Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברצוני לקנות זוג קומפננטים לקורולה דתות קדמיות בחרתי במורל פולס 6

עכשיו אנשים אמרו לי שלא כדאי לקנות אותו ללא מגבר

השאלה שלי היא האם אפשר להוסיף מגבר לטיוטה כלומר לHU המובנה שמקבלים מהחברה?

תודה..ושבת שלום

קומפוננט: ‏6.5 ‏אינטש PULSE Morel

רדיו דיסק: Pioneer DEHP4050UB

מגבר : HIFONICS TXI640

סאב : 12'' pioneer impp 450w

פורסם

כן ניתן, אבל אתה צריך שיחברו לך מתאמי יציאות (מנחתים זה שם נוסף, או מתאם יציאת RCA) מיציאות הרמקולים של הHU המקורי לחוטי RCA בשביל להתחבר למגבר ואז מהמגבר מושכים חוטים בחזרה לרמקולים.

מתאם טוב עולה סביבות ה250 ש"ח ואם אתה מתכוון להגביר גם אחוריים רצוי לעבוד עם שני מתאמים בכדי שתהיה לך אפשרות לשחק עם הFADER - לטויוטה אתה צריך מתאם טוב כי שניים מתוך שש מחשבי הרכב נמצאים באזור שמאחורי הרדיודיסק ומתאם לא טוב יקלוט מהם השראות וזה יתבטא ביללה בטוויטרים - הרעש המעצבן הזה כשלוחצים על הגז...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ברצוני להגביר רק את הקדמיים בנתים ואולי את האחוריים בעתיד

אז כמה עולה עבודה?

ואם אפשר להוסיף מתאם בעתיד?

פורסם

להוסיף תמיד אפשר אבל אם אתה כבר משקיע - תשקיע גם לעתיד

אתה יכול לקנות היום מגבר 4 יציאות פשוט וטוב ב800 עד ה1000 ש"ח וזה עדיף כי אם אתה כבר מגביר את הקדמיים אז אתה יכול או להגביר גם את האחוריים או להוסיף סאב (עדיף להוסיף סאב מאשר להגביר אחוריים - הם ממש גורעים מהצליל וכל התפקיד שלהם הוא לספק רקע לנוסעים מאחור).

- אם אתה מוסיף סאב - אתה יכול לחיות על מתאם אחד שיפוצל במגבר לערוץ של הקדמיים ולערוץ של הסאב והאחוריים יוגברו ע"י הHU

- אם אתה רוצה להגביר רק את הקדמיים - מתאם אחד והאחוריים מוגברים ע"י הHU

אני ממליץ לך לא להגביר את האחוריים אבל להוסיף סאב - 800 עד 1000 ש"ח מגבר 4 ערוצים, 200 עד 250 ש"ח למתאם, ערכת התקנה פשוטה 80 עד 120 ש"ח מפצל RCA (רק במידה ואתה באמת תוסיף סאב) 40 עד 80 ש"ח ועבודה שלדעתי לא צריכה לעבור את ה350 ש"ח. שחכתי להוסיף סאב 10 אינטש (או 12 תלוי מה יתחשק לך) 500 עד 800 ש"ח כולל תיבה.

עוד הערה קטנה - המורל פולס גם יעבוד יפה מאוד ללא מגבר - אז קודם כל תתקין רק את הרמקולים ואם לא תהיה מרוצה - אז תוסיף מגבר...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אם יש יותר מידי רכיבים אלקטרוניים יוצרי הפרעות בדאש אין שום בעיה לחבר את המנחתים בבגאז' לייד המגבר/ים

ברוב המגברים היום יש כניסות "HIGH-POWER" כך שכדאי לנסות אותם לפני שקונים מנחתים.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

בטויוטה קורולה 2001 לפחות - אם אתה מרחיק את המנחתים לפינות של הקונסולה המרכזית, בעית הייללה נעלמת וככה נמנעים מלהכפיל את אורך החוטים של הרמקולים הקדמיים - אבל זה בהחלט רעיון.

לגבי כניסות גבוהות - דווקא הייתי רואה את זה יותר במגברים ישנים ואם הזמן הדבר הזה רק הולך ונעלם...

Pioneer TS-X150

פורסם

כבר אמרתי שזה הפורום מס 1 בארץץץ

תודה על התשובות

תותחיםםםםםםםם

שבת שלום

פורסם

שכחתי לשאול אם אפשר חבר רק את הרמקול של הקומפוננט ולא את כל הסט כי כבר יש טוויטריו מובנים בקורולה שנמצאים ליד המראות ..

זה אפשרי?

אז ככה אני רוצה לקנות קומפוננט מורל פולס יד שניהה

להוסיף מתאם אר סי איי

מפצל אר סי איי

מגבר שיוכל לספק כוח גם לקומפוננט מקדימה וגם וסאב שאני ישים בעתיד מאחורה מה מוממלץ

עד 500-600 שקל שניה

וסאב כמובן ד שניה משו טוב 10 אינטש מספיק ניראה לי גם יד שניה

המצלות חברייה.........

