טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,355 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום , לאחר חיפוש מעמיק של איזור הצפון בנסיון למצוא 4 גלגלים לטרקטורון דשא החלטתי לפנות לעזרת הפורום .. האם מישהו מכיר (לא משנה איפה בארץ ) מקום שבו מוכרים גלגלים + ג'אנט לטרקטורון דשא משומשים לא משנה לי המידה (גם ככה אני מתאים אותם מחדש - שיפוץ אחד ישן) שיהיו בגודל הסטאנדרט (טרקטורון של 14 כוח ). מודה מראש לעוזרים . Obelix
הודעה אחרונה מאת yosi05, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הידית של פתיחת הדלת (צד נהג, ידית פנימית) נשברה, בעצם זה רק המסגרת מאחורי הידית עצמה נשברה (הפלסטיק הזה) , חיזקתי אותה יותר מידי ועשיתי סדק ולאט לאט הוא התפתח לשבר. בחברה ידית כזו עולה 80 ש"ח , לא קריטי, אבל הבעיה שהם צירכים להזמין וזה יקח טיפה זמן. הבנתי שבפירוקיות אפשר למצוא את החלק בחצי מחיר ... מישהו מכיר מקום (פירוקיה \ חנות חלפים לרנו) שאני יכול לקנות בו את הידית המקורית במחיר זול ? מישהו מכיר פירוקיות שיש בהם RSI ? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת gimbo29, -
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בלוח פיוזים אני יודע שיש מחבר כלשהו של כל המערכת של הנעילה מרכזית.. איך אני אוכל לזהות איזה לנתק? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת alexii86, -
אני מתחשמל כל פעם שאני סוגר את דלת הרכב אחרי נסיעה. היום בערב אפילו ראיתי ניצוץ מרשים. הרכב הוא יאריס TS שנת 2005, ונראה לי שהתופעה החלה בחורף (יתכן שזה עקב האוויר המיונן). בכל מקרה, נמאס לי שאנשים צוחקים עלי כשהם רואים אותי מנסה לסגור את הדלת עם כל מיני מקלות ושאר ירקות, וזה גם כואב, ולא תמיד אמא לידי כדי לתת נשיקה שזה יעבור. למישהו יש רעיון מה צריך לבדוק, או דרך פיתרון? ברכב הקודם (קוואליר) זה לא היה קורה, ואני גם לא שש להרכיב את הפס המאריק שנוגע בכביש, כמו שרואים במכוניות ישנות.
הודעה אחרונה מאת Turbo HKS, -
בעיית בלמים
מאת יבגני- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום , לאחרונה התעוררה ברכב שלי בעייה , בזמן לחיצה על הברקס יש רעידות בהגה וגם בשאר האוטו וכמו כן שומעים רעש מכיוון הגלגלים הקדמיים. בנוסף לכך הדוושה ממש ספוגית. הרכב הוא מסוג דייהו סופר רייסר שנת 95 . ברגע שהתחילה הבעיה החלפתי צלחות ורפידות אבל הבעיה עדיין לא נפתרה . יכול להיות שאיזון גלגלים יפתור את הבעיה? תודה
הודעה אחרונה מאת יבגני, -
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום רב. אז כן.. כמו שהבטחתי צילמתי היום את תהליך עשיית המראה השנייה (בשביל רז הפלסטיק של המראה.. ). תתרשמו מהתהליך אכתוב הסבר גם לכל תמונה. תמונה ימנית: ככה נרית המראה לפני שנגעתי. תמונה אמצעית: בשוואה בין ימין לשמאל כשהימנית כבר צבועה. תמונה שמאלית: הכלים שיש להשתמש בהם בפרוייקט. - ספריי יעקובי בצבע הרצוי , מברג רצוי עם בוקסה שאלייה אפשר לחבר כל מיני סוגי ראשים (יש לזה שם פשוט ברח לי מהראש.).משייפת(לא חובה אך רצוי לתוצאה אחידה בצביעה) ונייר שיוף מים במספר 1000-1200 , לכה ספריי לגימור במידת הרצון.(אני אשים מחר). אהה....גם מטאטא כדי לא לעצבן אף אחד בסוף הפרוייקט רצוי לנקות...
