פורום משפטי - דיני תעבורה, נזקי גוף, ביטוח ושמאות רכב
קיבלתם דו"ח לא מוצדק? הייתם מעורבים בתאונה שלא באשמתכם? חושבים לתבוע את הביטוח על נזקי רכוש או גוף? נתפסתם נוהגים בשכרות, או במהירות מופרזת? בואו להתייעץ איתנו ונעזור לכם בכל נושא חוקי-תעבורתי.
כללי הפורום המשפטי
כדי שכולנו נוכל ליהנות מהפורום ולהפיק ממנו את המיטב, מצאנו לנכון להדגיש מס' כללים רלוונטיים לפורום המשפטי שמתווספים לכללי האתר.
רגע לפני שאתם מקישים על המקלדת ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים:
1. הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים של האתר ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי. פשוט קחו רגע ותקראו את הכללים.
2. האמור בפורום המשפטי לרבות האמור על ידי הצוות המקצועי שלו אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי הניתן על ידי עורכי דין. האמור בפורום המשפטי בא רק כדי לסייע ולתמוך במקרה או בבעיה כלשהי אך לא לתת פתרון מלא לבעיה משפטית.
3. כאשר זכיתם בדו"ח ואתם מבקשים ייעוץ בנוגע למה כדאי לעשות בנדון, יש לסרוק את הדו"ח ולצרף את הסריקה לשאלתכם.
פעמים רבות כלל לא ניתן לענות לעניין בהיעדר הדו"ח, וקצת נמאס לחזור בכל פעם מחדש על הפזמון "תעלה לכאן סריקה של הדו'ח".
אם האנונימיות חשובה לכם, כמובן שאפשר לצנזר את הפרטים המזהים בסריקה טרם העלאתה לכאן.
הדבר נכון גם לגבי שאר חומר החקירה שמצוי בידיכם - ככל שיש יותר ממנו, כך התשובות תהיינה מדוייקות יותר.4. אם אתם לא יודעים - אל תגיבו! עצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לגרום לנזק. אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם באמת מושג במה מדובר - אל תגיבו!
5. אסור לעורכי דין לפרסם עצמם בפורום זה ללא קבלת אישור בכתב ממנהל הפורום המשפטי. עורכי הדין היחידים הרשאים לדבר בפורום המשפטי בתוספת התואר המקצועי - עו"ד, הינם הספונסרים של הפורום הזה ומנהל הפורום המשפטי בלבד.
עם זאת, אם את/ה עו"ד ורוצה לרשום הודעה בפורום, זה כמובן אפשרי, בשמכם המלא או בכינוי או איך שתרצו אך לא תחת השם המקצועי שלכם לדוג': עו"ד יוסף יוסף או משרד עו"ד יוסף יוסף - זה מהווה פרסומת אסורה בקארספורום. כאמור, היחידים שיכולים "לדבר" כעו"ד בפורום זה הינם הספונסרים ומנהל הפורום המשפטי בלבד.
6. אם אתם עורכי דין ואינכם מתאפקים ומרגישים חייבים לבקר את מי מאנשי הצוות או מנהל הפורום המשפטי – הנכם נדרשים לעשות זאת בהודעה פרטית בלבד למנהל הפורום או למנהל האתר ולא על גבי הפורום. כאמור הפורום הזה איננו המקום לדיונים משפטיים והתפלפלויות בין עורכי דין אלא המקום לקבל סיוע ראשוני או הכוונה לגולשי האתר וחברי קהילת קארספורם.
7. כותרת להודעה, או "איך לרשום כותרת" הכותרת צריכה להכיל:
1. מהות הבעיה - או מהות העניין: למשל תעבורה/נזקי גוף/ביטוח
2. סוג הבקשה - המלצה/הבהרה או שאלה וכו'.
3. אין להשתמש בכותרת ובשרשור עצמו בסימנים מיותרים כמו ... או ??? וכיו"ב.
4. שאלה כללית - יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין.
