פורום משפטי - דיני תעבורה, נזקי גוף, ביטוח ושמאות רכב
קיבלתם דו"ח לא מוצדק? הייתם מעורבים בתאונה שלא באשמתכם? חושבים לתבוע את הביטוח על נזקי רכוש או גוף? נתפסתם נוהגים בשכרות, או במהירות מופרזת? בואו להתייעץ איתנו ונעזור לכם בכל נושא חוקי-תעבורתי.
כללי הפורום המשפטי
כדי שכולנו נוכל ליהנות מהפורום ולהפיק ממנו את המיטב, מצאנו לנכון להדגיש מס' כללים רלוונטיים לפורום המשפטי שמתווספים לכללי האתר.
רגע לפני שאתם מקישים על המקלדת ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים:
1. הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים של האתר ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי. פשוט קחו רגע ותקראו את הכללים.
2. האמור בפורום המשפטי לרבות האמור על ידי הצוות המקצועי שלו אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי הניתן על ידי עורכי דין. האמור בפורום המשפטי בא רק כדי לסייע ולתמוך במקרה או בבעיה כלשהי אך לא לתת פתרון מלא לבעיה משפטית.
3. כאשר זכיתם בדו"ח ואתם מבקשים ייעוץ בנוגע למה כדאי לעשות בנדון, יש לסרוק את הדו"ח ולצרף את הסריקה לשאלתכם.
פעמים רבות כלל לא ניתן לענות לעניין בהיעדר הדו"ח, וקצת נמאס לחזור בכל פעם מחדש על הפזמון "תעלה לכאן סריקה של הדו'ח".
אם האנונימיות חשובה לכם, כמובן שאפשר לצנזר את הפרטים המזהים בסריקה טרם העלאתה לכאן.
הדבר נכון גם לגבי שאר חומר החקירה שמצוי בידיכם - ככל שיש יותר ממנו, כך התשובות תהיינה מדוייקות יותר.4. אם אתם לא יודעים - אל תגיבו! עצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לגרום לנזק. אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם באמת מושג במה מדובר - אל תגיבו!
5. אסור לעורכי דין לפרסם עצמם בפורום זה ללא קבלת אישור בכתב ממנהל הפורום המשפטי. עורכי הדין היחידים הרשאים לדבר בפורום המשפטי בתוספת התואר המקצועי - עו"ד, הינם הספונסרים של הפורום הזה ומנהל הפורום המשפטי בלבד.
עם זאת, אם את/ה עו"ד ורוצה לרשום הודעה בפורום, זה כמובן אפשרי, בשמכם המלא או בכינוי או איך שתרצו אך לא תחת השם המקצועי שלכם לדוג': עו"ד יוסף יוסף או משרד עו"ד יוסף יוסף - זה מהווה פרסומת אסורה בקארספורום. כאמור, היחידים שיכולים "לדבר" כעו"ד בפורום זה הינם הספונסרים ומנהל הפורום המשפטי בלבד.
6. אם אתם עורכי דין ואינכם מתאפקים ומרגישים חייבים לבקר את מי מאנשי הצוות או מנהל הפורום המשפטי – הנכם נדרשים לעשות זאת בהודעה פרטית בלבד למנהל הפורום או למנהל האתר ולא על גבי הפורום. כאמור הפורום הזה איננו המקום לדיונים משפטיים והתפלפלויות בין עורכי דין אלא המקום לקבל סיוע ראשוני או הכוונה לגולשי האתר וחברי קהילת קארספורם.
7. כותרת להודעה, או "איך לרשום כותרת" הכותרת צריכה להכיל:
1. מהות הבעיה - או מהות העניין: למשל תעבורה/נזקי גוף/ביטוח
2. סוג הבקשה - המלצה/הבהרה או שאלה וכו'.
3. אין להשתמש בכותרת ובשרשור עצמו בסימנים מיותרים כמו ... או ??? וכיו"ב.
4. שאלה כללית - יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין.
8. המידע בפורום המשפטי ובכלל בפורום:
1. כל הנאמר בפורום הינו בגדר המלצה ו/או חוות דעת פרטית ואינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי הניתן על ידי עורכי דין
2. השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
3. הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
4. הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
הפורום המשפטי נוצר במטרה לאפשר לכותבים בו לחוות את דעתם כלפי סוגיות משפטיות שונות בצורה עניינית מחד, וקבלת ייעוץ משפטי ראשוני ובלתי מחייב מאידך.
כאשר כותב כלשהו מבקש עזרה או ייעוץ לגבי עבירה שלכאורה ביצע, מותר לענות לו באופן ענייני או לא להגיב, במידה ולדעתכם הוא העבריין השפל ביותר עלי אדמות.
זכרו: אין זה מתפקידו של הפורום לשפוט איש - בשביל זה הוקמה מערכת בתי המשפט.הודעות שיחרגו מהכלל הזה, ובפרט הודעות שיש בהן משום הטפת מוסר, תימחקנה.
משתמשים שיעברו באופן עקבי על הכלל הזה יוכנסו למעקב.
הערה: הצוות המקצועי של פורום זה, הינו בעל ניסיון והרבה רצון טוב לתרום לקהילת קארספורום. מי שרוצה ייעוץ אישי מוזמן לפנות לספונסרים של הפורום או למנהל הפורום ישירות במייל או בהודעה פרטית. פניות כאלה לא יפורסמו בפורום והצוות המקצועי יעשה כל שביכולתו לחזור אל הפונים בהקדם.
10,149 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
היום בצהריים נסעתי לכיון הרצליה שמאחרי אני גורר אופנוע ים הרמזור הבהב מירוק לכתום ולא היה לי אפשרות לעצור { שהרמזור התחיל להבהב היתי בתוך הצומת} 2 מכוניות אחריי עמד רכב משטרה {סקודה} אחרי כמה דקות שמתי לב שהוא עומד לצידי ואומר לי" רשמתי את המספר שלך , עברתה באדום אני יגיע לתחנה וישלח לך דו"ח" ונסע עד כמה להיות מודאג??? לא מתאים לי 10 נקודות עכשיו על כלום. תודה רבה וערב טוב
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם! לא מזמן עברתי דירה (אשקלון), ובשכונה החדשה מתגורר גם נהג משאית אשר נוהג לחנות את משאיתו במשך היום ולעבוד בלילה. לאורך כל היום המשאית תופסת 3 מקומות חניה (חניה טורית), אך יותר מציק שאותו שכן יוצא לעבודה סביב שעת חצות הלילה. הנעת המשאית בשעה כזו ובין בניינים צפופים יחסית גורמת לרעש נורא שנמשך למספר דקות עד ליציאתה לדרך. [לדיירי הבניין חניות פרטיות אך המשאית חונה מחוץ לאיזור הפרטי] האם מדובר בעבירה בתחום התעבורה או שמא הנושא קשור דווקא באיכות הסביבה? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת LBL, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי רכב שתוקף הטסט שלו פג ב23/6/11 ואני רוצה למכור אותו. אמרו לי שיש בעיה ושמותר לי לעשות העברת בעלות עד 3 חודשים מהתאריך שבו פג תוקפו. האם זה נכון? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם, לפני חודש בערך חבר שלי עשה תאונה עם הרכב שלו, הוא נכנס בעמוד. לרכב שלו היה ביטוח חובה וצד ג' בלבד, הביטוח קבע שהרכב טוטל לוס, ומכיוון שהיה לו ביטוח צד ג', אז הביטוח לא שילם לו. השאלה היא כזאת, מה הוא צריך לעשות עם השרידים של הרכב לאחר התאונה? הבנתי שצריך לעבור פרוצדורה של הורדה מהכביש במשרד הרישוי אשמח אם תשפכו לי קצת אור על הנושא. תודה.
הודעה אחרונה מאת 2pac, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב, לפני כחודש הורדתי רכב מהכביש במשרד הרישוי וקיבלתי טופס הורדה. הורדתי את לוחיות הרישוי כפי שנתבקשתי. מכרתי את הרכב לסוחר שקונה רכבים ישנים והוא בקש את טוס ההורדה. מסרתי לו את הטופס כי הבנתי שאין לו משמעות. ( הרכב הורד מהכביש והינו ללא לוחיות - הן שמורות אצלי ) הרכב נגרר ולא לקחתי כל אישור מהבחור על המכירה הזו. האם זה בעייתי שמסרתי לו את טופס ההורדה? האם יש מה לעשות כרגע? אין לי פרטים של הבחור רק טלפון ואינו זמין. בברכה, ליאור
הודעה אחרונה מאת אלי אמרן, -
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
שבת 4 בלילה כביש 2 ליד נתניה שוטר סמוי עוצר אותי עם אקדח לייזר 150 קמש. לא היה לי יותר מידי מה לומר לו. אני חייל בן 20 צוער בבהד 1 לא יוצא יותר מידי הביתה. יש לי 3 שנים רישיון בלי עבירות. אני ממש לא מבין בדברים האלה ובחיים לא דיברתי עם עורך דין. זה בא לי בזמן הכי לא מתאים כי אין לי זמן להתעסק עם הדברים האלה למשל עכשיו אני סוגר עכשיו 21. מה העונשים בדרך כלל על עבירות כאלה? יש אופציה לדחות את המשפט עד סוף הקורס? מה אני עושה המשפט עוד חודש ועד אז אני יוצא פעם אחת הביתה. טיפים כלליים?
הודעה אחרונה מאת לוקי2, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
חבר שלי נתפס בכביש החוף על 152 קמ"ש לפני כחודש וחצי,קיבל חודש שלילה ואתמול במשפט קיבל עוד חודשיים שלילה ו1500 שקל קנס,הנהג בן 25 ובכל 8 שנות הנהיגה קיבל רק עבירת פרסה אחת וזהו,האם זה הגיוני 3 חודשי שלילה??אפשר לערער על ההחלטה הזאת? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Enc0der, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום רב. ביום שישי בלילה יצאתי ממועדון ונהגתי ברכבי כשעימי עוד שני נוסעים, אחד במושב הקדמי ואחד במושב האחורי. כל הנוסעים ברכב חגרו חגורות בטיחות כולל הנוסע מאחור (הקפדתי יתר על המידה בגלל העובדה שימי שישי הם ימים בהם משטרת תנועה עוצרת יותר רכבים לבדיקה והעובדה שיום קודם לכן קיבלתי אזהרה על נוסע שנסע איתי מאחור ולא חגר חגורה) התחלתי בנסיעה של מטרים ספורים והנוסע שמאחור פתח את החלון והוציא את הראש (היה שיכור, בגלל זה אני נהגתי) כשהבחנתי במעשיו עצרתי את הרכב בצד הדרך מייד, מדובר בסה"כ בנסיעה של מקסימום 50 מטרים. לאחר שעצרתי פניתי לנוסע מאחור ומשכתי אותו לתוך הרכב וסגרתי את החלון, כל זה כאשר הנוסע עוד חגור בחגורת בטיחות, כשסובבתי את הראש בחזרה עמד שוטר ליד דלת …
הודעה אחרונה מאת spirit69, -
- 2 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
הסיפור הוא כזה חברים: אני חוזר לבית, מחנה את האוטו, ומזהה משהו חריג, צץ לו קונטיינר 20ft בחנייה של הבניין. החנייה היא משותפת לכל דיירי הבניין ואין שם שום דבר שרשום על מישהו בטאבו. אני מעריך שאחד השכנים החליט שהוא צריך מחסן. רוב הזמן אין בעיה, אבל לפעמים החנייה נהיית צפופה, ואז הקונטיינר מפריע כי אין יותר איפה לחנות. איך צריך להתנהל במקרה כזה? או שזה בכלל תקין לגמרי וכל אחד יכול לשים מה שבא לו איפה שבא לו?
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
שבוע טוב, אני מחפש לשכור עו"ד לענייני משפחה, למישהו יש ניסיון עם עו"ד כזה? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת tamir1, -
- 14 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
שלום חברים. מבקש את עזרתכם. אתמול בלילה עצרה אותי ניידת והייתי על 110/120 והשוטר אמר שמותר בקטע הזה רק 90, הוא ביקש רישיון בדק במחשב 5 דק" הוא אמר שהוא עצר אותי אם לייזר.שיחרר אותי ולא אמר לי כלום רק תנהג בזהירות. השאלה היא כזאת:האם יש מצב שקיבלתי אזהרה בלי שהוא הודיע לי? דרך אגב אני נהג חדש.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
קיבלנו הורדה מהכביש+ קנס, וביקשנו להישפט על הקנס. קיבלנו הזמנה למשפט אך ההזמנה אבדה. כיצד אפשר לשחזר הזמנה כזו? האם דרך המשטרה או דרך בית המשפט או בצורה אחרת??? תודה רבה. יפעת.
הודעה אחרונה מאת עו"ד ליאור ליברמן, -
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום אסף, שאלה קצת אישית: כאזרח ונהג בעצמך, מה לדעתך העונש הראוי על עבירה מסוג זה? האם לדעתך חילוץ מהעבירה אותה הבחור ביצע (שפה פחות מכובסת מההסתבכות אליה הוא נקלע) תורמת לבטיחותך האישית בדרכים או פוגעת בה?
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היא מקרה בכביש דו נתיבי ארוך כמעט ללא רמזורים בדרך שדרות ירושליים בחולון למטעניינים זה זהה לכביש האוקף של רחובות ובו קיבלתי דוח תנוע על מהירות 74 קמ"ש בעיר והקנס הוא 8 נקודות ו750 שקל מסוג אקדח ממל"ז LTI20-20 מס' 13633 רוב נסיעתי העברתי מאחורי למד כיוון שידוע לי שעומדת שם ניידת עם אקדח ובאיקרון לפי מה שראיתי הם תופסים רכבים בדיוק בקטע שבו עדיין היתי מאחורי הלמד ואקף אותי רכב אחר וישר בלם והשטלב לפני הלמד כ100 מטר לפני מיקומם יצאתי לאקיפה קפץ לכביש שוטר ועצר אותי כאשר עצר אותי טען והציג לי על האקדח שנסעתי ב79 קמ"ש וזה צילם במרחק של כ162 מטר בטענתי לשוטר שאני מטנצל אך נראה לי שהוא התבלבל ברכב ואיך אני יכול לדעת אם זה באמת המהירות שלי כיוון שקש…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
חברים שלום, לפני מספר חודשים הייתי מעורב בתאונה. חברת הביטוח שלי נשאה בעלות תיקון הרכב שלי ואני שילמתי השתתפות עצמית ומשלם פרמיה גבוהה יותר בגין היעדר הנחת היעדר תביעות. השבוע קיבלתי מכתב לקוני מחברת הביטוח שלי ובו הודעה כי היא מגישה תביעת שיבוב נגד צד ג', ותעדכן אותי בתוצאות. האם אני חשוף להוצאות נוספות בגלל הליך השיבוב? האם יש סכנה עקרונית שאדרש לשלם מעבר להשתתפות העצמית והפרמיה הגבוהה יותר? אני בכוונה לא מפרט את נסיבות התאונה, אני מבקש תשובה עקרונית וכוללת - האם תביעת שיבוב מטעם המבטח שלי עלולה לגרום לכך שאשלם כסף מעבר למה ששילמתי כלעיל? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם כאשר רכשתי את הביטוח של הרכב במעמד העיסקה בטלפון שאלה אותי הנציגה היכן אני מחנה את הרכב ואיפה אני גר. עניתי לה שיש לי חניה פרטית ואני גר בבית פרטי. אתמול במיקרה קראתי את הכתבה בYNET על חברות הביטוח, ניסתי לחפש אותה עכשיו ולתת לכם את הלינק אבל לא מצאתי, אני די בטוח שהרבה כאן קראו אותה, מדובר על הטריקים של חברות הביטוח איך הן מתנערות מתשלום הביטוח. מישהו שם רשם באחד התרדים שהם שואלים אותך איפה אתה מחנה את הרכב והאם הוא נעול...ואז ברגע שנגב לך הרכב הם אומרים שהרכב לא היה נעול ומאובטח כמו שמצויין בפוליסה. קמתי הבוקר ופתחתי את הפוליסה שלי ובנושא תאור הכיסוי רשום כך: "בהתאם להצהרת המבוטח שנמסרה למבטח, מיקום דירת המגורים של המבוטח הינו: בקומ…
הודעה אחרונה מאת phoenix23, -
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום נסעתי עם חבריי לים המלח ובדרך חזרה עקפתי בקו רצוף 3 רכבים ניסיתי להיכנס לפני הראשון והוא לא נתן וכך גם השני ורק השלישי איפשר לי שוטר עצר אותי ישר נתן לי זימון לבית משפט עוד 8 חודשים אני נהג חדש יש לכם מושג כמה נקודות האם שלילה או קנס?
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
לפני כחודשיים,יום שישי בבוקר, עצרה אותי ניידת תנועה (מתנדב)באיילון צפון על "התפרעות" . בדו"ח נרשם: "נהגת ברכב הנ"ל בלא זהירות בכך שעברת מנתיב לנתיב במהירות ובקרבה מסוכנת לכלי הרכב בכביש ולפעמים ללא איתות בניגוד ל" סעיף 21ג סמל 2429 - 6 נקודות. האם כדאי לי לבקש להשפט ?
הודעה אחרונה מאת Tricepz, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 919 צפיות
שלום לכולם ותודה מראש לפני שנתיים, עשיתי תאונה ברכב שכור, שלא באשמתי, אבל בחקירת המשטרה יצאתי אשם. והסיפור הוא כזה: נסעתי בעיקול חד, בכביש דו סטרי - בתוך העיר. לפתע הגיע מולי רכב במהירות גבוהה מאד. ואני שנסעתי בערך על 40 ראיתי אותו, ובלמתי בלימת חירום בכל הכוח. אבל כתוצאה מהבלימה, הרכב החליק לנתיב שלו -בגלל שזה היה בסיבוב, וגם הכביש הוא לא ישר, והנתיב הנגדי הוא ירידה חדה, ובעצם כתוצאה מהבלימה הרכב החליק לנתיב הנגדי. נפגשנו והייתה פגיעה בטמבון השמאלי שלי והטמבון הימני שלו. אני נפגעתי בכאבים בגב ופוניתי לבית החולים באמבולנס - מה שגרר תיק במשטרה. שורה תחתונה החוקר טען שאני אשם בגלל שהייתי בנתיב הנסיעה הנגדי. לא היה במקום קו הפרדה בכלל, גם לא קו…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אמש פגע בי רכב בטמבון האחורי של הרכב, הפגיעה כמובן הייתה באשמתו ולאחר זמן ממושך החלפנו פרטים כמובן שאני כבר למחרת יצרתי קשר עם הביטוח שלי והסוכנת שלי יצרה קשר עם הביטוח שלו, מה שהתברר לי שאותו אדם שנכנס בי עדיין לא דיווח על התאונה שאירעה ועקב כך הסוכנת שלי עדיין לא יכולה לעשות כלום נגד זה,רק אחרי אותו אדם שנכנס בי ייגש לחברת ביטוח שלו וידווח על האירע, לי נראה שאותו אדם שנכנס בי הוא פשוט מתנער מזה בכל דרך אפשרית, מכאן נובע שאני נשארתי עם טמבון משופשף ועדיין לא קיבלתי מענה ! אז אשמח אם תעזרו לי בבעיה מסוג זה "מה עליי לעשות"? האם להציק לסוכנות ביטוח? לפנות למשטרה או שמה לסדר פשוט לבד ? תודה .
