Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7377 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברור לי שע"י הנמכת גיינים בין שני הטוויטרים אני לא אקבל במת צליל! זה חלק שתורם לתהליך וזה חלק שחסר לי שאני רוצה להשיג אותו, זה חלק די קריטי בהתחשב בסט-אפ הקיים.

הסט-אפ

סאב - אינפיניטי קאפה 12 בתיבה אטומה 28 ליטר.

קומפוננט קדמי - אינפיניטי רפרנס 6510 החדש - סביר אבל בדיעבד הייתי משקיע הרבה יותר.

מגבר קדמי - אינפיניטי קאפא 50.2a

מגבר לסאב - b52 zl8020

אקולייזר - eq5 של אודיובאנק - זה גם אקולייזר וזה גם ליינדרייבר חמש וולט.

HU - פנסוניק ישן עם MP3 ושתי יציאות למגברים כל אחת 2.5 וולט.

הדילמה שלי היא או להעיף את הB52 ולהביא במקומו את האוריון מהדיוטי ואז להשתמש באינפיניטי לטוויטרים, בי אמפינג ורק מאוחר יותר לשדרג את הHU.

או להעיף את הHU והאקולייזר ולהביא במקומם אלפיין 9855 או דגם צמוד ורק מאוחר יותר לשדרג את הB52 למשהו טוב יותר. ולהגביר בי אמפינג בעזרת הוספה של המגבר הישן של השרווד.

לגבי החלפה של סט קומפוננט קדמי - לא בשלב הזה - יותר מאוחר, אני מתכוון להתקין מחדש את הסט בצורה שהוא יהיה מופנה יותר כלפיי ואני אשפר את ההתקנה של המידבאסים.

איזה אופציה נראית לכם עדיפה יותר?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני מאמין שHU טוב יתן לך במת צליל הרבה יותר נכונה, אין קיצורי דרך, אתה יכול באמת לנסות "לשחק" עם הטוויטרים ע"י נגד אבל עוד פעם, זה לא הפתרון, אנחנו מדברים על תיקון של זמן ולא על הדגשת טוויטר זה או אחר. תזכור מהירות הקול היא קבועה והיא לא משתנה של עוצמה.

אריק.

בשיפוצים

פורסם

אני מודע לזה שהבעיה הכי גדולה היא הHU - אבל גם עם משחקי פזות ומשחקי עוצמות ומשחקי מיקום אפשר להגיע לתוצאות מצויינות.

נראה לי באמת שאני אלך לכוון הHU ואני אחכה עם הסילוק של הB52 - סה"כ הוא כן עושה את העבודה, אני אוכל לסבול אותו עוד קצת

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מה רע כול כך ב B52 ? השם של החברה עד כדי כך מתריע אותך?תמיר

פורסם

שם של חברה לא מרתיע אותי, היו לי הרבה מגברים "זבל סיני" שעבדו נהדר

אבל המגבר הזה מרים שתי שמיניות מסכנות של אינוקס או את האינפיניטי 12 ששמתי - והוא עושה את זה רק בזמן שהוא לפחות ב90 אחוז מהגיין שלו - אף פעם לא היה לי מגבר כל כך חלש - הוא מוצהר בנתונים שלו 125 * 2 וזה לא הגיוני שבכדי שמגבר שמספק 250 RMS ירים סאב 12 אינטש 300 RMS ותסכים איתי שיש סאבים עם הספק הרבה יותר גבוה שמגיבים יפה למגבר שמספק כזאת עוצמה הוא יצטרך להיות מעל 70 אחוז מהעוצמה שלו

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי אם ברצונך להתחיל לחשוב על במת צליל, אתה חייב לעבור לסט 3 חלקים.

במקרה ואתה סתם רוצה למרכז יותר את הסאונד אתה חייב לבצע כיווני פאזות ומיקום נכונות.

פורסם

חייב לעבור לסט 3 חלקים??? ממש לא נכון!

לסט שלוש חלקים יש הפרדה יותר טובה בין התחומים ואפשרויות יותר נוחות אולי לבניית במה זה נכון. אבל גם עם סט שני חלקים ניתן לבנות במה מאוד יפה ונכונה. תבוא למפגשים.

