טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,355 נושאים בפורום הזה
-
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם,(השאלה נשאלה אתמול אבל לא ענו עליה במקצועיות) ברצוני לשאול את המומחים. יש לי נזילה קטנה ברדיאטור החיצוני,כמה יעלה לי רדיאטור חדש מקורי או תחלפי?(האם יש טעם להשקיע במקורי, את עבודת ההחלפה אני מאמין שאוכל לבצע לבד). ובנוסף הציריה החלה לדפוק כאשר אני פונה ימינה,האם זו הציריה הימינית או השמאלית? האמת שאני חושב לטפל קודם בבעיית הרדיאטור,אבל האם לא מסוכן לנסוע עם צרייה דופקת? והאם צרייה דופקת יכולה "לדפוק" חלקים אחרים ברכב כמו לדוגמה מסרק הגה? וכמובן הרכב: 106 XSI שנת 93 . בתודה מראש יניב.
הודעה אחרונה מאת א106XSI, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הגעתי היום לחנות Bosch ע"מ להתעניין בקניה של של מכווצי קפיצים (coil compressor), לאחר חיפושים רבים הביאו לי אחד, אך לא נראה לי שהוא מתאים, מה שיותר מדהים הוא המחיר - 370 ש"ח . הסתכלתי הרגע בEbay וניתן להשיג ב11$, הבעיה היחידה היא שאין אף אחד שמוכן לשלוח לישראל, או בכלל מחוץ לUK או לUS. בקשותיי הן: האם יש למישהו מכווצים כאלו ויוכל להשאיל לי אותם ליום/יומיים? האם מישהו יכול לעזור לי לקנות היכן-שהוא בחו'ל כאלו במחיר נורמלי (איזור ה15$) וממקום ששולח לחו'ל? תודה רבה, ניר. תמונה להמחשה:
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום! אני מעוניין להחליף את שמן הגיר ברכב שלי- סיאט קורדובה 2001 דיזל ידני. כמה שאלות בבקשה: 1. איזה שמן מומלץ לגיר של הרכב שלי? 2. מה כמות השמן שצריך למלא? 3. כיצד ניתן לדעת כאשר ממלאים מתי הגיר מלא במידה הרצויה? (אין מדיד, לא ראיתי פתח מהצד.. אולי יש?) 4. אני משתמש ברכב בעיקר לנסיעות ארוכות (150 ק"מ ביום) על כביש 6... נוסע אומנם במהירות גבוהה אבל לא מאיץ ומאמץ את המנוע והגיר... לכן האם כדאי לי ללכת על סינטטי? או בכלל על מינרלי חד-דרגתי? מה עדיף במקרה הנ"ל? תודה למסייעים!
הודעה אחרונה מאת ami123, -
- 1 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
החגורות ברכבי הקשיש אינן חוזרות מעצמן (המנגון הקפיצי כבר לא קפיצי כנראה) והעניין די מרגיז ,ביחוד בכל פעם שסוגרים את הדלתות והרצועה נתקעת בסף הדלת. שאלתי היא - האם ניתן (לבד) להחליף את המנגון המחזיר ברצועות (הקדמיות) ? והאם תוכלו לתת לי הערכת מחיר ומקום לקנות בו את המנגנונים. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת ami123, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ההודעה מיועדת לאנשים שניסו זאת בעבר ויודעים על מה הם מדברים. מי שחושב שהוא יודע על מה הוא מדברגם כן יכול להרגיש חופשי להגיב. הבלם יד אצלי ברכב משוחרר מעט - נדרשים המון (סוף הידית) קליקים בשביל שהוא ינעל לגמרי את האוטו. יש לי היינס של הרכב ( קליאו RSI) ובהיינס ראיתי שהעניין בכלל לא מסובך.. פשוט להרים את הרכב ולסובב את ההברגה של התפסן ( לא יודע איך לקרוא לזה) של חוטי הבלם יד .. [ אם אתם לא מבינים אותי אני בשימחה מוכן לסרוק את הדף שמסביר איך למתוח בספר היינס - רק תגידו ] המכונאי שלי ( הוא גם חבר שלי במקרה) אמר שזה לא כול כך פשוט לעשות את המתיחה הנ"ל בגלל שהבלמים אצלי מאחורה הם בלמי דיסק ולכן יש עניין יותר מסובך מזה, ואני לא יצליח לבד. מה אתם אומרים - …
הודעה אחרונה מאת dkiller, -
שלום. הרכב הוא רנו טווינגו 94. היום עשיתי טיפול 10 והחלטתי לטפל במספר בעיות נוספות שגררתי. בין הבעיות ישנה את בעיית טמפרטורת המנוע. מי שמכיר את הרכב יודע שהצרפתים ברוב אדיבותם התקינו מנורת "אכלת אותה" שאפילו מצפצפת לפעמים אבל פסחו על שעון חום מנוע.( זה הרי בכלל לא חשוב בטח לא בטווינגו שכ"כ רגישה לחום). בכל מקרה, ברכב הותקן שעון חום לא מקורי ולכן אני לא מצפה ממנו לדייק על המעלה. מה שכן חשוב לי זה שתמיד המאוורר יתחיל ויסיים את פעולתו באותן טמפרטורות. ואכן הוא עושה כך, רק שטווח הטמפרטורות שהוא עובד בו הוא 20 מעלות. כלומר: בין 80-100 או בין 90-70 (שוב , לא סומך על התוצאה המספרית) שאלתי היא האם זה בריא לרכב, כי שמעתי ממספר לא קטן של אנשים שאם מערכת הקירור עובדת טוב…
הודעה אחרונה מאת danyu, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ראיתי שברכב שלי יש 3.2 ליטר שמן . השאלה שלי האם היצרן מתכוון שבסך הכל ממלאים 3.2 או שחוץ מזה יש להוסיף לחשבון גם את תכולת הפילטר שמן. אני שואל כי יש לי אפשרות להשיג רק 3.5 ליטר של שמן מאוד מאוד מסויים. והיצרן כותב שהתכולה היא 3.2 היתכן כי אחרי מילוי של שמן הפילטר יספוג עוד כ חצי ליטר ואז יהיה לי חוסר. הרכב ניסאן סאני 93 הזרקה 1.6 ליטר תודה
הודעה אחרונה מאת fixxxer, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום. הרכב הוא רנו טווינגו 94, היום ביקרתי במוסך והמוסכניק בדק האם יש נזילה מהרדיאטור או מהצנרת שלו ע"י לחץ. אכן גילינו נזילה (קטנה ולא כ"כ משמעותית). הוא הסביר לי שבעיקרון אני יכול לסחוב את זה עוד קצת ורק למלא מים מידי פעם, אבל בשביל לטפל הוא צריך לפרק ולנסות לסתום את החור. כמובן שבמידה והוא לא יצליח אז זה כנראה אומר רדיאטור חדש (1000-1500 שקלים). הדבר הראשון שעשיתי זה לרוץ לפורום הזה ולבדוק האם למישהו יש רעיונות אחרים. לדוגמא: שמעתי שיש חומר לסתימת רדיאטורים. השאלה כמה הוא באמת יעיל, כמה הוא עולה, היכן ניתן לקנות אותו והכי חשוב- האם הוא לא גורם לנזק. רעיונות נוספים יתקבלו בברכה. תודה מראש...דן
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שאלה לי למבינים....... לפני שבועיים הלך לי המנוע בפולקסווגן פאסאט שנת 99 מנוע 1600........ המנוע נהרס מאחר ונהיה חור בבלוק מנוע........עקב זה אני צריך להחילף מנוע.. ומישהו הציע לי לשים מנוע דיזל במקומם הבנזין.האים זה איפשרי ? ואם זה משתלם? ואם יש הרבה עבודה על רעיון כזה והון הוצאות??? ובנוסף איפו אנימזמין מנוע מיבוא אישי לאוטו?
הודעה אחרונה מאת obarshad, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
החלטתי להחליף את החוטים ברכב (סובארו 87' 1600 אוט') החוטים הישנים פשוט נראו לי יבשים מידי. השאלה היא מהם היתרונות שיש לחוטי הצתה חדשים על פני ישנים ? האם אני אמור להרגיש שיפור בהדלקת הרכב או בנסיעה ? דרך אגב קניתי סט ב 50 ש"ח אצל הפרסי.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם בקליאו אר אס איי מחובר לבלוק המנוע מקדימה מעין קופסה גלילית שחורה שממנה יוצא צינור אדי השמן לתוך הסעפת האם זהו הנשם בקליאו? והאם ניתן לפרק אותו ולנקותו? תודה יוסי
הודעה אחרונה מאת dkiller, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אז ככה,אתמול בערב זה קרה ,הצ'וק שבק חיים וגם הקרבורטור התחיל להראות סימני רצון לשיפוץ (עשן שחור,הרכב נכבה ברמזורים) רציתי לשאול,משהו מחיר הגיוני,לטיפול בשתי הדברים,קיבלתי הצעה של 500 שקל לשיפוץ קרבורטור ותיקון הצ'וק האוטומטי (הרכב הוא פיג'ו 405 ידנית,אם זה משנה.) האם הסכום הזה ריאלי לטיפול כזה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Olechko, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שמתי לב שפתחתי את הפקק של הרדיאטור (שרייד 93 1.3) שיש חומר לבן קשה בחורים , סביר להניח שזה נגרם בגלל שהבחורה לפני השתמשה במים רגילים (אני באמת צריך להעלות תמונה של הבית תרמוסטט שהחלפתי אתמול - כולו אכול לגמרי מהמים !!!!) האם יש חומר (סילית ?!) שממיס את הלבן הזה? (אבנית?) האם ניתן לשים חומר כלשהו ואחרי כמה ימים לעשות ריקון ? אם ללכת לניקוי רדיאטור (כמה דבר כזה עולה ?) אשמח לכל תשובה. תודה. נ.ב הרדיאטור דיי חדש , לא יותר מחצי שנה.. ככה שנדיר שיהיו חורים ..
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אצלי בדלת הנהג בסובארו הדלת כל הזמן חוזרת בחזרה לגוף הרכב לאחר שאני פותח אותה. זה ממש מעצבן במיוחד כשאני רוצה לצאת מהאוטו ויש עליי משהו שאני צריך להוציא איתי ביחד (כמו כל בוקר כשאני ממהר לבית הספר ואני צריך לקחת איתי את התיק ביציאה מן האוטו). אני פותח את הדלת, היא חוזרת אליי, נותנת לי מכה ושואפת להסגר. היום בדקתי יותר בדקדקנת את העניין ופתחתי את דלת הנהג (ראיתי שהיא נסגרה כמו שאמרתי לאחר שעזבתי אותה) ואז את הדלת שמאחורי דלת הנהג, היא נעצרה לה כמו ילדה טובה ולא התעקשה להטרק. כך גם הבנתי שזה לא קורה בגלל שיפוע שהרכב אולי עומד בו במקרים מסויימים. לאחר הניסוי הקטן שלי, הבנתי שיש בעיה ספציפית עם הדלת של הנהג והדלת אמורה להעצר וזה לא סטנדטי ככה כי זה פשוט רכב י…
הודעה אחרונה מאת tkamin, -
פוליש ווקס
מאת ohad25- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני רוצה לעשות פוליש ואחר כך ווקס לרכב שלי (פיזו 106 98 צבע לבן) קניתי פולי של חברת no 7 בצבע ירוק בהיר (חלש) ולא אגרסיבי כי פחדתי שזה יזיק...רציתי לשאול איך הכי טוב לעשות את הפוליש (צמר גפן,מגבת,מטלית) אני מבין שצריך לשטוף את הרכב לפני..צריך לחכות אחרי הפוליש? מותר שיהיה בשמש? והאם ישר אחרי זה מומלץ להשים את הווקס?...וכאן נכנס הווקס מהי החברה הכי טובה לווקס? אני שמעתי שטרטל ווקס טובה...ומה עדיף ווקס חמאה (בקופסה עגולה-קשה) או נוזלי (במיכל-כמו משחה) ושוב-איך בדיוק למרוח אותו וכמה זמן צריך לתת לזה להשאר לפני נסיעה..תודה. נ.ב-שאלה אחרונה: הבנתי שלחברת preston יש מיכל בצבע אפור לשטיפת רדיאטור איך בדיוק משתמשים בזה? אני משתמש בנוזל קירור שלהם בקבוק צהוב שזה גם הנוזל המקורי …
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 0 תגובות
- 969 צפיות
שלום לכולם לאיזה מכוניות? חוץ מסובארו לאונה ו פגו 405 שי גאנטים אם הנתונים הבאים: 4 ברגים מרווח ברגים 140mm אהה וגם אם למישהו יש אז לפנות אלי בהודעה פרטית שגיא.
הודעה אחרונה מאת Nitro_86, -
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
אחרי העדרות ממושכת עקב משאלת שאלות פה בפורום, אני מעז ומנסה בכל זאת - למיצו. של אבי יש חור באגזוז. לא משהו שמפריע, סתם רעש מעצבן ותו-לא. בדרך להחליף את האגזוז הסורר יצא לי לבקר אצל המשתיק בחולון, מעבר למבחר האגזוזים שהנ"ל מחזיקים שם, יצא לי לראות אגזוז "פרי-פלואו" מתוצרתם. עם תו תקן, עשוי נירוסטה ונראה מצויין. אלא מה? שמדובר באגזוז שאין לו סיומת מפלצתית, אין לו צנרת בקוטר של 5 צול' והוא כולו משדר אנונימיות נעימה. השימושים שלו הם לרוב כדוד אמצעי לרכבים גדולים, אבל נסיונם של החברים במשתיק הוא שהדוד כבר הותקן כדוד אחורי ברכבים מרכבים שונים. ולשאלה שלי - האם הרכבה של דוד כזה במקום הנוכחי במיצו. של אבי תגרום לאיזה שינוי? החיפושים הם לא אחרי רעש מפוצ…
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם. יש ברשותי או יותר נכון ברשות ההורים ניסן אלמרה 2002 אוטומט שאני נוהג עליה רוב הזמן. בדרך כלל כשאני ממלא מיכל מלא ואז מדליק את המנוע מד הדלק ישר מראה שהמיכל מלא אולם לפני מספר ימים נתקלתי במשהו מוזר, תדלקתי מיכל מלא ולקח למד דלק כ-5 דקות בקירוב עד שהוא הציג מלא. יש למישהו רעיון ממה נובעת הבעיה וכיצד ניתן לפתור אותה?
הודעה אחרונה מאת Bumer 745, -
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, נתקלתי בשיטה הבאה לשיפור תצרוכת הדלק בפורום באנגלית של וולבו: http://forums.turbobricks.com/showthread.php?t=32217&highlight=fuel+economy הבנתי שזה עובד בעוד סוגים של מכוניות (במקרים של תא שריפה מלוכלך) ורציתי לדעת אם למישהו יש ניסיון עם הנ"ל, אם זה אפשרי ואם זה לא יכול להרוס משהו. אם זה עובד ומישהו יוכל לתרגם את השיטה המתוארת לעברית זה יכול לעזור לכולנו. תודה!
הודעה אחרונה מאת jacky, -
- 1 תגובות
- 784 צפיות
האם באמת הכנפונים האלה גורמים לוישר להיצמד יותר טוב לשימשה.....או ליצור מצב של אוירודינמיות או מה שזה יהיה....האם הכנפונים האלה תורמים למשהו או שזה סתאם הזוי...?
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
- 20 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
שלום, היום שהחלפתי בלמים במוסך (לא מורשה) אמרו לי שאפשר לפתור את התופעה של טורים לא יציבים ע"י החלפת נשם לנשם משופר, אמרו שזה חלק מקורי של פולווסגן ובמכוניות החדשות הם כבר שמים את זה בשביל למנוע את התופעה שהמנוע נכבה בעצירות והטורים לא יצבים, נשמע הגיוני למישהו? יש ניסיון? תודה.
הודעה אחרונה מאת DaMN, -
- 2 תגובות
- 789 צפיות
שלום לכולם, ברצוני לשאול את המומחים (והמומחים פחות). יש לי נזילה קטנה ברדיאטור החיצוני,כמה יעלה לי רדיאטור חדש מקורי או תחלפי?(האם יש טעם להשקיע במקורי, את עבודת ההחלפה אני מאמין שאוכל לבצע לבד). ובנוסף הציריה החלה לדפוק כאשר אני פונה ימינה,האם זו הציריה הימינית או השמאלית? האמת שאני חושב לטפל קודם בבעיית הרדיאטור,אבל האם לא מסוכן לנסוע עם צרייה דופקת? והאם צרייה דופקת יכולה "לדפוק" חלקים אחרים ברכב כמו לדוגמה מסרק הגה? וכמובן הרכב: 106 XSI שנת 93 . בתודה מראש יניב.
הודעה אחרונה מאת Nitro_86, -
חיזוק תושבות מנוע 1 2
מאת FifthGear- 17 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
תהיתי האם מישהו ניסה לעשות את מה שעשיתי אני. את תושבות המנוע שלי מילאתי בבוסטיג(פוליאוריתן אבל לא מוקצף אלא צמיגי) מזה הנמצא בשימוש אצל זגגים. בהתחלה את העליונה עוד לפני שנתיים- עד אז נקרעה פעם בחצי שנה- תופעה מוכרת בפונטו. עד עכשיו תקינה- טפו טפו. ולפני כמה ימים גם מילאתי את התחתונה אחרי שהחלפתיה כיוון ששבקה חיים. וגם את זו של הגיר על הדרך.... הפעולה פשוטה- מילוי החרכים בתושבת בחומר תוך שימוש בכפפות גומי כי זה חומר דביק ביותר וקשה מאוד להורידו(ניתן לפני שהוא מתייבש להורידו עם זז קל ודומיו). כשהחומר מתקשה הוא מעט מאוד גמיש וחזק ביותר. כעת יש יותר ויברציות בתא הנוסעים וזה הרע במיעוטו מול התשלום עבור תושבת . שלא לדבר על הכיף של להרג…
הודעה אחרונה מאת FifthGear, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בעיה חדשה ומציקה משהו... כשהרכב (פיג'ו 205, XRI) בעומס מלא (לפחות ארבעה נוסעים, רצוי גדולים, או חמישה, אפשרי קטנים), נשמעים רעשים מוזרים מכיוון הגלגל האחורי-שמאלי. בעצם, אני לא כל כך בטוח שהם אכן מגיעים מהגלגל, אבל הם בהחלט מגיעים מהאזור. הרעשים דומים מאוד לחריקה ומופיעים רק בסיבובים חדים יחסית או בכניסה לבורות ומהמורות בכביש. כשאני לבד ברכב - כלום. שקט. שני חשודים עיקריים - א. מכיוון שהרעשים מופיעים רק כשיש מישהו בספסל האחורי, מיד חשדתי בו. בדקתי, ונראה שהוא יושב במקומו היטב. חשבתי אולי להעמיס את תא המטען בהמון בלוקים, כדי להוכיח את הטענה, אבל ויתרתי על זה לביינתים. אני אחכה למצב של יאוש טוטאלי. ב. רעש מכיוון הבולם האחורי - המשקל שמופעל על …
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
חלונות חשמל
מאת asaf41- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
במיצובישי לנסר שלי החלון הימני נתקע לקראת סופו האם ניתן להשתמש בגריז כדי לגרז את המסילות של החלון
הודעה אחרונה מאת asaf41, -
לכה לפלסטיק ?
מאת RACEPAK- 2 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום לכולם. קניתי פנסים משומשים לאוטו שלי ועל אחד מהם נשפף חומר כימי שעיכל במקצת את הפלסטיק. אני צריך לשפשף את הפנסים עם נייר מיים על מנת להוריד את החומר. ולצבוע את הפנס בלכה בכדיי להחזיר לו את הברק. השאלה שלי היא כזו: מישהו מכם מכיר אולי ספריי לכה איכותי לפלסטיק שלא משאיר סימנים לבנים או בועות קטנטנות בתוך הצבע? בברכה מושיק גלימידי
הודעה אחרונה מאת RACEPAK, -
- 0 תגובות
- 980 צפיות
שלום, אתמול ניסיתי לפרק את הקליפסים ב205 שלי כדי ליישר אותם וכך הם יהיו יותר גבוהים(כיוון שיש לי קונסולה) הקליספסים מחוברים לברזל בזווית שמתחבר לבסיס הכסא. המטרה היא לישר את הזווית ובכך להאריך את גובה הקליפס. ניסיתי אך לא הצלחתי לפתוח את הבורג מכוון שגלגל הפלסטיק השולט על כוון המשענת (קדימה או אחורה) הפריע לי וחסם לי את הגישה. צריך לפרק את גלגל כיוון משענת הגב? יש איזה שהיא דרך לעשות זאת בכלל? הדרך הטובה מבחינתי היא להוציא את הכסאות הקדמיים לגמרי! כלומר לשלוף אותם לחלוטין. היש איזה שהיא שיטה להוציא את הכסא מהמסילה? או שצריך לפרק תושבות הכסא מרצפת הרכב? תודה ובברכה. אדי.
הודעה אחרונה מאת Punkmobile205, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם! יש לי פזיו 205 95 נתקלה לי לפני חודשיים מע" הזרקה,ו עתה יש עשן כל הזמן,נזילות בין ראש לבלוקת צלילים ו.... רציתי לשאול כמה יעלה להחליף מנוע (להביא מחול),באיזה מוסך עדיף לעשות את זה. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 7 אלף צפיות
שלום.. לאלו מכוניות מהשנים האחרונות יש מערכת שסתומים הידראולית? פלויד.
הודעה אחרונה מאת Shahaf, -
-
- 1 תגובות
- 847 צפיות
כמה יכולה לעלות אחת , לטמפרה 92' נפח 1.6 ?
הודעה אחרונה מאת רפי לין,
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 813 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- mottis
- מייק24
- eladts
- elibaba
- IsraCar
- dorgo
- 2006Marko
- baer
- zaf
- Loder
- Or05230
- quizlette85117701