחתי, ובסוף לקחתי מראה של מגאן קופה ב200 שקל (עם הגוף והכל קומפלט)...

ואז פתאום גיליתי שעל הצד האחורי שלה יש את הסיבי חימום...

אז החלטתי לבדוק... הלכתי לתיבת הפיוזים, וגיליתי שאפילו קיים פיוז במקום של המפשיר למראות...

ואז החלטתי לבדוק הלאה, פירקתי את החלק בדשבורד עם הכפתור שמפעיל את המפשיר מהחלון האחורי, וגיליתי שבמקום שני מגעים, יש שם 4 מגעים... אז לקחתי חוט חשמל קטן... וסגרתי מעגל חשמלי בין שני המגעים שלא היו בשימוש עד כה...

וראו הפלא ופלא - המראה השמאלית החלה להתחמם!!!

בקיצור, אני מחפש עכשיו מגאן שהכפתור שלה יהיה עם שני הלחצנים ולא רק אחד...

עריכה: אני צירפתי תמונה של איך זה נראה ברוב המגאנים...

שני הכפתורים יושבים על בלוק אחד, לכן צריך לקנות את כל הבלוק ביחד...

09052006(001) (960 x 720).jpg

בברכה!

יונתן.

פורסם

לא מאמין ששווקה מגאן כזאת בארץ. עוד כמה דקות אבדוק לך בדיוק.

עידכון:

לאחר הסתכלות בספר רכב:

בספר רכב מופיע שהכפתור התחתון (אם הוא קיים) משמש להפשרת אדים מהשמשה הקידמית ולא מהמראות. ניתן להפשיר אדים גם ע"י בורר כיוון במזגן שזה פונקציה 3 לפי ספר רכב.

בבירור:

כפתור מס' 1 לפי ספר רכב ( הכפתור העליון בתמונה שלך): מיועד להפשרת אדים מהשמשה האחורית + מראות צד בהן ישנה אופציה של הפשרת אדים. אם במראה יש פס מקווקו אז יש לה הפשרת אדים.

כפתור מס' 2 לפי ספר רכב (הכפתור הדמה - בספר רכב הוא לא) מיועד להפשרת אדים מהשמשה הקידמית. אצלי הוא דמה.

עוד משהו לא קשור אבל מעניין: אם המגבים עובדים ומכניסים להילוך אחורי, המגב האחורי מבצע ניגוב גם. אם נוסעים עם מגבים עובדים במהירות בינונית או גבוהה (בלי השהיה) ואז עוצרים, המגבים נכנסים למצב ניגוב השהיה עד תחילת תזוזה. ככה זה לפחות אצלי.

***אצלי הרכב בגירסא הכי גבוהה שנמכרה בארץ (Dinamic) ואצלי הכפתור גם דמה.

לסיכום: הכפתור העליון אמור להפעיל לך כרגע גם את הפשרת המראה השמאלית. אין לי הפשרת מראה ימנית.

Veni Vidi Vici

פורסם

העניין הוא, שהורידו לי את המראה ממגאן קופה, שהייתה כאן בארץ... כלומר, כנראה שכן היה למישהו מפשיר אדים... משמע, למישהו היה את הכפתור.... ואז זה אומר שכן היה מגאנים כאלה בארץ!!

הבעיה שבפירוקיה ההיא שקניתי את המראה, אין כבר את המגאן עצמה.... לכן זה לא רלוונטי...

קיצר, אני מחכה לתשובה ממך, האם קיימים דגמי מגאן כאלה בארץ...

בברכה!

יונתן.

פורסם

רגע... אז אתה אומר שאצלך הוא כן מפשיר את המראה השמאלית כשאתה מפעיל הפשרת חלון אחורי?

(לגבי המגבים אני מכיר את הקטעים האלה... באמת יפה שחשבו על זה!)

עריכה:

אוקיי, אני עכשיו בדקתי את הנושא אצלי באוטו, ומסתבר שגם אצלי, לחיצה על הכפתור הסטנדרטי, מפעילה את החימום בשתי המראות!!

בקיצור, מסתבר שהאהבל שהתקין לי את המראה השבורה הקודמת (לפני איזה שנתיים), לא חיבר את חוטי החשמל לסלילי החימום... וכנראה בגלל שלא היה מעגל חשמלי סגור, אז שתי המראות לא תיפקדו...

בקיצור, הבעיה נפתרה!

תודה רבה לעוזרים, ובעיקר לוויקינג! העלית נקודה חשובה שגרמה לי לבדוק את העניין שוב! חסכת לי הרבה כאב ראש למחר!

בברכה!

יונתן.

פורסם

אכן ליאור.

מדובר בכפתור שבעת לחיצה עליו מבצע בו-זמנית מספר פעולות:

הוא מפעיל את מדחס המזגן, מעלה את הטמפ' של האויר המוזרם לשמשה למצב חימום, מפעיל את המאוורר למקסימום ומפנה את האויר לכיוון השמשה הקדמית.

זאת כדי להפשיר את האדים המצטברים על גבי השמשה הקדמית במהירות האפשרית.

הכפתור פעיל וקיים רק ברכבים שמותקנת בהם בקרת אקלים (לא נמכרו בארץ), שבהם השליטה על כל המתגים היא חשמלית ולא מכאנית.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם
נקודה מעניינת בקשר לכפתור דמה: לפי ספר רכב הוא מפעיל הפשרת אדים לשמשה הקידמית ?!

אין בעד מה.

יכול להיות שמדובר בבקרת אקלים חשמלית או משהו בסגנון??

כי אצלי (ואני מניח שאצל כולם), הפשרת שמשה קדמית מתבצעת ע"י העברת בורר המצבים, למצב מפשיר אדים... שזה בעצם הזזה מכאנית של תריסים בין השרוולי אוויר...

אם תמצא איך זה עובד, אשמח לשמוע על כך!

בברכה!

יונתן.

• תוכן חדש...