Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7386 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי פוקוס 2 ליטר אוטומטית 2004.

צריכת הדלק (נבדקה כך : מילוי הדלק עד הסוף, איפוס מד הק"מ, מילוי עד הסוף שוב לאחר שבוע, חילוק הק"מ בכמות הליטרים שנכנסה במיכל) בתוך העיר (90 אחוז מהזמן האוטו מבלה בתל אביב) היתה 6.9 ק"מ לליטר, ושבוע לאחר מכן 7.1 ק"מ לליטר.

צריכה בין עירונית לא נבדקה, וגם לא משולבת (למרות שזו שנבדקה היתה מעין משולבת - עם מעט מאוד נסיעה בינעירונית).

כמובן שלא מדובר על מרוצים בכביש, והנסיעה ברובה רגועה (אך לעיתים נקלעים לפקקים, עצירות, רמזורים וכו').

האם הנתונים הללו גרועים, סבירים, טובים ?

תודה,

בר

פורסם

למנוע 2 ליטר שמבלה את רוב הזמן בעיר זה נשמע סביר. נסה, ללחוץ טיפה פחות בהתחלת הנסיעה, קצת יותר רגוע ותגלה שיהיה שיפור כלשהו נוסף. בכל מקרה, שילוב של עיר עם מנוע 2 ליטר הוא לא מוצלח לכיס... :roll: נסה לבדוק בנסיעה בינעירונית נטו. אם הוא ייעשה לך כ 12-14 ק"מ לליטר אז הכל בסדר.

פורסם

אצלי הצריכה הכי נמוכה שנבדקה הייתה 1:9 (האצ'בק 2 ליטר - 2003) וזה בשיא הקיץ עם מזגן.

בדרך כלל נע סביב ה-1:10, 1:11 - נסיעה מעורבת.

אני לא גר בתל אביב ולא עומד הרבה בפקקים, אבל נוהג בכבישים עם עליות ומורדות לרוב (איזור חיפה) כך שזה די משתווה.

מעבר למה שאיציק שאל (סגנון נהיגה), אני הייתי מנסה לבדוק את צריכת הדלק בנסיעה בינעירונית ואולי גם לתדלק בתחנה אחרת (במידה ולא עשית זאת עד כה). נסה לחפש נזילה, בדוק מתי נעשה הטיפול האחרון ברכב! תקינות צמיגים ובולמים משפיעה גם כן על צריכת הדלק.

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

אני נמצא בדרכים מרכזיות בתל אביב - לפעמים יש פקקים כמובן. אתם ודאי יודעים כיצד זה לנהוג בתל אביב :(

לפי הצריכה של a.c, עם אוטו זהה לשלי, הצריכה שלי גרועה מאוד. הרכב נבדק במוסך ולא נמצאו בעיות. המוסכניק אמר ש"זה נורמלי".

פורסם

צריכת הדלק שלך משקפת את הנסיעות שלך... שזה מסתכם ב"פקקים" או אם תרצה "תל אביב".

לא פירטת כמה ק"מ עבר הרכב והאם אתה היד הראשונה (שתוכל לדווח האם בהתחלה המצב היה טוב יותר) אך על מנת לוודא שהכל במצב תקין יש לבצע בדיקות יסודיות למערכת ההצתה והדלק.

בעברית זה אומר שכל מה שקשור למצתים, חוטי הצתה, בריחת ניצוץ, דלק, חיישן למדה ומזרקים צריכים להבדק בצורה יסודית.

מאחר ומדובר ברכב חדש וצעיר, החשד העיקרי צריך ליפול על מצתים וחיישן למדה פגום/עייף/WHATEVER.

אם הרכב עבר את קו ה 40K על המצתים המקוריים, תחליף אותם. בכל הקשור לחיישן למדה כדאי לבצע בדיקה יסודית עם סקופ - וצריך גם לדעת לקרוא את הנתונים המוצגים.

אין הרבה אנשים שמתמצאים בתחום וידעו לומר לך אם החיישן תקין או לא - לכן כדאי לגשת מראש למומחה (!) בתחום. קראתי כמויות נכבדות של אינפורמציה בכל הקשור לנושא זה ואני מתכנן להעלות אותו לפורום בצורת מאמר מתומצת ומסודר רק בעוד שבוע-שבועיים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שלום איציק,

האוטו היה יד ראשונה ליסינג, עבר 70K ק"מ. אין לי מושג אם המצתים הוחלפו או לא. אם לא שמת לב (פתחתי דיון נפרד :)), קיימת גם בעיה כשמנוע קר בסרק, יש רעידות. כשהוא מתחמם - הכל בסדר גמור והאוטו נוסע מצוין.

יכול להיות שצריכת הדלק הגבוהה קשורה לבעיה הזו ?

יש המלצה למומחה בכל הקשור לחשמל באיזור ת"א ?

העניין הוא שהאוטו עדיין באחריות. לא כדאי להיכנס למוסך מורשה שיבדוק את הבעיה וזהו זה ? או שהוא יחפף ?

תודה,

בר

פורסם

כן.

תשמע, חברות הליסינג לא מטפלות טוב ברכבים. ברכב צעיר אין בעיה "להציל" את הנפש במידה ומקפידים על טיפול טוב.

הדבר הראשון שהייתי בודק זה האם החליפו אי פעם מצתים - ואם לא החליפו, לדאוג מייד לשים חדשים. תופעה של מנוע רועד (כאשר קר) בעיקר בסרק יכולה לנבוע ממצתים לא מתאימים או מרווח גדול מידי במצתים (בעברית זה נקרא *בלאי* וזה אומר שמרווח האלקטרודה גדל כתוצאה מבלאי והסליל מתקשה לייצר ניצוץ).

