פורום משפטי - דיני תעבורה, נזקי גוף, ביטוח ושמאות רכב
קיבלתם דו"ח לא מוצדק? הייתם מעורבים בתאונה שלא באשמתכם? חושבים לתבוע את הביטוח על נזקי רכוש או גוף? נתפסתם נוהגים בשכרות, או במהירות מופרזת? בואו להתייעץ איתנו ונעזור לכם בכל נושא חוקי-תעבורתי.
כללי הפורום המשפטי
כדי שכולנו נוכל ליהנות מהפורום ולהפיק ממנו את המיטב, מצאנו לנכון להדגיש מס' כללים רלוונטיים לפורום המשפטי שמתווספים לכללי האתר.
רגע לפני שאתם מקישים על המקלדת ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים:
1. הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים של האתר ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי. פשוט קחו רגע ותקראו את הכללים.
2. האמור בפורום המשפטי לרבות האמור על ידי הצוות המקצועי שלו אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי הניתן על ידי עורכי דין. האמור בפורום המשפטי בא רק כדי לסייע ולתמוך במקרה או בבעיה כלשהי אך לא לתת פתרון מלא לבעיה משפטית.
3. כאשר זכיתם בדו"ח ואתם מבקשים ייעוץ בנוגע למה כדאי לעשות בנדון, יש לסרוק את הדו"ח ולצרף את הסריקה לשאלתכם.
פעמים רבות כלל לא ניתן לענות לעניין בהיעדר הדו"ח, וקצת נמאס לחזור בכל פעם מחדש על הפזמון "תעלה לכאן סריקה של הדו'ח".
אם האנונימיות חשובה לכם, כמובן שאפשר לצנזר את הפרטים המזהים בסריקה טרם העלאתה לכאן.
הדבר נכון גם לגבי שאר חומר החקירה שמצוי בידיכם - ככל שיש יותר ממנו, כך התשובות תהיינה מדוייקות יותר.4. אם אתם לא יודעים - אל תגיבו! עצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לגרום לנזק. אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם באמת מושג במה מדובר - אל תגיבו!
5. אסור לעורכי דין לפרסם עצמם בפורום זה ללא קבלת אישור בכתב ממנהל הפורום המשפטי. עורכי הדין היחידים הרשאים לדבר בפורום המשפטי בתוספת התואר המקצועי - עו"ד, הינם הספונסרים של הפורום הזה ומנהל הפורום המשפטי בלבד.
עם זאת, אם את/ה עו"ד ורוצה לרשום הודעה בפורום, זה כמובן אפשרי, בשמכם המלא או בכינוי או איך שתרצו אך לא תחת השם המקצועי שלכם לדוג': עו"ד יוסף יוסף או משרד עו"ד יוסף יוסף - זה מהווה פרסומת אסורה בקארספורום. כאמור, היחידים שיכולים "לדבר" כעו"ד בפורום זה הינם הספונסרים ומנהל הפורום המשפטי בלבד.
6. אם אתם עורכי דין ואינכם מתאפקים ומרגישים חייבים לבקר את מי מאנשי הצוות או מנהל הפורום המשפטי – הנכם נדרשים לעשות זאת בהודעה פרטית בלבד למנהל הפורום או למנהל האתר ולא על גבי הפורום. כאמור הפורום הזה איננו המקום לדיונים משפטיים והתפלפלויות בין עורכי דין אלא המקום לקבל סיוע ראשוני או הכוונה לגולשי האתר וחברי קהילת קארספורם.
7. כותרת להודעה, או "איך לרשום כותרת" הכותרת צריכה להכיל:
1. מהות הבעיה - או מהות העניין: למשל תעבורה/נזקי גוף/ביטוח
2. סוג הבקשה - המלצה/הבהרה או שאלה וכו'.
3. אין להשתמש בכותרת ובשרשור עצמו בסימנים מיותרים כמו ... או ??? וכיו"ב.
4. שאלה כללית - יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין.
