פורום משפטי - דיני תעבורה, נזקי גוף, ביטוח ושמאות רכב
קיבלתם דו"ח לא מוצדק? הייתם מעורבים בתאונה שלא באשמתכם? חושבים לתבוע את הביטוח על נזקי רכוש או גוף? נתפסתם נוהגים בשכרות, או במהירות מופרזת? בואו להתייעץ איתנו ונעזור לכם בכל נושא חוקי-תעבורתי.
כללי הפורום המשפטי
כדי שכולנו נוכל ליהנות מהפורום ולהפיק ממנו את המיטב, מצאנו לנכון להדגיש מס' כללים רלוונטיים לפורום המשפטי שמתווספים לכללי האתר.
רגע לפני שאתם מקישים על המקלדת ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים:
1. הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים של האתר ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי. פשוט קחו רגע ותקראו את הכללים.
2. האמור בפורום המשפטי לרבות האמור על ידי הצוות המקצועי שלו אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי הניתן על ידי עורכי דין. האמור בפורום המשפטי בא רק כדי לסייע ולתמוך במקרה או בבעיה כלשהי אך לא לתת פתרון מלא לבעיה משפטית.
3. כאשר זכיתם בדו"ח ואתם מבקשים ייעוץ בנוגע למה כדאי לעשות בנדון, יש לסרוק את הדו"ח ולצרף את הסריקה לשאלתכם.
פעמים רבות כלל לא ניתן לענות לעניין בהיעדר הדו"ח, וקצת נמאס לחזור בכל פעם מחדש על הפזמון "תעלה לכאן סריקה של הדו'ח".
אם האנונימיות חשובה לכם, כמובן שאפשר לצנזר את הפרטים המזהים בסריקה טרם העלאתה לכאן.
הדבר נכון גם לגבי שאר חומר החקירה שמצוי בידיכם - ככל שיש יותר ממנו, כך התשובות תהיינה מדוייקות יותר.4. אם אתם לא יודעים - אל תגיבו! עצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לגרום לנזק. אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם באמת מושג במה מדובר - אל תגיבו!
5. אסור לעורכי דין לפרסם עצמם בפורום זה ללא קבלת אישור בכתב ממנהל הפורום המשפטי. עורכי הדין היחידים הרשאים לדבר בפורום המשפטי בתוספת התואר המקצועי - עו"ד, הינם הספונסרים של הפורום הזה ומנהל הפורום המשפטי בלבד.
עם זאת, אם את/ה עו"ד ורוצה לרשום הודעה בפורום, זה כמובן אפשרי, בשמכם המלא או בכינוי או איך שתרצו אך לא תחת השם המקצועי שלכם לדוג': עו"ד יוסף יוסף או משרד עו"ד יוסף יוסף - זה מהווה פרסומת אסורה בקארספורום. כאמור, היחידים שיכולים "לדבר" כעו"ד בפורום זה הינם הספונסרים ומנהל הפורום המשפטי בלבד.
6. אם אתם עורכי דין ואינכם מתאפקים ומרגישים חייבים לבקר את מי מאנשי הצוות או מנהל הפורום המשפטי – הנכם נדרשים לעשות זאת בהודעה פרטית בלבד למנהל הפורום או למנהל האתר ולא על גבי הפורום. כאמור הפורום הזה איננו המקום לדיונים משפטיים והתפלפלויות בין עורכי דין אלא המקום לקבל סיוע ראשוני או הכוונה לגולשי האתר וחברי קהילת קארספורם.
7. כותרת להודעה, או "איך לרשום כותרת" הכותרת צריכה להכיל:
1. מהות הבעיה - או מהות העניין: למשל תעבורה/נזקי גוף/ביטוח
2. סוג הבקשה - המלצה/הבהרה או שאלה וכו'.
3. אין להשתמש בכותרת ובשרשור עצמו בסימנים מיותרים כמו ... או ??? וכיו"ב.
4. שאלה כללית - יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין.
8. המידע בפורום המשפטי ובכלל בפורום:
1. כל הנאמר בפורום הינו בגדר המלצה ו/או חוות דעת פרטית ואינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי הניתן על ידי עורכי דין
2. השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
3. הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
4. הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
הפורום המשפטי נוצר במטרה לאפשר לכותבים בו לחוות את דעתם כלפי סוגיות משפטיות שונות בצורה עניינית מחד, וקבלת ייעוץ משפטי ראשוני ובלתי מחייב מאידך.