יש אפשרות ליצור במה עם שימוש בשני זוגות של טוויטרים וכו'... או רמקול סנטר

אבל גם עם סט שני חלקים אתה יכול לבנות במה טובה ונכונה.

ברכב הזה אני לא מחליף את הרמקולים, הוא יהיה אצלי פרק זמן קצר מידי בכדי שאני ארצה להשקיע בו - ברכב הבא הכוונה שלי היא מראש סט שלושה חלקים אבל זה לא קשור למה שנאמר עד עכשיו.

כל ההתלבטות שלי היא איזה שדרוג לעשות קודם, לדעתי אם כל אחד מהשדרוגים אני יכול להשיג תוצאות טובות. אבל האופציה של שדרוג HU אחרי כל מה שנאמר רק מתחזקת אצלי והחלטתי שזה מה שאני הולך לעשות, לשדרג את הHU ולעבור לבי אמפינג עם הוספה של מגבר טוויטרים שיש לי בארון.

Pioneer TS-X150

פורסם

המצב היחיד שבאפשרותך לבנות במה נכונה עם סט 2WAY או רמקול קואקסיאלי לחילופין הם רק במידה ואתה בונה להם קיק פנל מתאים רק הבעיה שע"מ שהמיד-באס יפעל בצורה נכונה (ירד פלחות ל80HZ) עליך לבנות קיק גדול יחס כך שהעניין לא פרקטי והבעיה השניה שהבמה נמוכה מאוד.

רמקול סנטר הוא פתרון נחמד למי שמחפש למרכז סאונד בלבד!!! לא לבנות במת צליל רחבה ונכונה.

פורסם
המצב היחיד שבאפשרותך לבנות במה נכונה עם סט 2WAY או רמקול קואקסיאלי לחילופין הם רק במידה ואתה בונה להם קיק פנל מתאים רק הבעיה שע"מ שהמיד-באס יפעל בצורה נכונה (ירד פלחות ל80HZ) עליך לבנות קיק גדול יחס כך שהעניין לא פרקטי והבעיה השניה שהבמה נמוכה מאוד.

רק לשם ידיעה , אם הוא אוטם את הדלתות הוא לא מגיע לתוצאה יותר טובה כך שהמידבאס יוכל לרדת יותר ? או שזה קשור בסט הספציפי? אשמח לקבל הבהרה בנושא ממי שיכול

רמקול סנטר הוא פתרון נחמד למי שמחפש למרכז סאונד בלבד!!! לא לבנות במת צליל רחבה ונכונה.

בתודה וברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

יהודה לא דיברתי על סט ספציפי כמובן שכל דלת שנאטום התוצאה לפני ואחרי תהיה שונה מהותית.

לגבי הקיק פנלים - כאשר הרמקולים נמצאים בקיק פנלים הזוית והמיקום שלהם למעשה מדמים סטריאו ביתי מכיוון שזהו המקום הרחוק ביותר בו שתי הרמקולים יהיו מכוונים כלפינו. ( וכמובן ההפרש בין המרחקים שלהם כלפינו יהיו דומים ).

פורסם

בקשר לגובה הבמה בסט בקיק פאנל אתה פוטר אותה עם עוד זוג טוויטרים וזה יקרה לך גם עם סט 3 חלקים שתתקין את המיד ואת הטוויטר שלו בקיק פאנל...

ניתן גם למרכז במה עם טוויטרים ומידים שמותקנים על הA פילרים - הכי קל להשיג מרכוז במה זה בהתקנה בקיק פאנלים לדעת מומחים אבל זה לא מחייב.

לגבי האיטום - זה לא קשור לגובה במה או למרכוז במה וזה גם לא קשור ליכולת של הרמקול לרדת יותר נמוך - איטום מטפל בבעיות אחרות. מה שקשור לעד כמה דרייבר יכול לרדת נמוך זה הנפח של התיבה בה הוא נמצא.

