פורום משפטי - דיני תעבורה, נזקי גוף, ביטוח ושמאות רכב
קיבלתם דו"ח לא מוצדק? הייתם מעורבים בתאונה שלא באשמתכם? חושבים לתבוע את הביטוח על נזקי רכוש או גוף? נתפסתם נוהגים בשכרות, או במהירות מופרזת? בואו להתייעץ איתנו ונעזור לכם בכל נושא חוקי-תעבורתי.
כללי הפורום המשפטי
כדי שכולנו נוכל ליהנות מהפורום ולהפיק ממנו את המיטב, מצאנו לנכון להדגיש מס' כללים רלוונטיים לפורום המשפטי שמתווספים לכללי האתר.
רגע לפני שאתם מקישים על המקלדת ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים:
1. הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים של האתר ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי. פשוט קחו רגע ותקראו את הכללים.
2. האמור בפורום המשפטי לרבות האמור על ידי הצוות המקצועי שלו אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי הניתן על ידי עורכי דין. האמור בפורום המשפטי בא רק כדי לסייע ולתמוך במקרה או בבעיה כלשהי אך לא לתת פתרון מלא לבעיה משפטית.
3. כאשר זכיתם בדו"ח ואתם מבקשים ייעוץ בנוגע למה כדאי לעשות בנדון, יש לסרוק את הדו"ח ולצרף את הסריקה לשאלתכם.
פעמים רבות כלל לא ניתן לענות לעניין בהיעדר הדו"ח, וקצת נמאס לחזור בכל פעם מחדש על הפזמון "תעלה לכאן סריקה של הדו'ח".
אם האנונימיות חשובה לכם, כמובן שאפשר לצנזר את הפרטים המזהים בסריקה טרם העלאתה לכאן.
הדבר נכון גם לגבי שאר חומר החקירה שמצוי בידיכם - ככל שיש יותר ממנו, כך התשובות תהיינה מדוייקות יותר.4. אם אתם לא יודעים - אל תגיבו! עצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לגרום לנזק. אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם באמת מושג במה מדובר - אל תגיבו!
5. אסור לעורכי דין לפרסם עצמם בפורום זה ללא קבלת אישור בכתב ממנהל הפורום המשפטי. עורכי הדין היחידים הרשאים לדבר בפורום המשפטי בתוספת התואר המקצועי - עו"ד, הינם הספונסרים של הפורום הזה ומנהל הפורום המשפטי בלבד.
עם זאת, אם את/ה עו"ד ורוצה לרשום הודעה בפורום, זה כמובן אפשרי, בשמכם המלא או בכינוי או איך שתרצו אך לא תחת השם המקצועי שלכם לדוג': עו"ד יוסף יוסף או משרד עו"ד יוסף יוסף - זה מהווה פרסומת אסורה בקארספורום. כאמור, היחידים שיכולים "לדבר" כעו"ד בפורום זה הינם הספונסרים ומנהל הפורום המשפטי בלבד.
6. אם אתם עורכי דין ואינכם מתאפקים ומרגישים חייבים לבקר את מי מאנשי הצוות או מנהל הפורום המשפטי – הנכם נדרשים לעשות זאת בהודעה פרטית בלבד למנהל הפורום או למנהל האתר ולא על גבי הפורום. כאמור הפורום הזה איננו המקום לדיונים משפטיים והתפלפלויות בין עורכי דין אלא המקום לקבל סיוע ראשוני או הכוונה לגולשי האתר וחברי קהילת קארספורם.
7. כותרת להודעה, או "איך לרשום כותרת" הכותרת צריכה להכיל:
1. מהות הבעיה - או מהות העניין: למשל תעבורה/נזקי גוף/ביטוח
2. סוג הבקשה - המלצה/הבהרה או שאלה וכו'.
3. אין להשתמש בכותרת ובשרשור עצמו בסימנים מיותרים כמו ... או ??? וכיו"ב.
4. שאלה כללית - יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין.
8. המידע בפורום המשפטי ובכלל בפורום:
1. כל הנאמר בפורום הינו בגדר המלצה ו/או חוות דעת פרטית ואינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי הניתן על ידי עורכי דין
2. השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
3. הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
4. הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
הפורום המשפטי נוצר במטרה לאפשר לכותבים בו לחוות את דעתם כלפי סוגיות משפטיות שונות בצורה עניינית מחד, וקבלת ייעוץ משפטי ראשוני ובלתי מחייב מאידך.
כאשר כותב כלשהו מבקש עזרה או ייעוץ לגבי עבירה שלכאורה ביצע, מותר לענות לו באופן ענייני או לא להגיב, במידה ולדעתכם הוא העבריין השפל ביותר עלי אדמות.
זכרו: אין זה מתפקידו של הפורום לשפוט איש - בשביל זה הוקמה מערכת בתי המשפט.הודעות שיחרגו מהכלל הזה, ובפרט הודעות שיש בהן משום הטפת מוסר, תימחקנה.
משתמשים שיעברו באופן עקבי על הכלל הזה יוכנסו למעקב.
הערה: הצוות המקצועי של פורום זה, הינו בעל ניסיון והרבה רצון טוב לתרום לקהילת קארספורום. מי שרוצה ייעוץ אישי מוזמן לפנות לספונסרים של הפורום או למנהל הפורום ישירות במייל או בהודעה פרטית. פניות כאלה לא יפורסמו בפורום והצוות המקצועי יעשה כל שביכולתו לחזור אל הפונים בהקדם.
10,149 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
יש לי ביטוח חובה וצד ג', לפני כמה ימים עמדתי ברמזור ואוטו נכנס בי מאחור, האוטו שלי טוטל לוסט. אין נפגעים בנפש, למי שנכנס בי יש ביטוח מקיף ביטוח ישיר. דברתי עם חברת ביטוח שלי דקשרה אותי עם איזשהו בחור, הבחור הביא שמאי ושמאי קבע שאוטו שלי טוטאל לוסט. גם הבחור וגם שמאי לא משמ מסבירים מה הולך מלבד סמוך אלינו... שאלה שלי היא מי משלם הוצאות שמאי? האם הוצאות טרחה (שמאי + גרירה שניה אני שומר קבלות) יכוסו על ידי הפיצוי מחברת ביטוח של הצד האשם? איך זה עובד בדרך כלל? שמאי רוצה סכר טרחה של אלף שקל + מע"מ האם זה מקובל? האם הצד האשם לא ירצה אחר כך לשלוח שמאי משלו? כמו כן נאמר לי שאני מקבל פיצוי 90% ממחירות ו-10% אני מקל ממגר (איפה אני מוצא מגרש?) שקונה ממני א…
הודעה אחרונה מאת 528daniel, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
עשיתי תאונה עם הרכב של ההורים לפני שנתיים כשאין לי ביטוח עליו. עזבו שבכלל לא הייתי צריך להיות מעורב בתאונה אבל שני הרכבים המעורבים החליטו שהם נעצרים לי פתאום בנתיב שלי בכביש המהיר ואני פשוט מחליק לתוך אחד מהם. לעניין, קיבלתי לאחרונה הודעה מביטוח הראל על הודעה בגין תשלום שצריך לשלם על אותה התאונה. והיום קיבלתי בדואר דבר דואר רשום, כשהקשתי את המספר הסידורי כדי לדעת מאין הגיע היה כתוב כך: "דבר הדואר האמור התקבל למשלוח בתאריך 29/08/2011 באמצעות יחידת הדואר היכל המשפט אשר בתל אביב-יפו. דבר הדואר האמור הגיע ליחידת הדואר ******* אשר *****. בתאריך 30/08/2011 הוזמן הנמען לסור אל יחידת הדואר כדי לקבל את דבר הדואר." נכנסתי ניסיתי לברר מהו היכל המשפט בת"א והבנתי שזה ב…
הודעה אחרונה מאת AdieLL, -
- 14 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
היום נסעתי בנתיב השתלבות לכביש מהיר כאשר מצד שמאל הנתיב הימיני של הנתיב המהיר. לנתיב המהיר נכנסתי כאשר עליתי על הקו המקובקב העבה אבל לא נגעתי בקו הפרדה שאחריו כבר מגיע הבטון שחוצץ בין מהיר לעירוני, השאר בטח ידוע... 5 וחצי שנים רישיון זאת הייתה עבירה ראשונה 250 שח. טענתו של השוטר הייתה שזהו קו מקובקב עבה ואסור לעלות עליו רק על קו מקובקב רגיל, האם יש טעם לערער/לבקש לבטל/להמיר להזהרה או להישפט במקום? אני מעוניין לקבל חוות דעת רק ממי שמכיר עבירת תעבורה זאת(אם קיימת) ולא על סמך דעה אישית. תודה
הודעה אחרונה מאת Dumb123, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, הרכב של ההורים נגנב, רציתי לדעת מה הדברים המוטלים עלינו בשביל שלא נחויב בדברים שיבצעו ברכב אח"כ, ושהאחריות עליו תרד מאיתנו. כרגע מה שעשינו זה: 1. דיווח במשטרה כמובן. 2. דיווח לחברת ביטוח, שביקשה חתימה על טופס שאומר שהרכב הוא שלה אם יימצא. האם צעדים נוספים נחוצים?
הודעה אחרונה מאת blackice, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, עברתי אתמול תאונה (ביציאה מכביש 6 התנועה האטה, רכב נכנס בי והעיף אותי על רכב שנסע לפני). היום קמתי עם כאב בצוואר, לא גדול אבל קצת הלחיצו אותי אנשים מסביב שכאבים ובעיות יכולות להתגבר בהמשך ולא להופיע מייד לאחר התאונה. השאלה שלי היא כזו, מלבד הסיבה הברורה של ללכת ולהבדק על מנת לוודא שהכל בסדר, האם מבחינת תביעה עתידית במידה ותהיינה אי אלו בעיות בריאותיות שקשורות (למשל הצוואר), האם זה שלא פניתי למיון אתמול, ביום התאונה, אומר שתביעת הביטוח תהיה בעייתית/חסרת סיכוי ? תודה
הודעה אחרונה מאת fatboy1340, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום וצהריים טובים אתמול נסעתי בת"א, הייתי ברחוב כל שהוא, והייתי צריך להגיע לרחוב ממול, הגעתי לרמזור והיה שם שלט איסור פרסה כמובן שאינני עובר על החוק ולקחתי שמאלה ברמזור במטרה למצוא דרך לפרסה, היה כביש מקווקוו איך שקוראים לזה שמותר על פי חוק לעשות בו פרסה [לא קו הפרדה או בטונדה] אלא אם כן מצויין אחרת, ולקחתי פרסה רכב נכנס בי בצד לא ראיתי אותו, התברר לאחר מכן שמוצב תמרור של איסור פרסה במקום אבל לא ראיתי את השלט, ב"ה לא היו נפגעים בגוף ולא היה אמבולנס או משטרה במקום, נזקים נגרמו לרכבים אבל הם יכלו להמשיך בנסיעה, וכמובן החלפנו פרטים וכל אחד המשיך לדרכו. הביטוח שלו כבר מעודכן בנושא ובפרטים. א. פעם ראשונה ב"ה שאני מעורב בתאונה וגם אני לא רוצה להיות בעתיד מה אני עוש…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, יש ברשותי מיצובישי לאנסר שנת 92, אני מאוד רוצה להוריד אותה מהכביש לגריטה, אבל אני צריך לחכות 5 חודש עד שהאוטו יהיה בן 20 ואין לי את הזמן הזה לחכות. יש לי שכנה שוטרת תנועה, וחשבתי אולי שהיא תוריד לי את הרכב מהכביש כי השמשה שלו מנופצת וכולו מקומט עקב תאונה. הקנס הוא 1000 ש"ח אני יודע, אבל ברגע שהאוטו נשלח לגריטה אני מקבל 3000 ש"ח + אגרת טסט שנותרה (כ-8 חודשים) זאת אומרת שאני אקבל את ה 3000 ש"ח אני אשלם 1000 ש"ח מיזה לקנס, וישאר לי בכיס 2700 ש"ח בערך. רציתי לוודא האם זה הולך כך.. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת wil, -
-
יש לי סובארו ג'אסטי 92 ואני רוצה לגרוט אותה , בעקרון התנאים לגריטת רכב הם שהוא יהיה מעל 20 שנה על הכביש אבל רכב מעל 15 שמנ גם אפשר לגרו רק צריך להוריד אותו מהכביש דרך המשטרה ואני לא יודע איך עושים את זה אולי מישו יבין מה שרשום בקישור ויסביר לי תודה http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=316:rechev-gritat&catid=64:rishayon-rechev-c&Itemid=91
הודעה אחרונה מאת wil, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, אני גר ברחוב הולנדי שכאשר באתי להכנס לחניה הפרטית שלי הייתי צריך להתיישר ואז הסתכלתי שאין אף אחד מאחור ולקחתי רברס כדי להתיישר.בנקודה הזאת רכב הגיע בנסיעה לתוך הרחוב ההולנדי וקבל החלטה לעקוף אותי ולא להמתין עד שאני אכנס לחניה(לא ראיתי אותו)ואז בשלב הרברס נתקלתי בו עם הטמבון האחורי ועיקמתי לו את דלת הנהג.(היית במהירות 5 קמש). לי בטמבון קרה משהו מזערי שניתן להתעלם ממנו. האם אני אחראי לנזק שלו בדלת או הוא?
