פורום משפטי - דיני תעבורה, נזקי גוף, ביטוח ושמאות רכב
קיבלתם דו"ח לא מוצדק? הייתם מעורבים בתאונה שלא באשמתכם? חושבים לתבוע את הביטוח על נזקי רכוש או גוף? נתפסתם נוהגים בשכרות, או במהירות מופרזת? בואו להתייעץ איתנו ונעזור לכם בכל נושא חוקי-תעבורתי.
כללי הפורום המשפטי
כדי שכולנו נוכל ליהנות מהפורום ולהפיק ממנו את המיטב, מצאנו לנכון להדגיש מס' כללים רלוונטיים לפורום המשפטי שמתווספים לכללי האתר.
רגע לפני שאתם מקישים על המקלדת ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים:
1. הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים של האתר ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי. פשוט קחו רגע ותקראו את הכללים.
2. האמור בפורום המשפטי לרבות האמור על ידי הצוות המקצועי שלו אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי הניתן על ידי עורכי דין. האמור בפורום המשפטי בא רק כדי לסייע ולתמוך במקרה או בבעיה כלשהי אך לא לתת פתרון מלא לבעיה משפטית.
3. כאשר זכיתם בדו"ח ואתם מבקשים ייעוץ בנוגע למה כדאי לעשות בנדון, יש לסרוק את הדו"ח ולצרף את הסריקה לשאלתכם.
פעמים רבות כלל לא ניתן לענות לעניין בהיעדר הדו"ח, וקצת נמאס לחזור בכל פעם מחדש על הפזמון "תעלה לכאן סריקה של הדו'ח".
אם האנונימיות חשובה לכם, כמובן שאפשר לצנזר את הפרטים המזהים בסריקה טרם העלאתה לכאן.
הדבר נכון גם לגבי שאר חומר החקירה שמצוי בידיכם - ככל שיש יותר ממנו, כך התשובות תהיינה מדוייקות יותר.4. אם אתם לא יודעים - אל תגיבו! עצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לגרום לנזק. אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם באמת מושג במה מדובר - אל תגיבו!
5. אסור לעורכי דין לפרסם עצמם בפורום זה ללא קבלת אישור בכתב ממנהל הפורום המשפטי. עורכי הדין היחידים הרשאים לדבר בפורום המשפטי בתוספת התואר המקצועי - עו"ד, הינם הספונסרים של הפורום הזה ומנהל הפורום המשפטי בלבד.
עם זאת, אם את/ה עו"ד ורוצה לרשום הודעה בפורום, זה כמובן אפשרי, בשמכם המלא או בכינוי או איך שתרצו אך לא תחת השם המקצועי שלכם לדוג': עו"ד יוסף יוסף או משרד עו"ד יוסף יוסף - זה מהווה פרסומת אסורה בקארספורום. כאמור, היחידים שיכולים "לדבר" כעו"ד בפורום זה הינם הספונסרים ומנהל הפורום המשפטי בלבד.
6. אם אתם עורכי דין ואינכם מתאפקים ומרגישים חייבים לבקר את מי מאנשי הצוות או מנהל הפורום המשפטי – הנכם נדרשים לעשות זאת בהודעה פרטית בלבד למנהל הפורום או למנהל האתר ולא על גבי הפורום. כאמור הפורום הזה איננו המקום לדיונים משפטיים והתפלפלויות בין עורכי דין אלא המקום לקבל סיוע ראשוני או הכוונה לגולשי האתר וחברי קהילת קארספורם.
7. כותרת להודעה, או "איך לרשום כותרת" הכותרת צריכה להכיל:
1. מהות הבעיה - או מהות העניין: למשל תעבורה/נזקי גוף/ביטוח
2. סוג הבקשה - המלצה/הבהרה או שאלה וכו'.
3. אין להשתמש בכותרת ובשרשור עצמו בסימנים מיותרים כמו ... או ??? וכיו"ב.
4. שאלה כללית - יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין.
