Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאחר ולאחרונה אני מבקר מבקר במסלול לעיתים קרובות יותר, התחזוקה השוטפת הפכה להוצאה יקרה אפילו עוד יותר, לכן אני מעדיף להשקיע את כסף בכלים ואת העבודה לבד. זה לא יאומן כמה חומר אפשר למצוא באינטרנט על "עשה זאת בעצמך".

הרכש האחרון שלי זה הPOWER BLEEDER, שנועד להקל על החלפת נוזל הבלמים במערכת.

הקיט עולה כ 50-60$ ואפשר גם בפחות, וכולל משאבה שמתחברת למיכל שמן בלם עם שעון לחץ לבקרה ומיכל נוסף לעודפים.

אני לא בטוח איזה שמן היה לי במיכל לפני כן אבל בנהיגה מאומצת על המסלול הוא הגיע לטמ"פ רתיחה ופגע ברגש של הדוושה אז הלכתי וקניתי שמן MOTUL RBF600 העמיד בטמ"פ גבוהות ויאללה לעבודה.

norm_CA6DC19A4A474F299DBD4889E186768A.JPG

שלב ראשון: שחרור כל ברגי הגלגלים בשביל להקל על הורדת הגלגלים כשהאוטו כל הליפט.

norm_0692D17BA008444399F3366D2FBA1E5C.JPG

שלב שני:

ניקוז הנוזל הישן בעזרת משאבה קטנה ומילוי המיכל בשמן חדש.

norm_AE68084BB68C497FACF81E283E7BAEDF.JPG

שלב שלישי:

את הניקוז מתחילים תמיד מהגלגל שהכי רחוק מהמשאבת בלם (ימני אחורי) ומסיימים בקרוב ביותר (תנחשו לבד).

אז העליתי את האוטו על הג'ק, פירקתי גלגל וחיברתי את המיכל עודפים לפתח ניקוז שעל הקאליפר. את המיכל הזה קיבלתי עם המשאבה, ומחובר לו מן חוט ברזל עם לולאה כדי שניתן יהיה לתלות אותו במקרה הצורך, אבל כל מיכל יעשה את אותה עבודה.

norm_E15FF7AB68844F498FB18F2A9107E76D.JPG

norm_2083CBB2E59A4D86B5EB835F14194CEF.JPG

שלב רביעי:

מילוי המשאבה (POWER BLEEDER) בשמן חדש, וחיבורה למיכל שמן בלם. כמה פימפומים והשעון מראה על כ 15PSI המספיקים ליצור לחץ שידחוף את השמן הישן החוצה ויזרימו חדש במקומו.

norm_A69F0F5D82EE49499249652388FB3B1B.JPG

שלב חמישי:

פתיחת בורג הניקוז שעל הקאליפר בעזרת מפתח 7מ"מ. לאחר ששמן חדש זורם בצינורית ואין אויר במערכת ניתן לסגור את בורג הניקוז ולעבור לגלגל הבא..

norm_643C8EB62C23490FB48AB31E8F40E337.JPG

ותאמינו או לא זאת כל התורה, AS EASY AS THAT

לסיכום:

נכון שתמיד אפשר לעשות את אותה עבודה עם חבר נוסף וצעקות חדר לידה: "תדחוף" "תלחץ" "ותפמפם" אבל בסה"כ הכלי הבסיסי הזה הופף את המטלה הזאת לפעולה נקייה יותר, פשוטה יותר וניתנת לביצוע ע"י בנאדם אחד.

כל התהליך לקח כשעה והחלק הקשה ביותר היה פרוק הגלגלים...:-P

למישהו כמוני שצריך להחליף נוזל פעמיים בשנה לפחות ושלם רק על העבודה כ 50-60$ זו תמורה מצוינת.

גולן

פורסם

סליחה אבל איך אתה יודע שכל השמן הישן יצא וכרגע מה שיוצא זה השמן החדש?

תמיד חשבתי שמוציאים את כל השמן הישן ואז מכניסים את החדש ומנקזים אוויר מהמערכת .

אשמח לקבל הבהרה.

תודה מראש.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

בכול ספר אחזקה של יצרן הרכב או HAYNES כתוב כמה שמן אמור לצאת:

לדוגמא גולף דור 5.

מכול גלגל צריך לצאת 0.25 ליטר.

מהצילינדר הראשי 0.15 ליטר

סה"כ 1.15 ליטר.

זהו

איזה כייף לי :)

פורסם

נהדר לראות שיש אנשים שעובדים עם ציוד נכון בצורה נכונה ומשאירים אחריהם רצפה ללא סימנים, אולם שלוש הארות: ראשית נוזל בלמים הוא לא שמן. הוא נוזל בלמים.

דבר נוסף:

את הניקוז מתחילים תמיד מהגלגל שהכי רחוק מהמשאבת בלם (ימני אחורי) ומסיימים בקרוב ביותר (תנחשו לבד).
מציע לך לבדוק היטב את הוראות היצרן. הן שונות מיצרן ליצרן ומדגם לדגם, לבטח במכוניות המצוידות ב ABS. בהרבה מכונית אירופיות הוראות היצרן כותבות בפירוש להתחיל בגלגל קדמי מסוים, לעבור לקדמי השני ומשם לאחוריים בסדר הפוך.

דבר אחרון הוא להחליך כפול מנפח מערכת, ואז אתה בטוח שבאמת שטפת אותה. בדרך כלל במכוניות יש כ 600 סמ"ק נוזל במערכת.

בברכה,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

:)

נראה ממש משחק ילדים.

בזמנו תכננתי להעלות את רשמיי מפרוייקט כזה שביצעתי בעצמי, אחרי שבניתי לבד POWER BLEEDER כזה.

למי שעשה את העבודה פעם בשיטה הידנית - ההבדל הוא שמיים וארץ, והמהירות, האלגנטיות והיעילות בה זה נעשה כשמשתמשים בכלי הזה היא ברמה אחרת לגמרי.

את סדר הניקוז לרוב מציינים בהוראות הטיפול של הרכב.

אגב, אלמנטרי - אבל אשאל בכל זאת - זכרת להחליף גם את הנוזל שבקו של משאבות הקלאץ'?

ב-ב.מ.וו :מנקזים מהמשאבה התחתונה - שמחוברת לגיר, יש פטמת ניקוז.. אם כבר טיהור וחידוש של הנוזל...

בכל מקרה, אכן, מצטרף להמלצות על המכשיר - יעיל וחוסך זמן

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

• תוכן חדש...