כאשר כותב כלשהו מבקש עזרה או ייעוץ לגבי עבירה שלכאורה ביצע, מותר לענות לו באופן ענייני או לא להגיב, במידה ולדעתכם הוא העבריין השפל ביותר עלי אדמות.
זכרו: אין זה מתפקידו של הפורום לשפוט איש - בשביל זה הוקמה מערכת בתי המשפט.הודעות שיחרגו מהכלל הזה, ובפרט הודעות שיש בהן משום הטפת מוסר, תימחקנה.
משתמשים שיעברו באופן עקבי על הכלל הזה יוכנסו למעקב.
הערה: הצוות המקצועי של פורום זה, הינו בעל ניסיון והרבה רצון טוב לתרום לקהילת קארספורום. מי שרוצה ייעוץ אישי מוזמן לפנות לספונסרים של הפורום או למנהל הפורום ישירות במייל או בהודעה פרטית. פניות כאלה לא יפורסמו בפורום והצוות המקצועי יעשה כל שביכולתו לחזור אל הפונים בהקדם.
10,149 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, שכרתי רכב לפני שבוע, והחזרתי אותו לחברה מבלי שעשו לי בעיות כלשהן. היום, כשבוע לאחר מכן, פונה אליי החברה וטוענת שהיא מצאה מכה בצידו האחורי של הרכב, וטוענת שהנזק בוצע על ידי. אני בתגובה טענתי שהבעיה איננה אצלי, כיוון שהם בדקו את הרכב כשהחזרתי אותו, ולא מצאו את המכה אז. הם טוענים שיש להם דרכים להוכיח שזו פגיעה שלי, ואם אתעקש הם יתבעו אותי בבית משפט. שאלתי היא האם הבעיה הייתה שלי או שלהם, כיוון שהרכב הוחזר לפי הידוע לי בסדר והם עצמם לא מצאו את התקלה במקום אלא רק לאחר כמה ימים פנו אליי. תודה רבה, מאוד חשוב לי.
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום. לפני כשלושה חודשים בעת עמידה בפקק רציתי לפנות לנתיב שמאלי כדי לפנות שמאלה ברמזור. הנתיב השמאלי היה פקוק גם הוא , אותתי כנדרש והמתנתי עד שהרכב בנתיב השמאלי יתקדם וכך אוכל להשתלב לנתיב. הרכב בנתיב השמאלי התקדם ונכנסתי לנתיב השמאלי, לפתע הרגשתי מכה קלה בחלקו האחורי השמאלי של הטמבון. יצאתי לראות מה קרה,הבחנתי ברכב שהיה בנתיב השמאלי שהיה אחרי הרכב שהתקדם פגע בחלקו השמאלי של ריכבי ממש בצד. הפגיעה הסתכמה בשריטות בלבד, גם לריכבי, וגם לרכב הפוגע. בהתחלה הרכב הפוגע לא רצה לתת פרטים אבל איום להזמין ניידת אילץ אותו להחליף פרטים. החלטתי לא לתקן את הסריטות, ולעבור על כך לסדר היום. ( לא רציתי לצבוע טמבון בשביל שריטה). השבוע קיבלתי מכתב מחברת הביטוח שלי שהוגשה…
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, באילו מקרים חברת הביטוח יכולה לקבוע שמבוטח לא זכאי לתשלום בגין תיקון רכב בעקבות תאונת דרכים? אם מדובר בביטוח מקיף, בתאונה בה היו מעורבים 2 מכוניות והאשמה בתאונה היא על הנהג המבוטח, האם חברת הביטוח יכולה לפטור את עצמה מתשלום? (קראתי טיפ באינטרנט לא להודות באשמה גם אם אתה אשם כדי שחברת הביטוח לא תתנער מהתשלום למבוטח בגין תיקון הרכב. ) תודה!
