Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, ברשותי סיאט איביזה שנת 99 מנוע 1.6 (כן, זאת שבסמלון).

לפני כשבועיים בוצע טיפול לרכב והוחלפה רצועת מנוע (אני מקווה שזה הוא שמה, מדובר ברצועה שמחברת בין הטיימינג, לאלטרנטור ולמדחס המזגן), עם החלפת הרצועה הוצא האלטרנטור בעקבות רעש מרגיז שהיה יוצר, הנחתי שמדובר במייסבים גמורים.

לאחר ההחלפה של הרצועה והלאגר של האלטרנטור (מסתבר שרק הלאגר היה דפוק ולא המייסבים, מה שחסך לי הרבה כסף) הרכב היה שקט ממש כמו רכב חדש שאתה לעיתים לא שומע אפילו שהוא מונע.

יומיים לאחר ההחלפה ביצעתי עם הרכב קורס נהיגה מתקדמת, כמובן שבקורס הרכב עבר דברים שמעולם לא עבר אותם, הרבה כוח והרבה לחץ הופעלו על המתלים, ברקסים, צמיגים ומן הסתם גם מנוע (פול גז בשביל לתרגל עצירות וג'מיקנות :twisted: ).

מאז הקורס לרכב יש דפיקות, אני לא ממש מצליח לאתר את מקור הדפיקות אך כאשר אני נותן גז הדפיקות נעלמות והופכות למן זמזום.

אני מאוד מפחד שהשסתומים אצלי התחילו לדפוק, אני יודע טוב מאוד מה זה אומר מבחינת טיפול ומאוד לא רוצה לפתוח לה את הראש.

אני יודע שקשה לתת דיאגנוסטיקה ע"ג הפורום, אבל אולי למישהו יש רעיונות כיצד פתאום יכולות להתחיל דפיקות רק בגלל פעילות "טיפה" מאומצת יותר של המנוע ?

ד"א התיקתוקים מגיעים בוודאות מהמנוע, שומעים אותם כאשר הרכב לא בתנועה והילוך לא משולב\קלאץ' לחוץ, וגם כאשר הרכב בתנועה (רק שאז שומעים את הזמזום הזה).

תודה מראש.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

אני לא יודע אם מדובר במותחן, אבל החגורה שהוחלפה היא אכן החגורה החיצונית ולא הטיימינג.

יתכן ומדובר במייסב של הטיימינג או החיצונית ? למרות שהרעש נשמע מכיוון הבלוק ולא ממקום אחר.

פורסם

לאגר ומיסב אלו שמות שונים לאותו דבר.

לא ידוע לי על רצועה שמפעילה את כל המכשירים שטענת שהיא מפעילה לכן זה לא נשמע רציני.

יש רצועת טיימינג ויש רצועת אביזרים.

יש לך פה מקרה של החלפה של חלק ( שאמינות הטיפול מוטלת בספק ) ונהיגה מאומצת ברכב שאחריה הופיעו טקטוקים שהופכים לזמזום בלחיצה על הגז.

זה מאוד הגיוני שבאמת הלכו מיסבים אחרים אז לפני שאתה פוסל בוא נחכה לאבחנה במוסך ונראה מהי הבעיה.

אולי זה סתם משהו קטן.

פורסם

אמינות התיקון לא עומדת בספק, היא בוצעה כמו שצריך, הרעש שונה.

הפחד שלי הוא שסתומים דופקים, שאלתי בקצרה הייתה האם יתכן שבעקבות פעילות מאומצת בלבד (לא משהו שהרכב מעולם לא חווה, לא פעם ולא פעמיים נמשכו ההילוכים עד ל-4-5 אלף סל"ד) השסתומים יחלו לדפוק ?

ד"א אתה צודק, זאת בידיוק הרצועה שאני מדבר עליה "רצועת אביזרים".

פורסם

האם בקורס רק אתה נהגת על הרכב?

יכול להיות שכשהיה בידי המדריכים הוא התאמץ יותר.

יכול להיות שמתיחת הרצועה מעבר למתיחה תקינה + אלטרנטור לא צעיר גרמו לכשל במיסבים.

פורסם

הערכה שלי שזה לא מהמנוע עצמו כי אם ממשהו שקצת התרופף עקב הנסיעה הפראית.

נסה לחפש מתחת מכסה המנוע איזה תושבת קרועה או משהו בסגנון...

בהצלחה

ג'וני דה ג'וקר.

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם

לא חשבתי על זה...

