Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מאזדה 3 היא לא כזה להיט מחוץ לישראל בגלל שמבנה השוק שונה. שם מצליחות מכוניות כמו גולף/סיביק/אסטרה אשר בארץ לא נכנסות לקטגוריית הליסינג. תנחש מה, גם הן עדיפות על האלמרה.
אתה צודק, באמת השוק שונה, אבל אם היה מדובר במכונית מבריקה שמציעה איזה יתרון אחד ברור על המתחרות היא היתה מצליחה להתמצב יפה. למרות התדמית שהיא מנסה לשדר, היא ממש לא ספורטיבית. האלמרה גם לא מציעה איזה יתרון ברור ובוהק על המתחרות אבל המטרה שלי בסקירה היתה להראות שהיא גם לא נופלת מהן ומתחת למרות המראה השמרני מסתתרת ניסאן סנטרה.

גולף - עיצוב מבריק, אמינות בינונית ומטה, מנוע אנמי וחלש בגרסה הבסיסית. מחיר מופקע ביחס לתמורה.

סיביק - במה היתה עדיפה הסיביק הקודמת (לפני מתיחת הפנים) על האלמרה?

מנוע? לא. שלדה? לא. אבזור? לא. לטעמי היא גם מכוערת מבחוץ ובעיקר מבפנים. אבל זו רק דעתי.

החדשה בכלל לא בקטגוריה, הרבה יותר יקרה.

אסטרה - לא מכיר בכלל ואני לא רוצה לדבר על מכונית שלא נהגתי בה לפחות מספר פעמים. חשבתי לרכוש אחת אבל לא היו דגמי 2006 זמינים בארץ בתקופה שרכשי את האלמרה.

לא השוויתי מול הסיוויק כמכונית, אלא מול המנוע. מה לעשות ומנוע הטקנה, או מה שזה לא יהיה, הוא מנוע 1.8 ל' בסיסי כמוהו היה לפולקסווגן לפני מיליון שנה (125 כ"ס) ולמזדה לפני שני מיליון שנה (115 כ"ס). לא משהו לרוץ לספר לחבר'ה. מול ה-1.6 הוא באמת כנראה קצת יותר טוב, אבל אני משוכנע שההפרש לא משמעותי כלל.

רוני

המנוע של האלמרה (QG18DE) הוא מנוע ותיק ואמין. הוא לא חדש נכון, אבל הוא זול ליצור ואמין בצורה בלתי רגילה (הוא משתמש גם בשרשרת תזמון במקום רצועה). בגלל שהוא זול (עולה כמו מנוע 1.6) הוא מאפשר לאמלרה להתברג בקטגורית ה-1.6 שם הוא מוביל. תמיד צריכים להשוות מול קבוצת המחיר. אז כן, הוא לא חזק כמו ה-1.8 החדשים אבל הוא נמכר במחיר של 1.6 ולכן הגינוי להשוות אותו מול קבוצת המחיר בו הוא מתחרה.

ההפרש הוא לא שמיים וארץ, אבל הוא קיים. קח אלמרה לנסיעה ותראה. יש לה יתרון קטן, אבל קיים ומורגש, על המתחרות.

ודרך אגב, ההבדל האמיתי הוא לא בהספק הגולמי (שלא גדול משמעותית) אלא בעובדה שרוב ההספק מושג כבר ב-2800 סל"ד מאוד מאוד נמוכים.

באופן כללי - 4 דיסקים לא בהכרח יהיו טובים משילוב של 2 דיסקים + 2 תופים.

תלוי במערכת.

בד"כ 4 דיסקים יהיו חזקים יותר בבלימה מאשר 2 תופים ו-2 דיסקים. זה הכלל (וכן, יש יוצאי דופן).

בגלל זה המאזדה 3 והאימפרזה שבגרסאות ה-1.6 ליטר מגיעות עם 2 דיסק ו-2 תוף מגיעות עם 4 דיסקים בגרסת ה-2.0.

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תרשה לי לחדש לך שני דברים.

1. מזדה 3 מגיעה עם 4 דיסקים. אפילו בליסינג.

2. רוב רובה של מלאכת הבלימה מוטלת על החלק הקדמי (בערך 70 אחוז). את החלק האחורי גם כך קל למדי לנעול , בגלל שרוב המשקל עובר קדימה והמסה שאותה צריך לבלום מאחור קטנה יחסית. ברקס טוב יותר בחלק הקדמי שווה את משקלו בזהב לעומת האחורי , שהוא הרבה פחות משמעותי. אגב - ברקס אחורי חזק הוא לא בהכרח טוב. אתה לא רוצה את הזנב שלך נעול לפני האף , כדי לא להתעסק עם היגוי יתר וציר אחורי נעול.

פורסם

אתה בטוח שאתה לא סוכן מכירות של ניסאן? :?

אפילו בגרסת הבסיס (להלן: "ליסינג") של המזדה יש 4 בלמי דיסק.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אתה בטוח שאתה לא סוכן מכירות של ניסאן? :?

אפילו בגרסת הבסיס (להלן: "ליסינג") של המזדה יש 4 בלמי דיסק.

נו, אני לא קשור לניסאן או תעשיית הרכב כלל. שום קשר, לא עקיף לא ישיר.

אתם צודקים בנוגע למאזדה, טעות שלי.

פורסם

אני עמדתי בהתלבטות בין הטקנה למגאן בתחילה באמת חשבנו ללכת על הניסאן אבל אחרי שנכנסנו לאוטו ישבנו בפנים ראינו מה היא מציעה החלטנו ללכת על המגאן בלי לחשוב פעמיים.

המסך הזה שאתה כול כך מתלהב ממנו נראה כמו תוספת בניה לא חוקית הוא מצועצע מאוד וממש לא מרשים, תא הנוסעית משעמם מאוד לא עבר את קפיצת המדרגה שכול הקטגוריה הזאת עברה בשנים האחרונות.

לפני כמה שנים דעתי הייתה שונה הדור הקודם של היפאניות(הקורולה ה323) היו נחותות מהאלמרה בכול פרמטר כמעט, אבל מה לעשות הן התקדמו והאלמרה לא ממש.

חוץ ממנוע+גיר אמינים מאוד ומערכת בלימה מצויינת אין הרבה באלמרה.

המגאן לדוגמא שעומדת מולה יותר גדולה ומרווחת, יותר בטוחה, מעוצבת טוב בהרבה ומתוכננת מצויין, משפחתית הרבה יותר מוצלחת סך הכול.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

המנוע הזה מעפן לגמרי, הדור הקודם של מנועי ה GA הרבה יותר טוב, הרבה יותר אמין ובחו"ל הוא נחשב לאחד

ה-1.6 הטוב ביותר לשיפורים וגדישה.

חבל שאלינו הם הגיעו בלי תזמון שסתומים משתנה והזרקה מתקדמת.

הקטע של ניסאן ומחשבי ניהול מנוע לא הולך ביחד גם המחשבים של האלמרות הישנות היו מגעילים ומסרסים.

ידוע אפילו שהם היו מחזירים את התזמון האגרסיבי לתזמון רגיל בסל"ד גבוה כדי לגרום לנהג להעביר הילוך!

פורסם
אני עמדתי בהתלבטות בין הטקנה למגאן בתחילה באמת חשבנו ללכת על הניסאן אבל אחרי שנכנסנו לאוטו ישבנו בפנים ראינו מה היא מציעה החלטנו ללכת על המגאן בלי לחשוב פעמיים.

המסך הזה שאתה כול כך מתלהב ממנו נראה כמו תוספת בניה לא חוקית הוא מצועצע מאוד וממש לא מרשים, תא הנוסעית משעמם מאוד לא עבר את קפיצת המדרגה שכול הקטגוריה הזאת עברה בשנים האחרונות.

לפני כמה שנים דעתי הייתה שונה הדור הקודם של היפאניות(הקורולה ה323) היו נחותות מהאלמרה בכול פרמטר כמעט, אבל מה לעשות הן התקדמו והאלמרה לא ממש.

חוץ ממנוע+גיר אמינים מאוד ומערכת בלימה מצויינת אין הרבה באלמרה.

המגאן לדוגמא שעומדת מולה יותר גדולה ומרווחת, יותר בטוחה, מעוצבת טוב בהרבה ומתוכננת מצויין, משפחתית הרבה יותר מוצלחת סך הכול.

זה מוכיח רק עד כמה הטעם משתנה בין אנשים. גם אני שקלתי את המגאן, אבל ברגע שישבתי בפנים היא הרגישה יותר כמו צעצוע מאשר מכונית. יותר מדי קרם, ריפוד רועש מדי, הגה ומתגים שנראו ילדותיים.

שוב, אבל זה רק עניין של טעם...

פורסם

I remember that on the 1st or 2nd season of TG they were looking for Britain's biggest "car bore", they got some funny responses.

When I was reading your original message It reminded me that episode of TG.

I don't to know the Almera too good, but it looks like you're trying to convince everybody (and maybe yourself too) that by buying one of the oldest designs on the family car sector you made the right decision.

You really over did it, the message was very long, and pretty damn boring.

I couldn't read it all, and I don't care about the Almera's cup holder (I don't care about my own car's cup holders, I actually dont care about any cup holder).

Next year please write shortly!!!

פורסם
1) המכוניות שאני נוסע עליהן באופן קבוע מלבד האלמרה: קורולה SUN 2006 מליסינג, פוקוס 2004 מליסינג. מלבדן נסעתי על עוד, אבל לא מספיק כדי לגבש דיעה.

אתה מעדיף אלמרה על פני פוקוס דור קודם? :?

הפוקוס עדיפה על האלמרה מבחינת הנאה מנהיגה נקודה.

פורסם

תרד שלם על ניסאן אלמרה???

מה השלב הבא? שאני אתחיל לכתוב מגילות על מד הסל"ד המדהים לחצן בלם היד המחוספס והדשבורד המתפרק של פיאט אונו? נו באמת...

ROOONEEYY

פורסם

לא צריך להתנפל.

קודם כל הסיקור שלך דיי אינפורמטיבי {למרות שאתה משוחד}.

האלמרה תמיד מצטיינת כשמשווים אותה דור אחד אחורה.

גרסת הטקנה תפתיע בעיקר את מי שהיה רגיל לרכב מלפני 6 שנים או למי שהיה רגיל לאלמרה פרפקט.

בשביל לקבל קצת פרופורציה אני ממליץ לך לבקר בתא הנוסעים של ה c4 / 3 /307 /פוקוס החדשה...

אגב למי שהזכיר מקודם את המגאן 2 , אני ממש לא מבין מה מלהיב בתא הנוסעים/האבזור שלה.

אישית אני דווקא מחבב את האלמרה , דיי נחמד לנהוג בה בסה"כ ומשאר הבחינות היא חוטאת ב"מעט מדי מאוחר מדי" - עדיין רכב לא רע בכלל.

טקנה שמקנה .

אני לא נסעתי על אחת כזאת, ולומר לך את האמת , עד הפעם הראשונה שכתבת בפורום את המלה טקנה , לא ידעתי שיש כזו גרסא, ואני מתיימר להכיר כל תת דגם זוטר , אפילו אני יודע מה ההבדל בין רמות הגימור של הדייהו לאנוס או הפיאט פונטו למשל :?

היו להם פרסומות בעיתון שבהם מופיע כובע של טייסים וסלוגנים סטייל "היכנסו לתא הטייס" בהקשר לקוקפיט שהוסף.

GOT סחוג?

פורסם

מה אתם רוצים

1. בהתחלה היה מהנה ומאוד התרשמתי מהכתיבה

2. אחר כך דילגתי אבל עדיין תוך כדי התרשמות מהקטעים שעוד קראתי כדי לעקוב

3. האלמרה זה אחלה אוטו לאנשים שמחפשים את היפנומטית שלהם, יש לנו אלמרה פרפקט 1.6 בבית זה רכב כן אבל למי שמחפש רכב פשוט זול ואמין ובעיקר לאנשים חסרי טוויסט כמונו. אולי היא לא מעוצבת מביפנים אבל היא אמינה לא פחות מהטויוטה מרווחת לא פחות מהמזדה ובוודאי שיותר חזקה ממנה

אז ככה שאם אתם רוצים יפנומטית והרי תודו בזה כולן משעממות אז עדיף אלמרה היא פשוט נותנת תמורה יותר טובה לכסף שאתה משיקע בתדמית של רכב אמין ואוטומטי

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

לא קראתי הכל אבל מניסיון של חבר עם אלמרה 2003 חדשה (לפני 3 שנים) הם החליפו אותה חזרה אחריי 3 חודשים לרכב כמו הקודם cr-v 99 בטענה שהאוטו לא נוח לנסיעה והמושבים האחוריים הם בלוק...

למרות שהמנוע שלה שקטט

לירן

http://chevyman.hevre.co.il/

זכרו-בכביש אין מועד ב'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...