8. המידע בפורום המשפטי ובכלל בפורום:
1. כל הנאמר בפורום הינו בגדר המלצה ו/או חוות דעת פרטית ואינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי הניתן על ידי עורכי דין
2. השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
3. הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
4. הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
הפורום המשפטי נוצר במטרה לאפשר לכותבים בו לחוות את דעתם כלפי סוגיות משפטיות שונות בצורה עניינית מחד, וקבלת ייעוץ משפטי ראשוני ובלתי מחייב מאידך.
כאשר כותב כלשהו מבקש עזרה או ייעוץ לגבי עבירה שלכאורה ביצע, מותר לענות לו באופן ענייני או לא להגיב, במידה ולדעתכם הוא העבריין השפל ביותר עלי אדמות.
זכרו: אין זה מתפקידו של הפורום לשפוט איש - בשביל זה הוקמה מערכת בתי המשפט.הודעות שיחרגו מהכלל הזה, ובפרט הודעות שיש בהן משום הטפת מוסר, תימחקנה.
משתמשים שיעברו באופן עקבי על הכלל הזה יוכנסו למעקב.
הערה: הצוות המקצועי של פורום זה, הינו בעל ניסיון והרבה רצון טוב לתרום לקהילת קארספורום. מי שרוצה ייעוץ אישי מוזמן לפנות לספונסרים של הפורום או למנהל הפורום ישירות במייל או בהודעה פרטית. פניות כאלה לא יפורסמו בפורום והצוות המקצועי יעשה כל שביכולתו לחזור אל הפונים בהקדם.
10,149 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 950 צפיות
היי לכולם הסיפור הוא כזה לפני שבועיים רכבי נפגע ע"י רכב אחר ,הנזק לרכבי היה פגיעות פח בחלק הימני אחורי ברכב , הרכב נלקח למוסך פחחות שם נבדק ולשם נקרא השמאי של חברת הביטוח ,בזמן הבדיקה היה חשש לפגיע בסרן האחורי , על מנת לאשר את הפגיעה נלקח הרכב למכון המתמחה בבדיקה ותיקון סרנים -ושם נאמר לי ( לאחר בדיקה ממוחשבת ) כי הרכב ספג פגיעה בסרן האחורי ויש צורך להחליפו השמאי של חברת הביטוח אישר החלפת סרן בסרן משומש מפרוק אבל לאחר בדיקה של כמה סרנים לא נמצא סרן המתאים לרכב ( הפרטים של הרכב לא נכתבו במיוחד כדי לימנוע זיהוי של המקרה ) במגרשי פרוקים שונים ורק בחברה יש סרן כזה חדש , עקב המחיר הגבוהה של הסרן הוחלט ע"י השמאי כי הרכב יוכרז כאובדן להלכה והקבל את מחיר המחירון של הרכ…
הודעה אחרונה מאת igrinber, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום אז ככה עלתי לי השאלה לפני המון זמן ולא זכרתי לשאול במידה ויקרה לי מקרה,מה אני אוכל לעשות עם זה. רשות לי ברישיון שאני חייב להרכיב משקפיים או עדשות מגע בנהיגה,עכשיו משקפיים אני לא אוהב ואפילו די סובל איתם,לפעמים אני מרכיב עדשות מגע וגם נוהג איתם (לא קבוע,המספר ממש נמוך). השאלה שלי היא- אם שוטר עוצר אותי ואומר לי למה אני נוהג בלי משקפיים,ואני עם עדשות,אם אני אגיד לו שאני עם עדשות יש סיכוי שהוא לא יאמין לי ויגיד "אתה עובד עלי?" או איך הם בודקים את זה שאני לא אפול ויקבל דו"ח על משהו שאני כן נוסע איתו בכביש. תודה.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לפני כשבועיים הייתי בטיול טרקטרונים באילת. החליקה לי הרגל ונתפסה בין הטרקטורון לאדמה תוך כדי נסיעה. חטפתי שטף דם פנימי, ללא שבר ברוך ה'. הייתי שבועיים עם קביים ועכשיו עומד להתחיל פיזיוטרפיה, עדיין צולע וסובל מכאבים. אחרי התקרית הלכתי למיון ביוספטל ולמשטרה באילת והגשתי דיווח על התאונה, כמו כן המקום הגיש לי העתק של תעודת ביטוח החובה. אני חייל, בדיוק עמדתי להתחיל חופשה מיוחדת לצורך עבודה, האם אני זכאי לתבוע את הביטוח על פגיעה ביכולת העבודה וכ'ו? אשמח לכל עצה בקשר לאופן הטיפול בנושא. תודה.
