Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7381 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אני יודע שהת'רד טיפה הזוי ,

אבל בכל זאת זה השאלות האלו שרוצים לשאול אבל לא מוצאים הזדמנות.

אז הנה המקרה שלי :

לפני כחודש טענתי את כל הסוללות שלי ( כ12 ) יום אחרי יום עד שהיו כולן טעונות לגמרי.

אתמול שרציתי להשתמש בהן , כולן היו כמעט ריקות.

אף אחד לא השתמש בהם בזמן הזה.

האם יותר יעיל להטעין את הסוללות ולשים אותם במקרר?

אם אני ישים את הסוללות במקרר לא יהיה "נזילת כוח" מהסוללה?

תודה~!

שחר.

פורסם
טוב אני יודע שהת'רד טיפה הזוי
:shock:

היית צריך לראות את זה על המיקרוגל!

לכל ספק כוח יש פריקה טבעית(קבל, סוללה) שמתבצעת דרך האוויר.

בכל מקרה, כששומרים סוללות במקרר זה איכשהו מעקב את התהליך(לקור יש השפעה מסויימת על החומרים הכימיים שנמצאים בסוללה), אף פעם לא ממש התעניינתי איך ולמה זה עובד. אבל זה עובד.

פורסם

ידוע מאוד, אבל.

החומרים הכימיים בסוללה מבודדים זה מזה, אין מגע ביניהם. משמע, ההתפרקות מתבצעת באוויר בין המגעים.

אני מניח שיש איזשהו היגיון בכך שאוויר בטמפ' נורמלית מוליך יותר טוב מאוויר בתוך פריזר, שבעצם כל הלחות שבו בעצם קפאה על הדפנות של הפריזר...

אכן מתרחש תהליך האטת קצב התפרקות בתוך הסוללה אבל פריקה נעשית באוויר בתנאים נורמליים.

פורסם

איך בנויה סוללה:

שני מוליכים ובניהם חומצה,

תהליך סיפוק הכוח/פריקה זה כשהאלקטרונים נעים ממוליך אחד לאחר

כאשר הסוללות במקפיא אז החומצה קרה יותר בשל כך סמיכה יותר ומקשה על האלקטרונים לעבור

קצת בשביל העשרת הידע ככה גילו את תופעת החשמל (שאז לא ידעו עליו ולא ידעו איך להגדיר אותו)

היה בזמנו רופא מסויים שאהב לנתח חיות וליבדוק אותם (אנטומיה או סתם סדיזם)

אז פעם אחת הוא רצה ליבש רגל של צפרדע אז הוא תלה אותה ליבוש והידק אותה עם שני אטבים מוליכים כפי הניראה, ורגל הצפרדע התחילה לפרכס

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

לא נראה לי שהסוללות ( GP ) שלי בסוף הקריירה שלהן ,

בכל זאת הן איכותיות וטענתי אותן אולי 20 פעמים ( מתוך 1000 שהיצרן מבטיח ).

תודה על ההיענות , מהיום - סוללות במקרר :-).

שחר.

פורסם

אני יושב פה ופשוט צוחק, ניראה לכם שהטמפרטורה של המקרר כל כך משפיע ?

הטמפרטורה מחוץ למקרר היא 25 מעלות צלסיוס, ז"א 298 מעלות קלוין, הטמפרטורה במקרר היא 5 מעלות נניח, אז זה 278 מעלות קלוין, לכן היחס הוא 1.07 בערך. התהליך מחוץ למקרר יואץ ב 7% שזה לא משהו כל כך משמעותי.

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

פורסם

יוסף, בפריזר הטמפרטורה היא אפילו מתחת לאפס, ככה שהיחס עוד יותר גדל. אבל כל זה תלוי במקדם המתאם והנצילות התרמודינמית הפאזית של המערכת שלך והאם יש לה קטבים בצד ימין של המישור.

ROOONEEYY

פורסם

רק רצוי לזכור שכדאי מאוד להפשיר את הסוללות לטמפ' החדר לפני השימוש במשך כמה שעות, ולא להעמיס מייד סוללות קפואות שיצאו מהפריזר (הביצועים יהיו ירודים)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

בעיקרון - אם אתה מעוניין לשמור על חיי הסוללות מומלץ לאחסן אותן טעונות ב70% מהמקסימום.

אני יודע שזה נכון לסוללות ליט'יום איון ויכול להיות שזה לא תופס לסוללות ניקל-מטאל.

פורסם

גם סוללות ליתיום איון וגם סוללות ניקל מטאל סובלות מפריקה עצמית גבוהה בימים הראשונים אחרי הטעינה.

אחרי תקופה ארוכה (אם הבנתי נכון) הם פשוט מאבדות את הטעינה.

וזה תופעה בכל הסוללות הנטענות.

שיא הפריקה הוא בהתחלה ד"א , ביום יומיים הראשונים וזו תופעה ידועה

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...