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 978 צפיות
שלום לכולם, העברתי בעלות על רכב מאבא שלי אליי. הביטוח (חובה + מקיף) כשהרכב היה על שם אבא שלי כיסה גם אותי. שאלותי: האם בעל הרכב צריך להיות גם בעל פוליסת הביטוח? האם אני צריך להעביר גם את הביטוח על שמי? זה בכלל ניתן לביצוע או שצריך פוליסה חדשה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
יש לי כרגע רכב בלי טסט והבנתי שאי אפשר לעשות העברת בעלות ברכב ללא טסט, עכשיו אמרו לי שאפשר לעשות זיכרון דברים , ואז למכור ואחרי שבעל הרכב החדש יעביר טסט אז ללכת איתו להעברת בעלות, האם אתם יכולי לאמת את זה ? ואם כן, יש טופס זכרון דברים שאפשר להוריד מכאן ?
הודעה אחרונה מאת evyatar11111, -
חידוש ביטוח
מאת יעקב ניצן- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני צריך לחדש ביטוח בסוזוקי סויפט 1991 1300 פלוס נהג צעיר .הסוכן דורש ממני עבור החובה בלבד 3300ש"ח .האם זה סביר ?אם לא ,מצפה להפניה לסוכן זול .אני עצמי נוהג משנת 1972 ללא עברות תנועה וללא תאונות .
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 2 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
אני צריך לאסוף את הרישיון מיתמ"א שרון. לא מצאתי בשום מקום את הטלפון שלהם, איפה זה נמצא ובאיזה ימים\שעות הם פתוחים. אם מישהו מוצא אחד מהפרטים האלה זה יהיה מצויין, ובאופן כללי איך זה עובד, צריך להביא משהו לאיסוף רישיון ? (קבלת רישיון אחרי פסילה מנהלתית של חודש)
הודעה אחרונה מאת TT, -
- 4 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום, אתמול נכנסתי ברכב שנסע לפני בגלל שלא הספקתי לבלום (אני יודע שאני אשם התעסקתי עם הgps ולא הייתי מרוכז בכביש) הנזק לרכב שפגעתי בו הוא לא רציני- היה שם איזה חלק מאחור שקצת התעקם (מצורפת תמונה) הרכב שנהגתי בו גם נפגע קלות- המכסה מנוע והלוחית רישוי נפגעו מעט.. הרכב שנהגתי בו הוא לא שלי הוא שייך לבוס שלי שאני עובד כטכנאי שטח בעבורו התקשרתי לבוס שלי והוא אמר לי שדמי ההשתתפות העצמית הם 1800 ש"ח שאותם הוא ינכה לי מהמשכורת ): בגלל שזו פעם ראשונה שאני מעורב בתאונה אין לי מושג איך הדברים מתנהלים מול חברות הביטוח ואשמח אם תעזרו לי לדעתי הנזק שגרמתי הוא מסתכם בפחות מ1800 ש"ח אז למה אני צריך לשלם את מלוא הסכום? כמו כן הבוס שלי אמר שהביטוח אמור לתקן את הנזק ש…
הודעה אחרונה מאת עוז2009, -
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
מישהו שמע פעם פעם על דרך שאינה עירונית שהמהירות המותרת בה היא 20 קמ"ש?! קיבלתי אתמול מכתב מהמשטרה שנסעתי במהירות 90 קמ"ש בדרך שאינה עירונית שבה מותרת הנסיעה במהירות 20 קמ"ש, זה לא נשמע קצת מוזר?
הודעה אחרונה מאת Enc0der, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי קסארה 99 חביבה שצברה 3 טסטים לחובתה. הרכב זקוק למצבר חדש ותשלום של 3 טסטים - ומכיוון שאני לא רואה מישהו שיקנה אותו ממני במצבו הנוכחי ויעביר טסט, חשבתי למכור אותו לפירוק. האם ניתן להשבית את הרכב כמו שהוא ולמכור אותו לברזל או שחייבים לשלם את האגרות הנ"ל? בברכה, דודו.
הודעה אחרונה מאת wil, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אני זקוק לעצה. קיבלתי דו"ח מהירות (111 במקום 80 קמ"ש). לאחר התייעצות, כולל עם נציג של מוקד פניות נהגים של המשטרה שבדק ומצא שאני עומד בקריטריונים להמרת הדו"ח לאזהרה: מעל 10 שנות רישיון + 5 שנים נקיות מעבירות תנועה, הגשתי בקשה להמרת הדו"ח לאזהרה. להפתעתי קיבלתי תשובה שלילית, בנימוק שמכיוון וביצעתי 2 עבירות דומות בעבר הבקשה נדחית. יש עוד משהו לעשות או שהסיפור גמור? (בהנחה שיש לי קצת יותר מחודש לשלם את הדוח) האם הקריטריונים האלה הם בגדר המלצה לשיקול דעת המשטרה או שהם מחייבים? האם הקריטריונים האלה מפורסמים במקום רשמי כלשהו? תודה.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן, לפני חצי שנה קיבלתי דו"ח על נסיעה בנתיב שמאל. הנסיעה הייתה בכביש בינעירוני שבו המהירות המותרת היא 90. השוטר עצר אותי רגע לפני שפניתי שמאלה. אמרתי לו שאני עומד לפנות שמאלה ולכן הייתי בנתיב השמאלי. שאלתי אותו מה המרחק לפני הפנייה שמותר לי לנסוע בנתיב השמאלי, הוא לא נתן תשובה חד משמעית. הוא אמר לי בע"פ שהייתי בנתיב השמאלה לפחות 600 מ' לפני הפנייה. בחישוב מהיר, 600 מ' =~ 20 שניות במהירות הזו, נראה לי בהחלט כמו זמן סביר להתכונן לפנייה. ביקשתי להישפט, השאלה היא האם עליי להתכונן באיזשהי צורה יותר רצינית או להגיע ולהציג את הדברים. האם יש צורך להיוועץ עם עו"ד דיני תעבורה? האם יש לי בכלל סיכוי לבטל את הדו"ח המיותר לחלוטין הזה? תודה
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 9 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום לכולם, העיניין הוא כזה: לצורך אישור כניסה עם הרכב למקום כלשהו, יש צורך להדביק מדבקת אישור כניסה על השמשה הקדמית ע"מ שהשומר בכניסה יפתח את המחסום וייתן לעבור - לרכבים ללא המדבקה (ובעצם ללא אישור כניסה קבוע) גובים סכום חניה יומי. הבוטקה של השומר ממוקמת בצד שמאל, מה שאומר שיש צורך להדביק את המדבקה בצידה השמאלי של השמשה, שזה אומר בצד הנהג. הבעיה היא שהמדבקה גדולה פי 2 מהמדבקה של הטסט, ואם אני מדביק אותה בצד הנהג (גם למעלה וגם למטה) זה מפריע מאוד לשדה הראיה ומציק בעין בנסיעה - בקיצור לא בטיחותי. האם יש חוק מסויים האוסר להדביק מדבקות בצידה השמאלי של השמשה הקדמית? מה אני עושה במצב כזה? אם אני מדביק את המדבקה בצד השני (מתחת למדבקת הטסט) האם יכולים לפי דעתכם לע…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, אני נמצא בצומת דרכים שאיני יודע מה לעושת. אני ובת זוגתי מחזיקים ברשותנו שתי רכבים. מאזדה 3 -2005 מאזדה לאנטיס - 2001. שני הרכבים בעלי ביטוח מקיף. הבעיה היא כזאתי, קורים מצבים שבהם המאזדה לאנטיס שלנו ללא תזוזה במשך שבועות. ומגיעים למצב שנוסעים בה בלת ברירה על מנת שלא לפגוע במכלולים הקיימים ברכב וכו.(זאת לא הבעיה). הבעיה שלנו היא מחירי הביטוח היקר שאנחנו משלמים. רציתי לדעת אם ישנה פוליסה שניתן לעשות שתכלול סעיפים כגון הפעלת ביטוח רק לצורך נסיעה מסוימת(כמו שיש לצעירים בסופ"ש וכו). יש לציין כי הנהגת הראשית במאזדה לאנטיס היא נהת צעירה. ביטוח מסתיים בעוד שלושה חודשים. מבקש את עזרתכם לפני חידוש הפוליסה. כי איננו מעוניינים למכור א…
הודעה אחרונה מאת omer2003, -
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
היי חברים, לצערי חיפוש לא הניב תוצאות והייתי מעוניין לדעת מה החוק ואם בכלל אומר על הסיטואציה הבאה: לשכנה שלי יש חניית נכה שמורה ברחוב למטה. הרחוב סובל ממצוקת חנייה בלתי נסבלת (רמת גן) אשר גוררת חנייה מרוחקת לעיתים קרובות. אתמול בצהריים הגיעה השכנה, ראתה חנייה פנויה נוספת ליד הבניין, חנתה שם ולא בחנייה השמורה לה. כאשר הגיע חברה היא העבירה את רכבה לחניית הנכה השמורה לה והוא חנה בחנייה הפנויה. ברוב חוצפתם, היום הם יצאו עם האוטו שלו והיא שוב העבירה את רכבה למקום החנייה הפנוי ברחוב כדי לשמור חניה לכאשר הם יחזרו. יש לציין שהחנייה השמורה לה אינה חנייה של הבניין אלא ברחוב והחנייה שלה לא הייתה תפוסה כאשר החליטה לתפוס חנייה נוספת. האם מותר לה "לשמור" …
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב! מבקש לברר האם יש פרק זמן סביר בו נשלח דו"ח תנועה. מכיוון שמדובר בעבירה חמורה ,אי ציות לרמזור אדום ,וחשוב גם לדעת מי ביצע אותה יש חשיבות לפרק הזמן שעובר משלב ביצוע העבירה והדו"ח שנשלח. חוץ מאיתנו ההורים שלושת ילדיי גם נוהגים .אחד העקרונות שהסברתי למשפחתי זה שקנסות על עבירות תנועה ודוחות חנייה הם ישלמו מכספם. ממרחק של יותר משנה קשה לברר מי מחמשת הנהגים היה באוטו. עוצו עצה! תודה !
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 2 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
יצאתי מחנייה גדולה של מקום גדול אתמול עם הרכב. שבאתי לצאת מישהו עומד לידי אמרתי לו שאני יוצא שיכנס לאחר שנכנסתי לרכב מישו בא ועמד מאחוריו ( כאילו מנסה לעבור את הרכב שרוצה להכנס לחנייה שלי ) די צמוד אלי מה שלא נתן לי אופציה לצאת החוצה ( לא מאשים אותו או משהו ) יצאתי ברברס וכנראה לא שמתי לב אליו (המראה לא הייתה מכוונת 100% ) ונתתי לו נשיקה ממש קטנה בקושי סריטה הייתה שם . החלפנו ביטוח והכול מה מידת הנזק כלכלית כמובן שיכולה לקרות לי ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת saar5555, -
- 1 תגובות
- 995 צפיות
תודה.
הודעה אחרונה מאת Be roo, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום רב, עברתי באור אדום בצומת מרומזרת (בצילום אלקטרוני), יש לי 10 שנים רישיון ובעברי לא עבירה אחת ב5 שנים האחרונות... הבנתי שבעבר היה אפשר להמיר באזהרה וכיום כבר... הסיבה שעברתי באור אדום היא כי באותה צומת ספציפית יש בעיה בשעה מסוימת (בשעת שקיעה) שלא ניתן לראות אם הרמזור אדום או ירוק וכתוצאה מכך נהגים פשוט עוברים, אני בטוחה שאני לא היחידה שעברה,אלא עברתי עם כמה נהגים ביחד. השאלה היא, איך אפשר להוכיח את זה והאם זה קביל ? בעיקרון יש צילום אז האם אפשר לראות כמה נהגים עברו ביחד בזמן הצילום ,האם אני יכולה ללכת לצלם את הרמזור בשעה הזאת ביום ולהוכיח את הטענה? והאם זו עילה לביטול הדוח בכתב או במשפט (או המרה לאזהרה בכל אופן) ?
הודעה אחרונה מאת Be roo, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 9.6 אלף צפיות
שלום לכולם, בתחילת החודש עשיתי סקר שוק לביטוח מקיף ליאריס שלי, ובחרתי לעשות את המקיף+חובה בחברת ביטוח שכרגע אינני מעוניין לציין את שמה. לאחר מכן התקשרו אליי מהביטוח הנוכחי שלי ונתנו לי הצעה הרבה יותר נמוכה מהחברה שבה חתמתי ("כי אנו רוצים אותך אצלנו למרות שאתה כאן במחירי הפסד מבחינתנו.."). הפוליסה שלי מתחילה ב1.9 כך שנשאר כמעט חודש בפוליסה הישנה-ולכן אמרו לי שניתן לבטל את הפוליסה שעליה חתמתי. בסוף, אכן ביטלתי את הפוליסה שעליה חתמתי והחלטתי להשאר בחברת הביטוח הנוכחית שלי. שלחתי הודעת ביטול לפוליסה בפקס, ואחרי שעברו יומיים ללא תגובה התקשרתי למוקד השירות שלהם. נציג שלהם חזר אליי והבטיח לי שביטוח החובה בוטל, אך משום מה אני רואה את החיוב בכרטיס האשראי שלי (שהתווסף לחיוב …
הודעה אחרונה מאת matanfr, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הודעה ראשונה שלי בתת הפורום הזה מספר שאלות, ברשותכם: במידה וקיבלתי דו"ח על עבירה שבצידה נקודות- האם הנקודות באות באופן אוטומטי או שזה לשיקול דעת השוטר? האם ייתכן מצב ששוטר יוותר על נקודות וירשום רק דו"ח? לפני שנה וחצי קיבלתי דו"ח על מהירות (105 באיזור של 80, דרך שאינה עירונית/ דרך מהירה). לפי תקנה 54 א', מהירות מעל 25 קמ"ש עד 40 קמ"ש מעל למותר בדרך שאינה עירונית או בדרך מהירה, אני צריך לקבל 8 נקודות. האם כשכתוב מהירות מעל 25 קמ"ש, הכוונה היא ל105 והלאה או 106 והלאה? (על חודה של נקודה...) מה ניתן להבין מהקטע המסומן באדום לבינתיים, התקשרתי למשרד הרישוי וביקשתי שישלחו לי את פירוט הנקודות. הסיבה שאני חופר בעניין הזה היא שבשבוע שעבר קיבלתי דו"ח על אי חגורת בטיחות (אנ…
הודעה אחרונה מאת שביט, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום חבר'ה, לשמחתי מכרתי את הרכב ואני מעוניין לבטל לגמריי את ביטוח החובה וצד ג'. הביטוח היה לשנה ומכרתי לאחר 7 חודשים. סוכן הביטוח אומר שאם אני לא מקפיא, אצטרך לשלם אחוזי עמלה לחברת הביטח מכיון שלא עברה שנה. הוא אומר שאקבל החזר אבל פחות מפרו-רטה... אני לא מוצא שום איזכור לכך באינטרנט, אשמח אם תעירו את עיניי. ובמידה ואתם יכולים להפנות אותי לקישור המציין זאת, אשמח. תודה רבה, דניאל
הודעה אחרונה מאת wil, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לפני כמה שבועות הגישה העו''ד שלי תביעה על ניזקי גוף שלי, היא לא אמרה לי על איזה סכום היא מגישה את התביעה, האם היא אמורה לשתף אותי בעיניין הזה??? ושאלה שניה,כאשר ב''ה יסתיים העיניין לטובה בלי משפט איך אני אמור לדעת את סכום הפיצויים המלא שנימסר לעו''ד?? הבנתי שמשרד העו''ד נותן לי צ'ק שלו,האם הוא אמור להציג לי גם איזה תשבונית, או את כתב,וסכום הפיצוי שניתנו לי ע''י חב' הביטוח?? תודה מראש לעונים. (אם הכותרת לא תקינה אנא לערוך ולא לכעוס....)
הודעה אחרונה מאת ניקולאי, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ערב טוב חברה. אתמול בערך בשעה 11בלילה עברתי באיזושהי צומת באיילון כאשר הייתה הפסקת חשמל טוטאלית רמזורים לא עבדו ואפילו פנסים לא עבדו. היה פשוט כאוס לכן כולם עברו באיזושהי צורה את הצומת( שני רמזורים ) האם במצב הזה מצלמות יכולות או אמורות לפעול ? ( קצת מציק לי )
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט,
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 15 אנונימיים, 1,428 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- samg
- yor2
- sperial
- discoTD5
- SlowRide
- PriceDevil
- רק ידני
- נירו72
- shlomiko
- Or05230
- vigi
- גולדן191