Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ההשוואה צריכה להיות ראש בראש, מאזדה 3 ליסינג מול אלמרה פרקפקט, ולא מול הטקנה.

באופן כללי, התרשמתי הרבה יותר מהאחיזה ומזוויות הגלגול הנמוכות של ה3 לעומת האלמרה, וכמו כן מהשקט בתא הנוסעים, שהוא טוב משמעותית לעומת האלמרה.

גם האיבזור והאיכות בתא הנוסעים טובים משמעותית, כשאתה נהנה מבקרת אקלים וגימור לא רע בכלל גם בגרסת הבסיס.

המנוע בגרסת ה1.6 לא מבריק, אבל תיבת ההילוכים עושה את עבודתה נאמנה.

אם כבר, האלמרה טקנה מסוגלת להתחרות בכבוד בגרסה הבסיסית של ה-3, וכשמגיעים לגרסאות המאובזרות יותר של ה3 (והפוקוס), נפתח פעם גדול לרעת האלמרה.

גילוי נאות: נכון לכרגע יש לי 3 מטעם העבודה, אבל אני לא חושב שזה משפיע על דעתי. היו לי לתקופות לא קצרות גם לאנטיס ולאנסר, וגם פוקוס דור קודם. אתה מוזמן לחפש בפורום איך קיללתי את הלאנטיס והלאנסר, למרות שהן היו הרכב הקבוע שלי. אין סנטימנטים.

למה נפתח פער גדול מול האלמרה טקנה לגרסה המאובזרת של ה-3? מה כוללת ה-3 המאובזרת שאין באלמרה המאובזרת? למיטב זכרוני כשרכשתי את אלמרה ועשיתי את ההשוואה - כלום.

האם יצא לך לסוע באלמרה מהשנתיים האחרונות? אתה תופתע לטובה... מאוד...

חבל לי להתווכח עם כולם בפורום כאשר אני מבטיח לך שרוב האנשים שכותבים כאן לא נסעו על אלמרה מהדור האחרון כלל ומתבססים על מה שקראו בעיתונים בארץ, ששוב, שיבחו את היכולות הדינמיות אבל אמרו שהאבזור חסר בגרסת הפקרפט.

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תא הכפפות די גדול אך לא מואר (חיסרון!), לא מרופד (חיסרון יותר גדול!) ולא מקורר (החיסרון הכי גדול!).

אבל כל זה לא משנה, אתם יודעים למה? כי גולת הכותרת היא בכלל וו קטן שנמצא ממש ליד תא הכפפות. לא היה ברור לי כל כך מה תפקידו בהתחלה אבל לאחר בירור קטן עם ניסאן אירופה הבנתי עד כמה השימוש בו גאוני. הוו הקטן הזה, כל שימושו בישראל, הוא להחזיק שקיות של TAKE AWAY ולמנוע מהם להישפך בזמן הנסיעה. וזה עובד. כמה פשוט ככה נוח.

לצערי כנראה כל החוכמה הפסיקה כאן בגלל שעיצוב מחזיק הכוסות במכונית פשוט בינוני. אז כן, יש מקום לשתי כוסות (בתיאוריה), וכן זה נגיש מאוד לנהג אבל ברגע שמניחים במחזיק כוס קצת יותר גדולה מכוס לאטה To Go של ארומה (למשל ספל טרמית) לא רק שהמקום לכוס השנייה פתאום מצטמצם פלאים, גם הכוס הראשונה לא ממש מרגישה בנוח (הדפנות שלה מתחככות בקונסולה ויש הרגשה שרק בלחץ היא נכנסת). זה אפילו יותר גרוע אם תרצו להניח בקבוק ליטר וחצי קולה - אז בכלל - נחסמת הגישה לטעינה והוצאה של דיסקים ממערכת השמע ואין לכם גישה לשקע המצת מה שאומר שלא ניתן לטעון את הטלפון הסלולארי או את ה-GPS. לחיוב ארשום שהשימוש במחזיק לכוסות קפה רגילות (כאלו מחרסינה ששותים בבית) או בכוסות תרמיות יותר קטנות משביע רצון.

