טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,355 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 36 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
טוב לאור הביקוש למד טורים בפורום הבטחתי לכם מחיר טוב וקיבלתם אם תיתארגנו 5 אנשים יעלה לכל אחד 120 ש"ח כולל מע"מ מד טורים למעונינים לרכוש בניפרד המחיר 150 ש"ח כולל מע"מ . לאירגון נא לטלפן ל-052-5151224 לשי
הודעה אחרונה מאת unix, -
-
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, שנים שלא כתבתי פה בעייתי היא כזו: יש לי הונדה סיויק שנת 92, דגם EX, אוטומטית (הדגם האמריקאי). לאחר נסיעה ממוצעת, כאשר אני משלב להילוך Parking, הטורים של האוטו מתנהגים באופן מוזר. יש עליה וירידה של איזה 500 טורים כל שניה וחצי לערך. זה נשמע כאילו הייתי לוחץ על דוושת הגז כל שנייה וחצי ועוזב אותה מיד. אני אציין גם שכאשר אני מניע את האוטו בבוקר (או לאחר הפסקה ארוכה, אולי זה הזמן שלוקח לרכב להתקרר לגמריי, אני לא יודע בדיוק), התופעה איננה. אם למישהו יש רעיונות, אני ישמח לעזרה בעניין הזה. תודה רבה, רועי.
הודעה אחרונה מאת RACEPAK, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, אני קצת חדש בעינייני מכוניות ובפורום בפרט. למרות שהבעיה נפוצה, לא הצלחתי למצוא שום דבר שעונה לשאלה שלי בחיפוש בפורום. בקיצור, יש לי פונטו 97 עם נעילה מרכזית ואזעקה - האזעקה מנותקת כרגע. בזמן נסיעה, בלי חוקיות נראית לעין, כל הדלתות ננעלות, ולפעמים גם נפתחות, ולעיתים זה יכול להסגר ולהפתח ברצף. לפעמים לא ניתן לפתוח את הדלת כי ברגע שפותחים את הדלת היא ננעלת שוב, אם אני "נלחם" עם הדלת הנעילה מרכזית מתייאשת ומנתקת את הנעילה מרכזית למשך כמה דקות. מה לעשות? אני לא בטוח שהמוסכניק המקומי יידע מה לעשות, יש לי הרגשה שהוא רק יחמיר את המצב, שאגב אפשר לחיות איתו. בתודה מראש לכל תגובה
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לכולם, אולי במקרה מישהו יודע היכן ניתן לרכוש מתזי מים לפיאסטה 91 ? הנוכחיים שלי כבר סתומים (שניהם !!). בדקתי במוסך מורשה פורד, והם מבקשים 44 ש"ח לפני מע"מ (!!!!!!!!)לשפריצר יחיד . נראה לי שהם נפלו על הראש. ניסיתי לחפש בebay כל דבר שקשור למים ופיאסטה, אבל קיבלתי רק משאבות מים. (אין לי מושג איך נקרא מתז מים באנגלית. אולי Shpritzer ?! ) ועוד דבר, אני גם מחפש תריסים לפתח האוורור המרכזי ואין במוסך הזה. חיפשתי בחנויות של חלקי חילוף ואין... אני מאוד אשמח אם מישהו יוכל להפנות אותי לחנות (רצוי במרכז...) תודה, קובי.
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
התקנת שעון ואקום 1 2
מאת FifthGear- 17 תגובות
- 4 אלף צפיות
רכשתי לי לאחרונה שעון ואקום של אוטוגאוג'. הבעיה היא שאינני מוצא צינור ואקום במנוע של הפונטו hgt. אחרי חיפוש של שעה בתא מנוע אני די אבוד רעיונות יתקבלו בברכה....
הודעה אחרונה מאת FifthGear, -
סוגי שמנים ...
מאת יניב_ה- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ראיתי שהוזכר פה הרבה פעמים שמן סינטטי, חצי סינטטי ומינרלי... אפשר לדעת מה ההבדל בניהם ? האם זה מעיד על רמת הצמיגות ? והאם שמן צמיג יותר איכותי יותר ?
הודעה אחרונה מאת magician, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ראיתי את חוברת הפרסומת של הלאנסר וראיתי שמצוין שיש לה SOHC ו 16 שסתומים. איך זה בדיוק עובד? לא צריך 2 קמשפטים בשביל 16 שסתומים?
הודעה אחרונה מאת Shahaf, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ככל הנראה נשרפה לי נורה באחד הפנסים הקדמיים. רציתי לדעת איך בדיוק להגיע אל הנורה כדי להחליף אותה בוולבו 240 שלי כי יש שם הרבה חיבורים למיניהם ואני לא ממש מבין בזה... בתודה מראש לעונים!!!!
הודעה אחרונה מאת hans, -
החלפת גלגל
מאת יניב921- 2 תגובות
- 901 צפיות
כרגע חזרתי מפנצריה וסירתי את התקר \ פנצר בגלגל אחורי שמאלי . האם להחזיר את הגלגל המתוקן או שמא את הגלגל הרזרבי ? כל הגלגלים מאותו חברה מידה.... הצמיגים משנת 99 אך במצב בסדר. ( 106פיגו) הצמיגים של מישלין
הודעה אחרונה מאת DaMN, -
החלפת סטרטר [306]
מאת BMW- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם. במשך כל החודש האחרון ההתנעה ברכב הייתה קשה מאוד והיה ניתן לשמוע בסטרטר עייף ומתקשה.. המצבר הקודם גמר את חייו והחלפתי מצבר בכל מקרה, חשבתי אולי זה יעזור במעט.. אתמול הרכב כבר לא הניע בבוקר... הסטרטר נפטר סופית. היום הלכתי לחשמלאי מוסמך בעל שם חזק בתחום. הוחלפו כל הסלילים ונברשות הפחם (בקיצור שיפוץ) והסטרטר כמו חדש. (הסטרטר הקודם אגב החזיק יפה 11 שנים ו-215000 ק"מ) החור בכיס: 440 ש"ח... (כולל שנה אחריות) מספר שאלות של התעניינות: -מהי תוחלת החיים הממוצעת של סטרטר? (חבר שלי החליף עכשיו סטרטר באופל קורסה שנת 2001 עם 90K) -האם הבלאי הבלעדי או המרכזי של הסטרטר הוא מספר ההתנעות? (כלומר, רכב שהניעו אותו הרבה פעמים יחסית, צפוי לשיפוץ סטרטר …
הודעה אחרונה מאת tkamin, -
- 7 תגובות
- 11 אלף צפיות
טוב, חרשתי לא מעט את ארכיון הפורום וכמובן את המאמר הנפלא של מוטי על ההתנהגות, ומצאתי כמה פיסות מידע מועילות, אבל אשמח אם תעזרו לי לפתור את הפאזל: בכל מקום מוזכרת התרומה של חישוקים קלים ("ג'נטים מגנזיום") להתנהגות ו/או אחיזה של הרכב, עקב הקטנת המשקל שלא נתמך על ידי בולמי זעזועים. עכשיו, האם למישהו יש נסיון אישי בהחלפה מחישוקי מתכת כבדים/מקוריים לחישוקי סגסוגת קלים ויכול לספר עד כמה יש שינוי בהתנהגות? או לחלופין - מישהו יכול לחלוק את הנסיון שלו במעבר מחישוק כבד לקל יותר? דבר נוסף - אם אני רוצה לבחור ג'נט מגנזים, כיצד אני יודע אם הוא בכלל קל יותר מהחישוק המקורי שיש כרגע? איך אני משווה בלי לפרק את הגלגל ולהסתובב עם החישוק המקורי בחנויות השונות? בתודה מראש.…
הודעה אחרונה מאת tkamin, -
- 3 תגובות
- 831 צפיות
שלום לכולם מבקש עזרה (לא קניה מחנות) בהמלצה על מישהו בארץ שיודע לבנות סעפת (בתשלום הולם). שמעתי על מישהו בשם "גיא סרדין" ?? עזרה בה"פ אודה אמיר
הודעה אחרונה מאת Sdesign, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום חברים.. לפני שבוע קניתי קרייזלר סטרטוס מנוע 2500 שנת 95.. ונראה לי משהו פה לא נורמלי , חישבתי את הצריכה שלה ויצא לי משהו כמו 1 ל-6..(בין עירוני !!).. אני יודע שהיא אמריקאית אבל עדייןןן מישהו פה יודע באמת מה הצריכת דלק שלה שאני יידע אם יש פה בעיה ... תודה מראש..יחיאל..
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
טוב לחבר שלי היתה תאונה לפני איזה שנה ומשהו , מישהו פגע בו מאחור ברכב והרכב שלו נפגע .... תביעת ביטוח הכל טוב ויפה הרכב במוסך תיקנו , אבל שכחו - לא ראו שהסעפת פליטה נדפקה אחרי שהתביעה כבר סגורה אי אפשר להתלונן על תקלה זו שגילה אחרי שהתחילה לעשות רעש .. סעפה חדשה לפי מה שאמר לי תעלה לו אלפיים שקל , וזה יקררררררר סעפה משומשת מצא ב 600 שקל אבל גם זה יחסית יקר למשומש , או שלא אני לא בטוח .. מדובר בסעפת פליטה של רנו מגאן מודל 96 אוטומטית אני מחפש פירוקיות או מוסכים טובים שאפשר למצוא אצלם סעפת פליטה טובה במחיר טוב וגם מוסך שיעשה את זה כמו שצריך . בכלל אני לא יודע אם המחירים יקרים אז גם התייחסות למחירים תתקבל בברכה , האם ההצעות שה…
הודעה אחרונה מאת sjeep, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום ברשותי קליאו בי וקלאץ' שלה מפריד גבוה מאוד. הבנתי שזה מעיד על בלאי גבוה. השאלה היא האם אפשר לכוון ולהוריד את הנקודה נמוך או שלהחליף? אם ניתן לכוון כמה זה אמור לעלות?
הודעה אחרונה מאת semik, -
-
- 3 תגובות
- 935 צפיות
שלום לכולם השאלה שלי היא כזאת מה היתרון בשסתומים הידרואלים מול שסתומים מכאנים? וגם אצלי בסובארו יש מכאנים ומהם בעצם נובע הרעש האופיני הזה של סובארו תיק תיק תיק אני מכיר מישהו אם סובארו כמו שלי (לאונה) ואצלו כאשר שיפצו מנוע שמו לו הידרואלים ואצלו יש רעש שונה לחלוטין מהמנוע שלי יותר שקט תחושה של עבודה יותר חלקה ,האם זה בעייה להתקין הידרואלים מה דרוש בשביל זה? וכמה זה עולה? שגיא.
הודעה אחרונה מאת בני ל, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, מחפש תרשים של מערכת החשמל של סוברו אימפרזה שנת 94' אוהד.
הודעה אחרונה מאת אוהד מ., -
-
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
זה לא לי אלא לחבר: יש לו בבית BMW 316 שנת 87 מנוע 1600. האוטו עמד בבית שנתיים ולא זז ככה שרוב החלקים הלכו. השאלה העיקרית היא אם אפשר להכניס מנוע של M-3 עם שינוי הגיר כמובן... בתוך האוטו הנ"ל ושיאשרו את זה... ואם לא איזה מנועים כן, אם בכלל. ומה עוד אפשר לעשות יש תקציב של כ30 אלף שקל אז תנו הצעות יעול/שינוי מעניינות.
הודעה אחרונה מאת zx12r, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
יש לי רנו 19. כאשר אני נוסע בלי צ'וק האוטו פשוט נכבה. אם אני נוסע עם הצ'וק האוטו סוחב אבל אין לו יותר מידי כוח וגם הטורים קופצים כל הזמן . רציתי לדעת מה היא הבעיה? והאם אני יכול לפתור אותה בלי מוסך?
הודעה אחרונה מאת צביקה., -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האוטו הוא מיצובישי לנסר 89 אוטומט,186000, צריכת דלק 11 ליטר ל 100 ק"מ. קראתי פה על אינפוזיה ב K44 ורציתי לדעת האם שווה לי לנסות את זה, או שהסיכוי לנזק יותר גבוה לשיפור אפשרי?
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום האם ניתן להגביר את רגישות האזעקה של וולבו S40 שנת 98 (האזעקה מקורית)?
הודעה אחרונה מאת omri_t, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
הכותרת פחות או יותר מסבירה הכל, אבל... החלפתי היום זוג זרועות (התחליף של ה205 למשולשים) ומסרק הגה ב205XRI שלי. האם נדרש לבצע כיוון פרונט במכון? יש לציין שהרכב לא מושך, לא לימין ולא לשמאל, גם במהירות נמוכה וגם במהירות גבוהה, אין כל רעידות בהגה, גם במהירות גבוהה.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם השאלה שלי היא האם הגה של סובארו גאסטי מהצורה היותר מעוגלת כלמור לא הגאסטי הישנות שהיו מרובעות מתאים לסובארו לאונה הכוונה היא האם הוא יכנס וישב כמו הגה של לאונה כלומר האם החור שלהם הוא שווה בגודל כדי שיהיה ניתן להלביש אותו על על המוט ללא בניית מתאם במיוחד וכמה בערך צירך לעלות הגה כזה בפירוקיות?
הודעה אחרונה מאת צביקה., -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, אתמול כשנסעתי הביתה חתך אותי מישהו ברמזור וכתוצאה מכך עליתי על מדרכה עם הגלגל הימני הקדמי במהירות של לא יותר מ 40 קמ"ש. מעכשיו האוטו סוטה שמאלה וההגה רועד במהירויות גבוהות. מדובר על מאזדה 3, הסתכלתי על הגלגל, והוא נראה ישר, מה עוד יכולה להיות הבעיה? (האוטו עדיין באחריות, האם החברה יכולה לתקן את זה? וכמה בערך זה יכול לעלות?)
הודעה אחרונה מאת dkiller, -
- 1 תגובות
- 844 צפיות
אחי מעוניין לרכוש סובארו לגאסי,לאחר סיבוב שעשינו על האוטו ישנם דפיקות קלות מגלגל ימני קדמי ומתחזקות בעצירה,לפי דברי המוכרת אמרו לה במוסך שצריך להחליף דיסק,יש לציין שהאוטו מושך גם לצד ימין, הבעיה קיימת עוד מהבעלים הקודמים של הרכב,לטענת המוסך הבעיה אינה ניתנת לתיקון מישהו יודע אוליי מה הבעיה?
הודעה אחרונה מאת CivicNos, -
- 1 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
קניתי סוזוקי ליאנה 5 דלתות שנת 2003. הרכב משמיע רעש מנוע חזק יחסית (מין נהמת בס)- האם התופעה מוכרת? באותו רכב משנת 2004 שלקחתי לנסיעת מבחן לא היה הרעש הזה.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לא יאמן מה המציאו
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 3 תגובות
- 891 צפיות
שלום לכולם אני צריך להחליף סתם מכסה שסתומים ל-AUDI A3 האם מוצדק לשלם לצ'מפיונס מחיר של 180 ש"ח לפני מע"מ שאני יכול לרכוש תחליפי ב-80 ש"ח כולל מע"מ כמה זה משנה??
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 6 תגובות
- 956 צפיות
בוקר טוב . יש לי בן דוד עם גולף GTI-1.8 ברכב בוצעו שיפורם רבים שכוללים שינוי הטורבו המקורי ,צי"פ , בולמים , ברקסים , בקיצור הרבה דברים מסביב . עכשיו הוא רוצה להפוך את הרכב ל-4*4 כמו מי שמקיר את ה גולף A4 . השאלה היא מי עוסק בזה בארץ וכמה יעלה לו הסיפור .
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 995 צפיות
שלום , יש לי סקודה 95 פליסיה , אני רוצה להרכיב חלונות חשמל, , זה אפשר להרכיב מנגנון של 98 על האוטו שלי??זה מתאים?
הודעה אחרונה מאת sathack, -
-
מי מחובר 56 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 445 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yor2
- לירון .ה.
- topop
- Pavlik
- quizlette85117701
- Or05230
- earlofbug
- SlowRide
- ברווז
- M H
- zaf
- rolling_stony