Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרבה גורמים:

תלוי מה הרכב, כמה הוא עולה עכשיו, ומתי תתכוון למכור אותו בעתיד?

בעיקרון אם זה לא רכב מיוחד, קשה מאוד למכור רכבים מרובי ידיים. צריך לחתוך הרבה במחיר.

• תגובות 183
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא רואה סיבה לרכוש מודל 2008 יד רביעית אלא אם כן מדובר ברכב נדיר או מיוחד, וגם אז לבדוק בשבע עיניים.

הנחת העבודה צריכה להיות שעבור כל יד הייתה תקופה של כחצי שנה בה הרכב הוצע למכירה או שבעל הרכב התחיל לחשוב על זה. בשלב זה בדרך כלל מפסיקים להשקיע ברכב. תכפיל את זה בארבע ותבין למה אני לא מתלהב.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

עניין הידיים לא חד משמעי והרבה פעמים פסיכולוגי.

כמה נהגים משתמשים ברכב כאשר הוא יד ראשונה? רק בעל הרכב? או כל המשפחה שלו, כולל נהגים חדשים צעירים?

מה יותר טוב, יד רביעית פרטית או יד ראשונה מליסינג/השכרה?

כולם מפסיקים לטפל ברכב חצי שנה לפני המכירה, גם כאשר הרכב יחסית חדש? באמת?

לדעתי, ברכב בן 7 מה שחשוב זה מצב הרכב. אם יש רצף מתועד של טיפולים, הרכב לא עבר תאונות, אין הרבה ליקויים - אני לא רואה סיבה לפסול רכב כזה.

רכב סופר מיני או משפחתי רגיל, יד רביעית, בן 7, לרוב נמכר במחיר נמוך ומפתה. אם הוא במצב טוב, זאת יכולה להיות עיסקה טובה. אחר כך, כמו שקונים בזול, גם מוכרים בזול.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מספר השלכות:

1. כאשר הרכב יד ראשונה הבעלים יודע ואמור למסור לך את כל מה שקרה לרכב, כאשר הרכב יד 4 הבעלים גם אם הוא אדם ישר יש מצב שהרכב עבר הרפתקאות/מכות תאונות שהוא לא יודע עליהן.

2. כאשר הרכב עבר הרבה ידיים, מעלה תהיות מדוע אנשים נוטים להיפטר ממנו, הרי כשרכב מוצלח ואמין הבעלים נוטה לשמור עליו, זה אגב הסיבה שאנשים נוטים לספר שהרכב עבר ידיים במשפחה זה משדר שהרכב לא בעייתי ובגלל שהוא כל כך נהדר אני מעדיף למכור אותו לאחי ולא לאדם זר. אל תתבייש לבקש הוכחות למידע הזה.

3. פרט נוסף שכדאי לבדוק הוא משך הזמן שהרכב נמצא אצל היד הנוכחית, אם התקופה קצרה זה מעלה חשד שהוא מנסה להיפטר ממנו.

4. תסקור את ההיסטוריה של הרכב עם דגש על פעולות שבוצעו לאחרונה שיכולות לרמוז על חשש של המוכר, אשתף אותך מניסיוני, בזמנו רכשתי רכב דיזל שעבר איזשהו הליך במשאבת סולר, לא הבנתי אז את המשמעות, כעבור זמן אכן הלכה לי המשאבה ושילמתי 10,055 ש"ח להחלפה שלה וזה עוד היה לפני 10 שנים.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

אפשר לנחש, על איזה רכב דיזל מדובר?

האם זה אופל אסטרה?

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

טכנית, מספר הידיים לא משנה ולא מעיד על מצב הרכב.

פסיכולוגית, רכב עם מספר ידיים שנתפס כגבוה בעיני אנשים יהיה בעייתי במכירה אבל הפער במחיר בכל מקרה משחק לטובתך כי בעתיד כשהרכב יהיה זול יותר תהיה פחות הורדה בגלל מספר ידיים גבוה.

אני בעד לוותר על הצד הפסיכולוגי ולהתייחס רק לצד הטכני מכיוון שזה מה שחשוב ובמיוחד אם התכנון הוא להחזיק את הרכב הרבה שנים כך ש"יקזז" את מספר הידיים שהוא עבר.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אבא שלי מכר פיאט גרנדה פונטו בת 4 שהייתה יד שלישית.

יד ראשונה הייתה על השם של הסוכן באוטו דיל שממנו נרכשה המכונית כ-0 ק"מ. יד שנייה היה אבא שלי, יד שלישית הייתה סבתא, שעל שמה העברנו את הרכב כדי לקבל הנחה ברישיון.

בפועל - היה נהג אחד על הרכב.

הרכב נמכר ב-2000 ש"ח מתחת למחירון המשוקלל. לקונה לא היה ממש משנה עניין הידיים והיו גם אישורי העברת בעלות, לכל מקרה.

בעניין הרכב שלך, אני מציע שפשוט תקנה בזול, עד כמה שאפשר. תנסה לשחק על עניין הידיים. בכל מקרה זה רכב בן 8 אוטוטו, המחיר לא גבוה וכשתרצה למכור בעוד שנתיים שלוש הוא בכלל יהיה זנותי, ולאף אחד לא יהיה איכפת מהידיים.

פורסם (נערך)

זכרון טוב וניסיון של 15 שנים עם רכבי דיזל.

זה היה המחיר למשאבת סולר לאופל במורשה - דבר הזוי שאין כדוגמתו.

כל מי שמכר אסטרה דיזל בזמנו היה חשד לגביו שהמשאבה זקוקה לשיפוץ.

אולי לא סתם צירפו את השרשור הזה בשעה האחרונה למשהו מלפני 10 שנים.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

אולי השאלה תיראה לכם דבילית אבל אני ממש clueless...

האם יש הבדל בשבילי כקונה בין מאזדה 3 2006 ומאזדה 3 2007 אם יש להם אותו קילומטראז'?

אני שואל כי אמנם השנתון שונה, אבל זה בדיוק אותו רכב. הוא פשוט יוצר בשנה אחרת ואם הם עשו אותו קילומטראז' אז יש להם אותה שחיקה לא?

או שיש פרמטרים אחרים שאני לא יודע?

פורסם

הפרש של שנה לא משמעותי, צריך לבחון כל רכב לגופו.

זה ששתי מכומיות עשו את אותו הק"מ, לא אומר שהן באותו מצב.

פרמטרים לבדיקה שלך:

אולי אחד היה ביד הראשונה ליסינג או השכרה, השני פרטי.

מספר ידיים כללי.

כמה זמן נמצא בבעלות האחרונה.

לאחד יש הסטוריית טיפולים מתועדת, לשני לא. למשל.

מצב חיצוני/פנימי.

התרשמות מבעלים, האם נראה בן אדם אמין?

מצב צמיגים.

לכמה זמן יש טסט.

זה בתור התחלה.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

זה לא מספיק מידע כדי להחליט ביניהם.

תראה את מצב הרכבים ( חיצוני ופנימי ), תעבור על הטיפולים ( מה עשו ומתי עשו ). וכמובן אין מנוס מלקחת לבדיקה במכון ( בעיקר בנושא התאונות ), קודם את הרכב שנראה לך יותר שמור. גם אפשר להתרשם מהמוכרים, עם מי יש לך עסק. יכול להיות רכב עם נתונים טובים, אבל מלא שריטות, ריפודים הרוסים מסיגריות, כתמים שלא יורדים וכו..

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...