בקורס לא תמיד אני נהגתי על הרכב, אך כאשר המדריך נהג על הרכב הייתי לידו, הוא לא ביצע שום דבר חריג או קיצוני.

מחר באור יום לפני שאגש למוסך אבדוק את הרכב, תודה ג'וני.

מחר כנראה הרכב יבדק.

אחזור לעדכן, תודה.

פורסם

רעש של מייסבים הוא רעש שונה לגמרי ממה שאתה מתאר, ולא דומה לתיקתוקים,אלא לרעש מסוק עמום.

נסה לתאר קצת יותר את הרעש- האם הוא מזכיר מכונת תפירה - "טפטפטפטפ" ?

אמרת שהרכב עבר טיפול לפני שבועיים- האם הוא כלל גם החלפת שמנים או רק תיקון האלטרנטור ?

האם אתה יודע איזה שמן יש כרגע במנוע ?

נסה לבודד את הרעש- פתח את מכסה המנוע כשהרכב מונע ונסה להאזין.

פורסם

בידיוק, יש את התיקתוק הזה, כמו מכונת תפירה.

הרכב עבר טיפול רק של החלפת רצועה ושל תיקון אלטרנטור, טיפול תקופתי הרכב עבר לפני 7 אלף.

יש במנוע שמן חצי סינטטי שהחברה שמה, אני כרגע לא מצליח להיזכר האם יש 20-50 או 10-40.

אני אנסה לעשות את זה מחר, רק שקצת בעייתי לבודד את הרעש עם מדובר למשל במייסבים של טיימינג.

פורסם

תצמיד את האוזן למכסה השסתומים- אתה תזהה אם הרעש בא משם.

במידה והוא אכן בא מראש המנוע - ייתכן ששמו לך שמן מאיכות ירודה,שעקב מאמץ המנוע הפך לדליל מדיי עבור מרימי השסתומים ההדראולים בראש המנוע. מכיוון שמרימים אלה רגישים מאוד לאיכות השמן ולצמיגות, הייתי ממליץ לך לשקול להקדים את הטיפול, ולבצע עכשיו החלפת שמן+פילטר.

אגב,צמיגות שמן של 20-50 אינה מתאימה למכוניתך.

פורסם

לפי התאור זה באמת השסתומים.

סטינגר יש הבדל בין רעש נגיד של מיסב טבור לבין מיסב גל ארכובה או מיסבי טלטלים.

חלק נשמעים כמו מסוק וחלק יש להם מין סאונד של "דופק".

פורסם
תצמיד את האוזן למכסה השסתומים- אתה תזהה אם הרעש בא משם.

במידה והוא אכן בא מראש המנוע - ייתכן ששמו לך שמן מאיכות ירודה,שעקב מאמץ המנוע הפך לדליל מדיי עבור מרימי השסתומים ההדראולים בראש המנוע. מכיוון שמרימים אלה רגישים מאוד לאיכות השמן ולצמיגות, הייתי ממליץ לך לשקול להקדים את הטיפול, ולבצע עכשיו החלפת שמן+פילטר.

אגב,צמיגות שמן של 20-50 אינה מתאימה למכוניתך.

אינני יודע איזה שמן בידיוק שמו לי, אני רק זוכר בוודאות שמדובר בשמן של LM.

מחר אבדוק את העיניין עם מכסה השסתומים כאשר הרכב קר, במידה ואכן זה משם אני אבצע טיפול של פילטר שמן + החלפת שמן סינטטי מלא 10-40 של LM (הסגול?).

יתכן וזה יפתור את הבעיה?

פורסם

עידכון ביניים:

היום הוחלף השמן (כנראה 15w40) חצי סינטטי של LM ל-5w40 של LM סינטטי מלא.

הרעש לא עבר לגמרי אבל יש "השקטה".

מישהו שבעברו הרחוק היה מתעסק עם רכבים (חבר של המשפחה) שמע את הרכב וטען ש"זה רעש הגיוני הרכב בכל זאת לא חדש וזה רעש של השסתומים שהוא תקין" לצערי בגלל שאני דפוק בראש ופרפקציוניסט אני לא מקבל את הטענה הזאת כי הרעש לא היה שם לפני שבוע.

ביום חמישי אסע למוסך ומקווה לחזור עם תשובה שאין צורך לפתוח את הראש אלא מדובר במשהו פשוט הרבה יותר.

אם למישהו יש רעיונות נוספים, אשמח לשמוע.

• תוכן חדש...