8. המידע בפורום המשפטי ובכלל בפורום:
1. כל הנאמר בפורום הינו בגדר המלצה ו/או חוות דעת פרטית ואינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי הניתן על ידי עורכי דין
2. השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
3. הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
4. הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
הפורום המשפטי נוצר במטרה לאפשר לכותבים בו לחוות את דעתם כלפי סוגיות משפטיות שונות בצורה עניינית מחד, וקבלת ייעוץ משפטי ראשוני ובלתי מחייב מאידך.
כאשר כותב כלשהו מבקש עזרה או ייעוץ לגבי עבירה שלכאורה ביצע, מותר לענות לו באופן ענייני או לא להגיב, במידה ולדעתכם הוא העבריין השפל ביותר עלי אדמות.
זכרו: אין זה מתפקידו של הפורום לשפוט איש - בשביל זה הוקמה מערכת בתי המשפט.הודעות שיחרגו מהכלל הזה, ובפרט הודעות שיש בהן משום הטפת מוסר, תימחקנה.
משתמשים שיעברו באופן עקבי על הכלל הזה יוכנסו למעקב.
הערה: הצוות המקצועי של פורום זה, הינו בעל ניסיון והרבה רצון טוב לתרום לקהילת קארספורום. מי שרוצה ייעוץ אישי מוזמן לפנות לספונסרים של הפורום או למנהל הפורום ישירות במייל או בהודעה פרטית. פניות כאלה לא יפורסמו בפורום והצוות המקצועי יעשה כל שביכולתו לחזור אל הפונים בהקדם.
10,149 נושאים בפורום הזה
-
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ככה לפני רבע שעה בערך חזרתי הביתה , נסעתי לי לחבר ובדרך איך שאני יוצא מהשכונה שלי אז היו שתי מכוניות שעצרו אחד ליד השנייה (מכונית אחת לכיוון אחד , מכונית שניה לכיוון שני - כביש דו סטרי) ומדברים בזמן שהם עושים פקקון מאחור וכולם צופרים להם. גם אני צפרתי לאותו בחור (או יותר נכון נער ערס אפשר לומר כי באמת הוא היה ככה) ואני אומר לו בן אדם אתה לא שם לב שאתה קצת חוצפן בזה שאתה מעקב את התנועה , אז מה הערס הסמרטוט הזה אומר לי "תעשה רברס ותסע בדרך חלופית" . באותו רגע התעצבנתי עליו ואמרתי לו מי אתה שתגיד לי תעשה רברס למה זה הכביש של אבא שלך ?!" קיצר אחרי צפצופים של מכוניות אחרות הבן אדם נכנס לאוטו ונסע . אבל מה שכן האירוע הזה יכל גם להסתיים לא בטוב כי זה היה קרוב ללכת מכות איתו . אנ…
הודעה אחרונה מאת bitla, -
תמצית הדברים: שוטר שנהג במרצדס ישנה (ונהג בבריונות עליי לציין) עצר אותי, שאל אם אני ממהר לאנשהוא? עניתי "לא". הוא התחיל לומר לי שלא העברתי את הרכב טסט, אמרתי לו שהרכב חדש, שנתיים ראשונות רק משלמים אגרה. לאחר מכן מלמל כל מיני סעיפים (סטייה מנתיב וכו'...) ואמר לי שנפגש ב28.1 ב8:30 בבית משפט ברחוב שוקן לאחר שלקח את הרשיון רכב שלי ואת הרשיון נהיגה. כששאלתי איפה הדו"ח? הוא אמר שיגיע בדואר. בנוסף לא היה לו שום אמצעי של מדידת מהירות - מה שגם לא נהגתי במהירות גבוהה מהמותר. מישהו יכול להסביר לי מה קרה פה? שאלתי אותו על השם שלו ודרגה, לא אומר את שמו אך הדרגה שלו היא סמל, כששאלתי האם הוא בתפקיד הוא ענה לי בצורה מתחמקת שהוא כל הזמן בתפקיד. (הקלטתי את כל השיחה בטל…
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 7 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום שמי טום אני גלשתי כאן כבר תקופה ונהניתי מכל רגע באמת עכשיו לענייני:אני לפני רכישת רנו מגאן 2001 (אוטו ראשון) ורציתי לדעת עם זה אפשרי לפי מה שאמרו לי לעשות רק ביטוח חובה וצד ג' ללא נהג חדש וכל הכרוך בכך. תודה מראש טום.
הודעה אחרונה מאת Tami.Z, -
שאלה בנושא שלילה
מאת nnir- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני בשלילה עכשיו ורציתי לדעת אם אני טס לחול גם שם השלילה תקפה? ואם זה אפשרי לעשות שם רישיון וכן אני יוכל לנהוג בחול למרות שהרישיון שעשיתי בארץ בשלילה.. תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת nnir, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני יתחיל בכך שאני לפני כשבועיים השתחררתי מהצבא, בכל מהלך שהותי בצבא(3 שנים, קרבי) לא נסעתי ברכב שברשותי. אחרי מחשבות רבות הגעתי למסקנה שאין לי צורך ברכב ואני מעוניין למכור אותו. נסעתי להיפגש עם בנאדם שהיה מעוניין, אך בדרך עצרו אותי לבדיקה שגרתית ומצאו שאין ברשותי ביטוח וטסט שנתיים וזומנתי לדין. אני יודע שזה לא בסדר ואסור אבל בכל זאת יש דרך כלשהי להפוך את זה ליותר נעים ולא להיגרר לפסילות ושלילות??
הודעה אחרונה מאת JEP, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בעקבות תאונה (לא אשם, הביטוח של הצד השני משלם) העלו את האוטו על גרר מאילת לתל אביב בשביל עבודות פחחות. מגיעה לי לקחת רכב שכור לשלושה ימים, אך עדיין האוטו בתל אביב. האם מגיע לי גם שיחזירו לי אותו על גרר לאילת? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת -SH-, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אהלן חבר'ה. לפני שהוא רץ לעורך דין, שאלה בשביל חבר של בן דוד שלי: בהיותו נהג חדש ( גם היום הוא נהג חדש ), הוא ביצע תאונה לפני כ- 10 חודשים: הולך רגל התפרץ לו לכביש בין שתי מכוניות, הוא נסע במהירות סבירה ונמוכה בהרבה מהמותר ( בעיר ), הוא פגע לו בכף רגל, ולבנאדם נוצר שפשוף קל. יש לציין שזאת עבירת התנועה היחידה שלו מזה כשנה וחצי שיש לו רשיון. הוא מסר לו את כל הפרטים שלו ( צילום כל המסמכים הרלוונטיים ), לא הגיעה משטרה למקום וגם לא אמבולנס, הבנאדם פינה את עצמו באופן עצמאי לבית החולים, שם מספר שוטרים שהיו במקום לקחו ממנו פרטים על המקרה. חשוב לציין- באותו הערב הבנאדם אמר שהוא מרגיש בטוב, עשו לו צילום ושום עצם לו נשברה, רק שיפשוף שהוא קיבל בקרסול מצמ…
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
מחפשים אנשים שנכוו מביטוח ישיר ומוכנים לספר את הסיפור מול המצלמה. זה ישודר באינטרנט ומיועד לפרסם חברת ביטוח (שהיא לא ישיר). מחפשים אנשים "אמיתיים" עם סיפורים אמיתיים. מה שצריך לעשות : 1.לשלוח לי למייל [email protected] בקצרה פרטים שלך, ואת הסיפור. 2. להגיע ביום שני הקרוב בין 16:00 ל 18:00 למה שנקרא אודישן, יצלמו אותך מספר את הסיפור (זה לוקח כמה דקות). ...3.במידה וזה מתאים יקראו לך לכמה שעות צילום בודדות ועל כך תקבל כ 1000 שקל נחמד, לא ? שבת שלום
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- 0 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, לפני כמה ימים רכשתי פולו 2006 והביטוח שלח אותי לעשות בדיקה לגבי המיגון של הרכב, שם נרשם כי צריך מיגון בדרגת c 305. נשלחתי ל"פאר הרכב" בחולון ששייך לאיתוראן ושם הוא אמר לי שיש לי קודנית VSI שזו קודנית גרועה ועליי להחליף לאזעקת סופר סאן בעלות של 340 ש"ח. האם הקודנית הזאת טובה לביטוח והוא סתם ניסה לעשות עליי קופה או שבאמת מדובר בקודנית שניתן לפרוץ בקלות? במידה וכן איזה קודנית אתם ממליצים לי לשים. תודה.