אבל בכל מקרה הייתי מחפש למחזיק הכוסות מקום אחר. מה רע ליד בלם היד? יש שם המון מקום פנוי.

נמשיך בסקירה של תאי האחסון ונמצא עוד ארבעה תאים בחלק הקדמי של המכונית. כמובן יש את משענת היד המרכזית שכוללת גם מחזיק טישו ומחזיק לכסף קטן (נחמד). בנוסף יש את תאי האחסון הסטנדרטים בדלתות וגם תא אחסון קטן נוסף בצד שמאל של ההגה. נחמד, אבל לא מצאתי לו שימוש חוץ ממקום לחשבוניות של חניונים ותחנות דלק. התא האחרון נמצא בחלק הקדמי של תקרת המכונית והוא תא מרופד להחזקת משקפי שמש. לא המצאה של ניסאן וקיים בהרבה מכוניות - אבל ממש נוח וקשה להתרגל למשהו אחר אחרי שמשתמשים בו.

הדבר האחרון ששווה להזכיר בחלק הקדמי של האלמרה היא מראת האיפור המוארת (החברה אוהבת) ותאורת המפות.

מאחורה המצב פשוט יותר ומלבד מחזיקי העיתונים בגב הכיסאות הקדמיים (נחמד בהחלט) יש עוד שני תאי אחסון קטנטנים בדלתות שלא ממש הבנתי מה היעוד שלהם. ניחא.

Masterpiece... :?

פורסם
התנהגות כביש מופתית ? נו טוב...

מסך ה5 אינץ' נראה כאילו הוחדר לשם בכח ,אני לא רוצה להרחיק ולומר שזה מזכיר בניה של אחד ממתקיני האודיו, אבל רואים שהרכב לא תוכנן מלכתחילה להכיל כזה מסך...

נ.ב. רק בישראל, הגרסא הכי מאובזרת בהיצע, יכולה להגיע עם טאסות ...

שב באלמרה טקנה ותראה איזה יופי הוא נראה במציאות...

תראה, גם מאזדה 6, אקורד ופיזו 407 - מכוניות הרבה יותר יקרות מגיעות בגרסת הבסיס עם טאסות במקום חישוקים קלים. מה עם הקורולה GLI, היא מגיעה עם חישוקים קלים?

Masterpiece... :?
יש חסרונות, ברור. כמו בכל מכונית. אני שמח שבאלמרה זה מחזיק הכוסות ולא המנוע או השלדה.

דרך אגב, מחזיק הכוסות בגולף לא טוב בהרבה.

פורסם

כתיבה יפה.

כמה הערות: כתבת 70% מהמבחן על המראה החיצוני והפנימי, הקונסולה המרכזית ו-ווי התלייה, ואח"כ כתבת "אבל מספיק עם השטויות האלו, בואו נגיע למה שחשוב באמת - מנוע, גיר, שלדה" - ואז כתבת על זה את ה-30% הנותרים...

מה שאני אומר, זה לא שהיית צריך להאריך יותר בסעיף הזה, אלא פשוט לקצר בחלק הראשון, שבאמת נהיה טרחני לאחר הפעם החמישית שתיארת את סגולות מחזיק הכוסות.

בכל מקרה, דעתי האישית (ללא נהיגה באלמרה) היא שהמראה שלה כבר מתיישן מאוד וגם מתיחת הפנים לא הצילה אותו. מספיק להביט על המתחרות בשביל לראות איזה שינוי בעיצוב נעשה בשנים האחרונות - מאזדה 3, רנו מגאן, סיאט לאון, סיטרואן C4 וכן הלאה. גם עיצוב הפנים אינו באמת ברמה גבוהה כיום, והאיבזור לא מרשים מספיק בשביל להתמודד עם תחושת היושנה שמקבלים כשנכנסים.

המנוע, ד"א - לא חוכמה להשוות אותו מול ה-1.6-ים, זה 1.8. נסה מול מנוע הסיוויק החדשה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
יש חסרונות, ברור. כמו בכל מכונית. אני שמח שבאלמרה זה מחזיק הכוסות ולא המנוע או השלדה.

דרך אגב, מחזיק הכוסות בגולף לא טוב בהרבה.

כמו שרוני כתב לך (אני ניסיתי רק לרמוז ,כנראה שהרמז לא היה ברור דיו) - לכתוב עמוד שלם ולנתח חתיכת פלסטיק מסכנה שבינה לבין איכות הרכב אין ולא כלום - זה מתאים למגזין "עיצוב ודיור" ולא לפורום רכב.

רוצה קפה איכותי ? קנה מכונת אספרסו , לא מכונית.

פורסם

שמחים לשמוע שאתה נהנה מהרכב, אבל לא הגזמת? בכל זאת, להשוות את האלמרה ל-3, פוקוס ושות'?

מה יש באלמרה שאין במזדה (לדוג')? אשמח אם תגלה לנו.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
למה נפתח פער גדול מול האלמרה טקנה לגרסה המאובזרת של ה-3? מה כוללת ה-3 המאובזרת שאין באלמרה המאובזרת? למיטב זכרוני כשרכשתי את אלמרה ועשיתי את ההשוואה - כלום.

האם יצא לך לסוע באלמרה מהשנתיים האחרונות? אתה תופתע לטובה... מאוד...

חבל לי להתווכח עם כולם בפורום כאשר אני מבטיח לך שרוב האנשים שכותבים כאן לא נסעו על אלמרה מהדור האחרון כלל ומתבססים על מה שקראו בעיתונים בארץ, ששוב, שיבחו את היכולות הדינמיות אבל אמרו שהאבזור חסר בגרסת הפקרפט.

טקנה שמקנה .

אני לא נסעתי על אחת כזאת, ולומר לך את האמת , עד הפעם הראשונה שכתבת בפורום את המלה טקנה , לא ידעתי שיש כזו גרסא, ואני מתיימר להכיר כל תת דגם זוטר , אפילו אני יודע מה ההבדל בין רמות הגימור של הדייהו לאנוס או הפיאט פונטו למשל :?

בנוסף, אתה אמרת בעצמך שזו גרסת אבזור בלבד...

כל שאר השיפור בהתנהגות הכביש, לדעתי הוא פסיכולוגי ונובע מכך שהרכב עלה יותר.

בכל מקרה, הכי חשוב, שאתה מרוצה.

אייל, פולו 16V 97, ללא מחזיקי כוסות , ועם מגירה קטנה מתחת להגה שמתאימה לחצי כפפה במקרה הטוב.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
כתיבה יפה.

המנוע, ד"א - לא חוכמה להשוות אותו מול ה-1.6-ים, זה 1.8. נסה מול מנוע הסיוויק החדשה...

רוני

קודם כל תודה על המחמאה, תמיד כיף לשמוע.

כן, אבל הסיוויק מתחילה בכמה, 143,000 שקל? האלמרה עולה פחות מ-130 בגרסה הכי יקרה.

פורסם

אינני רואה צורך לחזור על המון התייחסויות עניניות מאד שנתתי לגבי האלמרה ובמשפחתי 2 כאלו,אחת משנת 1999 והשניה "פרפקט" משנת 2003.

המאמר די קולע,האלמרה הרבה הרבה יותר מוצלחת ממנת חלקה בשוק שנובעת ממיצוב ומדיניות יבואן תמוהה. בסוף שנות ה90 ולפני "פרוץ" הקורולה החדשה והמזדה 3,היא היתה ללא ספק הטובה בקבוצתה משום שהיתה אמינה לא פחות מהקורולה ובוודאי מהמזדה,בנויה לא פחות טוב מהן,נוחה ומרווחת יותר מהן ובעיקר זולה יותר לרכישה ולאחזקה (כולל ביטוח זול יותר). לא תקלות ג'אדצ'טים,לא תקלות גיר אוטומט ולא בטיח.

ורוני,ההשוואה להונדה החדשה אינה רלבנטית משום שהפער במחירי הרכישה לא קטן ובהונדה משלמים גם משלמים על הטכנולוגיה.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

טוב, אז פעם היא הייתה הטובה בקבוצתה. היום היא לא.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
שמחים לשמוע שאתה נהנה מהרכב, אבל לא הגזמת? בכל זאת, להשוות את האלמרה ל-3, פוקוס ושות'?

מה יש באלמרה שאין במזדה (לדוג')? אשמח אם תגלה לנו.

אני לא חושב שהגזמתי. לא כתבתי שהאלמרה היא אורגזמה על גלגלים. כתבתי שהיא מכונית סולידית עם היגוי והתנהגות כביש טובים, מעל לרף של הקטגוריה. אל תשכחו שניסאן היא חברה הרבה יותר גדולה ממאזדה. המאזדה 3 היא לא הרף העליון שאליו צריכות מכוניות משפחתיות לשאוף. מחוץ לישראל היא לא כזו להיט.

האלמרה מציעה על המתחרות: מנוע חזק יותר שמציע הרבה יותר כוח זמין בסל"ד נמוך יחסית, בלמים טובים יותר (4 דיסק), הגה מתקשר יחסית, שלדה מצויינת.

לדעתי, גם נראית טובה יותר, הרבה פחות מצועצעת, והרבה יותר סולידית. פחות מנסה להיות מה שהיא לא.

פורסם

מאזדה 3 היא לא כזה להיט מחוץ לישראל בגלל שמבנה השוק שונה. שם מצליחות מכוניות כמו גולף/סיביק/אסטרה אשר בארץ לא נכנסות לקטגוריית הליסינג. תנחש מה, גם הן עדיפות על האלמרה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
טקנה שמקנה .

אני לא נסעתי על אחת כזאת, ולומר לך את האמת , עד הפעם הראשונה שכתבת בפורום את המלה טקנה , לא ידעתי שיש כזו גרסא, ואני מתיימר להכיר כל תת דגם זוטר , אפילו אני יודע מה ההבדל בין רמות הגימור של הדייהו לאנוס או הפיאט פונטו למשל :?

בנוסף, אתה אמרת בעצמך שזו גרסת אבזור בלבד...

כל שאר השיפור בהתנהגות הכביש, לדעתי הוא פסיכולוגי ונובע מכך שהרכב עלה יותר.

בכל מקרה, הכי חשוב, שאתה מרוצה.

אייל, פולו 16V 97, ללא מחזיקי כוסות , ועם מגירה קטנה מתחת להגה שמתאימה לחצי כפפה במקרה הטוב.

דרך אגב, זה שלא הכרת את המכונית מראה עד כמה מדיניות השיווק בישראל לא עושה את העבודה. אתה לא לבד. גם מגזיני רכב מקצועיים בארץ לא מכירים את גרסת הטקנה.

לא דיברתי בכלל על הבדלים בהתנהגות כביש בין הפרפקט לטקנה. כתבתי שהפרפקט תמיד נחשבה מכונית מהנה לנהיגה אבל חסרה בתחום האבזור והטקנה משמרת את יכולות הניהוג הטובות ומוסיפה אבזור שחסר מאוד בגרסה הבסיסית.

פורסם
ורוני,ההשוואה להונדה החדשה אינה רלבנטית משום שהפער במחירי הרכישה לא קטן ובהונדה משלמים גם משלמים על הטכנולוגיה.

לא השוויתי מול הסיוויק כמכונית, אלא מול המנוע. מה לעשות ומנוע הטקנה, או מה שזה לא יהיה, הוא מנוע 1.8 ל' בסיסי כמוהו היה לפולקסווגן לפני מיליון שנה (125 כ"ס) ולמזדה לפני שני מיליון שנה (115 כ"ס). לא משהו לרוץ לספר לחבר'ה. מול ה-1.6 הוא באמת כנראה קצת יותר טוב, אבל אני משוכנע שההפרש לא משמעותי כלל.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...