Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העברת הילוכים ללא קלאץ'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7389 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בטח חלקכם יגידו שזה לא אפשרי וחלקכם יגידו שזה אפשרי אלב אני בטוח שזה אפשרי כי אני מעביר הילוכים ללא קלאץ'. רציתי לדעת אם יש לזה השלכות שליליות על הרכב. מה שבטוח שעל הקלאץ' אין לזה השלכות שליליות. ואני מבקש בלי תגובות כמו " זה הורס ת'גיר יא דפוק" אני צריך תשובות ענייניות מיודעי דבר.

תודה.

פורסם

כשאתה לא מנתק את המנוע מההילוכים הגיר לא מספיק לעבוד ולסנכרן את המעבר.

נסתפק בלומר לך שזה דופק את הגיר.

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם

כבר 3 שנים שאני נוגע בקלאץ' רק לשם העברה להילוך ראשון או בלימה והגיר מתפקד כמו גדול.

אני מוכרח רק לציין שאין רעש וחריקות בזמן ההעברה. אני משתדל להעביר בדיוק בסל"ד המתאים ככה שמהירות הגלגל תשתווה למהירות המנוע.

פורסם
בטח חלקכם יגידו שזה לא אפשרי וחלקכם יגידו שזה אפשרי אלב אני בטוח שזה אפשרי כי אני מעביר הילוכים ללא קלאץ'.

בטח תגיד שזה לא אפשרי, אבל אפשר גם לנהוג עם עיניים עצומות. לא מומלץ.

קרא את הלינק שבהודעה האחרונה של סנורקי.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=44718&highlight=%E4%E9%EC%E5%EB%E9%ED

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אה מצטער אני טירון פה!

בכל אופן זה עדיין לא שכנע אותי ממש להפסיק את ההרגל.

במיוחד בגלל העובדה שאנשים סביבי מחליפים מצמד כל שני וחמישי ואני ..מצמד??מזה בכלל?

פורסם
כבר 3 שנים שאני נוגע בקלאץ' רק לשם העברה להילוך ראשון או בלימה והגיר מתפקד כמו גדול.

אני מוכרח רק לציין שאין רעש וחריקות בזמן ההעברה. אני משתדל להעביר בדיוק בסל"ד המתאים ככה שמהירות הגלגל תשתווה למהירות המנוע.

אם הייתי יכול לנעול - הייתי נועל! אבל לבנתיים אני רק אגיד:

אל תקנו רכב מאדם זה! הוא מסוכן לבריאות! (של הרכב...)

:wink:

אלון

פורסם

בעקבות פניה של נדב השרשור נפתח.

נדב, אם אתה מעוניין להסביר טכניקות העברת הילוכים ברכב ראלי - אתה מוזמן.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

בהחלט ניתן להעביר הילוכים ללא קלאץ' אבל צריך תיזמון מושלם כדי לא לפגוע בגיר.אני גם מכיר בן אדם שיודע להעביר הילוכים בלי קלאץ' .

ודרך עגב זה ממש לא בעיה להרוס את הגיר גם אם משתמשים בקלאץ'.

אבל לדעתי זה די מסוכן כי מספר פעמים שתטעה בתזמון ותהרוס את הגיר, וגיר חדש יעלה לך כמו 4 קלאצ'ם שהיו מספיקים לך ל 20 שנה

פורסם

מוזר כל יצרניות הרכב בעולם לא יודעים את זה. אולי תספר להם שלא צריך קלאץ' ככה הם יחסכו לעצם כסף. ברור שצריך קלאץ' על מה אתה חושב?הם סתם מוסיפים את זה ליופי?

פורסם

על מה הויכוח, צריך קלאץ', אבל ניתן גם להעביר בלי קלאץ', סתם ככה בשביל הקטע,

ואם בא לך להתאמן, תנסה, הגיר לא נטחן מהמכה הראשונה, סמוך עלי....

תתחיל בלהעביר בין שלישי לרביעי, בין ההילוכים האלה הכי פשוט בתור בתחלה ללמוד. מסקנה שלי, בגיר מסונכרן העברה בלי קלאץ' יותר איטית, היא סתם נוחה אם הרגל שלך על החלון.

או שאתה נוסע במשאית אמריקאית ישנה, ואז באמת אתה אמור להעביר בלי קלאץ'...

פורסם

אני לא מבין מה הקטע שלכם בלנעול נושאים??

זה עושה לכם טוב על הלב? אתם מגיעים לידי סיפוק מזה? רק תגידו..

אחרי הכל לא פתחתי את הנושא הזה כדי שתנעלו אותו-ולכל הפארנואידים שבינינו,אין לכם מה לפחד.

ועכשיו לענייננו, לא אמרתי שצריך לבטל את הקלאץ' כי רוב האנשים שאני מכיר לא מסוגלים להעביר הילוך ללא קלאץ'. אני אישית עושה זאת דרך קבע ובהצלחה מרובה וזה לא רק כדי שאני אוכל להכנס לפורום ולהשוויץ או לספר לכל החבר'ה,אלא בגלל הרגישות של הקלאץ'. ושוב השאלה שלי היא לא אם זה אפשרי או לא, אלא אם זה פוגע.

הבנתי מכל התגובות פה שזה פוגע רק כלא יודעים איך עושים את זה..ואת זה בדיוק רציתי לשמוע.

תודה לכל המגיבים.

:)

פורסם

אני גם כמה פעמים העברתי הילוך ללא במצמד, אבל רק בהורדת הילוך. ההילוכים נכנסו חלק, ללא חיכוחים וחריקות.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

• תוכן חדש...