הודעה אחרונה מאת yossi_c89, -
- 0 תגובות
- 984 צפיות
היי, כמו שבוודאי ראיתם, בימים האחרונים יצאה לדרך תחרות המאסטר של קארספורום ואלדן. פנו אלינו גולשים שמבקשים טיפים ועצות לרכישת רכב שאפשר לשלב בסרטונים. אנחנו פונים אליכם, המאסטרים של פורום משפטי – דיני תעבורה, נזקי גוף, ביטוח ושמאות רכב – לתרום נקודות התייחסות משפטיות ששווה לבדוק בעת רכישה- איך בודקים את אמינות המוכר? מה עושים כשחושדים שמשהו אינו 'כשר' בתהליך המכירה? ועוד דברים שווה לציין... ספרו לנו כאן ועזרו לחברים בקהילה להתייחס אליהם בסרטונים שהם יוצרים. תודה מראש, צוות המאסטר
הודעה אחרונה מאת המאסטר, -
שלום, אתמול נהגתי בנתיבי איילון. בזחילה בפקק אחזתי בידי הימנית מחשב כף יד GPS שהיה מחובר בפתיל למטען ועיינתי במסמך בו. אני יודע שזה אסור ואני מודה שלא נהגתי עם 2 ידיים על ההגה כנדרש בתקנה 28 א'. רכב שכור מסוג מאזדה 3 ובו 2 שוטרים סימן לי לעצור כשחלף מצידי הימני. עצרתי בצד, והשוטר שאל אותי "אתה יודע למה עצרתי אותך?". עניתי בשלילה והוא אמר "החזקת ביד טלפון סלולרי". כל הכחשותיי לא עזרו, השוטר סירב לבוא לרכב שלי ולראות שיש לי סלולרי בנפרד (באותו יום השתמשתי במכשיר נוקיה פשוט כי אני עובד במקום בו אסור להכניס מצלמות, וכאמור כלל לא החזקתי את הטלפון הזה ביד וכמובן שלא דיברתי בו!). השוטר טען בפניי "אני לא יודע מה זה מחשב כף יד, אני לא טכנאי ומה שיש לך לומר תגיד בבית המשפ…
הודעה אחרונה מאת m-o-t, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום, מכרתי את רכבי לבחור שלא מוכן לעשות העברת בעלות. יש זכרון דברים. מה עושים?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- 3 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היום קיבלתי את הרישיון ושילמתי אגרה. האם אני יכול לנסוע עם אבא שלי כשהוא מלווה שלי ויש עליו ביטוח מקיף+חובה?
הודעה אחרונה מאת gopnik, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחרונה קיבלתי דו"ח על שימוש בטלפון נייד בזמן נהיגה. להלן מה שנכתב בדו"ח: במהלך פעילות אכיפה כאשר אני בניידת כחול לבן במצב סטטי במפרץ בק"מ 158 כשפני הניידת לכיוון כביש 25 ואני יושבת במושב הנוסע מקדימה ואמיר יושב לצידי במושב הנהג. הבחנתי ברכב הנ"ל שחולף על פניי בכביש 25 כשהנהג שנמצא לבדו ברכב החזיק ביד ימין פלאפון נייד צמוד לאוזנו. חלון הנוסע והנהג מקדימה לבנים (אינם מושחרים עם מדבקה). תוך שמירת קשר עין רצוף נסעתי אחר הרכב הנ"ל. סומן לו לעצור כעבור כ-500 מטר. הובהרה חומרת המעשה. מזג אוויר נאה. הבעיה למעשה היא שלא רק שלא החזקתי את הטלפון ביד ימין צמוד לאוזן אלא בכלל לא נגעתי בטלפון. הוא שכב במגירה שנמצאת מתחת לרדיו דיסק. זהו כביש של 90 קמ"ש ונסע…
הודעה אחרונה מאת Nemesis, -
-
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לקראת הרחבת המשפחה אני מחפש סטיישן שיהיה אפשר להתקין בו ספסל נוסף. האם בכל רכב אפשר להתקין ספסל נוסף מבחינה חוקית? האם יש תקנים מיוחדים ומקומות מאושרים להתקנת הספסל? תודה חברים
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מכרתי היום את הרכב שלי בעשה טובה, החזיק מעמד אצלי יופי במשך יותר משנה מה אני עושה עם הביטוח עליו? אני יכול לבטל את זה ולקבל כסף? עבר 4 חודשים מאז שעשיתי אותו, ואין לי צורך בו יש לנו רכב אחר זה שייך לעבודה. בקשר למחיר זה הרכב כפי שפורסם ביד 2. קניתי אותו ב3250 רציתי עליו 3000 ירדתי ל 2700 בסוף הסכמתי למכור אותו ב-2000 לא ידעתי כמה להעריך אותו אין שום נעילה לרכב , כאילו אי אפשר לנעול ולפתוח עם מפתח, חגורה אחת חסרה מאחורה, הידית של הדלת נהג חסרה, הפלסטיק של החגורות חצי שבור, והמנוע בכלל הולך למות ככה בכל אופן אנשים שמבינים הרכבים אמרו לי, הוא אוכל הרבה שמן יחסית. המזגן לא משהו צריך להוסיף גז או לא יודע מה. כמה הייתי צריך לקבל עליו?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום , לפני שבוע וחצי רכשנו יונדאי אקסנט 2006 ועשינו מקיף, היום אשתי שכחה להרים אמברקס בחנייה ולאחר שיצאה הוא התדרדר קצת ונתקע בשיח חזק ונעצר [ מדרון יחסית מישורי ] , בקיצור לפי מה שאני רואה במספר מוקדים מאחור הצבע התבקע או קולף , מה אתם ממליצים להפעיל את הביטוח , לתקן על חשבוני?[ כדי לא להפסיד העדר תביעות והשתתפות עצמית ] אשמח שתייעצו לי . תודה
הודעה אחרונה מאת אלי אמרן, -
- 1 תגובות
- 947 צפיות
שלום! רציתי להתיעץ. אימי עשתה תאונה עם הרכב (נכנסו ברכב מאחורה). היא כביכול לא אשמה אבי הלך עם הרכב למוסך המרכזי לטפל ואמרו לו שיביא להם שיק דחוי והם יטפלו בתביעה. היום השמאי מתקשר ואומר לו לשלם 700 שקל. עכשיו המוסך אומר שעל אבי לטפל בתביעה ולא הם מטפלים.. מה עושים עם זה? האם הוא יקבל את כל מה ששילם? איך זה אמור לעבוד? לתשובתכם אודה
הודעה אחרונה מאת ADIELH, -
- 1 תגובות
- 971 צפיות
לאחרונה התקבלה בביתי הזמנה לקורס בסיסי בנהיגה נכונה ("נהיגה מונעת"). מדובר ב-2 עבירות שביצעתי, הראשונה ביוני 2009 בגינה קיבלתי 8 נקודות (מהירות מופרזת), השניה בוצעה ביוני 2010 בגינה קיבלתי 6 נקודות (נהיגה ללא חגורה). את הדו"ח על עבירת המהירות מעולם לא קיבלתי... מדובר בדו"ח שהגיע לחברה שכן נהגתי ברכב ליסינג שלה (שלא היה שלי אלא של עובד אחר). כך או אחרת הם עשו בדיקה וגילו שבאותו הזמן הרכב היה אצלי, חתמתי על תצהיר ושכחתי מהעניין. לא קיבלתי מאז דו"ח הביתה או דרישת תשלום וכו' (כל הסיפור של התצהיר וכו' היה כשנה בערך אחרי האירוע עצמו). ברם, "נזכרתי" בעבירת המהירות רק כשקיבלתי המום הזמנה לנהיגה מונעת כי זכרתי שיש לי רק עבירת אחת של חגורה ואז ראיתי שנזקפה לחובתי עבירת …
הודעה אחרונה מאת bitla, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום, מעשה שהיה לכשעצמו מאוד פשוט וברור אבל אפרט עליו יותר לעומק על מנת שתוכלו לענות לשאלות שלי ביתר קלות. יום ראשון האחרון, 7/11, בשעה בערך 6 בערב נעצרתי עם הרכב בכניסה למרכז התקנות כלשהו בבאר שבע, נכנסתי לחנות לדבר עם המתקין ולשאול אותו אם להכניס את הרכב פנימה. לאחר בערך 3 דקות בחנות, יצאתי החוצה, נכנסתי לרכב, באתי לתת סוויץ', עצר אותי בחור צעיר אחד שגם היה בדרכו להכנס למרכז. הצעיר שאל איפה הייתי?? ואמר לי שבזמן שהייתי בחנות, מישהו שהרגע יצא מתוך מרכז ההתקנות עצמו עם הרכב שלו ברברס (הוא נתן לי את סוג הרכב ואת הדגם) דפק לי את הרכב מאחורה וברח. הייתי בהלם!!! מעולם לא הייתי במצב כזה. הצעיר הוסיף שהוא הבחין שאלה היו "בני מיעוטים", נקרא לזה כך והוסי…
הודעה אחרונה מאת sharki25, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לאחרונה חידשתי את ביטוח החובה לרכב, במהלך החידוש ביצעתי פוליסה ולאחר חצי שעה ביטלתי אותה וביטחתי בסוכנות אחרת. מישהו יכול לומר לי תוך כמה זמן ע"פ החוק אני אמור לקבל את ההחזר? והאם שהו החזר מלא (הזכיר-בוט לבאותו היום). תודה
הודעה אחרונה מאת rony123, -
דפקו ונסעו
מאת johland- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב, לפני כמה ימים אני נוסע ברכב ושם לב שמתנפנף פתק מהמגבים. אני עוצר בצד מתפלל שזה לא דו"ח. בפתק רשום :" מס רכב .... פגע לך ברכב!". אני מסתכל ורואה שאכן מישהו שרט/שיפשף לי את הפינה השמאלית שליד הפנס הקדמי. בהתחשב ש: א. מדובר בשיפשוף, לא דפיקה רצינית אך שיפשוף עמוק (ואוטו חדש.. חרם). ב. יש ברשותי רק מספר רכב, אין לי מושג מי כתב את הפתק אך מאחר שיש רק בית עסק אחד ליד איפה שחניתי ייתכן וזה מישהו משם. אבקש את עצתכם: 1. האם כדאי בכלל להתחיל תהליך של איתור כותב הפתק, ווידוא נכונותו להעיד או שהסיכויים שבסופו של דבר אוכל לקבל משהו מזה גם כך לא גדולים. 2. אם כן שווה ואני מוצא את אותו אחד, האם לפנות למשטרה או לביטוח או לשניהם? תודה מראש ויום נקי משרי…
הודעה אחרונה מאת johland, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לפני כשבועיים וחצי הייתה לי תאונה בגלל שלא עצרתי בתמרור האט ותן זכות קדימה, אני אשם. באתי לתת עדות אצל הבוחני תנועה באשדוד ולאחר מכן היה שימוע אצל קצין ששלל לי את הרישיון ל60 יום. הוא אמר לי במידה ולא ישלחו לי שיש לי משפט אז לבוא ביום ה61 לקחת את הרישיון. מה זה אומר? שיהיה או לא? חשוב לי לציין שזאת עבירה ראשונה שלי ואני שנתיים וחצי על הכביש. מה דעתכם? וכמה יוסיפו לי שלילה על החודשיים במידה ויהיה משפט?
הודעה אחרונה מאת avsb, -
שלום רב ! נהג שלא עצר בתמרור עצור (הוגשה נגדו תביעה לבית המשפט ע"י המשטרה ויצא חייב בדין )גרם לי נזק של כ-30000 ש"ח . חברת הביטוח טענה ל"רשלנות תורמת " והורידה לי 10 % מסכום התביעה . כמו כן , הורידה לי כ-900 ש"ח משכרו של השמאי (הגשתי חשבונית כדין ) . מה ניתן לעשות ומה אומר החוק ?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
בעל הרכב יש ביטוח חובה וג'. נכנס במישהו מאחורה ברמזור. חברת ביטוח לא מוכנה לטפל בזה כי אין ביטוח מקיף. האם כל הזנק לרכבו על חשבונו?
