Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7390 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם.

רציתי לקבל המלצות מחברי הפורום לגבי המיקום האידיאלי לקרוסים.

הבנתי שיש אנשים ששמים אותו מתחת לדש בורד, וכמובן שיש את האופציה למקם אותו בבגאז'.

כמובן שיש שיקולים לכן ולכן, בהיבטים של הרצת כבלים וכותצאה מכך השראויות וכו'.

כמו כן על הדרך מישהו מכיר מידות לרמקולים קדמיים שברולט אוואו?

תודה רבה,

מתן.

פורסם

כל מקרה לגופו.

אצלי התקנתי אותם על גב המושב האחורי משלוש סיבות:

האחת, היא האופציה של חיבור הגברה בנפרד לוופרים ולטוויטרים

השנייה, הן האופציות שניתן לשנות בקרוסים ויותר נוח לי כאשר הם עומדים ליד המגברים

והשלישית, היא האסטטיות שלהם

אתה צריך למקם אותם ולראות מה יותר טוב לך.

פורסם

בעקרון - עדיף למקם כמה שיותר קרוב לרמקולים - בתכלס, זה כל כך לא משנה...

אתה יכול למקם אותם איפה שבא לך איך שנוח לך - כל הקטע הוא השיקולים שלך - יש קרוסים שמאוד יפה להראות אותם ויש קרוסים שעדיף להסתיר אותם. הקרוסים שלי למשל יש להם סמל יפה של אינפיניטי אבל לא ראיתי מה הטעם להראות אותם - אז שמתי אותם במקום חבוי אבל נגיש - בתוך הקיק פנלים - אני רק מרים אותם לרגע ושולף את הקרוס במידה ואני רוצה לעשות שינוי - זה מאוד נוח.

לגבי למקם קרוסים בתוך הדלתות - לא בעיה גדולה רק שאתה צריך לפרק את הדלתות בכל פעם שאתה תרצה לעשות שינוי - לפחות אל תסגור את הדלתות עד שעשיתי כוון סופי של המערכת.

תחשוב על מקום שיהיה נגיש למידת הצורך ותחשוב אם אתה רוצה להסתיר או להראות אותם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
בעקרון - עדיף למקם כמה שיותר קרוב לרמקולים - בתכלס, זה כל כך לא משנה...

.

שמעתי את הנקודה הזאת כבר בעבר ולא הבנתי אותה כלל, מה זה באמת משנה.

לדוגמא אצלי בהתחלה הקרוסים היו ליד הרמקולים, לאחר שהעברתי אותם אחורה לא היה שום שינוי.

פורסם

בקרוסים יש קבלים - ככל שהחוט שיוצא מהקרוס יותר ארוך התפקוד של הקבלים נפגם ומאבד מערכו - העניין הוא שמדובר על מתחים זניחים שלאורך של החוט מבחינת מטר אחד או ארבע מטרים אין להם שום חשיבות.

אבל העקרון של הקרבה הוא עקרון חשמלי מדעי ונכון

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני ממש לא ממליץ לשים את הקרוסים בתוך הדלת כי 90% מהאנשים שהקרוס נמצא אצלם בדלת כבר התמלא חלודה וקרוזיה וזאת מכיוון שכשיש גשמים או שהרכב נכנס לשטיפה אז חודרים מיים לתוך חלל הדלת והקרוס מתמלא במיים.כמו כן יש אפשרות לשים את הקרוס בשקית ולסגור אותה אבל לפעמיים גם זו בעיה כמו לדוגמא הקרוסים של קיקר סידרה K,מכיוון שיש בתוכם שתי פיוזים אשר מתחממים ככל שהווליום עולה(הופכים לצבע אדום) והם צריכים לקבל איורור טוב בכדי שלא ישרפו ואם תשים אותם בתוך השקית אז הדרך קצרה לשריפת הפיוז בתוך הקרוס.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם
אני ממש לא ממליץ לשים את הקרוסים בתוך הדלת כי 90% מהאנשים שהקרוס נמצא אצלם בדלת כבר התמלא חלודה וקרוזיה וזאת מכיוון שכשיש גשמים או שהרכב נכנס לשטיפה אז חודרים מיים לתוך חלל הדלת והקרוס מתמלא במיים.כמו כן יש אפשרות לשים את הקרוס בשקית ולסגור אותה אבל לפעמיים גם זו בעיה כמו לדוגמא הקרוסים של קיקר סידרה K,מכיוון שיש בתוכם שתי פיוזים אשר מתחממים ככל שהווליום עולה(הופכים לצבע אדום) והם צריכים לקבל איורור טוב בכדי שלא ישרפו ואם תשים אותם בתוך השקית אז הדרך קצרה לשריפת הפיוז בתוך הקרוס.
נראה לי שאתה טועה, וזאת מהסיבה שאיך תסביר את העובדה שהאיטומים לא נפגעים וגם לא הרמקולים?

ברכה, שי.

פורסם

אני מסכים עם SHAYKE

לא נראה לי שהקרוסים יפגעו מרטיבות. אלא אם כן יש בעייה ספציפית ברכב עם חדירת מים מהאזור הזה.

מה שכן , אני התקנתי את הקרוסים ( המתקין הכוונה לי אין מושג האמת ) בדלתות ובדיעבד אני די מצטער

שלא ביקשתי שיתקינו אותם מאחורי המושבים האחוריים או ליד המגבר בתא מטען.

מאז שהקרוסים בתוך הדלתות יש לי קירקושים ורעשים מעצבנים מאזור הדלת , במיוחד בכבישים המדהימים

במדינתנו זה מורגש להחריד. יכול להיות שהקרוסים עם הזמן כבר לא יושבים שם כמו שצריך. אבל להתחיל

עכשיו לפרק דלתות וכו' זה די מעיק. לכן המלצה שלי - לא בדלתות במידה ואפשר.

ליאור

Alpine 9855R / Amp - Alpine Mrp-f600

Comp -Hertz Hi Energy / Sub - Image Dynamics IDQ

פורסם

את הקרוסים מתקינים במקומות שניתן לגשת אליהם במקרה הצורך כמו בתא כפפות,מאחורה בבגאז' ליד המגברים\מאחורי הבניה, או מתחת לדש במקום שניתן יהיה להוציא אותם במידת הצורך.

לפעמים נידרש לשנות את הפאזות בקרוסים, או שינויים במעגל ההנחתה של הטוויטרים וכו'.

בכל אופן, בטח ובטח שלא בתוך הדלת, כי גם זה לא נגיש ובכל פעם שנרצה להתעסק עם הקרוס נאלץ לפתוח את דיפוני הדלתות, וזה לא ממש מומלץ(כמה שפחות להתעסק עם הפלסטיקה בדלת זה יותר טוב)

ובגלל שהמקום חשוף לרטיבות ולחות, למי שלא יודע בכל דלת של רכב יש פתחי ניקוז בתוך הדלת, מים חודרים לשם בין הגומיות של הדלתות ובין שאר חיבורי הדלת, והם מתנקזים למטה, בפועל נוצרת לחות בתוך הדלת והדבר יכול לגרום לקורוזיה.

ראיתי את זה עשרות פעמים , לא מומלץ.

בד"כ מתקינים שמתקינים את הקרוסים בדלת הרכב, עושים זאת כדי לקצר זמן עבודה ומשתמשים גם בכבלים המקוריים שרצים לרמקולים המקוריים בדלת, וזה במקום להעביר כבלים לרמקולים דרך הצמה\הקונקטור לדלת = חוסר מקצועיות.

under construction..

פורסם

לדעתי גב המושב זו האופציה המועדפת, משום שבמקרה הזה תהיה ך גישה ישירה לקרוסים ובכל פעם שתרצה לבצע שינוי כלשהו, תמנע מלהפוך שינוי זה לפרויקט של פירוק הדלת וכו'.

בברכה, שי.

פורסם

אתם רוצים שאני אצלם לך את הקרוס של חבר שלי? אתם תיגנבו כמה קורוזיה יש על הברגים ועל המעגל עצמו.

ולא פעם ניתקלתי בתופעה דומה.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

פרסמתי באחד הפרוייקטים שלי כאן בפורום - או בתיקון של הדשבורד או בהתקנה של הפודים בדלתות - את התמונה של הקרוס יוצא מתוך הקיק פאנל... מאוד נוח - אני מזיז לרגע את הקיק פאנל _אפילו לא צריך לפרק אותו_ והקרוס פשוט שליף עם 20 ס"מ חוט למשחק...

Pioneer TS-X150

פורסם

התדר בו חותך הקרוס תלוי בהתנגדות שמוצגת לו.

ככך שכבל ארוך יותר כך הוא יוצר התנגדות גדולה יותר, ככל שהוא עבה יותר התנגדותו יורדת. לכן, אם ברצונכם להתקין את הקרוסים רחוק מהדרייברים אז כדי לא לפגוע בתדרי החיתוך כדאי להשתמש בחיווט עבה יותר 12GA-14GA.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

אצלי הם מוחבאים בתוך הדלתות... וזה באסה!!!

לדוגמה לפעמים אני שומע אותם דופקים עם הבסים,

וגם אם אני רוצה לשנות שם משהו אז אני צריך לפרק את כל הדלת.. שזה לא סיפור גדול אבל גם לא נעים ולוקח הרבה זמן יחסית..

בברכה

• תוכן חדש...