הודעה אחרונה מאת lesles, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כותרת... תודה
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
אני כמעט בטוח שראיתי פה פעם איזה שרשור בנושא, אבל משום מה אני לא מצליח למצוא אותו. אבא שלי צפוי לנסוע להולנד בחודש הקרוב, והוא שוכר שם רכב. אני זוכר שכשאני הייתי בחו"ל ב2007, הלכתי לדואר והוצאתי רישיון נהיגה זמני לחו"ל (מין דף כזה). אבל זה היה כשהרשיון היה רק בעברית (הרשיונות הישנים). השאלה היא - האם עם הרשיון החדש (הלבן עם הפרטים בעברית ואנגלית) יש צורך במסמך נוסף כלשהו כדי לנהוג ברכב שכור בחו"ל? ואם לא - כמה זמן ניתן להשתמש ברשיון הישראלי כדי לנהוג בחו"ל? אגב - אבא שלי היה בדואר, ואמרו לו שהם לא מנפיקים רשיונות לחו"ל (כך שאני מניח שהדף הזה שקיבלתי פעם כבר לא קיים יותר). אודה לעזרתכם בהקדם!
הודעה אחרונה מאת sperial, -
קיבלתי 2 דוחות חנייה על זה שחניתי על מדרכה בכניסה לחוף הנכים בהרצליה עם קטנוע יכול להיות שטעיתי שחניתי שם, אבל לא הפרעתי לאף אחד העיניין הוא שהדוחות הם בהפרש של 5 ימים אחד מהשני, כל אחד על סף 475 ש"ח! ויש מצב שאני אולי אפילו אקבל עוד אחד, כי חניתי אחרי התאריכים האלו עוד פעם או פעמיים, לא השאירו לי שום מכתב על הקטנוע, אם הייתי מקבל דוח אחד כמובן שהייתי מפסיק לחנות שם מה אתם ממליצים לעשות? לשלם? להישפט? יש טעם? אפשר לדבר עם העירייה? זה יכול לעזור? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
בתחילת שנת 2009 השכרתי רכב, הרכב היה מעורב בתאונה, שלא באשמתי, כמובן שהעברתי את פרטי הנהג הפוגע לחברת ההשכרה, כאשר דיווחתי על התאונה נוקו מחשבוני 3000 שקל על חשבון השתתפות עצמית, שנאמר לי שיוחזרו לי לאחר שחברת הביטוח של הרכב שפגע בי תשלם לחברת ההשכרה. לאחר שלא הסכימו להחזיר לי את כספי לאחר כל כך הרבה זמן ולאחר התעלמויות מפניותי ,תבעתי אותם בבית דין לתביעות קטנות. בכתב הגנה שלהם הם מודים שחברת הביטוח של הרכב הפוגע שילמה להם כ7000 שקל בגין תיקון התאונה, אבל הם טוענים שתיקון עלה להם 14,000 שקל(סיפקו דו"ח שמאי מטעמם). חברת הביטוח שילמה להם רק 7000 שקל בטענה שחברת ההשכרה לא סיפקה להם חשבוניות או שום מסמך שמאשר שאכן שולם סכום של 14,000 שקל לתיקון התאונה או כל סכום אחר.…
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
שלום לכולם, המקרה המדובר קרה לי לפני שנה וחצי בערך ואני מגיב רק עכשיו כי אז לא הייתי חבר בפורום וכבר שכחתי מזה מאז עד שקראתי היום את השרשור על מוסך הנוצץ ועניין הדלק. המקרה הוא כזה, אני שהייתי בזמנו במסלול לימודי הדרכת צלילת מיכלים שכל הקורסים שלי בוצעו באילת הייתי בשגרה של נסיעה לאילת אחת לחודש למשך שבוע או שבועיים (תלוי איזה קורס היה בדיוק) ולאחר מכן חוזר לבית בקריות להמשיך לעבוד במקביל בדיוק סיימתי עבודה מועדפת כחייל משוחרר. באחת הנסיעות לאילת התחלתי להבחין בריח של דלק בתוך הרכב והחלטתי להיכנס למוסך מורשה vw באילת לבדוק את פשר הבעיה, (חשוב לציין שעד אז לא הייתה שום נזילה של דלק) כאשר סיימו לבחון את הבעיה מגיע אליי המוסכניק ומודיע לי שיש שבר במשאבת הדלק ואין אפשר…
הודעה אחרונה מאת evgeni432, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אז כך אני מעוניין לבנות כביכול טרקטורון/באגי ולהשתמש בו בשימוש אישי אך ורק בשטח שאינו מהווה סכנה ,האם יש חוק אשר אוסר זאת ??
