Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7374 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

ראשית, אני מתנצלת על השאלה הטפשית משהו, אבל אני ממש לא מומחית בענייני נהיגה/רכבים (ובכ"ז עושה את זה כבר אי אילו שנים ובשאיפה להשתפר...וזה המקום גם בשביל אנשים כמוני, לא?).

בכל מקרה, היום נסעתי עם מישהו והייתי על "הגל האדום" (ז"א שכל הזמן התחלפו לי הרמזורים באדום). מי שהיה איתי נחרד ושאל, למה אני לא משתמשת באופציה של האטה עם ההילוכים (הרכב אוטומטי), אלא רק לוחצת על הברקס (לא בפראות כמובן...). האמת, ככה אני נוהגת מאז ומעולם ולא חשבתי על הדרך הזו (רק בעליות וירידות תלולות וארוכות). אז אני כאן כדי לשאול אם ככה באמת כדאי להאט עם רכב אוטומטי לפני רמזור (כשבאים מהר יחסית או בכלל)???

בנוסף, אם אני כבר כאן, אז נשבר לי מגן השמש בצד של הנהג. למעשה, נשבר לי הפלסטיק שמוברג לאוטו ולא המגן עצמו. איפה אני קונה מגן חדש?

זהו.

המון תודות!

פורסם

לא צריך לבלום עם התיבה האוטומטית, זה סתם יגרום לבלאי.

בשביל לדעת מאיפה אתה יכולה להשיג את החלק למגן שמש חשוב שתציינתי מאיזה איזור את ובאיזה רכב מדובר?

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

לגבי הורדת הילוכים עם גיר אוטומטי - מיותר.

תמשיכי לנהוג כמו שאת רגילה ותני לתוכנה של המחשב לחשוב מתי ולמה להוריד הילוך. התוכנה כבר מתחשבת בהשפעת ההילוכים על צריכת דלק, בלימת מנוע (האטה), שחיקה למכלולי הגיר, כוח זמין וכו'

יותר משחק עם ההילוכים = שחיקה מהירה יותר למכלולי הגיר. לא נורא, אבל מיותר, וגם מעסיק את הנהגת לשווא...

כדאי לשלב להילוך נמוך יותר בזמן ירידה תלולה וארוכה, כדי לחסוך לחיצה על דוושת הבלם. למשל בירידה מהקסטל, לשלב לשלישי (לפעמים מתבצע ע"י כפתור OD off = over drive off ).

בירידות יותר חזקות (למשל הירידה לכנרת), לשמור על מהירות באזור 60 קמ"ש ואז לשלב את הידית להילוך 2 למשך כל הירידה.

בהצלחה

פורסם

L ו S (או 2) מיועדים לבלימת מנוע בירידות, או השארות בהילוך בעלייה. זהו.

בשביל לבלום, יש ברקסים.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

בלימה עם ההילוכים בדרך מישור נהוג רק בגיר רגיל, עלידי הורדת הילוכים , בתיבת הילוכים אוטומטית מספיק הרפיה מדבשת הגז והרכב מאט באופן עצמאי . כשמו כן הוא גיר אוטומטי.

שבת שלום יצחק :|

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

אז בעצם הייתי בסדר גמור וזה הידיד שלי שטועה. אני באמת החלפתי הילוכים רק בעלייה/ירידה לי-ם. טוב לדעת שלשם שינוי נהגתי נכון!

תודה לכם!

ולאלו ששאלו, מדובר ביונדאי אקסנט LS ESTEEM 98 נפח 1500 והאזורים שרלוונטיים לגבי הם או איזור פרדס חנה-חדרה או ראשון והסביבה.

תודה!

• תוכן חדש...