Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היום שהחלפתי בלמים במוסך (לא מורשה) אמרו לי שאפשר לפתור את התופעה של טורים לא יציבים ע"י החלפת נשם לנשם משופר, אמרו שזה חלק מקורי של פולווסגן ובמכוניות החדשות הם כבר שמים את זה בשביל למנוע את התופעה שהמנוע נכבה בעצירות והטורים לא יצבים, נשמע הגיוני למישהו? יש ניסיון?

תודה.

כולם מתים בסופו של דבר, אבל לא כולם חיים בדרך.

פורסם

נשמע לי תמוה מאוד.

הרי סה"כ נשם אמור למנוע לחץ שמן גבוה במנוע ומיועד לגרום לשמן שמתאדה להשרף יחד עם תערובת האויר והדלק ולהפלט.

מה שכן, יכול להיות שבמקרה שהנשם במנוע מנותק, ונשאר חור בסעפת היניקה לאחר מד זרימת האויר, המנוע יזייף ובמקרה כזה התקנת נשם חדש תתקן את העניין, אך שוב איני מבין מהו הצורך ב'נשם משופר'.

יום טוב,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

חייב לציין שלפעמים הנשם נסתם

וכן יוצר לחץ שמן גבוה מהרגיל

שפוגע משמעותית בתפקוד המנוע!! מנסיון!!!

לא יודע איך זה בפולו אבל ב- 309 GT שהיתה לי

הוצאתי אותו החוצה ושטפתי אותו עם מים בלחץ!

ממש יצאו משם גושים של ג'יפה!

אחרי זה הרכב הרגיש יותר בריא והכוח שאבד חזר

פורסם
חייב לציין שלפעמים הנשם נסתם

וכן יוצר לחץ שמן גבוה מהרגיל

שפוגע משמעותית בתפקוד המנוע!! מנסיון!!!

לא יודע איך זה בפולו אבל ב- 309 GT שהיתה לי

הוצאתי אותו החוצה ושטפתי אותו עם מים בלחץ!

ממש יצאו משם גושים של ג'יפה!

אחרי זה הרכב הרגיש יותר בריא והכוח שאבד חזר

גם אני ניקיתי את הנשם ב BX שהייתה לי.

האוטו נסע הרבה יותר טוב, נשמע הרבה יותר טוב, הפסיק להשפריץ שמן, ואני חושב גם שיפר את תצרוכת הדלק.

מומלץ לנסות בכל מקרה.

צבי.

פורסם

מצטרף לשאלה האחרונה:

איך הוא נראה ואם אפשר, איפה אני מוצא אותו בפולו?

פורסם

הנשם הוא אכן הצינור היוצא מכיוון מכסה השסתומים לקרבורטור/סעפת היניקה, וכמו שהסברתי לעיל, תפקידו לאפשר לעודף אדי השמן להשרף במנוע ולהפלט.

ישנם מנועים בהם יש כמה נשמים.

Gforce, הראה לי תמונה של תא המנוע ואסמן לך את הנשם.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

הבעיה בפולו היא שהנשם זורק את אדי השמן אל תוך סעפת היניקה /מצערת , לפחות ככה זה אצלי עם הפילטר הפתוח.

להערכתי הנשם המשופר מנתב את אדי השמן בצורה עקיפה בלי "ללכלך" את הסעפת.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

זה לא "מלכלך" את הסעפת

תפקידו הוא לשמן את המצערת בעזרת אדי השמן

אדי השמן האלו גם משמנים את השסתומים

פורסם
זה לא "מלכלך" את הסעפת

תפקידו הוא לשמן את המצערת בעזרת אדי השמן

אדי השמן האלו גם משמנים את השסתומים

זה כן "מלכלך" - את המצערת.

התפקיד היחידי שיש לצינור החוזר הזה הוא פשוט למנוע את זיהום הסביבה, ואזור המנוע, בכך שהוא מחזיר את אדי השמן לסעפת יניקה, שנשרפים בהמשך בתוך המנוע.

כאשר מתקינים נשם (תמונה מצורפת) פשוט האדים שיוצאים נספגים בנשם שזה כול התפקיד שלו, אפשר גם להשאיר את הצינור סתם בחוץ אבל אז זה ילכלך את כול האזור בשמן.

למגזימים -

יש "מתקן" שניקרא

Oil catch can

שמחברים אליו את הצינור נשם, ויש לו עוד יציאה שאליה מתחבר הפילטר נשם ואז הגזים משתחררים לפילטר, והנוזל נשמר במיכל הזה.

תמונה של המתקן:

http://www.pdm-racing.com/products/imag/pdmcan3-large.jpg

תמונה של הנשם:

http://www.extreme-tuning.net/picture/projectcar/106gtifilter/images/HPIM1964.jpg

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שחף, להלן תמונה את המנוע.

אם תוכל לסמן לי את הנשם אני אשמח. כמו כן לא מצאתי את פילטר האוויר, לפי האיור בספר רכב הוא בצד שמאל למעלה, אבל האיור שונה לגמרה מהמצב בפועל.

תודה.

IMG_0289.jpg

פורסם

Gforce, אני מתנצל אך גם אנוכי איני מאתר בהצלחה את הנשם.

אך סבורני שמסנן האויר, כמו גם בית המצערת וקרוב לודאי שגם הנשם מחובר אליו וכל אלו מחופים ע"י קופסת הפלסטיק הנמצאת בחלק העליון של התמונה.

אני מאמין שיש כאן אנשים המכירים את תא המנוע של הפולו ויוכלו לעזור לך למקם הנשם.

אם לא, נסה לפתוח את קופסה זו ולצלם בשנית.

שוב מצטער שלא יכלתי לעזור!

יום טוב,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

Gforce, גם בלי להכיר את הפולו אין שום בעיה להצטרף לדעתו של שחף ולומר כי הפילטר אכן יהיה קופסת הפלסטיק כמו שסימנתי לך בצילום, ניתן בדרך כלל לזהות בקלות את מקומו של הפילטר לפי צנרת היניקה (מסומנת גם כן) - לרוב צינור בקוטר יחסית גדול שמחובר לקופסת האויר בה שוכן הפילטר, אותה קופסת פלסטיק הנראית בצילום.

במבט נוסף על המנוע שלך התגלה לי משהו שעלול להיות הגיוני לרכב בגרמניה ואין בו שום הגיון בישראל - סימנתי לך בצילום את הצינור המוטל בספק - אותו צינור אויר המתחבר בצידו האחד למגן החום שמעל סעפת הפליטה (החלק הכסוף) ובצידו השני לצנרת היניקה, כנראה בשביל לחמם את האויר הנכנס למנוע בארצות קרות במיוחד.

בישראל החמה אין שום הגיון בלהשאיר צינור שכזה מחובר ולהפך - האויר החם סתם שודד מכוח המנוע...

סימון נוסף שתמצא בצילום הוא של ה-X שמראה את המיקום הכי טוב להרכיב מיכל עודפים (Catch can) במידה ותחליט ללכת עם הפתרון הנ"ל.

ה-X ממוקם באיזור שהוא יותר גבוה מהמנוע (דבר חיובי בהחלט למיכל עודפים) וגם פנוי לאכלס מיכל כזה.

מוטי.

POLO.jpg

פורסם

תודה.

בצינור היניקה הכוונה הינה לנשם? והאם ניתן או צריך לפרק אותו לצורך ניקוי פנימי?

אם אני מנתק את הצינור שמוטל בספק, האם יכול להיגרם נזק? או שאפשר לנתק בביטחה

ולבדוק את ההשפעה של זה?

פורסם

שלילי.

צינור היניקה סומן רק כדי לעזור לך להבחין במה מדובר, הערכה שלי היא שהנשם יתחבר לסעפת היניקה שנמצאת מתחת לקופסת האויר או ממש לפניה.

את הצינור שסימנתי לך שמוטל בספק רוב הסיכויים שניתן לנתק, אני לא רואה בתמונה שום חוט חשמל שיוצא ממנו באיזשהו מקום (מה שהיה מלמד על המצאות חיישן כלשהו), אבל את הפתחים שהצינור ישאיר אחריו תצטרך לסגור - הפתח על מגן החום פשוט ימלא לך את תא המנוע באויר חם יותר (לא "דבר טוב") והפתח על צנרת היניקה פשוט עלול לשאוב כל מיני אובייקטים שמקומם לא במנוע - לכן חשוב מאוד במידה ואתה מנסה (אין סיבה שלא מלבד כאמור המצאות חיישן כלשהו) לסגור את הפתח בעזרת משהו עמיד שלא יתקפל בטעות וישאב למנוע - בוא נאמר שקרטון דק יהיה חרא של חומר לעשות ממנו את הפקק לדוגמא... מצא משהו עמיד.

מוטי.

• תוכן חדש...