תודה מראש

פורסם

אני כרגע, מחוסר זמן, חייב לצאת... רק אומר לך דבר אחד

הטוויטר של הפולס לא רואה ממטר את הטוויטר המקורי של הקורולה - אם אתה כבר מתקין סט קומפוננט תתקין את כולו. בנוסף לכך המידבאס של הפולס מותאם לקרוס שלו ולכן כדאי לך כבר לחבר סט שלם.

Pioneer TS-X150

פורסם

אוקי תודה מקווה שתמצא את הזמן להמשיך לענות לי..

פורסם

אני לא אוהב את הרעיון של רמקולים יד שניה - אתה לא יודע על איזה מערכת הם ישבו - אתה לא יודע מה המצב של הרכיבים ואם הם באמת ישבו על מערכת שהיתה מכוונת לא טוב רוב הסיכויים שהם יחרחרו לך או שפשוט לא יעבדו טוב.

מגבר לעומת זאת - אם הוא לא משהו מאוד ישן (לקבלים יש אורך חיים מוגבל...) ואתה קונה אותו ממקור מהימן אז זאת דווקא יכולה להיות עסקה טוב.

מפצלי RCA נורמליים שיעשו עבודה טובה יעלו לך בין ה40 ל80 ש"ח אין טעם לקנות משומש.

מתאם תקנה משהו מתוצרת טובה, רוקפורד, לייטנינג אודיו, סטינגר... אל תשקיע מעל 250 ש"ח

וסאב 10 אינטש - דברים מאוד פשוטים היום יתנו לך תוצאה מאוד יפה - לאבא שלי אני קניתי סאב של בזוקה ב400 ש"ח בתוך תיבה והוא פשוט מעולה. אני בעצמי זכיתי במכרז ב125 שקל כולל משלוח בסאב של JBL מסדרת CS שהוא סאב פשוט ומאוד עדין - אבל מה - יש לו צליל מאוד יפה.

מה שיש לי ברכב זה שתי שמיניות של אינוקס פרו ואני מאוד אוהב את הסאונד שלהם - ב500 ש"ח אתה קונה סאב של אינוקס פרו 10 אינטש בתוך תיבה מותאמת מראש ע"י היבואן - אוטופרט.

כמו שאתה תראה בפורום אוטופרט הם יבואן מאוד מוערך והם באמת מייבאים מותגים טובים כמו רוקפורד וסרווין וגה, אודיו-קונטרול ולייטנינג אודיו - אתה חושב שהם היו מייבאים מוצרים של אינוקס פרו אם הם לא היו טובים... - זול ונותן תמורה מצויינת למחיר - ממליץ

Pioneer TS-X150

פורסם
בטויוטה קורולה 2001 לפחות - אם אתה מרחיק את המנחתים לפינות של הקונסולה המרכזית, בעית הייללה נעלמת וככה נמנעים מלהכפיל את אורך החוטים של הרמקולים הקדמיים - אבל זה בהחלט רעיון.

לגבי כניסות גבוהות - דווקא הייתי רואה את זה יותר במגברים ישנים ואם הזמן הדבר הזה רק הולך ונעלם...

מניסיון שהיה לי עם רכב אחר - פילימות' ניאון (~ קרייזלר ניאון בארץ הקודש) שימוש במנחתים של DAVID NAVONE שחוברו מאחורי הH/U המקורי גרם לשמיעת הפרעות חשמל רבות ומשונות. חיבור המנחת ליציאות הכוח של הרמקולים האחוריים ליד המגבר צמצם באופן ניכר את הרעשים.

הרעשים נעלמו ואיכות הצליל השתפרה פלאים כאשר חוברו יציאות הכוח של הרמקולים לכניסת ה-HIGH POWER של המגבר (earthquake TNT600).

המתח שעובר בין יציאות הרמקולים לבין כניסת ה-HIGH POWER גבוה מרוב יציאות ה-LINE של יחידות הראש ולכן בד"כ האות שיועבר בצורה זו חשוף פחות לרעשים.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

עוגי - בגדול אתה צודק

אבל בתכלס אני מדבר איתך על אחד הרכבים במשפחה הגרעינית שלי - טויוטה קורולה 2001 שאני בעצמי במו ידי התקנתי בו את מערכת הסטריאו ואני אומר לך במפורש שאין צורך להרחיק לכת עד כדי כך שאתה תמתח חוט מהHU המקורי עד לתא המטען ובחזרה רק כדי להתגבר על הרעש - במקרה של הרכב הספציפי הזה זאת עבודה מיותרת.

ברכב אחר אני לא מתווכח איתך כי אני לא מכיר - אבל בקורולה אני אומר לך בוודאות שאין בזה צורך.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...