Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה על הסקירה הממצה, האינפורמטיבית והאישית.

מה לעשות והעדר (גם בחברות הליסינג,גם כאן ובעיקר עיתונאי הרכב) הולך עם הפוקוס אבל חושב את עצמו למתקדם (וזה לאחר ניפוי ההודעות הנורא עניניות על כוכבי וכו').

מכונית שעושה את העבודה, בעלת מראה קלאסי, לא מצועצעת וללא זיקוקים, היא פאסה בקרב חובבי הפיתולים של כביש בית אורן.

ומעניין באמת, כמה ממתלהמי כוכבי באמת באמת נהגו באלמרה החדשה...או השתמשו בה.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא רוצה להיכנס לוויכוח על האלמרה. אבל אני כן רוצה להגיד שהסקירה היתה מושקעת, מעניינת וכתובה יפה. כמו-כן היה אפשר פחות להתמקד בנושאים פחות מהותיים, אבל עדיין, כל הכבוד ! כן ירבו כאלה כותבים.

ולכל אלה שמזלזלים וצוחקים על הכתבה, בבקשה, טלו קורה מבין עיניכם.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

אם אנחנו כבר משוויצים בפסיכומטרי שלנו, הביטוי איסטרא בלגינא קיש קיש קריא הולם מאוד את הת'רד.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
תודה על הסקירה הממצה, האינפורמטיבית והאישית.

מה לעשות והעדר (גם בחברות הליסינג,גם כאן ובעיקר עיתונאי הרכב) הולך עם הפוקוס אבל חושב את עצמו למתקדם (וזה לאחר ניפוי ההודעות הנורא עניניות על כוכבי וכו').

מכונית שעושה את העבודה, בעלת מראה קלאסי, לא מצועצעת וללא זיקוקים, היא פאסה בקרב חובבי הפיתולים של כביש בית אורן.

ומעניין באמת, כמה ממתלהמי כוכבי באמת באמת נהגו באלמרה החדשה...או השתמשו בה.

קודם כל תודה.

באמת לא ציפית לתגובות כאלו. בסה"כ הקדשתי זמן (והרבה) כדי לכתוב את הסקירה הזו על מנת לתרום לפורום. גם התמונות הן תמונות שצילמתי בעצמי כדי שהסקירה תהיה מושקעת.

ניסיתי לתת יחס לכל פרט ופרט במכונית כדי שהסקירה תוכל להיות בסיס לכתבה אינפומטיבית למי ששוקל לקנות את המכונית. כפי שציינתי, אין אפילו ביקרת אחת על המכונית בעיתונות הישראלית (וחיפשתי) - זו הסיבה העיקרית שירדתי לפרטים כאלו. בשביל קוראי הפורום, לא בשבילי.

בכל מקרה, באמת חבל שאנשים לא יודעים לפרגן קצת יותר....

פורסם

הכתיבה שלך אכן יפה מאוד, ואני מצטער שלא ציינתי זאת קודם, אבל אתה לוקה מעט בצרות אופקים בכתבה הזו. כתבה על רכב צריכה להתייחס למרחב שסביבה, היינו המתחרות וסטנדרטים מקובלים. אם עושים כתבה אובייקטיבית לחלוטין וללא השוואות, כמו במקרה שלך, גם סובארו DL יכולה לצאת כרכב מצויין, אלא שלעומת ההיצע בשוק היא לא משהו.

בקיצור, צריך להביט מעט מסביב, אחרת במקום כתבה מקבלים סיכום, וסיכום זה משהו שמגישים למורה, ולא משהו שיוצא לתקשורת.

הדבר נכון לגבי כל תחום של עיתונאות, ועם תוצרים של עיתונאי שאין לו אופק רחב בתחום עיסוקו, אפשר לעטוף את הדגים כבר היום, ולא לחכות למחר.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אני דווקא לא מסכים. לא כל כתבה שיוצאת לתקשורת חייבת להיות בה גם השוואה למשהו אחר. גם במגזין "אוטו" יש הרבה כתבות שהן לא השוואות אלה סקירה של רכב אחד.

פורסם

גם כתבות הסקירה של רכב בודד בעיתונות לא מתנהלות בריק. תמיד יש בראש השוואה למתחרות. לעומת זאת, אתה לא יכול לדרוש מאדם פרטי, שכותב על הרכב הפרטי שלו בשביל הכיף, להשוות אותו למתחרות.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם
אני דווקא לא מסכים. לא כל כתבה שיוצאת לתקשורת חייבת להיות בה גם השוואה למשהו אחר. גם במגזין "אוטו" יש הרבה כתבות שהן לא השוואות אלה סקירה של רכב אחד.
אתה רואה? התשובה שלך לא עניינית, אתה עושה דווקא.