הודעה אחרונה מאת tkamin, -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום! בעקבות בדיקה שלי יותר מקיפה של הנזילה, גיליתי כי הצינורות שאמורים להיות מחוברים מכיוון המנוע אכן מחוברים ואין שום עקיפה של רדיאטור החימום (תמונות בהמשך...) וכמו כן אין נזילה מהצינורות האלה בשום מקום קרוב לקיר האש, מכאן אני יכול רק להסיק שהנזילה היא בכניסה לרדיאטור/ברדיאטור עצמו. רציתי לשאול איך מגיעים לרדיאטור החימום בפיאט אונו? ע"פ מדריך היינס יש צורך לפרק את כל הקונסולה המרכזית עם כל המתגים, אך רפי אמר שבאונו אין צורך לפרק את כל הדשבורד - אשמח לשמוע הסבר מפורט איך בדיוק להגיע ולבדוק מאין הנזילה מגיעה, כך שאוכל לטפל בבעיה... בנוסף בהיינס לא מתיחסים למזגן רסקור שמותקן לי שם... דיברתי עם המוסכניק שלי והוא אמר שזה המון שעות עבודה ויותר כדאי לי פשוט לעקוף את ה…
-
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
צהריים טובים , תהיתי כמה יכול לעלות ספויילר רגיל(הקטנים יותר , לא אלה שיותר גדולים מכנף של בואינג שלאחרונה נהיו נורא פופלריים) והאם ניתן למצוא כאלה בפירוקיה ? ועוד דבר , איך מרכיבים אותו? הוא מוברג לתא מטען? מודבק? ספויילר בסגנון הזה - http://www.canadianautoreview.com/s40-%20spoiler.jpg
הודעה אחרונה מאת mordy, -
- 16 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום רב. הנני מעוניין להתקין QS ב205 שלי. כמה שאלות: מה ההשלכות של הQS על הרכב? כיצד אני בונה דבר שכזה? איך מתקינים? מחיר משוער? במידה ויש מישהו שמוכן להדריך אותי בבניית הדבר כמו כן להפגש איתי לצורך הנושא בזמנו הפנוי ו\או לבנות את זה איתי אשמח.. תודה ובברכה.
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
כמעט כל מי ששאלתי אמר שזו מחלה כרונית ו"אין מה לעשות". האמנם ? האם היצרן לא פתר את הבעיה ? אולי אפשר להכניס מנגנון חליפי ? מה בדיוק נדפק שם כל פעם ?
הודעה אחרונה מאת sathack, -
-
- 1 תגובות
- 760 צפיות
הייתי רוצה לדעת אם אני יכול להכניס בBMW 316 שנת 87 מנוע של M-3 בצורה חוקית? ואם לא אז מנוע 2000 או מה אני יכול לשים באוטו האוטו עכשיו במצב זוועה ואני רוצה לשפץ אותו יש תקציב עד כמעט 30 K אז ככה שתנו רעיונות נחמדים בבקשה
הודעה אחרונה מאת om-er, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום בזמן האחרון שאני מתניע תאוטו בטמפרטורת עבודה, 60 מעלות ומעלה...יש כמה בעיות: הסטרטר עובד, מניע, אבל למנוע קשה "לפעול" או "להידלק" אך שתקראו לזה !!, ממש מוזר, כאילו צריך ללחוץ קצת על הגז כדי שידלק והוא מתקשה להידלק (סטרטר חדש, עובד אחלה טפו טפו טפו) , יכול להיות שזה סופם של המצתים?, הם יחסית חדשים לדעתי. בעייה שנייה, אחרי שהנעתי, המנוע עובד עם טורים כרגיל אבל אחרי כמו שניות המנוע פשוט נכבה, !! ?!!, מה קורה כאן?, המצתים פגומים?, חוטי ההצתה?
