Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אתמול היה לי קשה להרדם בעודי מנסה להבין דברים מסויימים, ואז שתיתי בקבוק של גינס על בטן ריקה ותוך 10 דקות נרדמתי כמו תינוק...

וובכן - מידבאסים! רובנו מתקינים אותם בדלתות הקדמיות, או על טבעת עץ או על הגבהה כזו או אחרת או ישירות על הפאנל ע"י טבעת עץ או פודיום או פשוט מאוד שימוש בברגים ואומים...

מעט מאוד אנשים מתקינים אותם בקיק פאנלים סגורים מראש או ממש יוצרים תיבה סגורה בתוך השטח של הדלת - במקרה כזה ברור לי שהמידבאס עובד כמו שהוא צריך לעבוד.

אבל אם ברוב ההתקנות כמו שציינתי למעלה (קחו בחשבון שעד כמה שנשתדל להתקין מידבאס חזק על טבעת או על פודיום עם פתח אחורי לתוך הדלת - הדלת אינה תיבה אטומה והפאנל עשוי מחומרים שהם לא ממש אטומים וגם השילוב בין הפאנל לדלת לעולם אינו אטום כמו תיבה) - האם המידבאסים נועדו מראש לתפקד היטב כfree air?

אני התקנתי פודיומים על הדלתות הקדמיות - בתוך הפודיום יש טבעת עץ חזקה והשתמשתי בחומרי אטימה בדלתות, בין הפוד לפאנל ובתוך הפוד עצמו בוצע שימוש בקצף פוליאוריטן ובשכבות של ספוג חצי קשיח. סה"כ הסאונד טוב - אני לפחות ממש מרוצה. אבל בין הפאנל לדלת יש מרווח (הפאנל בטויוטה לא ממש נדבק לדלת בקצה התחתון הקרוב לקיק פאנלים - יש לו מרווח שנוצר עקב הרחקה של שתי תושבות ברזל קטנות), אני בטוח שיש לזה השפעה על הצליל אך אם זאת אני מקבל תוצאה סבירה מהרמקולים הקדמיים (מבלי להתחשב בסאב וופרים). אני לא חושב שהם יורדים נמוך מה70 הרץ בשום צורה שהיא וגם את התחום הזה הם מפיקים חלש מאוד, אבל את זה משלימים שתי השמיניות במגש האחורי וכיוון שהם בתוך הקבינה - בעזרת משחק עם הfader אני ממש מקבל תחושה של באס שבא מקדימה.

בסופו של דבר השאלה היא האם מידבאסים מתוכננים מראש לעבוד כfree air או שזה פשוט הפסד מתוך התחשבות בנסיבות?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אכן המידבאסים (לא כולם) רובם לא נועדו לעבוד כפרי אייר אבל בעזרת שימוש בחומרים מבודדים ואיטום נכון ,התוצאה כמעט תיהיה זהה ,אם תבנה תיבה מתאימה אז הרמקול ישמע יותר טוב מאשר בפרי אייר (התוצאה אפשרות להגיע לתדרים מאוד נמוכים ללא עיוות )השאלה אם אתה באמת צריך להגיע אם קומפוננט לתדר של 20 הרץ והתשובה : אתה בתור בעל רכב סטנדרטי בעל סאב מגבר וכו' לא צריך להגיע לתוצאה שתוכל לשמוע תדרים של 30 הרץ מקדימה בתוך הבמה ,גם כך תתקשה להרגיש את ההבדל ,בתחרויות SQ מנסים להרחיב כמה שיותר את טווח התדרים בבמה מקדימה .לכן משתמשים בקיק פאנלים מיוחדים בנוסף לרמקול שיושב בתוך הדלת .

אבל העניין לא פשוט כל כך .ויש הרבה דברים שצריך להתייחס אליהם כאשר בונים במה ומנסים לתפוס את טווח התדרים רחב ככל האפשר וללא שטחים (תדרים) ריקים באמצע .

פורסם

כל רמקול עובד על עקרון בסיסי שבו הממברנה מיוצבת, אך יש לה מקום לנוע .ואת תנודות האוויר שהיא מפיקה אתה מקבל. אם מאחורי הממברנה יש קופסה אטומה (עם ספיגה או לא) אזי יש לממברנה ייצוב ע"י האוויר בתיבה ואז המהלך שלה החוצה נכון יותר.

רמקולים free air עובדים על כך שהאוויר במרחב הוא המייצב והם צריכם תכנון מוקדם ומיוחד . לא נראה לי שהקומפוננטים בנויים בצורה כזו . מה שכן היצרנים מתבססים על העובדה שמרחב הדלת הוא תיבה, האם התיבה הזו אטומה או עים יציאות אוויר (שמשמשות מעין פורטים) , וכמה זה תלוי בדלת הספציפית באטימה , והאם היא נעשתה בשני צידי הדלת.

אל תשכח ששום רכב מודרני לא מכניס רעשים מכייון הדלת למטה או מכיוון החלון (כשהוא סגור) משמע שיש אטימה של הדלת . האם זה מספיק או לא זה תלוי. ולכן ברור שאם תאטום את שני חלקי הדלת תקבל תיבה יותר טובה . כמו כן אם תשים את הקיט לרמקול של דיינמט אקסטרים הוא בא מאחורי הרמקול ומנסה לתת מצב של תיבה יותר טובה מסתם מבנה הדלת

אבל ברור שאם תאטום בקופסה זה יהיה יותר טוב הבעיה היא איך לעשות קופסה שתעבוד טוב במגבלות המקום שיש בדלת , ואם לא כדאי פשוט לאטום חזק את הדלת , ולמצוא דרך לקבע את הפלטת עץ של הרמקול כך שהממברנה תהיה מיוצבת במקום

מקווה שעזרתי במשהו . יהודה

בברכה יהודה

פורסם

רוב המידבסים מתוכננים עבוד עם חלל גדול (יחסית) מאחוריהם. היצרנים יוצאים מתוך הנחה שהם יותקנו בדלת ומכאן נקבעים הפרמטרים לתכנונם ובנייתם של הדייברים.

התקנת מידבאסים סטנדרטיים בקיק (בנפח טיפוסי של 4-7 ליטר) תפגע באופן משמעותי בתפוקת המידבאס שלהם. לעומת זאת, קיימים מידבאסים שתוכננו ספציפית לעבוד בקיק. חברת ריינבאו למשל מיצרת חלק נכבד מדגמיה שתי תצורת; רגילה וקיק:

CS265 רגיל

http://www.caraudiodirect.co.uk/product_info.php?products_id=3840

CS265 קיק

http://www.caraudiodirect.co.uk/product_info.php?products_id=3839

Profi Vanadium

http://www.caraudiodirect.co.uk/product_info.php?products_id=3835

Profi Vanadium Kick

http://www.caraudiodirect.co.uk/product_info.php?products_id=3834

CS365 Profi Vanadium

http://www.caraudiodirect.co.uk/product_info.php?products_id=3832

Profi Vanadium Kick

http://www.caraudiodirect.co.uk/product_info.php?products_id=3831

בקיצור, מידבאס רגיל צריך נפח של דלת בשביל לפעול בצורה יעילה. אם מתעקשים להתקין מידבאס בקיק - גם לזה יש פיתרון.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

לכולם כאן בפורום - דנקה שיין! עזרתם לי כרגיל - מודה לכם.

התוצאה באמת טובה ברכב, אני אנסה לאטום יפה את החריץ הקטן הזה שדיברתי עליו עם קצת ספוג קשיח (ספוג מוקצף). למרות זה ממש לא הכרחי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...