פורום משפטי - דיני תעבורה, נזקי גוף, ביטוח ושמאות רכב
קיבלתם דו"ח לא מוצדק? הייתם מעורבים בתאונה שלא באשמתכם? חושבים לתבוע את הביטוח על נזקי רכוש או גוף? נתפסתם נוהגים בשכרות, או במהירות מופרזת? בואו להתייעץ איתנו ונעזור לכם בכל נושא חוקי-תעבורתי.
כללי הפורום המשפטי
כדי שכולנו נוכל ליהנות מהפורום ולהפיק ממנו את המיטב, מצאנו לנכון להדגיש מס' כללים רלוונטיים לפורום המשפטי שמתווספים לכללי האתר.
רגע לפני שאתם מקישים על המקלדת ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים:
1. הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים של האתר ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי. פשוט קחו רגע ותקראו את הכללים.
2. האמור בפורום המשפטי לרבות האמור על ידי הצוות המקצועי שלו אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי הניתן על ידי עורכי דין. האמור בפורום המשפטי בא רק כדי לסייע ולתמוך במקרה או בבעיה כלשהי אך לא לתת פתרון מלא לבעיה משפטית.
3. כאשר זכיתם בדו"ח ואתם מבקשים ייעוץ בנוגע למה כדאי לעשות בנדון, יש לסרוק את הדו"ח ולצרף את הסריקה לשאלתכם.
פעמים רבות כלל לא ניתן לענות לעניין בהיעדר הדו"ח, וקצת נמאס לחזור בכל פעם מחדש על הפזמון "תעלה לכאן סריקה של הדו'ח".
אם האנונימיות חשובה לכם, כמובן שאפשר לצנזר את הפרטים המזהים בסריקה טרם העלאתה לכאן.
הדבר נכון גם לגבי שאר חומר החקירה שמצוי בידיכם - ככל שיש יותר ממנו, כך התשובות תהיינה מדוייקות יותר.4. אם אתם לא יודעים - אל תגיבו! עצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לגרום לנזק. אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם באמת מושג במה מדובר - אל תגיבו!
5. אסור לעורכי דין לפרסם עצמם בפורום זה ללא קבלת אישור בכתב ממנהל הפורום המשפטי. עורכי הדין היחידים הרשאים לדבר בפורום המשפטי בתוספת התואר המקצועי - עו"ד, הינם הספונסרים של הפורום הזה ומנהל הפורום המשפטי בלבד.
עם זאת, אם את/ה עו"ד ורוצה לרשום הודעה בפורום, זה כמובן אפשרי, בשמכם המלא או בכינוי או איך שתרצו אך לא תחת השם המקצועי שלכם לדוג': עו"ד יוסף יוסף או משרד עו"ד יוסף יוסף - זה מהווה פרסומת אסורה בקארספורום. כאמור, היחידים שיכולים "לדבר" כעו"ד בפורום זה הינם הספונסרים ומנהל הפורום המשפטי בלבד.
6. אם אתם עורכי דין ואינכם מתאפקים ומרגישים חייבים לבקר את מי מאנשי הצוות או מנהל הפורום המשפטי – הנכם נדרשים לעשות זאת בהודעה פרטית בלבד למנהל הפורום או למנהל האתר ולא על גבי הפורום. כאמור הפורום הזה איננו המקום לדיונים משפטיים והתפלפלויות בין עורכי דין אלא המקום לקבל סיוע ראשוני או הכוונה לגולשי האתר וחברי קהילת קארספורם.
7. כותרת להודעה, או "איך לרשום כותרת" הכותרת צריכה להכיל:
1. מהות הבעיה - או מהות העניין: למשל תעבורה/נזקי גוף/ביטוח
2. סוג הבקשה - המלצה/הבהרה או שאלה וכו'.
3. אין להשתמש בכותרת ובשרשור עצמו בסימנים מיותרים כמו ... או ??? וכיו"ב.
4. שאלה כללית - יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין.
8. המידע בפורום המשפטי ובכלל בפורום:
1. כל הנאמר בפורום הינו בגדר המלצה ו/או חוות דעת פרטית ואינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי הניתן על ידי עורכי דין
2. השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
3. הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
4. הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
הפורום המשפטי נוצר במטרה לאפשר לכותבים בו לחוות את דעתם כלפי סוגיות משפטיות שונות בצורה עניינית מחד, וקבלת ייעוץ משפטי ראשוני ובלתי מחייב מאידך.
כאשר כותב כלשהו מבקש עזרה או ייעוץ לגבי עבירה שלכאורה ביצע, מותר לענות לו באופן ענייני או לא להגיב, במידה ולדעתכם הוא העבריין השפל ביותר עלי אדמות.
זכרו: אין זה מתפקידו של הפורום לשפוט איש - בשביל זה הוקמה מערכת בתי המשפט.הודעות שיחרגו מהכלל הזה, ובפרט הודעות שיש בהן משום הטפת מוסר, תימחקנה.
משתמשים שיעברו באופן עקבי על הכלל הזה יוכנסו למעקב.
הערה: הצוות המקצועי של פורום זה, הינו בעל ניסיון והרבה רצון טוב לתרום לקהילת קארספורום. מי שרוצה ייעוץ אישי מוזמן לפנות לספונסרים של הפורום או למנהל הפורום ישירות במייל או בהודעה פרטית. פניות כאלה לא יפורסמו בפורום והצוות המקצועי יעשה כל שביכולתו לחזור אל הפונים בהקדם.
10,149 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
רציתי להבין אחד ולתמיד. רק מי שיודע את התשובה בוודאות בבקשה שיענה. לחבר שלי יש אוטו, יש ביטוח נהג חדש, בן 18. אני בן 19, כבר לא נהג חדש, נהג צעיר. אם אני נוהג על האוטו שלו עם רכב מלא, ויתפסו אותי השוטרים לביקורת - יעשו לי משהו בקשר לביטוח אשר רשום על החבר, ולא עלי? עלה לי השאלה בגלל שתפסו את חבר שלי עם 3 נוסעים (1 מעל המותר) כאשר אני הייתי בין הנוסעים. אז אני רוצה לדעת אם עשיתי טעות גדולה כשלא נסעתי במקומו, והיו עוצרים אותי לביקורת - מה היה קורה..
הודעה אחרונה מאת wil, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום רב! התחלתי לנסוע באור ירוק מהבהב/צהוב (ראיתי ירוק מהבהב אבל אינני בטוח שנכנסתי לצומת בו, יתכן שהכנסיה הייתה בצהוב אבל מה שבטוח לא באדום) במידה וסיימתי את חציית הצומת באור אדום אבל הכניסה הייתה בירוק מהבהב/צהוב נחשבת לעבירה והדו"ח בדרך? יתכן שממש מעט מהזמן הייתי באמצע הצומת כאשר היה אור אדום. בנוסף, יתכן והמצלמה בצומת זה היא מצלמת דמה, האם יש מפה ובה מוצגות מלמות דמה? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת עו"ד אסף שמיר, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 9.7 אלף צפיות
לתבוע רכב לקוי מאיזור אשדוד מישהו מכיר?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום רב, היתה לי פגישה לגבי תאונת דרכים שעברתי מזמן, אצל האורתופד מטעם בית המשפט. הוא נתן חוות דעת שלילית מבחינתי(ללא אחוזי נכות) כפי שצפיתי שייתן לפי דבריו ויחסו לעיניו בזמן הפגישה. חזרתי לעו"ד שלי והופתעתי לגלות שאני לא יכול להציג בנוסף חוות דעת משלי הסותרת את דעתו ושבית המשפט יחליט. הדבר היחידי שאני יכול לעשות, הוא אמר, זה לקבל שאלות מנחות ש"יאתגרו" את כותב חוות הדעת ויגרמו לו לשנות אותה. האם זאת האפשרות היחידה העומדת בפניי? תודה מראש אביב
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
תחילת הסיפור היא שחניתי באיזור בו מסתובבים לעיתים כל מיני גורמים שליליים... כמובן, כשחזרתי מצאתי את הרכב כששני חלונות דלתות קדמיות מנופצים והרכב עצמו דורדר לעזאזל עד שנתקע בסלעים, דבר שגרם לנזק חזית חמור. למקום הגיע כמובן שוטר ורכב סיור שרשמו דו"ח על האירוע. הגעתם - ורישום הדו"ח היו עוד לפני שהגעתי אני למקום (מדובר בסיור שגרתי) כך שלא ממש ראיתי מה נרשם בדו"ח. הרכב הוכנס למוסך הסדר של חברת הביטוח, ואני הגשתי כמתבקש תלונה במשטרה שאת האישור על הגשתה שלחתי לביטוח באמצעות מוסך ההסדר. בעת שבאתי לקחת את הרכב המוכן נתגלתה ההפתעה הבאה. ראשית, למרות שהמדובר במוסך הסדר - אין 'הסדר' על מה שנקרא 'פריצה' ועלי לשלם את מלא סכום התיקון במקום (אפשר בצ'ק דחוי...) כשלאחר מכן חברת הבי…
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן, לא פעם ולא פעמיים אנו ניתקלים (לרוב בעלי רכבים משופרים) ל"ביקורת" או סתם בילבולי מוח ורק לחפש ולחפש.. לא פעם אני ניתקל בסיטואציה של הדלקת מצלמת וידאו ולצלם את כל התהליך אשר מתבצע בעת בדיקות פרטי הנהג, הנוסעים, או כל דבר אחר אשר בא להם לעשות. השאלה היא כזאת, האם ישנו חוק האוסר חד משמעית לצלם וידאו, תהליך הביקורת הכוללת את זהות החיצונית של השוטר? אם ישנו סעיף כזה או אחר בספר החוקים שאר אוסר זאת? אשמח לשמוע תשובות. תודה רבה וערב טוב.
הודעה אחרונה מאת nikolayg, -
- 1 תגובות
- 957 צפיות
שלום, אני נהג חדש עם סוג רשיון B ורציתי לדעת אם מישהו יודע אם אני יכול לעשות ביטוח על פורד אקונוליין 7.4 ליטר . המשקל של האוטו הוא 3.2 , ואם משא המשקל הוא 3.9 ואני יודע שסוג הרישיון B מוגבל עד 3.5 טון אבל מה נחשב כמשקל האוטו, עם משא או בלי כדי לעשות ביטוח.? אז אם מישהו יודע אני אשמח לשמוע תודה , ליעד.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 0 תגובות
- 992 צפיות
שלום נתפסתי על נהיגה בשכרות, תוצאת הינשוף היא 315. אפשר לקבל המלצה על עורך דין שייצג אותי טוב בבית המשפט ושהמחיר יהיה סביר באזור חיפה/נצרת.
הודעה אחרונה מאת mor81, -
שלום ! החניתי את רכבי באדום לבן בסמוך לגן הילדים של הבת שלי. (מדובר על שכונת קרית יובל בירושלים) לגן אין חניה משלו בכלל ואין דרך להוריד את הילדה עם העגלה בסמוך לגן. פקח הסביר לי שניתן להעמיד את הרכב עד השעה 0900 בבוקר ברחוב ולא לקבל קנס בגלל הגן. העמדתי כאמור את הרכב במקום האמור ויצאתי לגן. לצערי התעכבתי בגן עד השעה 0910. בהגיעי לרכב ראיתי פקחית רושמת דו"ל לרכב - הסברתי לה את המצב והיא הסבירה שהיא כבר התחילה לרשום את הדוח ואין מה לעשות. היא תרשום על גבי הדוח שהגעתי לרכב תוך כדי שהיא רושמת ויבטלו לי את הדוח בעיריה. האמנתי וחיכיתי שהיא תסיים לכתוב. וראיתי שהיא מציינת זאת בפנקס הדוחות (כתוב מאחורי הדוח המקורי על גבי העותק שנשאר בידיה. שלחתי מכתב ביטול לעיריה וה…
הודעה אחרונה מאת eransh1, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום התעניינתי לגבי רכב ממגרש רכבים, קיבלתי את הרכב וסוכם שתבוצע העברת בעלות ותשלום על הרכב כעבור יומיים. מה המשמעות של ביטול עסקה כזו?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
אתמול בערב עשיתי תאונה. נסעתי בכביש דו סיטרי בעל נתיב אחד ליד הבית, הרכב שנסע מלפנים האט ועצר לפתע, לאחר כמה שניות שלא פנה לאותת ולא עשה כלום ,אלא פשוט עמד. אותתתי ובאתי לעקוף אותו, אלא שלפתע פנה הרכב לנתיב שלי על מנת להיכנס לחניה בלי להסתכל ובלי לאותת. הוא מודה באשמה, הוא נתן לי גם את פרטיו עכשיו הבעיה שלי, אין לי סוכן ביטוח. יש לי רק ביטוח חובה. אני אמור לבד לנהל את התביעה רק שאני לא יודע איך עושים זאת. התקשרתי לחברת הביטוח שלו , שם אמרו לי שתוך 48 שעות יחזרו אליי. בנתיים אני תקוע, הרכב לא יכול ליסוע, אני חושב שהגלגל הקדמי קצת התעקם ומשהו מפריע לו להסתובב עזרו לי בבקשה
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
סיפורה של תאונה
מאת dorki- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
המקום - כביש המוגדר כבין עירוני, נמצא באיזור כפרי, שני נתיבים - אחד לכל כיוון וללא גדר הפרדה, מקום התאונה בסיבוב חד שמגביל את הראות לעשרות מטרים בודדים בלבד לכל כיוון. התאור של התובע (שהוא גם הבן שלי) - נסע בכביש מצד ימין, רכב שניסה להשתלב בכביש ולפנות שמאלה תוך ביצוע עבירת תנועה של חציית פס הפרדה גרם לו לסטות בחזקה ימינה. הוא אמנם התחמק מהרכב אך פגע בגדר הבטיחות שבשול הכביש הימני, עלה עליה וכמעט התהפך. התאור של הנתבע - הוא מודה בעצם הפניה שמאלה ממקום צדדי, אבל לשיטתו הוא השתלב כבר בכביש ורכב התובע שנסע במהירות גבוהה הגיח מולו, כמעט פגע בו, איבד שליטה ופגע בגדר הבטיחות שבשול הדרך. כפי שהבנתם - מגע בין כלי הרכב לא היה. כדי לזכות במשפט, התובע היה צריך להר…
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
היי חברים, לפני כמספר שעות קיבלתי דוח על כניסה באין כניסה באזור אור יהודה. הבעיה היא שמצידו השני של הכביש הנ"ל אין תמרור המורה על כניסה לכביש חד סיטרי. העונש אותו קיבלתי הוא 500 שקל ו-6 נקודות. יש לציין כי לא חתמתי על הדוח והשוטרת ציינה את זה. כמה שאלות: 1) האם יש לי קייס במידה ואני מבקש להישפט בטענה כי אין תמרור המורה על כניסה לכביש חד סיטרי? 2) האם זה משנה שלא חתמתי על הדוח? 3) והאם במידה והשוטרת לא הייתה כותבת כלום בסעיף של דבר הנהג, האם זה היה עילה לביטול הדוח? אשמח אם מישהו יוכל לכוון אותי בנושא הזה, תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת abz, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום היום בשעה 4 בצהריים החניתי את הרכב ברחוב נורדאו בראשון לציון ומיהרתי לקופת החולים של כללית בפינסקר. חניתי בצד שמאל במדרכה לבנה ליד עץ מאחורי אוטו אחר ובדקתי את השלט שהיה קצת יותר קדימה בצד הימני של הרחוב החד סיטרי. היה כתוב שם שכל מי שיש לו תו תושב\או דייר יכול לחנות למשך שעתיים בין השעות 8 בבוקר ל7 בערב, כל רכב אחר חייב בתשלום. חזרתי שעה וחצי לאחר מכן בשעה 17:30 וראיתי שיש לי על השמשה דו"ח בסך 100 שקל על חניה במקום שמיועד לדיירים כאשר סוג הרכב אינו תואם לחניה. הרכב שלי הוא סוזוקי אלטו והאוטו שחניתי מאחוריו הוא גם סוזוקי אלטו. אני מעוניין גם לציין שיש לי תו חניה לתושב בתוקף על שמשת המכונית. אשמח אם תוכלו להסביר לי במה שגיתי. אני מוסיף גם …
הודעה אחרונה מאת wil, -
-
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, האוטו שלי שחנה בחניה נפגע בתאונת בפגע וברח. המשטרה משסרה את פרטי הנהג: שם, ת"ז, מס' אוטו, כתובת מגורים. אך אין להם פרטי ביטוח שלו. האוטו הוגדר כאובדן להלכה על ידי שמאי/ הסוכן/חברת הביטוח טוענים כי בלי פרטי ביטוח חובה/מקיף של הנהג הפוגע הם לא יכלו לאתר אותו ולא יהיה את מי לתבוע ושאני אצטרך לספוג את ההפסד( הפעלה של הביטוח, מיצוי פוליסה, התייקרות פרמיה ל3 שנים הבאות. ) האם זה באמת נכון שבלי פרטי ביטוח הם לא יכלו לאתר אותו ואת חברת הביטוח שלו? האם ת"ז ומס' רישוי לא מספיק? תודה. ברוך
הודעה אחרונה מאת wil, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום, הרכב שלי עבר תאונה והוכרז "טוטל לוס". כשהשמאי העריך את שווי הרכב הוא הוריד 20% בגלל שהיה בבעלות חברת ליסינג (אלבר). אמרתי להם שהרכב היה בשימוש נהג יחיד, ולכן צריך להוריד 12%, והם טענו שאני צריך להוכיח זאת. א. האם הם צודקים? ב. איך ניתן להוכיח דבר כזה? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת wil, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום חברים צריך עצה למרות שהמעשה נעשה,אז ככה קניתי רכב בסוכנות רכב גדולה וארצית במסגרת טרייד -אין. כרגע כ3 חודשים אחרי מתברר שהרכב עבר בעברו תאונה עליה לא סיפרו לי אמרו שיפשוף קל בכנף ובגלל שהרכב הייה חדש ,החליפו כנף לא דיברו על מרכב ולא שום כלום הרכב נקי כך אמרו לי לא היתי רגוע וניכנסתי לפחח ליבדוק מדוע התמבון לא יושב במקומו קופץ החוצה ובבדיקה קצרה הפחח סיפר לי את מה שהיו אמורים לגלות לי בסוכנות. אני קניתי את הרכב מאחר והאמנתי להם . הרכב נקנה עם מסמך שנותן אחריות למנוע גיר ושלדה ,מעבר לזה שאני אדיוט גמור שהאמנתי להם ,מה אפשר לעשות? יש חוק גילוי נאות משהוא,לא?
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, לכל מי שרכש רכב בסנטראל קאר - לפני מספר ימים החברה "נעלמה". מי ששילם ולא קיבל רכבים או קיבל רכב אך ללא העברת בעלות. באו נתאחד לתביעות משפטיות. אדי 0526944099 [email protected]
הודעה אחרונה מאת edikunin, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום חברים, למי שזוכר ולמי שלא קניתי לפני חודש וחצי פג׳ו 307 ממגרש עם שם מצוין במרכז הארץ. הפג׳ו שקנינו מסתבר כלימון מטורף ומחלבת כספים. בחודש וחצי שהוא אצלנו נהננו ממנו אולי שבוע, בזמן הזה הלך הממיר מומנט, הגיר, חיישן טמפרטורה שהרג את המזגן. בנוסף שחזר מתיקון הגיר כל פעם שמכבים את הרכב פעם הוא מניע ופעם לא. במחשב דרך רשום שהגיר לא בפארקינג למרות שהוא כן. לא מספיק כל הבעיות האלו וגם נדלקה מנורה בדוק מנוע. המגרש מוכן לקחת את הרכב ומוכן להחליף לנו אותו ברכב אחר. ממה שראינו שם אין להם מה להציע כרגע חוץ משברולט אופטרה. השאלה שלי האם אנחנו זכאים לפיצוי על העוגמת נפש שנגרמה לנו והאם אנחנו זכאים לקבל את כספינו חזרה במידה ולא נמצא רכב שמתאים לנו? מצטער על החפירה,…
הודעה אחרונה מאת guyst, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום. יש לי חבר שלא עצר בעצור ונתפס ע"י שוטר. הוא קיבל קנס וכמה נקודות, אני חושב ש 6 נקודות או 4, אני לא בטוח. בכל אופן האם עבירה כזאת נחשבת חמורה בתור נהג חדש? יגזר עליו להיות נהג חדש שנתיים נוספות לעשות תיאוריה וטסט מחדש? או שהמצב לא כל כך חמור? תודה.
הודעה אחרונה מאת elili, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום. אז מקרה שהיה כך היה. יש לי שכנה משוגעת בבנין [באמת לא בצחוק האישה על כדורים ובטיפול קבוע]. היא בד"כ מסתובבת למטה וצורחת בקולי קולות על כל העולם וכולו. יש לה חניה מסומנת כחנית נכה [משום מה]. הרכב שלה הוא סיריון מהדגם הישן והחניה שלה מסומנת בגודל של 4 מכוניות שלה. בגלל מצוקת חניה בד"כ כל הדיירים שברחוב חונים כך שסוף החניה שלה משיק לטמבון של הרכב שלהם. כך גם אני. היום כשירדתי לרכב ראיתי שהתכבדתי בדו"ח מטעם העיריה. אני יודע שמבחינת החוק עד רבע רכב לא נחשב כחניה באדום לבן. אני גם יודע שלא חונים בחניית נכה [מה שאני אף פעם לא עושה]. האם יש לי עילה לביטול הדו"ח או לשלם כמו גדול ? שוב אני מזכיר היא לא נכה ולא תפסתי לה את החניה .
הודעה אחרונה מאת talroze, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
5 תווים
הודעה אחרונה מאת aRegularNickname, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום. אימי כבר בערך שנה וחצי מתגוררת בחו"ל. במשך ארבעה חודשים לפני שעברה לחו"ל היא התגוררה אצלי. אתמול, כשעשיתי קצת סדר בניירת מצאתי מכתבים שהיו מיועדים אליה. ביניהם מספר מכתבים מעורך דין המייצג את הרשות המקומית ודורש תשלום קנס (אותו קנס, מכתב כל חודש). ההוראות של אימי בנוגע למכתבים שמגיעים אליה הוא לשרוף אותם ואני מאמין שאם אתעמת מולה היא פשוט תתחמק. השאלה היא - בהנחה שהקנס לא שולם על ידה, האם אני צפוי לראות מעקלים מגיעים לביתי באחד הימים? תודה.
הודעה אחרונה מאת aRegularNickname, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, חבר שלי נסע ישר בטעות בבנתיב שהוא רק שמאלה, הוא שפשף רכב שבא מימינו שגם לקח שמאלה תוך כדי נסיעה. הנזק מינורי - שיפשוף בצד. אבל הוא עשה טעות ולא עצר אלא פשוט המשיך לנסוע ... עכשיו הוא מרגיש ממש גרוע ואשם וכמובן לא רוצה שזה ייגרר לבתי משפט או כלא חס וחלילה. איך אפשר לאתר את הרכב שנפגע ולקוות שהוא יסכים לסגור הכול דרך הביטוח. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אם ביצעתי עבירה על אופנוע והוחלט על שלילה, ישלל לי גם הרישיון לרכב? ואם ביצעתי עבירה על רכב והוחלט על שלילה, ישלל לי גם הרישיון לאופנוע? תודה.
הודעה אחרונה מאת wil, -
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום וברכה, חבר ירושלמי שלי חטף אתמול דוח ובצדק. הוא ראה חניה ומיהר לתפוס אותה בלי ששם לב לקו הפרדה רצוף. יש לו בעיות כלכליות קשות ו-500 שח אלה ממש לא באו בזמן. האם יש סיכוי לבקש איזה הקלה או ביטול או כל דבר? אם כן מה כדאי לכתוב? אשמח לכל עצה. תודה
הודעה אחרונה מאת elili, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שבוע טוב. לאחרונה התארגנו מספר הורים להסיע את הילדים לגן (ביישוב סמוך) בתורנות, או אחד מאיתנו באופן קבוע בתשלום משותף, ע"מ לחסוך בעלויות וזמן. שאלתי היא, האם יש צורך ברישוי או רשיון מיוחדים כאשר אני מסיע לא רק את ילדי שלי? האם יש בעיה בקבלת תשלום כהשתתפות בהוצאות? שיטוט באתר מ' התחבורה לא העלה תשובות ברורות. האם יש למישהו ידע או נסיון בהנ"ל? מדובר ככה"נ ב5-6 ילדים, במושבים מתאימים כמובן.
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 3 עוקבים
- 14 תגובות
- 9.3 אלף צפיות
בערב חמישי האחרון נסעתי בכביש עירוני בעפולה ופגעתי בבור שהיה בכביש. נגרם נזק לדופן הצמיג (יש בליטה) ויש צורך בהחלפת צמיג לצמיג זהה. מחירו של צמיג יחיד הוא 800 ש"ח. יש סיכוי שצריך לעשות גם כיוון פרונט. באותו ערב לא הייתי מצוייד במצלמה ולכן הגעתי בבוקר שישי כדי לצלם, אך הבור כבר תוקן וניתן להבחין שהאספלט באזור הבור הוא טרי. איך כדאי לפעול?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
פתחתי נושא מפורט על העניין . http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3023859#post3023859 קניתי את הרכב מאדם פרטי יד 1 בבדיקה יצא שהכול תקין למעט החלפת טמבון קדמי ותיקון בכנף שמאל . דברים שהתגלו אחר הקנייה בבדיקה במכון אחר ולא צויינו בבדיקה המקורית הם צביעה כנף קדמי ימין ושמאל דלת נהג פורקה והורכבה בשביל לסדר את הכנף הקידמית מכסה מנוע נצבע . כנף אחורית צד ימין נצבעה . טמבון אחורי פורק ותוקן. כיסוי פלסטיק מתחת למנוע היה חסר . שלדה נקייה לגמרי שום חלק לא הוחלף והכל מקורי השאלה היא אם יש לי אפשרות לתבוע או שפשוט אני אחיה עם המצב וזהו ?
הודעה אחרונה מאת shay23, -
- 4 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
לילה טוב\ בוקר טוב! היום נסעתי על כביש 4 לכיוון דרום ובדיוק כשעברתי ליד המצלמה שמוצבת אחרי צומת גהה לכיוון צפון היה פלאש. האם ייתכן שהיא צילמה אותי? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Be roo,
-
מי מחובר 46 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 1,606 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- shakedi
- om2
- ypz
- פול-טנק
- FROGIE
- omerkot
- romansah
- amosbmw
- Avia
- שלמה האספן
- Shay Shd Dave
- daniel.asu