הודעה אחרונה מאת 2pac, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, רציתי להתייעץ במקרה שקרה לי עכשיו. לפני כחצי שעה הגעתי למכון שטיפה, כאשר התחלתי להכנס הרגשתי שאני עולה על רמפה מעט גבוהה מדי. מהר מאוד שמעתי מן רעש "חריקה" מתחתית הרכב. חבריי ששהו איתי ברכב טענו שלא שמעו היות והייתה מוזיקה לכן החלטתי להתעלם בנושא (הטעות שלי !) לאחר שיצאתי מהמנהרה התחלתי בנסיעה.. לאחר כ2 דקות עצר אותי בחור ברמזור וסימן לי כי אני גורר משהו בתחתית הרכב. עצרתי את הרכב בצד וראיתי שחתיכת פלסטיק, אני מניח שמגן כלשהו של אזור המנוע כמעט מפורק לגמרי ונאחז בקושי ברכב. לצערי היות וכבר יום שישי לא עונים לי בתחנה ובטיפשותי לא בדקתי או לפחות הערתי בנושא במקום. כל שכן אפילו קבלה לא נתנו לי על השטיפה. רציתי לשאול מה עליי לעשות הלאה ע"מ לקבל …
הודעה אחרונה מאת yotamavi, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם, אתמול קיבלתי מכתב בדואר ממשרד הרישוי על חידוש רישיון נהיגה לנהג צעיר, אחרי שהוצאתי רישיון ב9.8.09 (עברו להם כבר כמעט שנתיים מאז) השאלה היא כזאת האם אני צריך לחכות עד התאריך 9.8.09 בשביל להסיע אוטו מלא או שאני יכול מאז שאני ישלם על הטופס. איך זה הולך בדיוק אשמח לתשובה. תודה רבה וסופ'ש נעים לכולם!!
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בוקר טוב חברים בשעה טובה לאחר שמכרתי את המאזדה שלי אני עומד לקבל את הייטי החדשה בגל מקרה לאחר שיטוט בחברות הביטוח הובהר לי ע"י חברת הביטוח הנוכחית שלי שאני אצטרך אימובילייזר מקורי ומערכת עלוקה , ובכן מישהו יודע לפי סוג הרכב או חברת הביטוח שלי ביטוח ישיר איזה בדיוק סוג עלוקה . כמו כן מי שכבר רכש את הרכב הזה איזה מיגון בדיוק הוא מגיע
הודעה אחרונה מאת ליאור קלה, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מסרתי את רשיון הנהיגה ב 14.6, לביהמ"ש. משך השלילה 45 יום. מתי אוכל לקחת את רשיון הנהיגה? האם ב 29.7 (יום שישי) אפשר כבר יהיה לקחת את הרשיון מביהמ"ש? או שאוכל לעשות זאת רק ביום ראשון שאחרי? תודה
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם .. ערב/בוקר טוב . הלילה עצרה אותי ניידת משטרה (לא תנועה ) לאחר שנסעתי על 100 קמ"ש בכביש עירוני השוטר ביקש ממני לעצור בצד . חבר שלי בדיוק הוציא את החגורה לרגע מצחיק כמה שנשמע אין אינטרס לשקר זה מה שהיה והשוטרים ראו אותו בלי חגורה . בקיצור , הסעיפים שנכתבו לי : -נוסע קדמי בלי חגורה -אין שלט נהג חדש -נהיגה בקלות ראש ומהירות הסעיף האחרון זה מה שמדאיג אותי , אכן נסעתי מהיר אומנם בכביש עירוני אך לא היה שום רכב על הכביש וזה היה בשעת לילה ולא זיגזגתי בין הנתיבים או משהו כזה . קיבלתי זימון למשפט . מה יהיה שם ? שלילה ? מה הסיכויים ? אפשר לערער ? תודה רבה מראש נ.ב עריכה השוטר בניידת טען ש"הטכנוגרף צילם אותך על 120 " - מה הסיכוי שהמכשיר ה…
הודעה אחרונה מאת haimy, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
ערב טוב לכולם בשעה טובה מכרתי את הרכב שלי והזמנתי רכב חדש , ביום המכירה אתמול דאגתי ליידע את חברת הביטוח שלי 'ביטוח ישיר' בדבר ביטול הביטוח ולא הקפאתו מאחר והצעת המחיר לרכב החדש שקניתי היא שערורייתית מבחינת המחיר והמיגון קרוב ל 5000 ש"ח רק מקיף לסקודה ייטי בעוד שקבלתי הצעה מסוכן פרטי דרך חברה אחרת בין הגדולות במחיר של 3200 ללא איתוראן ושאר ירקות כך שמבחינתי אין לי טעם להשאר איתם. כנ"ל ביטלתי גם את החובה . לאחר שדיברתי איתם אמרה לי הנציגה שיש קנס יציאה (לא ידעתי שביטוח ישיר עברה עכשיו לשוק התקשורת) וברצינות עכשיו משהו כמו 40% על הפרמיה שלי כלומר מ2519 ש"ח ששולמו כבר בתשלום אחד שאלתי מה זה הקנס יציאה ואז הסבירו לי שעל כל חודש הם לוקחים 10% מהפרמיה כלומר אני מבוטח 3 …
הודעה אחרונה מאת wil, -
- 7 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום לכולם. יש לי שכן שבחודש האחרון מנקב לי את הצמיגים הקדמיים ברכב (כבר 3 זוגות). תמיד חשדתי בו אך לא עשיתי דבר בעניין. התקנתי השבוע מצלמה והיום בבוקר הוא צולם מנקב לי את הצמיג 5 פעמים עם מברג 20 ס"מ (זה מה שהמצלמה תפסה) לאחר מכן שמתי לב שהוא ניקב גם את הצמיג השני. עליתי על הקטנוע עם הגלגל כדי לנסוע להחליף צמיג, וכמעט התהפכתי עם הקטנוע, הנבלה ניקב לי גם את הצמיג הקדמי בג'וי מקס. עזבו את הקטע של יצר הנקמנות והקללות וכל הטוב שבעולם שאנו נאחל לו. מבחינה משפטית/חוקית מה ניתן לעשות, ומה הוא יכול לקבל?? יש לציין שהבחור הנ"ל הוא עבריין ויש לו כבר תיקים במשטרה וישב כבר בכלא..
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
- 3 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
לא מצאתי כותרת נורמלית , מתנצל מראש. הסיפור הוא כל כך הזוי, אנסה לקצר. היום בבוקר נסעתי לי בכביש (מהירות מותרת 80) אחרי "משאית" , בהגעה לצומת , הכביש מתפצל לשני נתיבים, כאשר הנתיב הימינ הוא הנוסף, מי שממשיך לנסוע ממשיך על השמאלי, חשוב. הנהג עבר לנתיב הימיני והחליט שבזמן שהרמזור ירוק הוא רוצה לעצור, אני ללא ממש הבנתי מה עשה ועשיתי סריקה קלה ולא הבנתי למה הוא עשה זאת, תוך כדי הרמזור התחיל להבהב והגיע לצהוב, כבר הייתי קרוב ולא יכולתי להפסיק לבלום, המשכתי עם מהירות גבוהה יחסית ופיניתי את הצומת מהר, מה אני רואה, נהג המשאית, זוכרים ? בזמן שהוא החליט לעצור, הוא עשה זאת מכיוון שאופנוע משטרתי היה עומד בצומת, 1. אני לא ראיתי אותו 2. והוא ראה אותי רק א…
הודעה אחרונה מאת Platinum, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם אתמול בערב עצרה אותי שוטרת לבדיקת רישיונות . למזלי הרע לא היה עלי כלום כי חזרתי מהמכון כושר . {טעות שלי מוכן לספוג דוח } למזלי העוד יותר רע זה שאני מישנת 2007 משלם דוחות תעבורה דרך הסדר שעשיתי איתם . אני משלם כול חודש סכום מסויים והם מנפיקים לי רישיון זמני לחצי שנה . עד שכול הדוחות ישולמו במלאום אני יקבל את הרישיון הקבוע שלי . אוקיי עד כאן בסדר . במסוף המשטרה מופיע שאין לי רישיון בתוקף מ שנת 2007 למרות שיש לי רישיון זמני עד 2011 ..ניסיתי להסביר לשוטרת שזה לא יכול להיות שאין לי רישיון ואני מוכן להגיע לתחנה להציג אותו . אבל לא היא בשלה לא מעוניינת והביאה לי הזמנה לבית משפט . עד כאן זה הסיפור מישהו יודע מה אני עושה אוו פשוט מחכה למשפט ושם מציג את טענות…