הודעה אחרונה מאת michael0987, -
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
מי לדעתכם אשם במקרה שאפרט: עמדתי בצומת ברמזור, הרמזור התחלף לירוק, הייתי צריך לעבור לנתיב השמאלי, אותתתי ועברתי נתיב לאחר שבדקתי שהוא פנוי. אך הנהג שעמד מאחורי בנתיב השמאלי קצת חלם, וכשהוא התעשת שיש ירוק - נתן גז ונכנס בי בכנף + דלת שמאלית אחורית שלי, זה קרה בשלב שכבר רוב הרכב שלי נכנס לנתיב שלו. מי לדעתכם אשם, או לפחות מה החוק היבש אומר? תודה.
הודעה אחרונה מאת raz391, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 910 צפיות
קיבלתי דו"ח ואני רוצה להישפט, השאלה האם "עדין" צריך לשלם את הקנס ממועד שלא יאוחר מ 90 יום או שאם מבקשים להישפט זה "נמרח" לעוד ימים נוספים ?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום רב היום רכשתי רכב משומש מחברת ליסינג מוכרת לפני הקנייה המוכר הציג לי את תנאי המכירה כך: מקדמה של 20K 36 תשלומים של 1000 ש"ח ובסיום יתרה של X כשכל התשלומים הם ללא ריבית ולא צמודים לכלום היום רכשתי את הרכב, חתמתי על 30 עמודים, מבלי לקרוא את הפרטים לעומק - כן, אני אידיוט בבית ראיתי שההחזר הסופי גבוה בכ 7000 ש"ח ממה שנאמר לי. האם אני יכול לבוא ביום ראשון ולהחזיר את הרכב? הוא עדיין לא נרשם על שמי תודה מראש אלכס
הודעה אחרונה מאת fish, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 10.7 אלף צפיות
קודם כל שלום לכולם, אני כותב חדש בפורום אך קורא נלהב כבר שנים רבות. מנהלים - אני מצטער אם הנושא החדש אינו בפורום הנכון, לדעתי הוא צריך להיות באוף-טופיק אבל אין לי גישה לשם, אשמח אם תעבירו במקרה הצורך ולא תמחקו. בצער רב (או שבעצם בשמחה) אני ואישתי החלטנו להתגרש. יש לנו חשבון בנק משותף, ורכב חדש פחות משנתיים על הכביש, לצורך קניית הרכב לקחנו מימון מהבנק בשיתוף עם הסוכנות רכב, ראוי לציין שאנו עדיין משלמים את על הרכב והוא משועבד לבנק. הרכב רשום על שמה של אישתי (אין לי מושג למה, ככה יצא, אני יודע שהייתי טמבל כשעשיתי את זה) אבל החלטנו ביחד שאני אהיה זה שאקבל אותו. השאלה שלי היא האם אפשר להעביר את הרכב לשמי מבלי להקפיץ יד? כפי שציינתי הרכב נקנה עלידי שנינו ומשולם מחשבו…
הודעה אחרונה מאת wil, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 8 אלף צפיות
שלום לכולם ! , יש לנו רכב במשפחה ואחי הקטן הוא נכה וייש לו תג נכים ואמא שלי היא הנהגת עכשיו אני רוצה לבטח את עצמי כנהג נוסף על הרכב ושמעתי מכמה אנשים שברכב עם תג מותר רק לנהג יחיד לנהוג שהוא מסיע את הנכה ... האם זה נכון ? תעזרו לי בבקשה אנשים אני לא יודע מאיפה להשיג תשובות תודה רבה לכולם מראש !
הודעה אחרונה מאת alen2010, -
-
שלום וברכה! לפני יומיים עשינו תאונה עם הרכב, מישהו נכנס בנו מאחור. למחרת נדלקה נורה של מנוע עם כיתוב. באחד הפורומים היא נדלקה למישהו וזה היה חיישן למדה. השאלה האם זה יכול להיות בגלל התאונה? ואם כן האם אפשר לתבוע את הביטוח על זה? שאלה נוספת , האם אני יכול ללכת למוסך מרכזי לתקן את הנזק והביטוח ישלם את כל העלות? איך זה אמור לעבוד?? תודה!
הודעה אחרונה מאת אלי אמרן, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום. לחבר שלי יש רכב מסוג רובר 1996 1.6l ידני דגם 214. הטסט האחרון שהיה לאוטו הוא בשנת 2006 ומאז האוטו עומד. מה צריך לעשוץ תאורתית שהרכב יסע שוב באופן חוקי (בלי קשר לאישור קו) יש צורך לשלם אגרות קודמות שלא שולמו?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- 3 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
היום הגיע אלי מכתב רשום - דו"ח חניה. גיליתי מיד שהשם אומנם שלי אך מספר הרכב לא נכון, אך המספר צלצל לי ....... לאחר מספר דקות נזכרתי: זהו המספר של הניסן לארגו שהורד מהכביש לאחר שמשאית נכנסה בי מאחור לפני 4 שנים לערך. הנזק שנגרם היה נזק גדול מאוד, כולל פגיעת שילדה. אני מעפולה, והעבירה בוצעה באשקלון. מעולם לא הייתי באשקלון. עכשיו השאלה שלי - איך החזירו רכב שהוא אובדן גמור? (יש הערכת שמאי וקיבלתי כבר את כספי הביטוח) מדוע אני עדיין רשום כבעל הרכב? כלומר אי-שם בארץ יש מישהו שנוהג ברכב שהוא סכנת מוות, ואני מאמין שהוא אפילו לא מודע לזה. בפני מי אפשר להתלונן ?
הודעה אחרונה מאת אסף, -
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לפני שנה וכמה חודשים בערך קניתי רכב פיאט פונטו ספייס 2001 ELX . בעל הרכב הציג את האוטו כיד 3 , בעוד הוא היד הרביעית. וכעת אני היד החמישית. אני עקב צעירותי (טיפשותי) לא ידעתי שהמספר הרשום בבעלים הקודמים זה לא ה"יד" של הרכב. אלא צריך להוסיף אחד. הוא פשט רימה אותי, חשבתי שאני קונה יד 3 וקניתי בכלל יד 4, ואני כרגע היד החמישית. אני כל כך מתוסכל. אני חושב להגיש נגדו תביעה , אבל איך אני יכול להוכיח עכשיו שהוא אמר לי שהוא יד 3.
הודעה אחרונה מאת ETAA, -
- 20 תגובות
- 3 אלף צפיות
כן כן, אני יודע שזה הזוי. היום על כביש 5 מכיוון אריאל לת"א ליד מחלף קאסם באיזור השעה 12 בצהריים שוטר שנסע לאט מאוד בימני קורז לי להאט אחרי שעקפתי אותו במהירות חוקית מהנתיב האמצעי. (יש לציין שאני עם עוד 2 חברים ברכב, חגורים ולא מוזיקה בווליום גבוה או משהו בסיגנון) האטתי, עברתי לנתיב הימני ביותר והוא עקף אותי ונסע לפני. ממהירות של 60 (בכביש של 90) הוא מאט ל40 וככה אני נוסע אחריו בערך ק"מ (להערכתי) ובזמן הזה שאר התנועה חולפת על פני בצורה רגילה. אחרי בערך ק"מ נישברתי ועקפתי אותו, הוא נסע אחרי דקה שתיים וצעק לי לעצור בצד, במשך כל הזמן הזה הייתי על 80 קמ"ש בדיוק. הוא בא אליי בעצבים ושאל אותי למה עקפתי. עניתי לו שאני לא מתכוון לנסוע על 40 בכביש מהיר שכל שאר …
הודעה אחרונה מאת srack, -
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, חבר היה היום אצל עורכת דין עקב הסתבכות שכוללת אלכוהול והיא סיפרה לו שיוצא חוק חדש עוד מעט שכל נהג צעיר שנתפס ועובר בדיקה מוכפלת לו אוטומטית רמת האלכוהול בלי קשר לתוצאה שיוצאת האם מישהו שמע על זה??
הודעה אחרונה מאת misheu, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
היום עמדתי בירושלים ברמזור אדום כשאני משאיר מרחק סביר מהרכב שלפני. הרכב שלפני ביצע ניסיון כושל לזנק בעליה ומנועו כבה והוא כנראה היה עם קלאץ' לחוץ בלי בלם, ופגע בי (אני עמדתי כל הזמן הזה ללא ניע). נזק קל נגרם לשתי הרכבים. מיד ניגשתי אל הנהג הפוגע וביקשתי שיקח אחריות על התאונה. הוא סירב בטענה שהרכב מאחור תמיד אשם. (לדעתי, למרות שהאמור לעיל נכון, זה בכפוף לכלל הבסיסי, שהרכב שעומד ולא זז תמיד זכאי...). בעל הרכב הפוגע מודה שהיה מרחק של מטר אך טוען שלא היה יותר מזה ולכן אני אשם. (אני לא זוכר בדיוק מה היה המרחק, אבל לדעתי היה משהו בסביבות מטר וחצי-שתיים לפחות.) אם, לשיטתו (למרות שאין לו כל הוכחה משפטית לכך), אכן היה מרחק של מטר בלבד, אני אשם? אשמח אם…
הודעה אחרונה מאת DJI, -
- 3 עוקבים
- 23 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
בקצרה אני אספר את הסיפור . לאבא שלי יש רכב חברה צמוד {לא משלם על תיקונים דלק ביטוח ועל הרכב עצמו } כבר הרבה זמן בניתי על זה שכשאני אוציא רישיון החברה תעשה לי ביטוח על הרכב הצמוד של אבא וכך אני אחסוך את עלויות הדלק של הרכב של אמי {אמריקאי אוכל המון}. עברתי לפני כחודשיים וחצי טסט ראשון ואמרתי לאבי לעשות לי ביטוח על הרכב שלוהוא דיבר עם קצין הרכב של החברה וקצין הרכב אמר לו שבגלל שהרכב לא רכב פרטי אלה מיצובישי האנט ר L200 {שנת 2011} אז אסור לי לנהוג עליו עד גיל 21. ואחרי שיחות רבות שבהם התברר שהרבה מהעבודה של אבא שלי עם אותו הרכב נותנים לילדים שלהם לינסוע לאחר סיום תקופת המלווה והחברה לא יכולה להגביל אותם .נתנו לאבא שלי אישור שמותר לי לנסוע ברכב הצמוד שלו אך ורק כאשר הוא…
הודעה אחרונה מאת YaronNahum, -
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היום ביציאה מתחנת דלק, היה רכב תקוע שהחזית שלו "פלשה" לתוך הכביש. בנסיון לעקוף אותו (תו"כ השתדלות להיכנס מעט ככך האפשר לנתיב הנגדי) שפשפתי לו ת'פגוש. אצלי יש 2 שריטות קטנות, ואצלו אחת על הפגוש. הוא ביקש שנחליף פרטים, אז החלפנו טלפונים, שמות ומס' רכב. הוא ביקש את מס' הפוליסה שלי ונתתי לו, אך כשביקשתי את שלו הוא אמר שאין לו אותה כי הרכב אינו שלו (זה רכב של חברת מזגנים). האם החלפת הפרטים התנהלה כשורה? שאלתי את אבא שלי והוא אומר שחבל שלא לקחתי את מס' הפוליסה שלו, ליתר בטחון.
הודעה אחרונה מאת TAMIR2000, -
- 1 תגובות
- 969 צפיות
לפני כחודשיים בערך קיבלתי דו"ח בגלל שהחלטתי לפנות שמאלה במקום שמוצב תמרור שאוסר זאת , קיבלתי קנס של 250 שקל ללא נקודות . הלכתי לשלם את הדו"ח בדואר הפקידה מעבירה את הקוד הוא לא מופיע להם שם. מה אני אמור לעשות במקרה כזה?- איך אני מברר אם באמת הדו"ח קיים?
הודעה אחרונה מאת Be roo, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ואם כתוב, מה הקנס? (כסף / נקודות) תודה
הודעה אחרונה מאת elili, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום, נכנסו בי מאחורה בתאונת שרשרת (של 4 רכבים, הייתי שני מקדימה), ונגרם נזק יחסית גדול מאחורה ונזק קל מקדימה (הרכב שלי עף מהמכה על רכב מקדימה). סוכן ביטוח שלי אמר לי שנהג הרכב הכי אחרי בשרשרת לקח אחריות על כל התאונה, ושאני אתקן איפה שבא לי ואביא להם דו"ח שמאי פרטי. שמאי של המוסך אמר שיש די הרבה נזק, כולל נזק קל לשילדה (פגוש קדמי ואחרוי, מכסה מנוע ותא מטען, רצפת תא מטען, גם מקדימה, שלדה וכו'). אבל לא מספיק כדי להגדיר "אובדן גמור". מדובר ברכב עם מחירון של כ 38 אלף. הוא עשה הערכת נזק של כ 50 אחוז מערך הרכב, ואמר שמוסך (מוסך מורשה יבואן במקרה זה) מוכן לקנות ממני את הרכב בחצי מחיר, ואת החצי השני אני צריך לדרוש מביטוח צד ג' של הפוגע, על פי דו"ח הנזק. הוא אמר גם שאנ…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
רמזור באדום
מאת alon9999- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
לפני מספר ימים נסעתי באוטו שלי שהוא רכב חברה ביחד עם חבר שלי...אני שתיתי אלכוהול לכן לא נהגתי ואילו חבר שלי נהג במקומי...במהלך הנסיעה חבר שלי עבר באדום על מהירות של 120 וקלטנו את הפלאש של המצלמה...השאלות שלי הן: 1) כמה זמן ייקח לדו"ח להגיע לבעל הרכב שבמקרה זה הוא אבי? והאם יש השפעה לעניין שהרכב הוא רכב חברה? 2) האם יש אפשרות להודיע על המקרה הנ"ל לרשויות כדי שיתחשבו ושאבי לא יקנס אלא מי שנהג ברכב? 3) מה העונש של עברה זו? 4)האם כלול בעברה זו משפט ויש סכנה לשלילת רשיון או שזה דו"ח והורדת נקודות? אשמח אם תוכלו לענות לי על שאלות אלו בתודה מראש...
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
כביש עירוני דו סיטירי עם שטח הפרדה בנוי שבו צומת T, אני נוסע מהצד הימני של הT לכיוון הצד השמאלי, בצומת מוודא שהכביש ריק מהכיוון הנגדי ומכל הצדדים ומבצע פניית פרסה שמאלה (למרות שמהנתיב שלי אפשר להמשיך רק ישר). עוצרת אותי ניידת פיקוח משולב משו כזה ונותן לי דוח על סך 500 ש"ח על פרסה במקום אסור. לפי הזיכרון שלי עוד מאז שלמדתי תיאוריה אפשר לבצע פניית פרסה בכל מקום כל עוד אין תמרור שאוסר זאת. והרי ציטוט התקנה: 44. ( א) לא יפנה נוהג את רכבו כדי להסתובב ולנסוע בכיוון הנגדי (להלן - פניית פרסה), אלא בנסיבות שאין בהן הפרעה או סיכון לעוברי דרך, ולא יפנה כאמור כשהוא מתקרב לעקומה או לפסגה תלולה או במקום שרכבו אינו נראה לעיני נוהג רכב אחר המתקרב מכל צד שהוא. ( …
הודעה אחרונה מאת elkmino, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום,אני מחפש ביטוח מקיף + חובה , יש לי 3 תביעות ב3 השנים האחרות ואף ביטוח לא מוכן לקבל אותי,מישהו מכיר ביטוח שיקבל אותי עם מספר התביעות שלי?
הודעה אחרונה מאת wil, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם מותר לשים ברכב פרטי חגורות מותן [כמו במטוס]? אם כן האם זה במושבים מסוימים. כמו כן האם מותר לי להסיר את המושבים האחוריים ברכב שלי?
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים,