Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עלות אחזקה WRX

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6662 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

אני בשלבי גישוש לפני רכישת WRX שנתון 2003 או 2004 ורציתי להתעניין אם מישהו מכם יוכל לסכם לי (פחות או יותר כמובן) את עלויות האחזקה. עדיף מישהו עם נסיון ברכב הספציפי.

הבנתי שאת הביטוח הזול ביותר ניתן להשיג בסוכנות עצמה (סביב ה 4100 שח למקיף) תקנו אותי אם אני טועה.

עוד הייתי מעוניין בעלות אגרה שנתית (טסט), טיפולים (בממוצע לטיפול בינוני שוטף), ודלק כולנו כבר יודעים ..... :-(

חשוב להדגיש כי לא מדובר על STI אלא על WRX סטנדרטית.

זהו - מודה מראש לעונים. ויש לי רק בקשה אחת: אם אתם לא יודעים אל תעמיסו מידע. בואו נשמור על הסדר כדי לאפשר הבנה... תודה.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טיפול 15K עלה לי בסביבות 1,000 ש"ח. אני לא זוכר מה לגבי צמיגים אבל זה היה עסק לא זול בכלל..

מעבר לכך, המכונית אמינה מאוד. לא ביקרתי במוסך מלבד לטיפולים.

בקשר לדלק - זה עניין מאוד אישי. אפשר להוציא 11 ק"מ לליטר בנסיעה בינעירונית. עם יחס דחיסה כזה - זה לא רע.

אני מציע לך לחפש גם בפורום STI, אולי יש שם עוד כמה אנשים עם סובארו.. :?

מחפש סאבפריים קדמי למיני (שנת 76 ומעלה, בורג אחד בכל צד).

פורסם

בעבר היתה ברשותי GT שאני מניח שעלויות האחזקה שלה דומות ל-WRX.

מקיף 3500 ש"ח, דלק 1:6 בממוצע (מנוע סטנדרטי) מחוץ לעיר תוכל להשיג 1:10, אגרת רישוי (טסט)יחסית יקר קבוצה 5, כלומר 2600 ש"ח לערך- בגדול לא נורא, טיפול 1000 ש"ח, צמיגים 500 ש"ח ליח'.

(לבחור שהגיב לפני, Noble Savage, יחס הדחיסה ב-EJ20 הוא נמוך מאחר והמנוע מוגדש היחס הוא 1:8.5, רק בעת גדישה צריכת הדלק עולה)

כיום ברשותי STI 2004, מקיף 7900 ש"ח (חובה מע' איתור רדומה+פעילה-אחרת לא מבטחים-עלות 4000 ש"ח פלוס מינוס), צריכת דלק מזעזעת, טסט יקר, צמיגים 1500 ש"ח+מע"מ ליח' (ברידג'סטון RE070) כלומר בח-ן פשוט 6000 ש"ח לכל הרביעיה, רפידות קדמיות מקוריות 1900 ש"ח לפני מע"מ, אחוריות 2100 ש"ח (אפשר לקנות FERODO DS2500 ב-2000 ש"ח סט מלא פלוס מינוס) טיפול 1200 ש"ח (שמן, פילטר שמן, פ. אויר).

מכוניות אמינות מאד גם ה-GT גם -WRX וגם ה-STI. סובארו.

לי אישית 0 תקלות.

עוד משהו?

Down shift to drift

פורסם

תודה!!

STI אני יודע שהעליות גבוהות מ WRX

תודה על התגובה המהירה :-) . אבל אני שוב מבקש - עלויות של WRX 2003 או 2004 .

תודה .

פורסם

עוד דבר קטן, במכוניות שהוזכרו חייבים לתדלק 98 אוקטן (או 99 לצורך העניין בסונול שהוא 98 גם).

הדלק הנ"ל יקר בממוצע בכ-20 אחוז.

כמובן שדוחות מהירות וכאלה גם מתווספים לסעיף ההוצאות. :)

Down shift to drift

פורסם
טכנית אפשר גם למלא 95.

אבל למה לך..

טכנית אפשר הרבה דברים.

מי שלא רוצה לשלם עשרות אלפים על כמה עשרות/מאות שקלים שחסך שימלא 98.

Down shift to drift

פורסם
עוד דבר -

איפה מומלץ לקחת את הרכב לבדיקה?

איפה שנראה לך.

בעקרון אם אתה מאיזור המרכז/גוש דן אני אישית הייתי ממליץ על מבדק בהרצליה פיתוח.

שם אני בדקתי את שלי ובנוסף ערכתי בדיקה בקופיוטסט בת"א ברח' השלושה.

2 בדיקות...

You can never be too carefull... :)

Down shift to drift

פורסם
טכנית אפשר הרבה דברים.

מי שלא רוצה לשלם עשרות אלפים על כמה עשרות/מאות שקלים שחסך שימלא 98.

אפשר למלא גם 95 (ב-WRX), זה בטוח לגמרי. כל עוד הדלק לא מהול (ולזה אני כבר לא אחראי..) לא יהיו דטונציות, לא יגרם נזק למנוע.

פורסם
אפשר למלא גם 95 (ב-WRX), זה בטוח לגמרי. כל עוד הדלק לא מהול (ולזה אני כבר לא אחראי..) לא יהיו דטונציות, לא יגרם נזק למנוע.
מנסיוני ב-GT וב-WRX יש ירידה בביצועים, צריכת הדלק עולה והמנוע מצלצל-דטונציות יש.

כך גם יאמר לך כל בעלים של הרכב הנ"ל.

באסתי 95 בכלל לא בא בחשבון.

כולם יסעו עם 95 אבל הנזק יגיע.

Down shift to drift

פורסם

ולכן אני אומר..

אני שאלתי את אחד המכונאים הבכירים במוסך המרכזי בהרצליה (שאת שמו אינני זוכר). הוא חזר ואמר שאפשר לנסוע על דלק 95 בלי בעיה, והתחייב בפני שהדבר לא גורם לשום סוג של נזק למנוע. עם זאת יש לציין שויתרתי על התענוג, לא ניסיתי בעצמי.

מחיפוש זריז במקום הראשון שעלה לי לראש תוכל לראות שיש אנשים שכן ניסו, והסתדרו עם זה מצויין.

אני אומר שוב - התשובה מתיחסת אך ורק ל-WRX.

פורסם
ולכן אני אומר..

אני שאלתי את אחד המכונאים הבכירים במוסך המרכזי בהרצליה (שאת שמו אינני זוכר). הוא חזר ואמר שאפשר לנסוע על דלק 95 בלי בעיה, והתחייב בפני שהדבר לא גורם לשום סוג של נזק למנוע. עם זאת יש לציין שויתרתי על התענוג, לא ניסיתי בעצמי.

מחיפוש זריז במקום הראשון שעלה לי לראש תוכל לראות שיש אנשים שכן ניסו, והסתדרו עם זה מצויין.

אני אומר שוב - התשובה מתיחסת אך ורק ל-WRX.

אני מניח שה"מכונאי הבכיר" היה יאשקה או אם שוחחת עם אחד הבוחנים אולי דבוש- שמע בעצתם ולא תגיע רחוק.

שוב ברור שהאוטו יסע ומי שניסה ולא הרגיש שום הבדל או שהוא לא מספיק רגיש לשינויים או שזה לא מעניין אותו- ההבדלים משמעותיים ביותר ואלו גם הוראות היצרן במפורש - בכל העולם מאמצים את המלצותיו וכגריל, אצלנו מתעלמים- כמו בטיפולים- בחברה, במקום לשים-300V 10-60 או לפי הוראות היצרן CASTROL FORMULA 10-60 ב-WRX שמים פז (מוטור סינט עלק) 5-40. לפחות ב-STI הם כן מקפידים.

Down shift to drift

• תוכן חדש...