הודעה אחרונה מאת עו"ד ליאור ליברמן, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום רב לפני מספר ימים חידשתי את הביטוח לרכב. מספר דקות לאחר שסגרתי עם סוכן מסוים התקשר אליי סוכן אחר עם הצעה טובה יותר ולכן ביקשתי מהסוכן הראשון לבטל את המקיף + החובה. לגבריו הוא צריך לקבל צ'ק מחברת הביטוח ושזה יכול לקחת עד שלושה שבועות ונאמר לי ע"י מכר שלי שביטול מסוג זה מחייב 10 אחוזים מעלות הפוליסה רציתי לשאול האם אני אמור לקבל את הסכום המלא? והאם זהו פרק זמן סביר?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ערב טוב! לפני כחודש וחצי רכשתי רכב, ניסן אלמרה פרפקט 2003. כמובן שנכנסתי למכון בדיקה על מנת לבדוק את הרכב, הסעיפים של המנוע יצאו דיי טובים, שריפת שמן מובילי שסתומים היה ניראה כ"כסת"ח". (הטופס בדיקה מצורף) לאחר הרכישה שמתי לב שהמנוע בולע שמן בצורה לא נורמלית כליטר ל-100-150 ק"מ. ובנוסף הרכב מקרטע בשיוט של בין 85-110 קמ"ש והמנוע לא עובד עגול. לאחר החלפת שמנים פילטרים ופלאגים לא שונה דבר. ביקרתי במוסך מרכזי ושם אחד המכונאים הטובים ביותר שלהם לדגמי ניסן טען שהבעיה של שריפת השמן לא קשורה לשסתומים אלה ברינגים, ולעשות רינגים עולה יותר מלהחליף מנוע. בקשר לקרטועים לא התלוננתיי במרכזי. לאחר כמה ימים בודדים נסעתי למכון בדיקה בטענה שהרכב מקרטע בשיוט, הבוחן ביצע …
הודעה אחרונה מאת motorishta, -
- 5 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
האם מותר לילד בן 16 שבתהליכי לימודי נהיגה ללכת עם אבא שלו לחניון ריק לגמרי כדי לתרגל חניות? אם משטרה מגיעה פתאום למקום, הם יכולים לעשות להורה או לילד משהו? הרי זה לא מסכן חיי אדם או משהו בסגנון..
הודעה אחרונה מאת misheu, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי חבר'ה לפני כ10 חודשים החניתי את רכבי מאזדה 3 בצבע כחול בחניה מוסדרת של שכונה מסויימת בירושלים. בדו"ח שהונח על רכבי, נרשם כי צבע הרכב הוא אפור ולא כחול כפי שרשום ברישיון הרכב. לכן, עקב טעות זו, שלחתי מכתב לעיריית ירושלים על מנת לבטל הדו"ח, במכתב ציינתי את הפרטים הנ"ל ואת בקשתי לביטול הדו"ח. היום, לאחר כעשרה חודשים ובזמן שחשבתי שנפטרתי מנושא זה, קיבלתי בדואר רשום שוב את את אותו הדוח בתוספת של 50 שקלים, סה"כ 150 שקל קנס. לצערי, במשך כל התקופה מאז ביצוע העבירה לא קיבלתי כל אזכור בנושא וכמו כן חשבתי כי באמת הייתה עילה מוצדקת לביטול הדו"ח. חברים יקרים, לפני שאני ממשיך בהתכתבות עם עיריית ירושלים, האם תוכלו באמת לאשר כי באמת יש עילה מוצדקת לביטול הדו"ח…
הודעה אחרונה מאת 2pac, -
- 4 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שאלה כללית, כשיש מחלה כרונית, חובה לדווח למכון הארבעה את הבעיה, לשלוח בדיקות, ולחכות לטופס הירוק חתום על ידיהם או לחילופין לחכות לזימון אליהם לבדיקות שם. עכשיו השאלה היא כזו, במידה וכבר עברתי את התהליך הזה ואני רוצה לעשות השלמה ברישיון [לצורך העיניין, רישיון רק על אוטומטי, והשלמה לידני] והמצב הרפואי טיפונת הדרדר, ידוע לכם אם הטופס בכלל נשלח לשם שוב, והאם יעשו על זה בעיות וזה שוב ייקח זמן כמו בפעם הראשונה?