אבל לא שאלתי על זה ולא דיברתי על זה - רציתי לקבל דיעות לגבי ההעדפות שלי... והחלטתי בסוף לשדרג HU... תודה

Pioneer TS-X150

פורסם
בקשר לגובה הבמה בסט בקיק פאנל אתה פוטר אותה עם עוד זוג טוויטרים וזה יקרה לך גם עם סט 3 חלקים שתתקין את המיד ואת הטוויטר שלו בקיק פאנל...

* ברור שטוויטרים מושכים את גובה הבמה אך העניין לא כ"כ פשוט לרוב יש בעיה שהטוויטרים "מעווטים" את הבמה.

ניתן גם למרכז במה עם טוויטרים ומידים שמותקנים על הA פילרים - הכי קל להשיג מרכוז במה זה בהתקנה בקיק פאנלים לדעת מומחים אבל זה לא מחייב.

* אני לא מתווכח עם מומחים שהוכיחו את עצמם בתחרויות SQ , ומעבר לכך אם תחשוב בהיגיון אתה תראה שמאחורי עניין הקיק פנלים עומד היגיון מאוד פשוט, ואין דרך פשוטה ממנה לקבל במה נכונה.

לגבי האיטום - זה לא קשור לגובה במה או למרכוז במה וזה גם לא קשור ליכולת של הרמקול לרדת יותר נמוך - איטום מטפל בבעיות אחרות. מה שקשור לעד כמה דרייבר יכול לרדת נמוך זה הנפח של התיבה בה הוא נמצא.

* איטום למעשה מטפל בבעית הרזוננס ברור שרמקול חייב "תיבה" מסוימת ע"מ לעבוד, אל תשכח שהדלת היא די FREEAIR !!! לגבי האיטום - במידה והפח בדלתות מהדהד לא תהיה לך ברירה אלא "לחתוך" את הרמקול גבוה יותר.

מעולם לא אמרתי שאיטום מטפל בגובה במה וכו...

אבל לא שאלתי על זה ולא דיברתי על זה - רציתי לקבל דיעות לגבי ההעדפות שלי... והחלטתי בסוף לשדרג HU... תודה

* סה"כ אני מנסה לעזור ולהסביר שאין קיצורי דרך באודיו לרכב ואין דבר כזה" יש מאין"

על מנת לקבל תוצאות הולמות עלינו להשקיע בציוד מתאים והתקנה נכונה.

לגבי HU אם אתה מחליף לך על אלפיין יש לו את אופציית הטיים קורקשיין שיכולה לעזור לך למרכז את הסאונד. (ולמיטב הבנתי זה בדיוק מה שאתה מחפש)

בהצלחה

פורסם

fastgt אתה בסדר!

בדיוק בגלל הסיבה הזאת אני רוצה לשדרג את הHU שלי.

אני יודע שאני לא אגיע עם הציוד שיש לי ממש לתוצאה הרצויה - אני מקווה שזה יקרה כבר עם הסט רמקולים הבא - וכן, ברכב הבא...

כרגע אני מנסה להגיע לתוצאה אופטימלית עם הקיים - אני הולך לשדרג HU ולהפעיל את הטוויטרים על מגבר נפרד מהמידבאסים ולהגיע לתוצאות הכי קרובות שאני יכול למה שאני מחפש.

לגבי סט טוויטרים נוסף בגובה העיניים - זה לא נועד להעלות את גובה הבמה - הטענה ברוב המאמרים היא שהמוח בזמן הקשבה ניטרלית מאבד את נקודת המקור אם הבמה מכוונת היטב - טוענים שבהתקנה של קיקפאנלים הבמה לרוב מצטיירת בגובה העיניים ברגע שהכל מכוון כמו שצריך - ההוספה של זוג הטוויטרים הנוסף נועדה בכדי להרחיב את הבמה ולא בכדי להעלות את הגובה שלה ולרוב גם זוג הטוויטרים הנוסף מושתק הרבה מעבר לזוג שבקיקפאנלים בכדי למנוע עיוות או מריחה של הבמה.

בלי שום קשר אני לא מרוצה מהעובדה שהמגבר של הסאב, למרות שהוא עושה את העבודה בצורה טובה לאחר האזנה למספר דיסקי בדיקה, נמצא קרוב לסף הגיין שלו וגם זה יטופל אבל הדגש שאני צריך לשים כרגע הוא על הHU.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...