Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7457 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ככה בעלים של הרכב התלונן על רעידות ממש חזקות במיוחד כאשר הוא בולם ממהירות גבוה.

לאחר פירוק הרפידות והצלחות עלו הממצאים הבאים:החיישני abs היו מלאי ג'יפה

הרפידות בגלגל ימין יותר שחוקות בהרבה מאשר בצד שמאל

הגומייה שמסביב לבוכנת הקליפר בצד שמאל טיפה קרועה

אחרי נסיע ממש לא ארוכה שמתי לב שכל העסק מש לוהט במיוחד בצד שמאל יוצא ממש עשן

משום מה אני לא יודע אם זה קשור אבל הגלגל השמאלי לא יורד בקלות אחרי פתיחת הגוז'ונים צריך ממש להלחם איתו עד שהוא יורד , כאילו שמרוב חום הנאבה טיפה מתרחבת בטבור של הג'אנט ורק אחרי המון מכות על היקף הגלגל כמו שמורידים את ההגה , רק אז הוא יורד.

מה שעשיתי זה ניקוי החיישנים וכל הסביבה מכל הג'יפה, שייפתי טיפה את הרפידות עם נייר זכוכית על משטח ישר, החלפתי בין גלגל ימין לשמאל סתם כניסוי ותהייה.

בקיצור אחרי שהרכבתי הכל יש שיפור ניכר אך הבעיה לא נפתרה לגמרי, עוד משהו ששמתי לב בנסיעת מבחן כאשר אני ממש לוחץ חזק הגלגל הימני כאילו ננעל ומאבד אחיזה.

השאלות שלי הן כאלה האם חימום היתר מצביע על איכות חלקים גרועה ועקב כך גם נוצר עיוות בצלחות , והחלפתם לסט איכותי יפתור את הבעיה?

או שיכול להיות שיש כאן בעיה יותר מסובכת שקשורה למערכת הabs ובגלל שהחיישן השמאלי היה ממש מטונף אז באותו צד הכל הזמן היו פמפומים של המערכת בזמן שהצד הימני בלם כמו שצריך ובגלל זה גם יש שחיקה שונה ?

פורסם

בתור התחלה סט רפידות חדשות + סט צלחות חדשות ! + בדיקה של הקאליפרים !!!

* מה צריך לבדוק בקאליפרים;

הקאליפר מאובטח לרכב ע"י 2 ברגים והרפידות נמצאות בתוך תושבת שעליה "נסגר" מעין מחסום מברזל.

הקאליפר, יחד עם הרפידות, זזים ימינה/שמאלה על צירים/מוטות מגורזים - שעליהם נמצאת גומיה בצורת אקורדיון ששומרת על הגריז ומגנה בפני אבק ומים.

היה לי מקרה, באוטו הקודם, שכתוצאה מכך שהגריז ברח החוצה (הגומיה לא אטמה טוב) מתוך המוט העליון - נכנסו מים, התפתחה שם חלודה והציר/מוט הזה נתפס לגמרי !

נאלצתי להאבק עם הציר הזה כשעה-וחצי עם הרבה פטישים ו WD40 עד שהצלחתי לחלץ אותו משם (ואז פשוט ניקיתי הכל עם צמר פלדה, שטפתי, יבשתי ושמתי גריז מחדש).

מה שאתה צריך לעשות זה קודם כל לוודא שהצירים הללו תקינים ומגורזים כמו שצריך (הזז את הגומיה ובדוק). דבר שני: לוודא שהקאליפר לא תפוס (ציינת שאחת הגומיות שם נקרעה - לכן ייתכן שחדרו לשם מים ותפסו את הבוכנה של הקאליפר).

מצורפת תמונה של קאליפר זהה, שים לב לגומיות על הציר העליון והתחתון (גומיות אקורדיון).

איציק

B.jpg

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה על התשובות עד עכשיו!

מה לגבי העניין שגלגל לא יורד בקלות ?

ואיציק הגומייה שקרוע היא דווקא בצד שבו הרפידות פחות שחוקות זה לא סותר קצת?

דרך אגב האם זה ממש מסובך להחליף את הגומייה שמסביב לבוכנה והאם העובדה שהיא קרועה אז לא אמור לנזול משם נוזל בלמים?

פורסם
תודה על התשובות עד עכשיו!

מה לגבי העניין שגלגל לא יורד בקלות ?

ואיציק הגומייה שקרוע היא דווקא בצד שבו הרפידות פחות שחוקות זה לא סותר קצת?

דרך אגב האם זה ממש מסובך להחליף את הגומייה שמסביב לבוכנה והאם העובדה שהיא קרועה אז לא אמור לנזול משם נוזל בלמים?

בעניין הגלגל שלא יורד בקלות -> צריך לבדוק מה הסיבה. האם זה חום שגורם להתרחבות כל העסק שם ? האם מדובר בחלודה שתפסה את הג'אנט לצלחת ?

משם צריך להמשיך לחקור... האם החום מגיע כתוצאה מתקלה בקאליפר ? (קאליפר תפוס) או שמה תקלה אחרת ? (מייסב גלגל שהלך לעולמו).

הגומיה שבקאליפר ש*אתה* רואה תפקידה להגן מפני מים ואבק. בפנים (עמוק) יש עוד גומיה אחת לפחות (אל תחשוב בכלל להגיע אליה).

אני לא יודע מה רמת הידע שלך בתחום הבלמים - אבל אם אתה לא יודע אל תיגע. פנה אליי בה"פ אם אתה צריך עזרה - אני לא רוצה לפרט יותר ממה שכבר כתבתי כאן.

אגב, בתמונה המצורפת זה הציר/מוט שדיברתי עליו קודם לכן (שהיה תפוס מחלודה).

איציק

C.jpg

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בסדר גמור תודה רבה!עוד שאלה קטנה עד עכשיו כל מי שהחלפתי לו ברקסים אז הצלחות שקניתי היו או של חברת lukas או quinton hazell שניהם תוצרת בריטניה האם זה טעות וישנם חלפים סינים באותה איכות רק יותר זולים.

• תוכן חדש...