Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כל מה שאתה אומר יפה ומאוד רומנטי. אולי רומנטי מדי. בשלב מסויים צריכים גם להיות פרקטיים כשזה נוגע למכונית (בעיקר כשאלמרה בארץ עולה כמו פורשה בחו"ל).

אל תשכח שבסופו של דבר אתה משתמש במכונית כדי להגיע מנקודה אחת לשנייה. אתה עושה עשרות קילומטרים ביום בתוך העיר, בפקקים, בכבישים מהירים. המכונית היא הדבר אליו אתה נכנס בבוקר והדבר הראשון אליו אתה חוזר בערב. אני תמיד בעד מכונית מרגשת וכיפית לנהיגה אבל קודם כל מכונית צריכה לבצע את הייעוד שלה וכאן נושאים כמו רמקולים או מחזיקי כוסות הופכים לרלוונטיים.

עד כמה שזה נשמע קטנוני לכתוב פסקה שלמה על מחזיק כוסות - זה אחד הדברים הכי שימושיים במכונית בשבילי. כשאני נוסע 40 קילומטר לעבודה בבוקר אני רוצה מקום נוח לשים בו את כוס הקפה החמה שלי. אני רוצה פינוק בסיסי. אני רוצה לשים בבוקר את הדיסק של DREAM THEATER ולשמוע צליל איכותי שמקיף אותי ונותן לי להנות מהנסיעה המשעממת לעבודה. לא כל כביש בישראל הוא נס הרים ו99 אחוז מהזמן שהרכב שלי מבלה על הכביש הוא מבלה על כבישים סטנדרתיים וישרים עד כדי בחילה (כמה מצחיק שזה נשמע) בפקקים או מהירויות מנהלתיות. אני מאמין שזה גם המצב עבור רוב חברי הפורום פה. זה לא בגלל שאני בוחר בכך זה בגלל שהמכונית היא, בראש ובראשונה, כלי התחבורה שלי. אחר כך אפשר לדבר על התנהגות כביש.

לכן אני אסכים לוותר על 50 אחוז יותר התנהגות כביש בשביל 50 אחוז יותר סביבת נהג איכותית. הרי בסופו של היום את רוב הזמן אנחנו מבלים בפקקים או בנסיעה מנהלתית. אל תשכח, זה ישראל פה, לא אנגליה. בעיקר לאנשים שגרים במרכז.

אתה צוחק על זה שהליאנה מפורסמת כמגיעה עם שקע חשמלי נוסף.... אתה יודע כמה פעמים שנסעתי במכונית רציתי להטעין את ה-GPS והסלולרי שלי יחדיו ולא יכלתי רק בגלל שיש באלמרה שקע אחד? המכונית היא סביבת מחייה בשבילי ולכן חשוב לי להרגיש נוח בה. לכן עיצוב פנים הוא בראש רשימת העדיפויות שלי.

אז נכון שהדבר הטוב ביותר היא מכונית סופר דינאמית וגם סופר פרקטית אבל אין חיה כזו בקבוצת הרישוי שאנחנו מדברים עליה. צריכים לעשות ויתורים מסויימים. ובגלל הזמן הרב שאני מבלה במכונית יותר כואב לי לוותר על נוחות בתא הנהג מאשר הגה מתקשר.

לא נותר לי אלא להשתתף בצערך. באמת. אני רואה את המכונית כמשהו שהוא הרבה מעבר למכונה להגעה מנק' לנק'.

לא איכפת לי לוותר על נוחות או איבזור כדי ליהנות מהתקשורת עם האוטו והכביש. לא ממש מזיז לי גם מה המודל של האוטו או כמה תאי אחסון יש לו.

האוטו שלי עולה 10K ביום טוב , והשקעתי בו כבר 30K - בוא לא נזכיר שעות עבודה. אבל הוא עושה לי נעים בסיבובים (גם אשתי , אבל היא לא ממש קשורה לזה). הוא שותה דלק כמו שאירי לוגם פיינטים , הוא שובר את הגב , הוא מתקלקל כל עשר דקות ,הוא מרעיש - אבל כל זה נשכח בקטע המפותל הראשון.

לי יותר חשוב ליהנות מהאוטו בנהיגה תובענית מאשר שיפנק אותי או שלא יראה מוסך. אפשר גם לעשות סקס כל החיים בתנוחה המסיונרית , ואפילו להביא ילדים (בעצם עדיף ,אבל בוא נעזוב זה לרגע) - אבל משעמיים...

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אז זהו - שהלחם והחמאה לא חייבים להיות לחם עבש וחמאה חמוצה.

ראה פוקוס. ראה פז'ו 306. יש מכוניות עממיות לחלוטין שמסוגלות לתת לך גם הנאה. היצרן רק צריך לרצות.

אבל אם רק אמינות מעניינת - אז ושב - רכבת ומונית ספיישל יהיו אמינות וזולות לאחזקה בהרבה.

אגב - אם כואב לך הגב - אתה מוזמן לנסות סיטרואן.

אוי..אז שוב הפוקוס....מכונית העדר האולטימטיבית...אז אם משווים מכונית לחם וחמאה, הפוקוס זה לחם לעוס ולעוס ולעוס..ממש כמו האלמרה. ולדעתי האלמרה הרבה יותר טובה.

ולגבי כאב הגב עם הסיטרואן...נו שויין...זה אוטו שבטח כואב הגב איתו..כשדוחפים אותו לשוליים...(היה לי סיטרואן הרבה שנים, כולל XM באירופה שנתקעה כבר ביום השלישי...)

וביחס הנאה בנהיגה, מה לעשות ולדעתי האלמרה מאד מהנה לנהיגה..

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
לא נותר לי אלא להשתתף בצערך. באמת. אני רואה את המכונית כמשהו שהוא הרבה מעבר למכונה להגעה מנק' לנק'.

לא איכפת לי לוותר על נוחות או איבזור כדי ליהנות מהתקשורת עם האוטו והכביש. לא ממש מזיז לי גם מה המודל של האוטו או כמה תאי אחסון יש לו.

האוטו שלי עולה 10K ביום טוב , והשקעתי בו כבר 30K - בוא לא נזכיר שעות עבודה. אבל הוא עושה לי נעים בסיבובים (גם אשתי , אבל היא לא ממש קשורה לזה). הוא שותה דלק כמו שאירי לוגם פיינטים , הוא שובר את הגב , הוא מתקלקל כל עשר דקות ,הוא מרעיש - אבל כל זה נשכח בקטע המפותל הראשון.

לי יותר חשוב ליהנות מהאוטו בנהיגה תובענית מאשר שיפנק אותי או שלא יראה מוסך. אפשר גם לעשות סקס כל החיים בתנוחה המסיונרית , ואפילו להביא ילדים (בעצם עדיף ,אבל בוא נעזוב זה לרגע) - אבל משעמיים...

רציתי להגיד לך שזה עובר עם הגיל עד שראיתי שאתה נשוי. לא התחתנת בגיל 17, נכון? D:

כל אחד וסדרי העדיפויות שלו. אני לא מסוגל לשבת בתא נוסעים מתפרק עם פלסטיקים שבורים וריפוד שנראה זול. זה פשוט מרגיש מגעיל, לדעתי כמובן.

חוצמזה, אף אחד לא יקנה אלמרה בשביל באמת להנות מנסיעה. אבל אני מקווה שגם אף אחד לא יקנה 3, פוקוס או קורולה וישלה את עצמו שהוא קנה S2000. אבל (ופה זה אבל גדול) בקטגוריה שלה האלמרה תמיד נחשבה מכונית טובה מאוד לנהיגה. לפעמים גם יותר מהיפניות המתחרות. אבל הכול תלוי בהקשר (או בשבילנו: בקטגוריה).

תגיד, באיזה אזור בארץ אתה גר שכל נסיעה שלך לעבודה הופכת למינימום מסלול ראלי?

בקשר לאנלוגיה שלך בנוגע לסקס ומוטוריקה. מה שאתה מתאר זה בעצם לחיות את החיים כחובב BDSM... לא? :)

והכי חשוב, תהנה ממה שעושה לך טוב. זה מה שיפה בחיים.

פורסם

02.jpg

החיים הם מה שאתה הופך אותם להיות. אם תקבל כמובן מאליו את עניין השעמום , הם יהפכו למשעממים.

ואם כבר דיברנו על פלסטיק זול ומראה משמים - נסה לשבת במכונית יפנית בת שש שנים. חזרה לימי הביניים. ( או , אם אתה בעניין BDSM - לדנג'ן).

בני. נסעתי הרבה על פוקוס. וגם על אלמרה פרפקט. לאלמרה אין מה למכור מול הפוקוס - ועוד לא הזכרנו את ה-306.

מצטער שהנושא לעוס , אבל הפוקוס היא הבולטת לטובה וההוכחה שאפשר לעשות דברים אחרת.

פורסם
אוי..אז שוב הפוקוס....מכונית העדר האולטימטיבית...אז אם משווים מכונית לחם וחמאה, הפוקוס זה לחם לעוס ולעוס ולעוס..ממש כמו האלמרה. ולדעתי האלמרה הרבה יותר טובה.

ולגבי כאב הגב עם הסיטרואן...נו שויין...זה אוטו שבטח כואב הגב איתו..כשדוחפים אותו לשוליים...(היה לי סיטרואן הרבה שנים, כולל XM באירופה שנתקעה כבר ביום השלישי...)

וביחס הנאה בנהיגה, מה לעשות ולדעתי האלמרה מאד מהנה לנהיגה..

בני, מה יש לך מהפוקוס? מאזדה לאנטיס וה-3 הן מכוניות העדר האולטימטיבי, לא הפוקוס. (ושוב, נתוני מכירות, לא הערכות). הפוקוס מכונית טובה יותר מהאלמרה למי שרוצה הנאה מנהיגה, ועדיין שומרת על אמינות טובה בהחלט. היתה לך אלמרה, נהנת ממנה? מעולה. אבל באמת שיש רכבים מהנים יותר לנהיגה בקטגוריה (ואפילו, הפתעה! לא מתפרקים) עובדה שגם אתה כרגע נוסע ברכב שלא מראה אמינות מושלמת (אם אני זוכר נכון) ולא בעוד אלמרה?

לפותח השירשור (שם יש לך?:wink: ) נשמע מדבריך שכל מה שלא אלמרה מתפרק, פוקוס לא מתפרקת ותהיה גם נוחה, וגם יותר מתנהגת מאלמרה. גם הרנו מגאן II של אבא שלי לא מתפרקת (מוזר הא?) והיא בת שנתיים וחצי עוד מעט. התקלה היחידה של הרכב עד היום היתה מנוע של חלון. המגאן בטוחה יותר מאלמרה, לדעתי הפנים יותר נעים, ומשמעותית יותר מרווחת ממנה בגרסה הסדאן המקבילה לאלמרה. מה שכן, מהנה לנהיגה היא לא (הגה חשמלי מנותק לחלוטין מוציא כל רצון לשחק איתה). אגב האלמרה עם בסיס הגלגלים מבין הנמוכים בקטגוריה (יחד עם האימפרזה), ורחוק מאוד מהפוקוס והמגאן סדאן.

בכל מקרה אלמרה היא אופציה פחות טובה כחדשה (שים לב שאנחנו בהחלט ממליצים עליה כמשומשת) בהשוואה למאזדה 3, פוקוס, ושאר מובילות הקטגוריה (ולא אין לי מניות בדלק מוטורס).

פורסם

אני בכלל לא מבין מה נכנסתם כ"כ עמוק לקטע הרוחני של מוטוריקה כאן.

הוא לא רלבנטי בכלל!

נהגתם במגאן 2? C4? כ"כ מאכזב! היחידות שעוד איכשהו בסדר הן ה-3 והפוקוס ולהן חסרונות אחרים.

אם נסתכל על הצד הפרקטי האלמרה עדיין מפסידה (זה לא אומר שהיא גרועה).

היא מיושנת נקודה.

מתוך כך יוצא שהיא צפופה (בסיס גלגלים 2.54 שהיום הסטנדרט הוא מעבר ל2.6), פחות בטוחה ( 4 כריות אויר ו4 כוכבי בטיחות בלבד), בנוסף על כך, מתוך כמה נסיעות קצרות באלמרה פרפקט 2004, אני חושב שגם נוחות הנסיעה שלה ממש לא מתבלטת לטובה (דיי קופצני מאחור וגם קצת צפוף).

מה גם שאין לה איבזורים "מתקדמים" יחסית כמו חיישני גשם, אורות ועוד כל מיני גימיקים שנמצאים בשפע ברוב המשפחתיות המודרניות יותר (לא שאני אוהב אותם, אבל זה מראה על משהו...)

מבחינתי האלמרה נכנסת בקבוצת המשפחתיות סוג ב' כגון ליאנה, הקוראניות, אימפרזה 1.6 וכד'.

פורסם

החיים הם מה שאתה הופך אותם להיות. אם תקבל כמובן מאליו את עניין השעמום , הם יהפכו למשעממים.

ואם כבר דיברנו על פלסטיק זול ומראה משמים - נסה לשבת במכונית יפנית בת שש שנים. חזרה לימי הביניים. ( או , אם אתה בעניין BDSM - לדנג'ן).

בני. נסעתי הרבה על פוקוס. וגם על אלמרה פרפקט. לאלמרה אין מה למכור מול הפוקוס - ועוד לא הזכרנו את ה-306.

מצטער שהנושא לעוס , אבל הפוקוס היא הבולטת לטובה וההוכחה שאפשר לעשות דברים אחרת.

סליחה: מה זה "לדנג'ן"..זה לעשות משהו באיזשהו סלנג שבן 58 לא מכיר? נשמע לי כמו לשיר משהו...אבל שירה ובדס"מ לא הולכים ביחד...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם
סליחה: מה זה "לדנג'ן"..זה לעשות משהו באיזשהו סלנג שבן 58 לא מכיר? נשמע לי כמו לשיר משהו...אבל שירה ובדס"מ לא הולכים ביחד...
אתה חמוד אתה. לא סלנג. מקום.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
***עריכה - אין צורך לצטט סתם ,בטח לא עם תמונות***

האם נהגת גם על אלמרה? ואם כן, איזה שנתון?

אם כבר התחלת עם BDSM , BONDAGE וכו' , לפחות תהיה מעורה.

לגבי האלמרה , נהגתי . כמדומני ש-2003 או 2004. גם על ה-98 בזמנו (כשעוד נחשבה למכונית טובה אך אפרורית).

שערותיי לא סמרו , ואז היו הרבה יותר מהן.

פורסם

הדבר היחיד הסאדו מזוכיסטי שאני מכיר זה לבחור בסיטרואן במקום אלמרה.

לפחות עם האלמרה יש לך סיכוי להגיע למועדון ההוא...(לא בטוח אם לחזור אבל זה כבר לא קשור לרכב...קשור...ממממ)

פורסם

שמר יא ליצן, ל2003-4 לא היה קוקפיט. זה רכב אחר לגמרי!

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...