8. המידע בפורום המשפטי ובכלל בפורום:
1. כל הנאמר בפורום הינו בגדר המלצה ו/או חוות דעת פרטית ואינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי הניתן על ידי עורכי דין
2. השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
3. הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
4. הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
הפורום המשפטי נוצר במטרה לאפשר לכותבים בו לחוות את דעתם כלפי סוגיות משפטיות שונות בצורה עניינית מחד, וקבלת ייעוץ משפטי ראשוני ובלתי מחייב מאידך.
כאשר כותב כלשהו מבקש עזרה או ייעוץ לגבי עבירה שלכאורה ביצע, מותר לענות לו באופן ענייני או לא להגיב, במידה ולדעתכם הוא העבריין השפל ביותר עלי אדמות.
זכרו: אין זה מתפקידו של הפורום לשפוט איש - בשביל זה הוקמה מערכת בתי המשפט.הודעות שיחרגו מהכלל הזה, ובפרט הודעות שיש בהן משום הטפת מוסר, תימחקנה.
משתמשים שיעברו באופן עקבי על הכלל הזה יוכנסו למעקב.
הערה: הצוות המקצועי של פורום זה, הינו בעל ניסיון והרבה רצון טוב לתרום לקהילת קארספורום. מי שרוצה ייעוץ אישי מוזמן לפנות לספונסרים של הפורום או למנהל הפורום ישירות במייל או בהודעה פרטית. פניות כאלה לא יפורסמו בפורום והצוות המקצועי יעשה כל שביכולתו לחזור אל הפונים בהקדם.
10,149 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 958 צפיות
שלום. בני המשפחה שלי כולם נהגים "וותיקים" ואני נהג חדש. כולם מבוטחים ביטוח חובה ומקיף. אם אני עושה ביטוח חובה בתור נהג חדש, האם גם לי יהיה ביטוח מקיף כי לפי מה שנאמר לי, הביטוח המקיף הוא על הרכב ולכן כל עוד אני מבוטח בביטוח החובה ולאוטו יש ביטוח מקיף, אני כלול בביטוח המקיף במידה ואני נוהג ברכב בשעת תאונה (חס וחלילה). האם זה כך או שכל נהג צריך ביטוחים משל עצמו בנפרד? תודה.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
שלום רב מכרתי את הרכב לסוחר מכוניות לפני חודשים ועדין לא נעשה העברת בעלות בטענה שמחכה לקונה שיקנה את הרכב . הקונה נתן לי את כל הכסף עשינו זכרון דברים שמתאריך ושעה לא יחול על המוכר עבירות תנועה ולא קנסות עשיתי גם חוזה . עבר חודשים מאז שמכרתי את הרכב ועדין לא מעונין להעביר בעלות היתקשרתי למישרד הרישוי וסיפרתי להם את המקרה והם אמרו לי שאני יגיע למישרד הרישוי ואני יוריד לו את הרכב מהכביש ומשם אני יגש למשטרה שאלתי כזאת 1. להוריד את הרכב מהכביש לא עולה כסף מה קורה שהורדתי את הרכב מהכביש ופתאום הסוחר רוצה להעביר בעלות במה זה כרוך ? האם זה עולה כסף ,האם אפשרי להחזיר לכביש את הרכב . 2. מבחינה משפטית שיש לי מיסמך של הורדה מהכביש והסוחר נוסע עם הרכב…
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, אתמול קיבלתי את האישור/דו"ח תאונה שהיתה לי לפני חודש. בדו"ח הרכב השני אינו נכון, מספר רישוי לא נכון וסוג רכב לא נכון. הייתי במשטרה ואמרו לי להתקשר לבוחנים באשדוד. נתנו לי 3 מספרים ואני כבר יומיים מתקשר ואף אחד לא עונה, בשום מספר. המזכירות לא עונה, הרכז לא עונה, והקצין לא עונה. אין עם מי לדבר בכלל!!! מה אפשר לעשות? אני לא מתכוון לנסוע לאשדוד, לבזבז יום עבודה, לבזבז כסף על דלק ואת הזמן שלי. האם אפשר להתלונן בכלל על מישהו איפשהו?
הודעה אחרונה מאת אלי אמרן, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, אני גר ברחוב דו סיטרי וחד סיטרי לסירוגין, והבניין שלי ספציפית בקטע החד סיטרי, ממש ליד התמרור אין כניסה שנמצא בצומת קטנה. הרבה פעמים, ואני מניח שזה קורה בכל מקום, אנשים מרשים לעצמם להכנס באין כניסה, למרות שהדבר כשלעצמו אסור ומסכן את נהגי הרכבים, והתושבים הגרים באיזור שיודעים שהמכוניות אמורות לבוא רק מכיוון אחד (לילדים למשל, יש נטייה להסתכל רק לצד אחד ברחוב חד סיטרי). לא פעם גם אותם אנשים שנכנסים "הפוך" גם חונים ברחוב בצורה הפוכה מה שמפליל אותם בעצם. האם יש אפשרות להתקשר למשטרה או לעירייה בקשר לזה? עוד דבר, יש לנו ברחוב מקומות חניה מוגבלים, ולא פעם אנשים בעלי רכבים גדולים ועם אגו בשמיים ואהבה לזולת ברצפה חונים את מכוניתם בצורה חסרת כל התחשבות …
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום. המעסיק פיטר אותי לאחר שנתיים של עבודה ולא שילם פיצויים ומשכורת אחרונה. פניתי לעו"ד אשר הגיש תביעה לבית דין לעבודה שנפסקה לטובתי - תשלום של תלוש משכורת אחרון + 6000 ש"ח פיצויים. המעסיק שילם את המשכורת האחרונה אבל את ה 6000 שח פיצויים לא שילם עד היום במשך כמעט 4 חודשים. למרות שבית המשפט הציב לו חודש לשלם את הסכום. במהלך כל ה 4 חודשים הללו אני מנסה לדבר עם העו"ד שלי כדי לטפל בתביעה אך ללא הואיל- הוא לא חוזר להודעות שאני משאיר אצל המזכירה, לא עונה לטלפונים. אני מרגיש שהעו"ד שלי מסנן אותי. אני נמצא בחוסר אונים. אבקש לדעת מה ניתן לעשות כדי לעקוף את העו"ד שלי ולהמשיך את הטיפול בתביעה שכרגע תקועה ? למי אני צריך לפנות ? אודה לכם על עזרתכם. תודה.
הודעה אחרונה מאת srack, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 6 אלף צפיות
שלום! שכן שלי בעל טויוטה פריוס 2008,השבוע בלילה מישהו השאיר לו שריטה על כל הצד של הרכב מההתחלה ועד הסוף(מכנף לכנף),עכשיו הבחור רוצה ללכת ולהפעיל ביטוח על מנת שיצבעו לו את השריטה,לעומת זאת אני אומר לו שחבל כי ההשתתפות עצמית שלו תעלה יותר מאשר מה שיבקש צבעי אם ילך ללא הביטוח. הבחור טוען שמכיוון שזה אוטו "חדש" אז השמאי שיבוא יתן לו חוץ מהתיקון גם ירידת ערך לרכב! אמרתי לו שהוא מדבר שטויות וחי בסרט וביגלל שריטה אחת(אני מבין שזה צבע לכל הצד של הרכב) אף שמאי לא יתן לו ירידת ערך וברגע המכירה של הרכב אם המכון מספיק מקצועי אז ידעו לזהות שזה היה רק תיקון צבע ולא תיקון פחחות/החלפת חלקי פח וכמו כן תמיד ניתן לצלם לפני על מנת שיהיה אפשר להציג תמונות במכירה. מה דעתכם? האם יש מצב ש…
הודעה אחרונה מאת rehud, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
תייר שקונה רכב לא משלם מכס שזה כמעט 90% מהמחירון, לדוגמה רכב שהמחירון הוא 100,000 אז התייר משלם רק 60,000 ש"ח השאלה במקרה של תאונה והשמאי יעריך את הרכב כטוטלית מה משלם הביטוח לבעל הרכב 100,000 ש"ח או 60,000 ש"ח?
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מה קורה במידה ומעמידים רכב בחנייה שמותרת על פי חוק אך לא עושים לרכב ביטוח (לא חובה ולא צד ג' ולא מקיף)? אם מישהו ניזוק מהרכב האם ניתן לתבוע את בעל הרכב?
- 1 תגובות
- 993 צפיות
האוטו שלי התחמם מאוד ולאחר מכן בא אליו המוסכניק שראה בפירוש שהרדיאטור דפוק ויש לעשות ראש מנוע, למרות זאת כדי להביא את האוטו למוסך החליט המוסכניק לעלות עליה קשה מאוד בסל"ד גבוה כהוא נוסע באוטו והדוושה עד הסוף, ולאחר מכן אף התברר כי הבוכנות נשברו, האם יש לי קייס מולו?
הודעה אחרונה מאת אלי אמרן, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם בשבוע שעבר נסעתי על קטנוע בנתיב השמאלי (קרוב יותר לאמצע הכביש ) ואוטובוס נסע בנתיב הימני, הגענו לצומת מרומזרת שהנתיב הימני ישר ושמאלה והנתיב השמאלי שמאלה בלבד . המשכתי ישר ונהג האוטובוס שהיה בנתיב הימני פנה שמאלה וניכנס בי . פוניתי באמבולנס ובוחן תנועה הגיע לזירת האירוע אף אחד לא ניפגע בתאונה חוץ ממני שהגעתי למשטרה הופתעתי לקבל שלילה מנהלתית לחודשיים + הזמנה לבית משפט ,בחיים לא חלמתי לקבל שלילה על אירוע כזה לעולם לא הייתי בשלילה ואני לא בעייתי שאלתי היא האם כדי לקחת עורך דין אוו להגיע לעסקת טיעון לבד עם התובעת המשטרתית ושאלה שניה וחשובה יותר אמרו לי שאני יכול לקחת עורך דין תעבורה והביטוח חובה שלי (של הקטנוע ) ישלם את שכר הטירחה של העורך דין …
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, בשעה טובה מכרתי את האוטו, אך לצערי הביטוח נשכח אצל הקונה(ציינתי בפניו כי תוך כמה שעות אני מבטל אותו). התקשרתי לסוכן ביטוח שלי והוא אמר שצריך תעודת ביטוח מקורית + טופס העברת בעלות. במידה ובעיה לקבל את טופס הביטוח שהשארתי אצל הקונה, האם ניתן לבטל את הביטוח? תודה, תומר
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אהלן מישהו נכנס ברכב החונה של החברה שלי (כשהיא לא הייתה בתוכו) באיזור רעננה כנראה בחצי שעה האחרונה (יש סיכוי שמישהו ראה את זה ורשם מספר?). הרכב יונדאי גטס כחול בהיר מטאלי, אין ביטוח מקיף (רק צד ג' + חובה. ללא ביטוח שמשות). מן הסתם שהמנייאק/ית לא השאיר פרטים. לא ראיתי את הנזק, אבל לפי טענת החברה, השמשה האחורית התנפצה, כך שאני מניח שיש נזק לא מזערי לחלק האחורי של הרכב, לא כולל ירידת ערך הרבה. אין את מי לתבוע. צריך לבלוע ככל הנראה את הגלולה המרה? יש משהו לעשות? אמרתי לה לפחות להודיע למשטרה שאולי הם יחפשו איזה רכב על הכביש שכל הפרונט שלו מעוך, אבל מן הסתם, אין על מי לסמוך. אשמח לקצת טיפים, תודה
הודעה אחרונה מאת ozwrx, -
עבירת מהירות
מאת yair87- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, נתפסתי במהירות של 156 קמ"ש בכביש של 90. יש לי עבירה קודמת (גם על מהירות משנת 2004). ע"פ נסיונכם, מה צפוי לי במשפט? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
דוח חנייה.
מאת dor_r- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
קיבלתי היום דוח חנייה על סך 250 שקל על זה שחניתי בחנייה של אוטובוס. הרכב הוא של אבא שלי והוא רכב חברה(ליסינג של החברה משלמה סיקסט אם זה משנה משהו) עכשיו אני רוצה לשלם את הדוח מחר,אני לא רוצה שאבא שלי יידע על הדוח,השאלה שלי היא אם אני ישלם את הדוח החברה תקבל על כך פירוט ותעביר אותו לאבא שלי או שפשוט בגלל ששילמתי אף אחד פשוט לא יידע על זה. תודה רבה לעוזרים ולילה טוב
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, אני בעל פיג'ו 205 שנת 97, אני תמיד מבטח את הרכב בביטוח צד ג וביטוח שמשות וגרירה וכמובן ביטוח חובה. בפעם האחרונה שחידשתי את הביטוח (אוקטובר 2010) ביחד עם הפוליסה והשובר תשלום של ביטוח החובה קיבלתי מדבקה של שירותי דרך שגריר שהם לפי דברי הסוכן נותנים לי שירות בעת צורך. היה לי מקרה שניתקעתי עם הרכב השנה בחודש מאי שהרכב שלי סרב להניע לא משנה מה ניסיתי, היתקשרתי לשגריר שם נאמר לי שאין לי מנוי אצלהם הייתי מופתע אך מקרה דומה קרה לי לפני שנה רק עם שירותי דרך של שלמה סיקסט והסוכן ביטוח שלי אמר שהוא שכח לעדכן אותם שאני מבוטח שם בעת צורך. וקיצור בשגריר נאמר לי שבמידה ולא יתברר שיש לי שם מנוי אחוייב ב862 ש"ח. לאחר המתנה של כשעה הגיע אליי החשמלאי שלהם שמצא את הבעיה …
הודעה אחרונה מאת Sameer_tuning, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב לכולם! מספר שאלות: 1) אם לא ראיתי פלאש ולא עצר אותי שוטר, האם זה אומר שלא אקבל דו"ח? האם יש דרך לצלם בלי פלאש והאם שוטר עם לייזר או דבורה או כל דבר אחר שלא עצר אותי עדין יכול לשלוח לי דו"ח. בנוסף, האם כששוטר עם לייזר או כל דבר אחר מצלם אותי הוא מצלם גם עם פלאש? 2) באיזשהו שלב בכביש 1 יש הורדת מהירות ל - 70 לפני מחלף בן גוריון - אף אחד לא נוסע שם על המהירות הזאת. (מסוכן ביותר אפילו) האם יש שם מצלמות קבועות? ומה קורה אם אני נוסע במהירות 80 בקטע זה? 3) נכנסתי לצומת באור צהוב אחרי רמזור ירוק מהבהב - לא ראיתי פלאש - האם בטוח לא אקבל דו"ח. * אני נהג זהיר מאוד, אך השאלות האלו מעניינות אותי מאוד. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת djsigma, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מי נושא בנזק במצב הזה? זה מקרה שסופר לי שקרה עכשיו.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
יש לציין שאני מדבר על כסא בטיחות ולא סלקל (שבו הפנים של התינוק כלפי הצד האחורי של הרכב). תודה!
הודעה אחרונה מאת natco, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
סבא של חבר שלי ניפטר לפני כחודש וחצי .רכב שהיה בבעלותו היה למכירה .לאחר מותו רצה החבר להעביר בעלות למרות שהיה ברשותו היפוי כוח כולל ת.ז של הניפטר בדואר היתה חסימה. אתמול הגיע בדואר מכתב ממשרד הרישוי שבוא ניכתב לאחר שאחד הבעלים ניפטר יש אפשרות להעביר בעלות לאישתו בלבד עם צו ירושה או להביא אישור עו"ד שהיא אישתו ורק אז יהיה ניתן להעביר בעלות עכשיו מה השאלה האם לאחר שנשיג אישור מעו"ד יהיה אפשרות להעביר בעלות על הרכב לאדם אחר ולחסוך את העברה לאישה? כמה אמור לעלות אישור עו"ד ? ואם בכלל שווה כל המאמץ כל האוטו שווה 3000 שח רנו קליאו 98? אולי כדי בכלל יהיה שווה בלי כאב ראש למכור לחלקים
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
קיבלתי את החידוש לידי בתאריך די מאוחר. שמתי לב שהם לא עדכנו את הגיל של הנהג הכי צעיר שיכול לנהוג ברכב (כמו כל שנה ובמקום 26 מופיע 25). אחרי כמה דקות במקרה ראיתי ב YNET כתבה עם פסקי דין לגבי מי נחשב שהוא נוהג באופן קבע בכלי רכב והבנתי שבמקרה שלי אני נחשב כנוהג ברכב באופן קבע. התקשרתי לחברת ביטוח וניסיתי לדבר עם הנציג. הייתי גם ככה עצבני שכמו כל שנה לא מעדכנים אוטומטית את הגיל של הנהג הצעיר ביותר ומעלים בשנה וגורמים לי להתקשר (הגיון פשוט לא?) ואז הנציג התחיל להתעקש על המשפט "מי הנהג הכי צעיר שינהג ברכב " במקום לשאול מי הנהג הכי צעיר שינהג בדרך קבע ברכב. אחרי 10 דקות של צעקות הוא סידר את מה שביקשתי, שהנהג הכי צעיר שנוהג ברכב בדרך קבע יהיה אני (בן 30). אתמול …
הודעה אחרונה מאת AssafO, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
קיבלתי דו"ח חנייה שבו כתוב שחניתי במקום אסור לפי הוראות חוק עזר עירוני. במקום שחניתי יש קטע מסומן באדום לבן, אחר כך הכביש מתרחב ובקטע הזה אין מדרכה סלולה, אלא קטע חול עם צמחיה שפולשת לכביש ומסתירה את חלק מאבני השפה, גם בחלק שרואים קשה לראות אדום-לבן. רשום בדו"ח שהחניה הייתה ברחוב X ליד 7.אני חניתי ממול שם אין שום מבנה.על יד 7 המדרכה מסומנת באדום לבן,אבל לא שם חניתי (כתוב שהרכב צולם כך שניתן לראות זאת). אגב, בהמשך הרחוב יש קטע שבו יש חנייה ל-2 רכבים בלבד. ובנוסף, אין תמרור שאוסר עצירה בצד זה של הכביש (בצד השני יש). השאלות שלי הן:האם על סמך הנ"ל הדו"ח חוקי? אם לא, האם כדאי לשלוח מכתב לעירייה או לבקש להישפט? בדו"ח רשום "במקום שהחנייה בו נאסרה לפי פקודת התעבורה …
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הכנסתי את הרכב לטיפול במוסך המרכזי. בנוסף לטיפול היה צורך להחליף את פילטר המזגן שממוקם מאחורי תא הכפפות. במקום זה גם מותקנת הדיבורית. כנראה שאחד מכבלי הדיבורית הפריע להם ולכן תלשו אותו ובעצם קרעו את חוטי החשמל שלו. עכשיו במוסך אומרים לי "לא אנחנו עשינו את זה". מה עושים?
הודעה אחרונה מאת דני זומרשטיין, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 7 אלף צפיות
היי, אני קורא פאסיבי של הפורום, ומאד נהנה ממנו. לאחרונה ההורים שלי קנו סקודה ייטי 2011, שעברנו אליה מגולף. נסעתי יום אחד לחתונה של חבר, וכשחזרתי, את כל הירידות של ירושלים נסעתי על ניוטרל, בגבול המהירות המותרת, כמו ילד טוב. אבל כשהייתי באזור מודיעין, פתאום קלטתי פלאש מצד ימין של הכביש, בהתחלה לא הבנתי, אבל אז קלטתי שאני נוסע על 135 (עדיין לא 100% רגיל לאוטו). זה קרה לפני שבוע בערך, ולא קיבלתי שום דבר בדואר. שאלתי חבר בנוגע לדבר כזה, והוא אמר שאם זו מהמצלמות החדשות שתופסות את הפנים בתמונה, אני עלול לקבל שלושה חודשים שלילה, פלוס תיאוריה וטסט מחדש, והרעיון לא משמח אותי בכלל. האם באמת אני הולך לקבל כל כך הרבה זמן שלילה? או שזה רק קנס? האם באמת יש מצלמות מהירות שתופ…
הודעה אחרונה מאת kobi.idan2, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רב פורום יקר , לאחרונה עוברת בראשי מחשבה שייתכן וניתן לפסול דוחות של אור ירוק ,אני יודע זה מעט להשתין על הפופיק אבל בכול זאת . ידוע שכשמוצאים מתנדבים למשימה הם צריכים לחזור עם הוכחות השטח ( גם מתנ"א אבל זה סיפור אחר) . השאלה היא האם הם מקבלים תגמולים על כול מכסת דוחות שהם מייצרים ? בהשערה ופלוני שנקנס ומחליט לערער לבית משפט ואז המתנדב נאלץ להגיע מתן עדות , האם הוא מקבל תשלום עבור עצם הגעתו למשפט ? אני מניח שעמדתי כנגד המתנדבים ברורה
-
- 7 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אחר הצהריים טובים, היום בבוקר נתקלתי בתאונת שרשרת עם שתי נשים ... אחת מאחורה שהעיפה אותי בגלל אי שמירת מרחק והעיפה אותי קדימה לתוך הרכב מקדימה .. היינו בתוך כיכר והרכב מאחורה לא חיכה לזכות קדימה או משהו שקרוב לזה , הרכב הקדמי נתן זכות קדימה להולכי רגל במעבר חצייה ואני עצרתי עצירה מלאה מאחוריו , ואחרי כ-5 שניות היא נכנסה בי עכשיו אני נחבלתי בגב ובצוואר , התפנתי למיון , בדקו אותי ואמרו שיש לי נקע בצוואר , וחבלות בגב יש צילומים רנטגן והכל (אני חייל דרך אגב) עכשיו מי אשם (ככל הנראה האישה לא?) והאם אני יכול לתבוע את הביטוח על זה שנפגעתי? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת natco, -
- 8 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
אני משער שזה מקרה די חריג לכן אשמח לקבל רעיונות מניסיון או שלא-מניסיון. אילו טענות יישמעו אמינות ומספקות מבחינת השופט, ואילו יישמעו מגוחכות. ומה בעצם הם יודעים שם. המקרה: נסעתי על כביש 554 לכיוון תל אביב. לא הייתי שתוי או במצב בעייתי. הרמזור היה בעייתי. פספסתי אותו כי הוא מונח מאחורי רמזור שמוצב 100 מטר לפניו ובו האור היה ירוק, כך שהוא הטעה אותי. אמנם נסעתי במהירות גבוהה (לא יודע אם מופרזת) כמו כל רכב שנסע על הכביש אלא שאני לא האטתי בכלל בחציית הרמזור האדום מכייוון שלא הבחנתי בו כאמור. ברגע שחציתי אותו, באותה שנייה, דפקתי ברקס, ואפילו עשיתי רוורס כדי להדגיש את זה שטעיתי. בינתיים מלא פלאשים כאילו אני על השטיח האדום בהוליווד. כנראה שהוא זיהה 4 עצמים ע…
הודעה אחרונה מאת misheu, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בתחילת הרחוב שבו החניתי יש תמרור של חנייה באמצעי תשלום ולכל אורך צד שמאל של הרחוב יש מדרכה בצבע כחול לבן. בצד ימין אין מדרכה ומכוניות חונות שם בקביעות ללא הפרעה לתנועה. במקום מדרכה יש פשוט כניסות לבתים וחומות של חצרות. זה לא כביש, זו סמטה. אני החניתי ליד חומה של בית סמוך, כאמור, לא ליד מדרכה צבועה כחול לבן. יש לציין שחשבתי שהתמרור של חניה באמצעי תשלום מיוחס רק למדרכה שצבועה בכחול לבן. האם אני טועה? או שתמרור חניה באמצעי תשלום מיוחס לכל נקודה ברחוב? אמנם מדובר רק ב-100 ש"ח אבל אם הדו"ח לא מוצדק ואני לא עושה כלום בנידון, אני בעצם מקבל את זה שלוקחים לי 100 ש"ח מהכיס על כלום. בנוסף, אני נחשב תושב האיזור אבל אין לי תו חניה איזורי. (איך מוציאים?) מדובר ברחוב האקליפטוס בדר…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם. קניתי סובארו אימפרזה טורבו אחרי שעשיתי לה בדיקה בקומפיוטסט. אחרי 3 שבועות הלך לאוטו מנוע. השאלה היא האם אני יכול לתבוע את קומפיוטסט לאחריות שישלמו את הנזק או שאין לי מה להתעסק עם זה בכלל? בבדיקה בחלק של המנוע הם רשמו X בגלל נזילות וכל מיני שטויות כאלה (בשביל לכסות לעצמם את התחת). תודה...
הודעה אחרונה מאת leibel, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי פיאט פונטו ספייס שנה 2004 בעלת גיר רובוטי. לפני בשבועיים החלו בעיות בגיר תוך כדי נסיעה. לקחתי את הרכב למוסך מורשה של פיאט (גרינפלד מוטורס בראשון). מנהל בעבודה של המוסך ביקש שאני ישאיר את שרכב לאיבחון שעלותו 340 ש"ח ואני כמובן הסכמתי. למחרת אני מקבל טלפון מהמוסך ונאמר לי שהבעיה במצמד של הרכב ועלות התיקון הינה כ1600 ש"ח. אמרתי לעצמי יופי וכיוון שהתכווניתי להמשיך להישתמש ברכב השקעתי כסף נוסף בטיפולים נוספים (רצועת טימינג, בלמים, שמן ופילטרים). לאחר שבאתי לאסוף את הרכב סך התיקון עלה לי 4120 ש"ח. כ ק"מ של נסיעה מאוחר יותר הבעיה המקורית שעליה התלוננתי שוב קרתה ואני כמובן היסתובבתי חזרה למוסך. מנהל העבודה ביקש שאני ישאר את הרכב לאיבחון נוסף. כעב…
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
היתה לי תאונה אתמול ברכב- עמדנו ורכב פגע בנו מאחור. הפגיעות ברכב מאוד קלות אבל ידיד שלי שנהג ברכב (הרכב הוא שלי) סבל אחרי כך מסחרחורות וכאבי צוואר. גם אני וגם הוא הלכנו למיון ובצילומים יצא שהכל בסדר. אז השאלות שלי הן: 1. האם אתם חושבים שכדאי להגיש תביעה על נזקי גוף או רכוש? אני מתלבטת כי הבנתי שאם אני מגישה תביעה זה מייקר לי את הפרמיית ביטוח לשנה הבאה (למרות שהתאונה לא היתה באשמתנו). 2. אם אנחנו מחליטים להגיש תביעה איך זה עובד? האם אני מגישה תביעה בשביל שנינו או שהוא גם צריך להגיש תביעה בנפרד כיוון שהוא לא בעל הרכב? תודה..
הודעה אחרונה מאת ישה,
-
מי מחובר 7 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 1,824 אורחים (הצג רשימה מלאה)