הודעה אחרונה מאת נטלוזי, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
1.יש לי בעיר שלט שמצלם אותך ורושם לך :מהירותך היא-XX" ונסעתי שם 69 בתוך העיר האם ישלח אליי דו"ח או משהו אחר כלשהו? 2.קיבלתי דו"ח חניה באוטו של ההורים. אם אני משלם אותו ההורים שלי ידעו? (אני לא רוצה שידעו) תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, הבכן המקרה הוא כזה, במהלך נסיעת בוקר שגרתית, שפשף רכב צד ג' את רכבי בניסיון לעקוף אותי מימין כשלמולו משאית הפורקת סחורה. כשראיתי שמדובר באדם מבוגר שכנראה לא כל כך בטוח בצעדיו עצרתי את רכבי לחלוטין, אך זה היה כבר מאוחר מדי כשלאוזניי נשמעים צלילי האימה של הפח המתעקם. הנהג המשיך בנסיעה ממש כאילו לא קרה כלום עד שנאלצתי לחסום אותו עם רכבי בכדי להחליף פרטים. בשורה התחתונה הנזק לא גדול, מדובר בשפשוף עדין ועיקום בפח כנף ימין קדמית, אך למרות זאת אני מעוניין לתקן את אזור הפגיעה. מכיוון שמדובר במקרה ראשון שלי מסוג זה, אני קצת חדש בכל עינייני הביטוח והייתי שמח לקבל הסבר. את פרטי התאונה כבר העברתי לחברת הביטוח בצירוף כל המסמכים הדרושים, הוצעה לי האפשרות לתקן במ…
הודעה אחרונה מאת `Daemon, -
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
עקב תאונה הוכרז הרכב שלי כטוטאל לוס. תמורתו קיבלתי מהביטוח כ-6000 ש"ח, מתוכם קיזזו את התשלום השנתי לביטוח וקיבלתי צ'ק על סך 4000 ש"ח... כסף כיס לשיטתי המחירון נכון להיום לאחר שיקלול הוא 7,400ש"ח. הייתי רוצה לבדוק את חישוב הערך שנעשה לטענתם על פי מחירון לוי יצחק מפברואר 2011 (יום התאונה). האם מישהו יכול לעזור לי עם ערך הרכב לפי לוי יצחק בפברואר? תודה! רנו מגאן דיזל 1900 ידני RXE דלתות 4/5 שנה: 2000 ק"מ: כ-310,000 דגם: 928475n בעלות נוכחית: פרטי בעלות קודמת: רכב צמוד, משרד החקלאות, ביטחון ולשעבר (נקנה ישירות ממכרז של משרד הביטחון) איבזור: הגה כוח, אימובלייזר, מזגן, 4 חלונות חשמל, 2 כריות אוויר , ABS
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שבוע שעבר עברתי תאונה,שלא באשמתי, הרכב הוגדר כטוטאל-לוסט. שבוע וקצת מאז התאונה, הביורוקרטיה והטפסים המעיקים הגיעו כמעט לסופם. היום למעשה קיבלתי כבר תשובה מהשמאי לגבי מה שאני אקבל חזרה. --- (הערה הצידה, המחירון יותר גבוה מערך הרכב שנקנה במבצע של סיאט, כך שיש חצי נחמה ) --- אז ככה, ברכב שנמצא כרגע במגרש מותקנת עלוקה (שהביטוח עצמו דרש אותה) שילמתי עלייה בקניית הרכב 660 שקלים, השמאי לא התייחס וגם את הביטוח היא לא כל כך מעניינת.... מבחינתם שאני אפרק אותה ואקח אותה יחד עם ה-30 ליטר דלק שאותם קיבלו במתנה ממני, ככה אני ... בן אדם מפרגן סה"כ. אותה העלוקה עתידה לעבור לרכב החדש שאותו אזמין בעוד חודש חודשיים, שאלתי, 1. האם ניתן לתבוע החזר על פירוקה , שכן עליי…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
משמועות "ברחוב" ומחבר שעבד במכון רישוי עומדים לבטל את עניין שני הטסטים בשנה לרכבים ישנים , נכון לעכשיו רכבים בני 20 מחויבים לשני מבחני רישוי בשנה האם זה הולך להשתנות ? או שזה סתם שמועה ?
הודעה אחרונה מאת amir levy, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בית משפט מחייב את צ'מפיון ב 50 אלף ש"ח עבור עוגמת נפש.+ הוצאות + שכר טרחה עו"ד פרטים מלאים בפסק הדין. http://www.lawdata.co.il/UpLoad/PsakDin/790056.rtf
הודעה אחרונה מאת chesy, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מתחנן בבקשה!!! תנו לי טלפון של ביטוח שמבטח צעירים!
הודעה אחרונה מאת T-Corolla, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, התקשרתי למשטרה : *9662 ומסרו לי בוודאות (לפי מספר רכב + ת.ז ) שלא היה צילום לרכב , התעקשתי שהחשש זה היה לפני חודשיים ולא אתמול, האם יש 1% שלא קיבלתם עד עכשיו או שהתשובה שלכם היא סופית, אז התושבה הייתה שהתשובה סופית ושלא צולמתי, להירגע או שיש עוד ממה להיפחד ? יש לציין שבהתחלה התקשרתי לקנסות : *35592 והם הפנו אותי למשטרה.
הודעה אחרונה מאת addicted, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לפני כמה חודשים הרכב של אחותי עשה תאונה והרכב הלך טוטלוס. עכשיו היא אמורה לקבל את ההחזר מהביטוח, והם טוענים שבגלל שהוא היה בליסינג הערך שלו יותר נמוך. היא יודעת שהרכב היה בליסינג פרטי, שזה אמור להעלות את הערך קצת ולא כמו בליסינג רגיל. איפה היא יכולה לבדוק את זה ולקבל אישור ? האם במשרד הרישוי ? ועוד דבר לאחר תאונה בגלל שהרכב יורד מהכביש הבנתי שיש אפשרות לקבל החזר על הטסט שהרכב עשה. האם זה נכון? ואם כן כיצד מקבלים את ההחזר? אשמח לעזרתכם תודה מראש
הודעה אחרונה מאת wil, -
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שבת שלום לכולם, הסיפור שלי הוא כזה.. ההורים שלי נסעו להם לסופ״ש במלטה עם עוד זוג חברים. לי השאירו ראב 4 חמוד מאוד אז למה לא ננצל אותו ונסעתי עם חברה שלי לפלמחים. איך שנכנסתי לחוף ( ללא ידיעה שאסור בפלמחים או בכל חוף אחר) קפץ עליי פקח ובקצרה נתן לי 500 שקל ללא התחשבות סבבה אני לא צריך הטפות ואין מצב שעשה זאת שוב, אבל בדוח הוא טעה פעמיים בסעיף הת.ז. האם זה עילה לביטול הדוח? תודה ושבת שלום , אביב.
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, צולמתי וקיבלתי דו"ח על נסיעה במהירות של 112 קמ"ש בכביש בו מותרת מהירות 80 קמ"ש. המיקום המצוין בדו"ח הוא כביש מס' 1 בק"מ 38.2. כשפניתי למרכז הפניות נהגים ארצי נאמר לי שמדובר על מחלף לטרון. למיטב ידיעתי המהירות המותרת בקטע הדרך הזו היא 100 קמ"ש. אני טועה?
הודעה אחרונה מאת gandaky, -
- 2 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
נסעתי על 90 בנתיב ימני, ובנתיב השמאלי חלף רכב במהירות והיה פלאש. איך זה בדיוק עובד? ואיך יודעים מי באמת זה שעבר במהירות? תודה
הודעה אחרונה מאת Balakai, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היום נתתי לחבר לנהוג ברכב במגרש נטוש (לא היה סיכון לחיי אדם) והמשטרה עצרה אותנו 5 שניות אחרי זה.. יש לציין שהחבר היה בשלילה..(הרישון שלי בסדר) הרכב הוא רכב חברה והוא של אבא שלי. השוטרים אמרו שהם יוכולים להחרים את הרכב ל 30 יום אבל הם לא עשו זאות ובמקום זאות הם לקחו את רישיונות הרכב ואמרו שיהיה שימוע אצל הקצין תנועה והוא זה שיחליט. מה צפוי שם ? מה עונש? מה כדאי להגיד ומה לא? מה יהיה עם הרישיון שלי ? ומה הסיכוי להחרמת הרכב? ולכמה זמן ? יש לציין שאני וחבר ההינו ברכב ואני זה שנתן לו לנהוג ושנינו בני 17.
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -