Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

BMW M, למה כ"כ יקר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כחלק מהפנטזיות שלי הסתכלתי על המחיר של הZ4M באתר של BMW באנגליה (מדד נוח להשוואת מחירים).

ניסיתי לחשב כמה תעלה המכונית בישראל.

נו, מה הבעיה? רואים כמה עולה דגם מקביל (נניח - סדרה 1 2 ליטר בנזין) שם ופה. רואים כמה עולה הZ4 באנגליה ומחשבים.

לא ולא.

סדרה 1 בנזין, רמת גימור בסיסית באנגליה עולה קצת פחות מ19,000 פאונד.

בארץ המכונית עולה 219,000 ש"ח. יחס של 1 ל11.

Z4M Roadster עולה 42,000 פאונדים. לפי החישוב זה אמור להיות 462,000 ש"ח. ( אי אפשר לדעת, אין מחיר בארץ...)

בשביל לקבל מושג על הקצה השני של הסקאלה הסתכלתי על המחיר של הM5, באנגליה היא עולה 63,000 פאונד, לפי החישוב זה אמור להיות 693,000 ש"ח.

אך, הפלא ופלא - בארץ הM5 עולה "קצת" יותר ממליון ש"ח!

מאיפה מגיע ההבדל הזה? מאיפה מגיע חוסר הלינאריות המטורף הזה במחירי הרכבים???

פורסם

באנגליה נמכרות M בעשרות .

פה, בשביל למכור 2,3 מכוניות ולהחזיק חלפים ומוסכים בשביל שיצדיקו את זה צריך לפוצץ במחיר.

פורסם
באנגליה נמכרות M בעשרות .

פה, בשביל למכור 2,3 מכוניות ולהחזיק חלפים ומוסכים בשביל שיצדיקו את זה צריך לפוצץ במחיר.

מה שאתה אומר נראה לך הגיוני? הרי אם המחיר היה נמוך ב300 אלף שקל ששנינו מסכימים שהוא לא סכום קטן היו נמכרות עוד מכוניות מהסוג הזה לא?

לכן מה האינטרס בדיוק להפציץ במחירים האלה.

מה שכן זה ידוע שהמכוניות היקרות בארץ יקרות בלי שום הגיון למחירים בחו"ל בלי קשר למיסים המטורפים ולהבדלי המטבע.

פורסם

180% מס זה מאיפו

180% משש מאות תשעים ושלוש אלף ש"ח (המחיר בארצות אירופה מלאות השיקוצים) זה בסביבות המיליון וקצת (המחיר בארצם של הצדיקים)

השרים צריכים VOLVO, הצ'יפים בניידות של המשטרה עולים הרבה כסף וכל מפלגה צריכה מיליונים לתעמולת בחירות שגם ככה אף אחד לא צופה בה.

כמו כן המס על רכבים חדשים הוא אחד הבודדים שנוגסים יותר מהעשיריון העליון, היות והחברה בשדרות לא הולכים לקנות מרצדס חדשה (לפי דבריו של פרץ כסף ללחם אין להם אבל זה כבר עניין של פוליטיקה והעובדה שיש לאדם שפם כנראה סותמת לו את מעבר הדם למוח), לפחות לא אילו המדווחים על רווחיהם למס הכנסה.

כך שחוק זה מעורר פחות סערה בכנסת ועל האדם שישקול לשנותו יתנפלו ישר הפועלים למען העניים (ונוסעים על VOLVO חדשה) ויגידו שהחוק תורם לצדק חברתי.

על חשבון מיסים אילו ואחרים יש לך את חוק הבריאות וכאשר אתה משלם קצת מס (הרבה מס) אתה מוזיל את מחיר טיפולי השינים (כמו גם שאר התרופות וכולי), תורם כסף למערכת הביטחון ואפילו מאכיל נזקקים. (שחלקם לא עובדים כי יש להם 19 ילדים שצריך לטפל בהם אבל גם זה לא שייך).

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

דבר דומה גם קורה עם המייבאך ועוד מכוניות רבות, שהמחיר (אחרי המיסים המטורפים) עדיין לא הגיוני

ביחס למקומות אחרים, מה שאומר או שהיבואן פשוט לא מעוניין ליבא את הרכב (למרות הצהרות פומביות)

או שהוא מעוניין להרוויח מהעסקה קצת (הרבה) יותר ממה שמקובל.

לגבי הZ4M, ע"פ החישוב שלך היא אמורה לעלות כמו 2.5SI חדשה אבל תחושת הבטן שלי אומרת

שה Z4M החדשה לא תעלה פחות מ600 אלף שקל כאן (בסביבות המחירים של בוקסטר S)

1.8T 8)

פורסם
מאיפה מגיע ההבדל הזה? מאיפה מגיע חוסר הלינאריות המטורף הזה במחירי הרכבים???

מתאוות הבצע של היבואנים. בדיוק כמו שמיני חדשה עולה בארץ בערך 150% מהמחיר שהיא אמורה לעלות. או סמארט. או חיפושית חדשה. במכוניות מאוד יקרות שנמכרות במספרים קטנים מאוד זה אפילו יותר מורגש - שם באמת הם יכולים לעשות מה שבא להם.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אמסי-יוסי: גם לסדרה 1 2 ליטר בנזין יש מס.

לא רק שיש לה מס - הוא בדיוק באותו הגובה של המס על הM5...

שלומי - מה לגבי ייבוא אישי? הרי היבואן חייב לתקן רכבים במסגרת האחריות גם אם הם לא נמכרו על ידו. (אני יודע שבצ'מפיון לפחות, רכב שהגיע ביבוא אישי משלם את התיקון וכאשר מגיע החזר מגרמניה - מזכים אותו).

אופל אסטרה וrgunv, - טרחתם בכלל לקרוא את מה שרשמתי...? שימו לב להשוואה בין הסדרה 1 לM5 מבחינת יחס המחיר.

התלונה היא לא על המחיר הגבוה של הM5 או של הסדרה 1, התלונה היא על חוסר הלינאריות במחיר שתי המכוניות הללו. זה לא קשור למיסים, בכלל.

בנוסף, rgunv - אתה ממש לא בכיוון מבחינת חישובי המס שלך...

1. המס הכולל הוא באיזור ה140%

2. 180% מס על 690,000 יוצא הרבה יותר ממליון, יותר בכוון השני מליון...

פורסם

דובר שבארץ נמכרות מכוניות יקרות ושחשבו לתמחר אל הלמבורגיני גייארדו במיליון וחצי ש"ח , אני בטוח שלקחו בחשבון תקינה וכמות קטנה של רכבים והכל והיגיעו לכך שאפשר לתמחר כך ולהרוויח , ולהרוויח במונחים של צ'מפיון .

אז רק תסביר לי למה כמעט כל דגמי ה AMG של מרצדס עולים בסביבות ה1.2-1.5MIL ?

איזו הצדקה יש למכור מרצדס במחיר של גייארדו ?

אין . הענין הוא שאינך יכול להביא כל מכונית שאתה רוצה ולכן למרצדס אין תחרות אמיתית , יבוא אישי הם יכולים לחסום אזי יוצא שכשהם יכולים , וזה לא דגמי הלחם וחמאה שלהם , הם מתחילים לדרוש כמה שהשוק יתן . והיות וברכבי יוקרה חלק מהיוקרה זה המחיר וככל שהמחיר עולה ה"יוקרה" עולה, הם ינסו לסחוט עד כמה שיעיזו

וזו הסיבה היחידה . ולכן אם יש רכב שאתה רוצה תבדוק אם אפשר להביאו לארץ ביבוא אישי ותנסה להשיגו במחיר נורמלי .

שבוע טוב לכולם . יהודה

בברכה יהודה

פורסם

גם אני עשיתי את החשבון הזה פעם..

ואני לא יודע איך זה הולך בBMW, אבל אני יודע מה גורם להבדל הגדול מבחינת מחירים במכוניות של מרצדס הרגילות לעומת הAMG..

המחיר שמקבלים מהיצרן.

המחיר שהיבואן בארץ מקבל מהיצרן הוא זול בהרבה מהמחיר שוק הרגיל של המכונית באירופה..

לפיכך, אם דילר של מרצדס באנגליה מקבל את הE 350 ב50 אלף ליש"ט ואת הE55 AMG ב70 אלף ליש"ט, הדילר בארץ מקבל את המכוניות במחירים שונים..

את הE350 שנחשבת לגרסא רגילה הוא מקבל בהנחה מוגדלת בגלל המס בארץ ובגלל הכמות העצומה שהוא מוכר - איזור ה35 אלף ליש"ט.

(אל תשכחו שכלמוביל נחשבת לדילר אחד עבור מרצדס.. ואין הרבה דילרים בעולם שמוכרים כמעט 1000 מכוניות בשנה..)

את ה E55 AMG הוא לא מקבל ב55 אלף ליש"ט (פער "ליניארי" של 20 אלף ליש"ט) אלה יותר קרוב למחיר המקורי.. דהיינו באיזור ה65 אלף ליש"ט..

וכאן בעצם נוצר הפער העיקרי במחיר..

אין הבדל גדול בין E CLASS "רגילה" לE 55 AMG, וההבדלים שכבר יש הם לא מסוג הדברים שצריך להחזיק במלאי באופן קבוע.

במידה וE55 AMG נכנסת למוסך ואין את החלק במלאי, מזמינים אותו מגרמניה במשלוח אוויר - והוא מגיע לארץ תוך 72 שעות (מי שקונה AMG דרך מרצדס, זה מצויין בחוזה קנייה של הרכב..).

אני מניח שבBMW זה דומה..

הכמות M בעולם קטנה ביחס לכמות הגרסאות הרגילות של אותו רכב..

והיצרן לא כלכך טרוד במכירת הרכבים האלו - והוא יודע שאם הוא לא ימכור בישראל הוא ימכור אותם, את כולם,

באירופה או ארה"ב או מדינות המפרץ הפרסי או במזרח הרחוק... זה לא שחסר מקומות למכור אותם.

ההנחה שהוא נותן ליבואן קטנה יותר - ולכן ההפרש במחירים, שאמור להיות ליניארי, הוא לא ליניארי.

בשביל להוכיח את זה - תעשו בדיקה בין המחירים של הE220, E270, E350, E430 וE500.

בהצלחה ומקווה שההסבר הובן :)

עריכה:

דבר נוסף..

כשבנאדם רוצה M5 ויכול לשלם עליה 1.3 מליון שקל שזה המחיר הכי נמוך שיכול לתת היבואן,

היבואן יודע שלבנאדם הזה אין בעיה פיננסית להוסיף עוד 100-200 אלף שקל על הרכב..

והיבואן מנצל את זה.. בין אם זה במחיר הבסיסי של הרכב, ובין אם זה בהפשטת הרכב מכל האביזרים ומכירתם בנפרד.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
מה שאתה אומר נראה לך הגיוני? הרי אם המחיר היה נמוך ב300 אלף שקל ששנינו מסכימים שהוא לא סכום קטן היו נמכרות עוד מכוניות מהסוג הזה לא?

קודם כל, אם אני אומר משהו, אז הוא נראה לי הגיוני.

בכל מקרה, גם אם המחיר היה מקביל למחיר לאנגליה , יחס המכירות של דגם הM לעומת הדגמים האחרים היה קטן מאנגליה כי מה לעשות, כאן אנחנו חיים.

פורסם
קודם כל, אם אני אומר משהו, אז הוא נראה לי הגיוני.

בכל מקרה, גם אם המחיר היה מקביל למחיר לאנגליה , יחס המכירות של דגם הM לעומת הדגמים האחרים היה קטן מאנגליה כי מה לעשות, כאן אנחנו חיים.

סלח לי אבל אתה אומר משהו שמבוסס על כלום, יחס המכירות של הM לעומת הדגמים הרגילים תמיד יהיה קטן בהרבה בלי קשר לאנגליה.

אם המחירים היום ביחס שווה למה שהם בחו"ל למרות המיסים היית רואה הרבה יותר מכוניות כאלה על הכביש כי עובדה שיש הרבה יותר מכוניות על הכביש בסביבת ה700 אלף שקל מאשר מיליון.

ולכן יכול להיות שבן אדם במקום לקנות 745 יקנה M5 כי בסופו של דבר הם עולות אותו דבר או לא בהפרש הקיים בארץ.

פורסם
סלח לי אבל אתה אומר משהו שמבוסס על כלום, יחס המכירות של הM לעומת הדגמים הרגילים תמיד יהיה קטן בהרבה בלי קשר לאנגליה.

מילא לא היית מבין מה שאנ י כותב, אבל נראה לי שאתה לא מבין מה שאתה בעצמך כותב וכאן זה בעיה .

השוותי את יחס המכירות (דגמים ספורטיבים לעומת דגמים רגילים) ביננו לבין אנגליה, ויחס לא מודדים בכמות.

אני אנסה להסביר.

באנגליה על כל 10 מכוניות רגילות שנמכרות, נמכרות 3 ספורטיביות .

בארץ על כל 10 מכוניות שנמכרות נמכרת 0.1 ספורטיבית.

(הנתונים מפוברקים, אין לייחס להם חשיבות אמיתית)

זה לא רק בגלל המחיר , זה בעיקר בגלל התרבות.

לכן יחס העלות של רכב ספורטיבי מול רכב רגיל לא יכול להיות זהה לזה שבאנגליה .

במצב כזה , תמיד יהיה הרבה יותר יקר למכור כאן ספורטיביות.

זה לא שמביאים לכאן קונטיינר ומוכרים, כל יבואן צריך לדאוג למלאי חלפים ותמיכה טכנית לרכב.

אם הוא ימכור כמה יחידות בודדות, הוא יהיה חייב לתמחר את המכונית בצורה כזו שזה ישתלם לו.

כמובן שהיבואן גוזר קופון יפה ושמן מכל מכונית כזו, אבל יש גם סיבות הגיונות למה יחס המחירים ביננו לבין אנגליה לא אמור להיות שווה.

פורסם

אני הבנתי טוב מאוד מה כתבתי רק לשם הבהרה.

אני מתכוון לשני דברים אחד זה שכל הטענה של מלאי חלקים הוא נכון אבל נכון חלקית כי רוב חלקי המכוניות הספורטיביות משותפים לדגם שלהם עם המנועים הפשוטים או למנועים אחרים בחברה.

למשל שכל מנוע ה1.8T של פולקסווגן זהים בסופו של דבר בין אם זה סקודה ובין אם זה סיאט.

והיחס של מכירה זה לא נתון מהשמים זה דבר שניתן לשינוי אם ליבואן יש אינטרס, עכשיו שעבר החוק המוטורי זה ההזדמנות הטובה ביותר לייצור גל פרסומי למשל לגולף GTI בנוסף להוריד אותה למחיר שפוי כמו שנמכר באנגליה (לא חשוב שגם דגמי הגולף הרגילים נמכרים פה הרבה יותר יקר בלי שום הצדקה) והרכבים הספורטיבים ימכרו ביחס יותר טוב.

הכל זה שאלה של תרבות כמו שאתה אומר והתרבות פה עכשיו מתחילה להשתנות אולי בסופו של דבר כן צריך לקוות לטוב.

• תוכן חדש...