הודעה אחרונה מאת tisan4us, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לי כפתור ממש מעל ההגה באימפרזה הרגילה לא טורבו ואין לי מושג מהו עם מישהו ממכם יועיל לעזור לי אני יודה לכם
הודעה אחרונה מאת ירחמיאל, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מנסה למצוא באינטרנט את פתח האוויר הימני בצד נוסע של המזגן בקורולה, שבתי הבכורה שברה בו שלב אחד. האמריקאים ברשת לא ממש משתפים פעולה בנסיון להבין מה אני רוצה מהם - (Fucking A/C air vent) , חתיכת הפלסטיק הזו עולה בטויוטה ישראל כ250 ש"ח ,ולכן אני צריך מק"ט ושם חלק באנגלית. במגרש פירוקים ששאלתי מוכרים רק את הדשבורד קומפלט. תודה.
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
נאמר לי ע"י חבר שישנם פחחים שברשותם סורק צבע שסורק את גוון הצבע המקורי (והעכשווי) של הרכב ולפיכך הפחח יודע באיזה צבע לצבוע את המילוי שנעשה. האם הדבר נכון? ואם כן, איפה אפשר למצוא פחח כזה באיזור לוד/רמלה וכו'...
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
נושא זה לא מובן לי בכל פעם שמדובר על שיפור רכב תמיד עולה המילה פורטינג מה זה אומר ?? ווסת דלק אם אפשר קצת הסבר בבקשה
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן..... יש לי איזשהיא בעיה ברכב והייתי רוצה לדעת אם מישהו פה יודע את הסיבה לכך ויוכל לעזור לי. אז ככה, פיאט פונטו 1.3 60 כ"ס. הבעיה: הרכב היה מתייצב תמיד בסיבובי סרק על כ-900 סל"ד, בשבוע האחרון הרכב לפעמים נשאר תקוע לכמה שניות על 1000 לפעמים על 1100 וקרה גם שהוא פתאום החליט להסתובב לו בסרק על 2000... חשוב לציין שברגע שנתתי מכת גז, הוא הסתדר וירד ל1000... אני לא יודע במה להתחיל להתמקד לפתרון הבעיה.....פילטר דלק הוחלף לחדש בתור התחלה בסיסית, חיישן זרימת אויר נוקה גם -הבעיה נמשכת... אני חושד במחשב, אשמח לעזרה..... בברכה,שי
הודעה אחרונה מאת yonatanl, -
-
בעית בלמים .
מאת CivicNos- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, לאחר דוושת ברקס שוקעת הוחלפה היום משאבה מרכזית + ריענון נוזלים על הדרך (dot-4) וניקוז אוויר מהמשאבה , אח"כ ניקוז אוויר מהגלגים . הבעיה היא שכאשר אני מנקז מהגלגלים בשיטת הפמפום ואחזקה יוצא אוויר ושמן ועוד פעם אוויר ושמן ועוד ועוד ועוד ככה הרבה מאוד פעמים פשוט נראה שלא יוצא רק שמן , מה יכולה להיות הסיבה ?? אגב הבלמים חזרו לתפקד נהדר!! אך יש שקיעה קטנה ביותר ולא מורגשת (נראה שעדיין אוויר במערכת). תודה .
הודעה אחרונה מאת חנן-ג'יפולוג, -
- 13 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
האם ב150K ק"מ יש להחליף שרשרת תיזמון ביאריס? אם לא אז איך לטפל בה וכמה זה יעלה בערך במוסך מורשה? בספר הרכב רשום החלפה או סיכה כל 150Kק"מ בנוסף, מבחינה מכאנית איזה טיפולים נוספים כדאי לבצע ב150Kק"מ, האם יש מקום לשקול לעבור לשמן סינטטי מלא? בנוסף לרכב יש בעיה של רעידות חזקות בתחילת נסיעה ובמיוחד בעליה, רעידות סיבוביות בסרק, והילוך R לא נכנס בפעם הראשונה, למישהו יש מושג מה צריך לבדוק\להחליף? אני פשוט מתכנן על הרכב הזה שישרת אותי עוד זמן רב בנאמנה... כמה ק"מ צפויה להחזיק יאריס יחיסת שמורה ומטופלת בזמן עד שאמינותה תתחיל להחלש? אודה לעצות וטיפים נוספים לגבי טיפול מכאני ליאריס... תודה מראש!!!
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 5 תגובות
- 962 צפיות
הי, רציתי לדעת אם ג'אנטים של מיצובישי שהמרווח ברגים שלה הוא 4X100 והאופסט הוא 42..35, יתאימו להונדה סיוויק שהמרווח ברגים שלה הוא 4X100 והאופסט הוא 38..35 ? ומה בכלל זה אומר האופסט הזה?
הודעה אחרונה מאת levil, -
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רציתי לשפר את מערכת הבלימה שלי באוטו. הבנתי שלמשל מי שרוצה לשפר ב106 יכול לשים צלחות של ברלינגו. אז אני למשל אני יוכל לשים של רנו קאנגו? אם לא אז של מה אני יוכל לשים? (ואני לא מדבר על לקנות משופר כבר... אלא על משו בסגנון הזה.) תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת רועי לוי, -
- 2 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
נגיד שהאוטו שלי בא עם צמיגים 185/65R14 ואני רוצה להחליף לג'אנט 15 אינץ' איך אני מחשב את הגודל צמיג שאני צריך בכדי שהספידומטר יראה קריאה נכונה, או במילים אחרות, לשמור על קוטר המציג המקורי. תודה אלעד
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
- 0 תגובות
- 788 צפיות
שלום לכולם עדכון לבעיית נורת השמן (למי שזוכר): הייתי במוסך והחליפו את היוניט לחץ שמן והבעיה נפתרה. עלות התיקון: 140 ש"ח. ביום ראשון בבוקר, לאחר שהרכב לא היה בשימוש במשך יומיים וחצי באתי להניע את הרכב והמנוע לא הניע. התברר שהלך המצבר לאחר 5 שנים. במוסך החליפו את המצבר למצבר חדש, תאריך מצבר: 02/05 של חברת "שנפ" ומאז שנועלים את הדלתות בנעילה המרכזית הציפצוף נשמע חלש מאוד. גם שהייתי מפעיל את האזעקה היא נשמעה חלש מאוד. עכשיו האזעקה והצלילים מהנעילה המרכזית שנשמעים בזמן נעילת הדלתות בכלל לא נשמעים ובמקום זה נשמעים תיקתוקים ממערכת האזעקה. כל הפיוזים תקינים. בזמן שהאזעקה אמורה לפעול נשמעים תיקתוקים כמו אלה שנשמעים שהאיתות פועל ונדלקים נורות האיתות. מישהו יודע מה הבעיה…
הודעה אחרונה מאת stio, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
כשאני לוחץ על בריקס איזה גלגלים ננעלים? (לא אנד ברייקס ולא פארקינג)
הודעה אחרונה מאת slash, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
טוב אז ככה, היום הלכתי להעביר את הdl טסט, הכל היה אחלה עד שהגעתי לדלפק הקבלה והבחורה הנחמדה הזכירה לי שבגלל שהאוטו מודל 88 צריך להביא אישור בלמים , מכאן הכל התחיל להסתבך כי אני לא מכיר אף מוסך , את הטיפולים השוטפים אני עושה לבד , אז נכנסתי למוסך שקרוב למכון הרישוי (מוסך הלב) אזור תעשייה בחדרה .בקיצור איזה מוסך לא ינצל הזדמנות לעשות קצת כסף אז על ביקה הוא לוקח 150 ש"ח . הרפידות הקדמיות היו לדעתי עוד סבירות אבל לא לדעת בעל המוסך אז הוחלפו הרפידות , אני אישית ציפיתי שבגלל שעשיתי אצלו את העבודה אז יוריד את הבדיקה , אבל לא, והשחילו לי בכיף 360 ש"ח אחרי מ"עמ. בקיצור טיפ קטן להגיע כבר אם אישור בלמים ממקןם שאתם מכירים וסומכים עליו. בתום הבדיקה הליקויים היו בפליטת הco היה 4.2 אח…
הודעה אחרונה מאת yosi2u2, -
-
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן, יש לחברה שלי פיזו 106 XS משנת 95. האוטו התחיל לעשות בעיות: 1. לפעמים הסטרטר נתקע ולא מניע. 2. ההגה נהיה קשה כמו בטון. 3. הבולמים לא בסדר - כל פעם שעולים על אבן קטנה נשמע כאילו האוטו מתפרק לגורמים. מישהו בבקשה יכול להפנות אותי למקום שיוכל לטפל בבעיות בצורה מקצועית וזולה!! חשוב על יקר. אני סטודנט תרחמו עלי.
הודעה אחרונה מאת yonatanl, -
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב. מצאתי ג'אנטים לפיאט שלי. הגודל מתאים. על מה לשים לב בבדיקה/קניה? מה המחיר של גא'נטים כאלו? כלומר כמה לשלם אליהם?
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 821 צפיות
יש לי שאלה לשם ידע כללי , הבנתי שברכב רגיל בעל הנעה אחורית , ניקח לדוגמא טנדר , שיהיהמיצובישי מגנום רגיל 2X4 , לא ניתן לעשות צלחות או ניתן אך עלובות ביותר ואם כבר טובות אז רק על חול או משטח חלקלק . זאת הבנתי משום שאני ידוע מורכב על הרכב דיפרנציאל פתוח רגיל . ככה שכשמנסים לעשות צלחות כל הכוח עובר לגלגל שיש לו פחות אחיזה כלומר הגלגל הפנימי , אם מנסים לסבסב את הרכב לצד ימין האוטו נוטה שמאלה לכן הלחץ על הגלגל השמאלי גדול יותר וכל הכוח מועבר לגלגל הימני שלו יש פחות אחיזה והוא סתם מסתובב במקום בעוד הגלגל השמאלי מקבל הרבה פחות כוח או כמעט ולא בכלל . ואם אפשר אז עוד קצת הסברים על סוגי דיפרנציאלים . אני זקוק למידע על דיפרנציאל מוגבל החלקה ואופן פעולתו . תודה .
הודעה אחרונה מאת חנן-ג'יפולוג, -
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ערב טוב לכולם, רציתי לשאול: למה מופיעים שני בולמים על מתלה אחד? מה היתרונות? מה החסרונות? (בהשוואה לבולם אחד) לאיזה סוג של נהיגה בשטח זה מתאימה? תמונות להמחשה: תודה.
הודעה אחרונה מאת Yoni P., -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום 1.האם כשמחליפים מצמד צריך להחליף את כל הערכה (דיסקת לחץ מייסב חריטת גלגל תנופה.....) 2.מה החשיבות של כל פריט? 3.לאילו תופעות לוואי יכול לגרום אי החלפת פריט מסויים (מהסט ללא המצמד)? 4.כשהטלאנגות גמורות צריך להחליף אותן או פשוט כמן בפרויק המצולם בדביק פשוט להחליף את הגומיות? השאלות נשאלו לאחר ביצוע חיפוש אנא בעלי ניסיון ענו בהתאם בבקשה על כל השאלות לאילו שיש השערות אנא ציינו זאת. 5.אם אפשר להאיר קצת אור על הנושא שמסביב למצמד חשיבותו עלויות..... הרכב פיזו 106 1400 שנת 2000 ידני תודה פשוט יש לי קצת רעשים טקטוקים כשאני משחרר מצמד ב1,2 כמו תושבות דפוקות וזה נפסק כאשר המצמד משוחרר לאחר כמה שניות. בנוסף על כך לפעמים יש גרגור חלש ררררררררררררר...... ומ…
הודעה אחרונה מאת יניב921,
-
מי מחובר 52 משתמשים רשומים, 15 אנונימיים, 992 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- TomerP
- נומד
- SlowRide
- IsraCar
- שביט
- ניקו פ.
- גולדן191
- elad_w
- itaysamurai
- quizlette85117701
- baer
- amosbmw