לא ציינתי בשום מקום שכל כתבה צריכה להיות כתבה השוואתית, אבל כתבות שלא מתקיימות בתוך המרחב הכללי שלהן, לא תורמות דבר.

אני אדגים:

"למרצדס פלוץ קלאס החדשה יש מנוע המספק 120 סוסים בריאים" בהשוואה ל " לפלוץ קלאס החדשה יש מנוע המספק 120 סוסים בריאים, אך כיום זה לא מרשים במיוחד לאור מנועי המתחרות שמספקים 170 סוסים ויותר"

הוא כתב שהוא רצה לכתוב את זה כדי לעזור לאנשים שמתלבטים לגבי הרכב. דווקא כאן חייבים לציין נתוני יחוס על מנת לתת משמעות לדברים.

גם כתבות הסקירה של רכב בודד בעיתונות לא מתנהלות בריק. תמיד יש בראש השוואה למתחרות. לעומת זאת, אתה לא יכול לדרוש מאדם פרטי, שכותב על הרכב הפרטי שלו בשביל הכיף, להשוות אותו למתחרות.
אתה צודק, אני לא יכול לדרוש את זה מאדם פרטי, אלא אם כן:

ניסיתי לתת יחס לכל פרט ופרט במכונית כדי שהסקירה תוכל להיות בסיס לכתבה אינפורמטיבית למי ששוקל לקנות את המכונית.

וכתבה למי ששוקל לקנות את המכונית צריכה להכיל נקודות יחוס, אחרת היא שווה בערכה למפרט הטכני של הרכב, עם קצת יותר מילות קישור.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

חושב עצמו למתקדם? ראשית העדר לא ממש הולך עם הפוקוס, אלא עם המאזדה (נתוני המכירות השנתיים יעידו על כך).

ואני ארשום שוב - הפוקוס, מבחינת הנאה מנהיגה (אני מדבר כרגע על הדור הקודם שהוזכר על ידי כותב ההודעה המקורית) פחות טובה מהאלמרה, גם אם גם מאוד אוהב את האלמרה (ושים לב, לא הזכרתי את כוכבי, לא עכשיו, ולא קודם)

לדעתי לאלמרה אין מראה קלאסי, אבל עיצוב זה טעם וריח אישי.

ולפותח השירשור, כתיבה יפה.

פורסם
כתבה למי ששוקל לקנות את המכונית צריכה להכיל נקודות יחוס, אחרת היא שווה בערכה למפרט הטכני של הרכב, עם קצת יותר מילות קישור.
נכון, אבל בכתבה הראשונית שלו אין שום פרט שרומז ששמה שהוא כתב מתיימר לעזור למישהו לבחור בין האלמרה לכל מכונית אחרת מקבוצתה.

פורסם

ואת ההודעה שלי כתבתי רק אחרי שהוא ציין את זה.

אתה יודע איפה אני גר, בוא נפתור את זה בחוץ כמו גברים במקום להתווכח על גבי הפורום.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם
קודם כל תודה.

באמת לא ציפית לתגובות כאלו. בסה"כ הקדשתי זמן (והרבה) כדי לכתוב את הסקירה הזו על מנת לתרום לפורום. גם התמונות הן תמונות שצילמתי בעצמי כדי שהסקירה תהיה מושקעת.

ניסיתי לתת יחס לכל פרט ופרט במכונית כדי שהסקירה תוכל להיות בסיס לכתבה אינפומטיבית למי ששוקל לקנות את המכונית. כפי שציינתי, אין אפילו ביקרת אחת על המכונית בעיתונות הישראלית (וחיפשתי) - זו הסיבה העיקרית שירדתי לפרטים כאלו. בשביל קוראי הפורום, לא בשבילי.

בכל מקרה, באמת חבל שאנשים לא יודעים לפרגן קצת יותר....

ברוכים הבאים לאינטרנט.

הסקירה כתובה יפה, ולמרות שהתגובות קצת לוחמניות (וחלקן לא ממש במקום), נסה להוציא מהן קצת ביקורת בונה.

עומר

פורסם
ברוכים הבאים לאינטרנט.

הסקירה כתובה יפה, ולמרות שהתגובות קצת לוחמניות (וחלקן לא ממש במקום), נסה להוציא מהן קצת ביקורת בונה.

עומר

אני ב"אינטרנט" עוד מתקופת ה-BBS, תאמין לי אני לא חדש בתחום. כתבתי כבר המון סקירות בעבר בתחומים שאינם קשורים לעולם הרכב. גם לפורומים אחרים (חו"ל, ישראל) וגם לאתרים. ציפיתי לפחות ביקורתיות מפורום מהסוג הזה אבל לא משנה...
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...