Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7382 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

לפני שנה הרכב קיבל מכה בצד ימין מעליה על מדרכה.

החלפתי מיסב וציריה וישנן עדיין דפיקות מאיזור זה, במיוחד בהאצה, והאוטו רועד בגלל מכות אלו, אבל לפעמים הן נעלמות ואין רעידות.(לא קשור לכביש).

לפי מה שראיתי הדיסק של הברקס(חדש) טיפה מתנדנד על הנאבה, האם זה יכול לגרום למכות שנובעות מנגיעה ברפידות הברקס או שאני לא בכוון?

איך ניתן לבדוק האם צריך להחליף נאבה, אם בגלל שהיא עקומה או בגלל שהמיסב בפנים לא יושב טוב בגלל חופש בנאבה?

האם אני חייב ליפט או שאפשר לבדוק בבית?

תודה רבה.

נ.ב כמה עולה בערך להחליף נאבה ב 205?

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

דבר ראשון תנסה להבריג את שני הברגים שמחזיקים את הדיסק במקום עד הסוף ככה שהדיסק לא יתנדנד על הנאבה.

החלפת נאבה עולה בסביבות 400-500 ש"ח (נאבה, מיסב ועבודה).

205 1400 כחולה (כבר לא) - עכשיו.... שברולט אוואו - וחזרנו לפיז'ו, 206 xs - ושוב האוואו...וגטס (למה מכרתי את ה - 205???)

פורסם
לפי מה שראיתי הדיסק של הברקס(חדש) טיפה מתנדנד על הנאבה

:shock:

זה בסדר, תמשיך לנסוע ככה, הבעיה תיפתר מעצמה שלא תוכל לעצור ותשבית את האוטו :?

פורסם
דבר ראשון תנסה להבריג את שני הברגים שמחזיקים את הדיסק במקום עד הסוף ככה שהדיסק לא יתנדנד על הנאבה.

החלפת נאבה עולה בסביבות 400-500 ש"ח (נאבה, מיסב ועבודה).

תודה רבה, אני לא יכול להבריג את שני הברגים הללו כי הם אינם וגם אחד מהם שבור בתוך הנאבה.

כששאלתי במוסך אמרו לי שאין להם שום חשיבות ,ושהמטרה שלהם היא לשמור את חורי הברגים שעל הדיסק מול חורי הנאבה , לא כך?

איך בודקים אם יש חופש בין המיסב לנאבה?

לא נראה לך שאני מנסה לפתור את הבעיה?

פורסם

:roflmao:

וברצינות - כנראה לא סגרת כראוי את האום של הצירייה - מתכון לאריכות ימים.

פורסם

אני לא חושב שמר...

המכות הללו הופיעו גם עם הציריה הישנה וגם עם החדשה (שהוחלפה פעמיים באותו היום).

לא נראה לי הגיוני שלא סגרו את הבורג חזק בכל הפעמים הללו.

האם רעידות קטנות של הדיסק על הנאבה יכולית לגרום לנגיעות ומכות חזקות מהרפידות?

האם יש משמעות לשני הברגים הקטנים שתופסים את הדיסק כמו שרשם YH?

פורסם

אם הם היו קיימים אצלך ולא היו סגורים עד הסוף אז יכול היה להיות שכשמרכיבים את הגלגל הם לא היו נותנים לו להצמד לנאבה.

הבורג השבור בולט החוצה מהנאבה?

תנסה להרים את הרכב ולנדנד את הגלגל, לראות אם אתה יכול לזהות חופש.

תבדוק את הדיסק כדי לראות אם יש סימנים של שחיקה לא אחידה.

205 1400 כחולה (כבר לא) - עכשיו.... שברולט אוואו - וחזרנו לפיז'ו, 206 xs - ושוב האוואו...וגטס (למה מכרתי את ה - 205???)

פורסם

תודה אני אנסה את מה שרשמת.

ככה בודקים נאבה? מנדנדים את הגלגל באוויר?

הבורג השבור לא בולט החוצה מהנאבה, לפעמים יש שריקות מהברקס והן לא אחידות כלומר באות והולכות עם סיבוב הגלגל, לכן אני חושב שהדיסק מתנדנד קלות על הנאבה ,גם נידנדתי אותו פיזית, השאלה אם זה יכול לגרום למכות על הרפידות? הן כל כך קרובות ורגישות?

תודה

פורסם

רד מהנאבה זה סתם חתיכת ברזל, הסיכוי שהיא התעקמה מאוד קטן.

כשהגלגל מורכב הנאבה, הדיסק והגלגל הופכים ליחידה אחת והנידנוד בא לבדוק את המיסב שיכול להיות שנפגע מהמכה ואת הקישור של הגלגל למסרק הגה.

כשהגלגל אצלך מפורק שום דבר לא מחזיק את הדיסק על הנאבה בגלל שאין לך את שני הברגים הקטנים ולכן הוא מתנדנד.

אבל לשאלתך החופש שם הוא באמת קטן, אבל לא אמור לעשות בעיות.

פורסם
כשהגלגל אצלך מפורק שום דבר לא מחזיק את הדיסק על הנאבה בגלל שאין לך את שני הברגים הקטנים ולכן הוא מתנדנד.

האום של הצירייה מחזיק את הדיסק!

פורסם

לא, האום של הציריה מחזיק את הנאבה והדיסק מולבש על הנאבה ומוחזק ע"י שני ברגי פיליפס וארבעת הברגים של הגלגל.

פורסם

איך בדיוק אופיר? הדבר היחידי שמחזיק את הדיסק ללא שתי הברגים הקטנים וללא גלגל הוא הקאליפר עצמו...

שהוא בעצם כאילו מחזיק..

בכל מקרה,גם אני נוסע ללא שתי הברגים האלה מכיוון שבפעם האחרונה שהחלפתי דיסקים,הראש של הברגים הישנים האלה פשוט היו בלתי אפשרי לפתיחה...

לא חושב שיש סכנה ממשית לנסוע בלי שתי הברגים האלה. הרי הם רק קיימים לפי מה שאני ראיתי,כדי למקם את הדיסק ביחס לברגים של הגלגל,להרכבה נוחה של הגלגל.

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

YHofir כתב:

לא, האום של הציריה מחזיק את הנאבה והדיסק מולבש על הנאבה ומוחזק ע"י שני ברגי פיליפס וארבעת הברגים של הגלגל.

סוף סוף מישהו עשה סדר , איזה תרד הזוי, מי שלא מבין ומי שאמר שהבורג של הציריה מחזיק את הצלחת ולא את הנבה , שלא יחליף פנצ'אר אפילו , שלא נדבר על למלאות אוויר בגלגלים

• תוכן חדש...