הודעה אחרונה מאת wil, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם! הבנתי שלאחרונה היה שינוי בחקיקה ואיפשרו לחרוג ב - 10 אחוז מהמהירות המותרת. 1) האם נסיעה בכביש במהירות 105/107 כאשר מותר לפי תמרור עד 100 נחשבת עבירה? (גורר כנס?) (נניח אם נוסעים בכביש 1 לכיוון ת"א ששם מותר 100 - או בנתי בהמהיר לת"א..) 2) האם יש מצלמות מהירות בנתיב המהיר לת"א? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת misheu, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
מעשה שהיה כך היה... לפני כמה שבועות עברתי דירה בת"א. ברח' החדש, שהוא לתושבי הרחוב בלבד, יש שתי חניות נכים וליד כל אחת מהן תמרור (בתמונה). התמרור של החניה השמאלית קובע כי 2 מ' ימינה יש מקומות חניה לנכה בימים א-ה מ-9:00 עד 18:00. התמרור של החניה הימנית אומר כי 12 מ' יש 2 מקומות חניה לנכים וזהו. בהתחלה בכלל קראתי את התמרור השמאלי כ-"2 מקומות חניה" ולא "2 מ', מקומות חניה", אבל זאת טעות הבנה שלי. התמרור הימני קובע כי יש 2 מקומות חניה לנכים, אבל מגדיר 12 מ' (לא ברור לאיזה כיוון, אני מניח ששמאלה). 2 החניות המסומנות תופסות בערך 5 מ', לא יותר. קראתי בשרשור אחר שהסימון על הכביש לא קובע, אלא השילוט. הבעיה היא ש-12 מ' עובר גם לחניה שמעבר ואחריה בכלל יש מדרכה ... …
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
פלוני רצה לרכוש רכב מאוויס , הוא ניגש למכון בדיקה ושם מצאו שיש פגיעה במגן פגוש הקדמי , פגיעה בעלת "משמעות נמוכה". הקונה מייד התקשר למוסך שלו להתייעצות , המוסכניק שלו קבע שהרכב עבר תאונה ואמר לו שמגן פגוש הוא , "קורה קדמית" וקורה קדמית היא "שלדה" ,פלוני ביטל את הקניה ומייד הגיש תביעה נגד מכון הבדיקה שרשם "משמעות נמוכה" ונגד חברת אוויס שהעלימה ממנו מידע שהרכב עבר תאונה. מה נמהרת הדרך לבית המשפט .
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ב-20 ליולי עשיתי ביטוח לרכב בחברה שאת שמה לא אציין כי זה ממש לא רלוונטי. באותו הרגע נשלחה למייל הפוליסה ונאמר לי כי היא תגיע בדואר בימים הקרובים. באותו סוף שבוע קיבלתי בדואר את המקיף אך תעודת החובה לא הגיעה. התקשרתי ביום ראשון (שבוע וחצי לאחר מכן) לשאול מה עם הפוליסה ואמרו לי שהיא תגיע תוך מספר ימים. שבוע לאחר מכן - אין כלום, מתקשר ואומרים לי שיוציאו שוב תעודה בדואר (זה היה יום ראשון בשבוע שעבר). עבר כבר שבוע וחצי ואין תעודה. מן הראוי לציין כי אני נוסע עם העתק מודפס (באיכות טובה מאוד, אבל עדיין מודפס) מה-1 לחודש. האם זה בסדר שאני נוסע כבר 10 ימים עם העתק?! עם איזה איום אוכל להפעיל עליהם לחץ? זה משגע אותי שמשלוח בתחומי מדינת ישראל לוקח 3 שבועות. תודה.
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
-
- 3 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום, רציתי לדעת כמה זמן לוקח לרישיון רכב להגיע בדואר אחרי העברת בעלות של רכב ....
הודעה אחרונה מאת Black Joker,
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 2,014 אורחים (הצג רשימה מלאה)