הודעה אחרונה מאת srack, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם, קרוב משפחה שלי היה מעורב בתאונת שרשרת (הוא היה החולייה השנייה, מתוך כ 4 כלי רכב), זימנו אותו לחקירה במשטרה, ובהמשך לחקירה הוא קיבל זימון למשפט בגין שתי עבירות - אי שמירת מרחק, ונהיגה בחוסר זהירות. הוא חושש שאם יילך למשפט רישיונו ייפסל, ולכן שוקל להיעזר בעו"ד, ורציתי לברר ככלל, האם בנסיבות אלו אכן יש מקום לחשש שכזה, ולשכירות שירותי עו"ד? יש לי מעט רקע משפטי, אך לא בדיני תעבורה, ולכן הייתי רוצה בפרט להבין מספר נקודות: 1. מה העונש המקסימלי על אי שמירת מרחק ועל נהיגה בחוסר זהירות? היכן ניתן למצוא את המקור המשפטי לרף הקבוע? 2. האם ההזמנה לדין היא הזמנה להקראה בלבד (כלומר ברירה בין הודאה במקום, לבין משפט הוכחות שייקבע במועד מאוחר יותר), או שמדובר ישר …
הודעה אחרונה מאת אלי אמרן, -
יש לי משפט בחודש הבא לאחר שהגשתי ערעור שלא התקבל על "הידחפות" (כך לפחות טען השוטר) לנתיב פנייה ימינה. המקרה אירע על גשר מעל כביש 5 בכניסה לפארק סיבל למי שמכיר. כל בוקר יש פקק בכניסה לפארק, בלית ברירה כל מי שמגיע מכיוון איזור התעשייה כמוני נאלץ להיכנס בכוח אם לומר זאת כך לנתיב ימינה אחרת הוא פשוט חוזר חזרה לכביש מספר 5. השופט ציין בדוח כי אני פניתי ימינה מנתיב שמיועד לנסיעה ישר. השאלה שלי היא כזו, הכביש משתרע לאורך כ50 מטרים, מתחילת הגשר ועד סופו כאשר למי שמכיר את הפנייה אין ברירה אלא להידחף כי שאמר השוטר, אני אומנם לא נכנסתי לנתיב בסוף אבל גם לא בהתחלה וכמובן שעל קו מקווקו עם איתות ובאיטיות מבלי לעורר תאונות אפשרויות. האם יש מישהו שיכול לכוון אותי כיצד להתנהג במ…
הודעה אחרונה מאת tommyq, -
- 4 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
באחת השבתות האחרונות, ראיתי מאות רכבים שקיבלו דו"ח חניה באיזור הרצליה פיתוח.מדובר ברחובות שבצד אחד מותרת החנייה לכולם,ובצד השני רק לבעלי תו חניה, מיום שישי בצהריים ועד מוצאי שבת. מכיוון שמדובר בכמות כזו גדולה של רכבים, נשאלת השאלה:האם כולם לא יודעים לקרוא? או שבכלל הדו"חות האלו לא חוקיים ואנשים יודעים את זה. ובכלל,מותר לעיריות להעסיק פקחי חנייה בשבת?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום, הייתי מעורב היום בתאונה שבה היה ילד שנפגע. הסיפור הוא כזה: הייתי בדרך חזרה הביתה עם חבר באוטו, אני נהג מאוד זהיר ומרוכז, וזה אולי מה שמנע את התוצאה. בכל מקרה בדרך חזרה עברתי כיכר ומיד לאחר הכיכר המשכתי לנסוע רגיל בעיר, במהירות שלא עוברת את ה45 שלפתע ילד נהג אופניים צץ מבין המכוניות החונות בצד, הילד היה בן 10, קטן, לא כל כך גבוה מין הסתם, ככה שלא הייתה אפשרות לראות אותו מאחורי המכונית. בשניה שהילד צץ (בערך 2-3 מטר מרווח ביני לבין הילד) ישר סטיתי את ההגה שמאלה ובלמתי בשיא הכח. באותה שניה לא הבנתי מה קורה לא זיהיתי אפילו את ההילוכים באוטו הכל היה נראה לי מוזר ולא מציאותי, בכל מקרה הרגשתי בום בצד הרכב, הרכב עצר, ומיד רצתי אל הילד בצעקות שאנשים יבואו לעזור לי…
הודעה אחרונה מאת D.liven, -
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום רציתי לשאול את חברי הפורום האם המחיר של 11 וחצי אלף שקל לביטוח לשנה על שברולט מליבו שנת 2008-2009 הוא הגיוני האם יש חברות ביטוח שמבטחות במחיר יותר ראלי כי בפנקיס רוצים על ביטוח לאמא שלי +לי שאני נהג חדש {פחות מחודש ללא מלווה }.המחיר של ביטוח רק לאמא שלי זה בערך 4000 ואם רוצים להוסיף נהג חדש זה תוספת של 7500 שקלים . רציתי לדעת מה הדרך הטובה ביותר לימצוא ביטוח שיהיה זול משמעותית. אנחנו ממש לפני קנית הרכב לכן הנושא דחוף לנו . כי במחיר ביטוח שנתי של יותר מ11 אלף עדיף כבר לחפש רכב אחר שהביטוח לנהג חדש יהיה זול יותר . האם תמיד ביטוח לנהג חדש עולה סכומים כאלו גדולים ?? אולי זה בגלל חברת הביטוח ועדיף להחליף סוכן ביטוח תודה רבה וסליחה על צורת הכתיבה הלא ממש ב…
הודעה אחרונה מאת eilam, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום, קניתי רכב שהטסט שלו נגמר ב7/7 (עוד שבועיים) וברור לי שהטופס לתשלום אגרת הטסט לא יגיע בזמן. שאלה 1 - האם איחור בביצוע הטסט גורר קנס כלשהו או דורש ביצוע הליכים שונים על-מנת להעביר את הטסט (ואני לא מדבר אם עוצר אותך שוטר כי אז זה די ברור). שאלה 2 - לאן ניתן לגשת פיזית על-מנת לקבל טופס תשלום אגרה במקום מבלי לחכות לו שיגיע בדואר? תודה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 13 אלף צפיות
שלום לכולם. היום ביצעתי את המבחן השנתי לרכב שלי. סוזוקי בלנו שנת 99. הבוחן הכשיל אותי על נורית כרית אוויר של הנוסע. השאלה שלי היא: האם הגיוני להכשיל את הרכב על כזה דבר, בזמן שאני מסיע את הבת שלי בת חצי השנה בסל קל במושב הנוסע, ולפי הוראות הרכב נטרלתי את כרית האוויר. הלכתי ובדקתי כמה יעלה להחזיר לפעולה את כרית האוויר, ונדהמתי לשמוע שהמחיר הוא בסביבות ה400 שקלים. יש לציין שבכל זאת אצטרך לנטרל אותה שוב. עזרתכם בבקשה, תודה קובי
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שאלה פוליסת הביטוח של הרכב משולמת על יד שמעון והוא לכאורה בעל הפוליסה. הרכב רשום על שם שמעון ויהודה. בקרות אירוע ביטוח של טוטאל לוס הכסף הולך לשניהם חצי בחצי או למי שהוא בעל הפוליסה? ירון תודה
הודעה אחרונה מאת miha1982, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בעוד כ 5 חודשים ייגמר לי הנהג חדש ,אני בן 18 ו 7 חודשים והביטוח ייגמר לי כחודש לאחר מכן. אני מבוטח כרגע על מאזדה 3 2008 חובה + מקיף והמחיר הוא כ 8K (זה הכי זול שיש לאחר מעבר בין כל החברות והסוכנים) האם בתום תקופת הנהג חדש שיהיה לי ותק של שנתיים ברישיון ואוכל להסיע אוטו מלא תהיה לי איזו שהיא הוזלה בביטוח המקיף והחובה ? אם כן באיזה סדר גומר זה אמור להתבטאות? תודה מראש על התשובה .
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום אתמול נסעתי בכביש 431 מעל המהירות המותרת חבר שלי אמר לי שהוא ראה ניידת מכוונת עלינו לייזר השאלה שלי היא אם במקרה כזה הם היו צריכים לעצור אותנו, או שהם יכולים לשלוח מכתב בדואר? אמרו לי שרק מצלמות תנועה שולחות מכתבים בדואר , האם זה נכון? תודה רבה על העזרה.
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים,