טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,355 נושאים בפורום הזה
-
- 9 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום, יש לי יונדאי אקסנט שנת 96 ואני רוצה לשפר את מראה לוח השיעונים להחליף את הנורות מאחורה לכחולות או לצבוע אותם בכחול ואת המסגרת(יש תמונה) של כל השעונים לצבוע בלבן. עכשיוו הבעיה שלי בלהחליף את הנורות היא שאני פשוט לא מצליח להגיע אליהם, תסתכלו בתמונה הם נמצאות מאחורי הספידומטר שבשביל להורידו מקדימה צריך להוריד את המחוג ות זה אני לא מצליח לעשות אז אם מישהו יודע איך לעשות זאת שיגיד לי?או צריך לעשות זאת מהצד האחורי של לוח השונים? ואופציה אחרת יותר טובה רק שאני לא יודע אם היא אפשרית להחליף את לוחות שעונים עצמם לצבא אחר כמו כחול או לבן רק שלא ניראלי שאפשר להשיג כאלה אבל אם כן אז מה טוב? ולצביעת המסגרת של השעונים במה באיז חומר עלי להשתמש?
הודעה אחרונה מאת אנטיזחן, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 977 צפיות
מה אתם אומרים על ציפ לגולף V6 זה משתלם ? שמעתי שבגלל שזה מנוע אטמוספרי זה לא שווה מה אתם אומרים ואיפה אתם ממליצים לקנות ?
הודעה אחרונה מאת VW RaCiNg, -
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחרונה בעת נסיון לפרק גלגל קדמי ימני בג'אסטי שלי, אחד הברגים רץ על ריק, בג'אסטי זה הולך אומים שמתלבשים על ברגים שבאים מהנאבה... אתמול יצא לשוחח על כך עם שמר, ועוד כמה אנשים, שאמרו שככל הנראה הבורג נתלש מהנאבה, ואצטרך להחליף נאבה... אני רוצה לדעת אם יש אופציות אחרות, לקבל עצות לבדיקה של הדבר, והערכות מחיר לנזק, כמו כן: החלפת נאבה מצריכה פירוק הברקס וצלחת הבילום ? אם כן אזי הרכב צריך להכנס למוסך...
הודעה אחרונה מאת or213, -
- 12 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
ערב צח! לאחרונה יצא לי לפרק ולהרכיב מס' פעמיים את לוח השעונים ב-106 שלי. בקרוב אני הולך להתקין לדים בלוח השעונים, מה שדורש איזה שעה שעתיים של עבודה מול הדשבורד בתוך האוטו. יש בעיה אחת - ההגה במקומו הטבעי בקושי מאפשר גישה ללוח השעונים! 1. האם אפשרי ב-106 "להפיל" את ההגה למטה כך שיאפשר עבודה נוחה מול לוח השעונים? כיצד? ונצל"ש: 2. האם מישהו יודע האם אפשר להחליף את הפלסטיק השקוף בלבד של לוח השעונים (נשרט...) 3. הגוון הטבעי בתוך לוח השעונים הוא צהוב. זה אומר שאם אני מקרין מאחור אור לבן, הוא יראה שקוף. אם אני אקרין אור צהוב, הוא יראה ירקרק וכו' (איכס). האם זה כך במקור, או שזה כתוצאה מהתיישנות? האם אפשר איכשהו לסדר את העניין? --- לכל המתע…
הודעה אחרונה מאת Fireball, -
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ערב טוב, לפני מס' ימים סיימתי פרוייקט גדול במסגרתו הוחלפו כל הבוקסות ברכב לחדשות (קיט של Energy Suspension מפוליאוריטן) וזאת בצמוד להתקנת בולמים וקפיצים חדשים של קוני. הבולמים הם מסוג Coilover ז"א כוללים תבריג על גוף הבולם ע"מ לכוון גובה בנוסף לכיוון השיכוך מלמעלה. הקיט כמובן מתאים ספציפית לרכב הנ"ל. שאלתי היא מה יכול לגרום לבולם הקדמי "לדפוק"? אני לא מוצא קשר לכיוון השיכוך כי התופעה קורית גם במצב קשיח וגם במצב רך. כמו כן לא צריך להגיע למצבים קיצוניים כדי לשחזר את התופעה - מספיק פס האטה שה"חיבור" שלו לכביש לא מושלם - ואני מרגיש כאילו אין בלימת זעזועים כלל והבולם ננעל ודופק. אני חושד בגומי האבטחה שיש על הבולם (Bump Stop), או שאולי הרכב נמוך מדי? האם יש קשר לכיוון…
הודעה אחרונה מאת santiago, -
- 23 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום! עכשיו לאחר שסודרה הבעיה עם הרדיאטור חימום רציתי לשאול איך ניתן לנקות את תא המנוע? יש לי שם המון המון ג'יפה, לכלוך, שאריות שמן, ושאר מרעין בישין, והייתי רוצה לנקות את כל הבלגן - אני לא מתכוון להגיע לרמה של "מהיר ועצבני" (למרות שגם זה יהיה נחמד ) אלא לניקיון כללי טוב שניתן לראות מה קורה שם, ובכלל שיהיה יותר יפה. אשמח להנחיות כלליות ופרטניות על מה כדאי לנקות, במה לא לגעת, איך לנקות וכו'... תודה, צביקה
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 895 צפיות
האם מנוע של 206 זהה בהספק שלו למנוע של 306 אני מדבר עם מנוע 1.6 ?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
רעש בסובארו
מאת reuvensof-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 706 צפיות
לאחר טיפול 10000 הסובארו שלי משמיעה רעש שונה מקודם. זה לא רעש של צלצול אלא דומה יותר לתיקתוק מתכתי רק בזמן שנותנים גז. מדובר בסובארו 1300 שנת 1982 שעשתה כמאתיים אלף ק"מ( אני יד ראשונה) מה יכולה להיות הסיבה? המוסכניק אומר שזה הרעש הרגיל אבל אני מכיר את האוטו כבר שנים והרעש יוצא דופן. אשמח לקבל תשובה
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 0 תגובות
- 919 צפיות
למי יש מושג מהו המוצר הנדון אמור להגביר כוח במנוע
הודעה אחרונה מאת gmfisher, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 31 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
ע"י כבלים ? הבנתי שהמצבר של המגאן מכוסה (אפשר להוריד כמובן), מכיוון שניהול ההצתה והדלק במגאן מתבצעת ע"י מחשב, ולכן אם אחבר למצבר כבלים כדי לעזור לרכב שנתקע, אני עלול לגרום נזק למחשב של המגאן ?
הודעה אחרונה מאת tkamin, -
-
- 0 תגובות
- 688 צפיות
אני רוצה להחליף שמן גיר ביונדאי לנטרה 1.6 ידנית שנת 1996. בדרך כלל אני עושה טיפולים ברכב לבד. עם הקוריאנית לא היה לי נסיון. שמן מנוע זה לא בעיה, אבל עם שמן גיר אף פעם לא התעסקתי. 1. האם המשימה מסובכת בלנטרה? 2. יש בורג ניקוז או שצריך לשאוב? 3. איך מודדים מפלס שמן גיר? 4. יש אולי למישהו תמונה של מיקום בורג ניקוז שמן גיר? דימה
הודעה אחרונה מאת fixxxer, -
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם אתמול עשיתי במוסך הגבהה לסובארו שלי מאחורה התוצאה הרכב גבוה יותר בערך ב 5 סמ לפני זה הוא היה ממש נמוך .אז כך הנוחות לדעתי נהייתה יותר טובה ולא להפך כמו שרבים טענו שיקרה האוטו גם נראה הרבה הרבה יותר טוב ובעל מראה ספורטיבי , לפני זה היה לו מראה שקוע נמוך כמו רוב הלאונות בארץ וכל פס האטה שהרכב היה עובר אם היו אנשים באוטו הוא היה משתפשף. דרך אגב אני מדגיש שהבולמים הם חדשים .לפני שקניתי את האוטו הבעל רכב הקודם החליף אותם לכן האוטו לא היה נמוך בגלל שהם לא היו תקינים אלה פשוט כל הלאונות דיי נמוכות. אז כך ההגבה נעשתה בעזרת גומיות בכל צד שני גומיות בהקיף של הקפיץ של הבולם שעליהם יושב כרגע הקפיץ אז כך עכשיו אני רוצה להגביהה בע…
הודעה אחרונה מאת yoelbe, -
- 3 תגובות
- 858 צפיות
רציתי לדעת אם יש בפיג'ו 106 XSI שנת 96 ממיר קטליטי ? ואם כן מה ההשפעות על המנוע ועל צריכת הדלק....?
הודעה אחרונה מאת א106XSI, -
שלום לכולם. אני מתכנן לקנות 4 בוקים עד תחילת החודש הבא.... רציתי לדעת עם יש עוד חברי פורום שבמקרה מעוניינים לקנות...? בברכה מושיק גלימידי.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
לאחרונה שמתי לב כי צריכת הדלק ברכב עלתה. האם הדבר יכול להיגרם כתוצאה מפילטר אויר סתום, הטורים בניוטרל לא השתנו (הכוונה שאם לא היה מספיק אויר למנוע הטורים היו יורדים). יכול להיות שהקרבורטור דורש ניקוי? יש לציין כי אני לא מרגיש בירידה בכוח המנוע או באיזה שהי תופעת לוואי אחרת כגון חימום, חוסר שמן או מי-קירור. מה יכולות להיות הסיבות לכך בסקודה פיבוריט שנת 92 1300 סמ"ק? תודה
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 1 תגובות
- 891 צפיות
היי לא מזמן קניתי את האוטו הראשון שלי (מיצובישי קולט 95) אז אני דיי חדש בתחום, הידע שלי בהחזקה של אוטו שואף לאפס.. הייתי רוצה לדעת אכשיו כשה יש לי אוטו מה אני צריך לעשות כדי לשמור אליו.. מה צריך לבדוק (ואיך לבדוק את זה) מבחינת מנוע גלגלים והכל..איך לדעת שמשהו לא בסדר.. בקיצור כל דבר שיש לדעת אל החזקת, הייתי רוצה שהאוטו יעריך ימים.. תודה לכל העונים נ.ב. העם יש מועדון של מכוניות מיצובישי בארץ? ועם כן תביאו בבקשה את האתר שלו, תודה.
הודעה אחרונה מאת DRIVEN, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
תאור הבעיה פשוטה : רכב לא מצליח להתניע ללא כבלים. כלומר, בהתנעה רגילה - לא מצליחים, עם כבלים - מצליחים בקלות. המצבר חדש יחסית (נקנה לפני כ 3 חודשים). האם סביר להניח שהבעיה המצבר (החדש...), או שיש סבירות לא נמוכה שהתקלה בכלל במשהו אחר ? תודה !!
הודעה אחרונה מאת wil, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מסתבר שהאטם שנמצא בין הראש לבין מכסה השסתומים בפיאט שלי לא עושה עבודתו נאמנה ולכן יש בריחה של שמן באזור מכסה השסתומים. קניתי אטם כזה ובכוונתי להחליף. אבל לפני שאני מחליף אני רוצה לנקות טוב טוב את כל השמן שמרוח על הראש הבלוק וכל האזור הזה. מהי הדרך הטובה, הבטוחה והנוחה לנקות? תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת SUBI4, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 842 צפיות
האם כדאי להוסיף גלאי רעידות לאזעקה ברכב?
הודעה אחרונה מאת GUY007, -
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
רציתי לדעת לשם מה נותנים למנוע לעבוד בטורים גבוהים בניוטרל (ברכב ידני)? האם זה כדי לתת לרכב להתקרר? האם ניתן לעשות את זה גם ביום קיץ חם למשל לאחר שהרכב נסע כחצי שעה או שעה, גם אם המנוע נמצא בטמפרטורת העבודה הרגילה שלו? והאם יכול להיגרם נזק כלשהו כתוצאה מהעלאת סיבובי המנוע בניוטרל ל3000 או 4000 סל"ד? (מלבד נזק סביבתי)
הודעה אחרונה מאת gadik6, -
- 0 תגובות
- 789 צפיות
אם מישהו מכיר מקום כזה... עברו סיאט איביזה אם זה משנה.
הודעה אחרונה מאת אמיר ט, -
קוויק שיפט ל 205
מאת ווקר- 0 תגובות
- 914 צפיות
שלום! האם מישהו יכול לתת נתונים טכניים לגבי המימדים/צורה של השיפטר?
הודעה אחרונה מאת ווקר, -
בורג של קרטל שמן! 1 2
מאת daniel_n-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום, מה לדעתכם פיתרון היעיל ביותר לבורג קרטל שמן שאי אפשר לחזק אותו (נוזל)? בתודה דניאל
הודעה אחרונה מאת daniel_n, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני מעוניין לשפר את המנוע בצורה שתשפיע ברצינות! בטויוטה קורולה שנת 93 אוטומטית בתקציב של 5000 ש"ח למישהו יש רעיון?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 961 צפיות
חברי פורום שלום. העניין די חשוב. באם למישהו יש ספר רכב כלשהו בשפה הרוסית שבו מצויין אתר אינטרנט של המחבר שלו, אנא כיתבו אותו כאן. באם מישהו יודע מהיכן ניתן להשיג ספרי רכב בשפה זו [בחו'ל] אנא כיתבו כאן. תודה, ערב טוב.
הודעה אחרונה מאת Shahaf, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם. בהודעה הקודמת לא הצלחתי להעלות את התמונה לכן כרגע הצלחתי בעזרתו של Evolution (אגב, תודה רבה). אני מבקש חוות דעת לגבי המכה הנ"ל, מדובר בפולו שנת 2002. נדרשת גם צביעה. בתודה, איתמר. http://img.g-forums.co.il/05/02/76639474.jpeg
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום מה יכולות להיות השלכות לנסיעה על 2 מצתים פעילים בלבד?(עקב קריעה של 2 כבלי הצתה) מדובר במקרה חרום שאין איפה להשאיר את הרכב. איזה נזק יכול להגרם (אם בכלל( תודה רבה
הודעה אחרונה מאת elad1299, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום יש לי אופל אסטרה 94, אוטומט, 1600, פחות מ 80,000 ק"מ... אחלה אוטו חוץ מזה שהוא שותה הרבה דלק... אבל חברים שלי אמרו לי שבגלל שאני נוסע רק בעיר והאוטו לא עובר את ה 120 או ה 140 המנוע עדיין בתול ובשביל לפתוח אותו צריך להגיע למהירות 180 עד 200 לפחות ואז זה ישפר לי את הביצועים בצורה משמעותית.... האם זה נכון? או שזה קשקוש בלבוש ? תודה.
הודעה אחרונה מאת אומי5, -
-
- 0 תגובות
- 881 צפיות
הייתי במוסך אדמונד בחולון אני רוצה להגיד שהם סוף הדרך במיוחד יורם שהוא סוף הדרך הגון ישר מקצוען ואת האמת כולם גם האבא שלהם אדמונד בעצמו
הודעה אחרונה מאת שרון ה 1, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מחפש 4 צמיגים במידה שרשמתי, הבנתי מחיפושים כאן בפורום שהמידה די נדירה וקשה למצוא רביעיה זהה, אני מחפש צמיגים רק מהחברות המובילות ורק "טריים" (מקסימום 4-5 חודשים) ברמת מחיר של כ 1100 ש"ח, אשמח להמלצות מניסיונכם, חשובה רמת האחיזה ואורך החיים מבחינת זמן, מצידי שיחזיקו 30,000 ק"מ. איזה חברה מומלצת, ואיזה דגם ? היכן ניתן להשיגם בימים אלו ? תודה מראש. ליאור
הודעה אחרונה מאת 4Runner,
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 813 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- mottis
- מייק24
- eladts
- elibaba
- IsraCar
- dorgo
- 2006Marko
- baer
- zaf
- Loder
- Or05230
- quizlette85117701