לא ציינת כמה זמן הרכב אצלך, זה היה עוזר בכל הקשור להכוונה ושאלות נוספות.

בכל מקרה, תתחיל מהבדיקה של הדברים הבסיסיים בהם הליסינגים מחפפים (וזה אומר: מצתים, מסנן אויר ומסנן דלק). לא הייתי שולל בדיקה מקיפה של החיישן חמצן (חיישן למדה), 70K ק"מ זה מרחק מספיק טוב בשביל לפקפק ביעילותו.

למען הסר ספק - צריכת הדלק שלך ביחס לנסיעות שאתה מתאר אינה זוועתית ואפילו בסדר. ההמלצות הניתנות בשירשור זה על ידי באות לשלול תופעות של הזנחה ותופעות שעלולות לגרום לצריכת דלק מוגברת ועבודה לא "נקיה" של המנוע בסרק.

בקילומטראז'ים האלו הייתי ממליץ גם על ניקוי בית מצערת, אבל זה לשיקולך.

בכל הקשור למוסך מורשה יבואן או לא - לכל אחד יש את היתרונות שלו והחסרונות שלו, הבחירה בידיך. אין ספק שבמוסך מורשה יבואן יהיו כל החלקים הדרושים *מקוריים* ואין בעיית זמינות חלפים, הכל נמצא במחסן... בנוגע למקצועיות, יש להם ניסיון טוב עם המכוניות הללו, לכן אני נותן להם *קצת* קרדיט בעניין - זה עדיין לא הופך את המוסכים האחרים לחאפרים... כל אחד כבודו במקומו מונח ואני בטוח שאי-שם בחוץ יש גם מוסכים כלליים ברמה (אני מקווה שאני לא יותר מידי אופטימי :p :P).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לגבי הרעידות בסרק, זה אופייני למנוע הנ"ל, כך אמר לי חבר טוב שלי שבמקרה מנהל מוסך מורשה של פורד (ומחזיק ברכב דומה). אין לך מה לדאוג בנוגע לזה. כך גם בנוגע להגה (שירשור מקביל)

מכיוון שרכבך נמצא עדיין באחריות, הייתי הולך לבדוק את עניין צריכת הדלק במוסך מורשה (רצוי מישהו שאתה מכיר). לגבי שאר השאלות, עניתי לך בפרטי.

בהצלחה!

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

הרכב אצלנו חודש בערך. אולי קצת יותר. לדעתי הבעיה של הרעידות בסרק איננה רגילה בפוקוסים עם המנוע הנ"ל. הרעידות ממש מורגשות, ורואים את המחט של המד סל"ד קופצת קצת מתחת ל1 ומטה.

אני אבדוק את הנושא עם המצתים והמסננים וכו' ואחזור עם תשובות :)

תודה רבה לכולם, אשמח לעוד הצעות !

פורסם

אם הרכב עבר את קו ה 40K על המצתים המקוריים, תחליף אותם. בכל הקשור לחיישן למדה כדאי לבצע בדיקה יסודית עם סקופ - וצריך גם לדעת לקרוא את הנתונים המוצגים.

איציק

לפי ספר הרכב יש להחליף מצתים כל 60K

מצד שני גם אני נתקלתי במצב שמצתים לא שרדו הרבה מעל 40K האם אתה יודע על תופעה כזאת בפוקוס? האם זה תלוי במקוריות המצתים. (ע"פ הסטוריית הרכב שקבלתי מבעלים הראשונים (חברת ליסינג) נראה שלא נדרשה החלפת מצתים ב 60K הראשונים. אולם כאמור אצלי היה צריך להחליפם בקלומטרז של 102K ויחד איתם גם את סלייל ההצתה שנשרף, ע"פ מה שאמר לי המכונאי, כתוצאה מהמצתים הלא תקינים.

פורסם

הרכב במקורו מליסינג.

עבר 70K תוך שנה וחצי!, זה אומר 50Kבשנה , הרכב לא נח לשנייה.

בליסינג לא ממש מטפלים לפי הספר, כמו שאיציק אמר = מחפפים איפה שאפשר.

כמה טיפולים הרכב בכלל עבר? בטח טיפול 1 בליסינג וזהו.

זה שהרכב 2004 על הנייר, בכל זאת אני ממליץ על בדיקה מקיפה במוסך, טיפול גדול כמו שצריך לפי הקילומטראז של הרכב ולא לפי השנתון.

פורסם

אכן בפוקוס דרושה החלפת מצתים כל 60K ק"מ בלבד, אך המדובר במצתים המקוריים העולים כ- 75ש"ח למצת.

בארץ נפוץ להרכיב במקומם מצתים "רגילים" (סט של 4 נכנס פחות או יותר במחיר מצת אחד "מקורי") שאורך חייהם התקין אינו עולה על 30K ק"מ לרוב.

לכן, אני ממליץ לך לבדוק תחילה מתי בדיוק הוחלפו (אם בכלל) המצתים ברכב ומה סוגם (השווה לספר הרכב). אם לא הוחלפו בזמו או שאינם מהסוג המקורי, הייתי מחליף אותם מידית לסוג המקורי - ואני מאמין שיש סיכוי רב שהדבר יסייע הן בענין הרעידות והן בענין צריכת הדלק.

דרור.

פורסם
הרעידות ממש מורגשות, ורואים את המחט של המד סל"ד קופצת קצת מתחת ל1 ומטה.

!

גם לי לפעמים יש את הבעיה בפיאסטה שנת 95 אצלי.

נראה לי שזה קשור להזרקה.

מישהו יכול להרחיב קצת על זה?

תודה רבה

• תוכן חדש...