Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5415 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי ביטוח חובה וצד ג',

לפני כמה ימים עמדתי ברמזור ואוטו נכנס בי מאחור, האוטו שלי טוטל לוסט. אין נפגעים בנפש, למי שנכנס בי יש ביטוח מקיף ביטוח ישיר.

דברתי עם חברת ביטוח שלי דקשרה אותי עם איזשהו בחור, הבחור הביא שמאי ושמאי קבע שאוטו שלי טוטאל לוסט. גם הבחור וגם שמאי לא משמ מסבירים מה הולך מלבד סמוך אלינו...

שאלה שלי היא מי משלם הוצאות שמאי? האם הוצאות טרחה (שמאי + גרירה שניה אני שומר קבלות) יכוסו על ידי הפיצוי מחברת ביטוח של הצד האשם?

איך זה עובד בדרך כלל? שמאי רוצה סכר טרחה של אלף שקל + מע"מ האם זה מקובל? האם הצד האשם לא ירצה אחר כך לשלוח שמאי משלו?

כמו כן נאמר לי שאני מקבל פיצוי 90% ממחירות ו-10% אני מקל ממגר (איפה אני מוצא מגרש?) שקונה ממני את האוטו.

תודה רבה לכל העונים!!!

פורסם

אני אנסה לחדד את השאלה

אני תובע ביטוח של האוטו האשם בטעונה, צד ג' שלו. הזמנתי שמאי משלי, האם בדרך כלל מצרפים לתביעה גם שכר טירחת שמאי?

תודה. אשמח לכל הערה.

פורסם

כן, גם שכ"ט שמאי מצרפים לתביעה.

אם חברת הביטוח של הפוגע, רוצה לשלוח שמאי מטעמה, היא יכולה, זה לא פוגע בזכותך.

אם הרכב אובדן גמור, אזי חברת הביטוח של הפוגע אמורה לשלם לך מחירון מלא של הרכב ולא 90 אחוז.

יתכן ותקבל פחות אם ימצאו נסיבות לכך, כגון "אשם תורם" או שהרכב היה שווה פחות ממחירון עקב מצבו, ההסטוריה שלו וכד'.

בהנחה שאתה מקבל פיצוי מלא על הרכב, אזי שרידי הרכב שייכים לחברת הביטוח ולא לך. הם יכולים לשקם הרכב, לגרוט הרכב או כל דבר שיעלה בדעתם.

אגב, אם הרכב מושבת, כדאי שתפקיד רשיונות רגע קודם (קודם בסטטוס הקפאה, עד שיתברר סופית), כך גם תוכל לקבל אח"כ החזר חלקי של אגרת הרישוי.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אם יש קביעת שמאי שהרכב טוטל לוס הוא מודיע למשרד הרישוי ואתה מקבל את אגרת הטסט בחזרה ( החלק היחסי כמובן )

כל הוצאותיך אמורות להיות מכוסות על ידי חברת הביטוח של הרכב הפוגע כולל הוצאות השמאי.

שכ"ט 1000 ש"ח + מע"מ על הצד הגבוה. בד"כ גובים עד 10% מערך הרכב.

אתה אמור לקבל את כל מחיר המחירון של הרכב כולל התייחסות לכל מרכיבי המחירון ואז הגרוטאה שייכת לחברת הביטוח או שהיא יכולה לנסות ולחייב אותך על הגרוטאה שנשארה בידיך ,שוב 10% על הצד הגבוה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה,

לאובדן יש שתי רמות, ובלשון העם שתייהן מוגדרות טוטאל-לוסט.

אם זה רק אובדן להלכה, שמאי לא יזדרז להודיע למשרד הרישוי ובכלל לא בטוח ששמאי נמהר לעשות זאת בלי להודיע מראש למזמין.

לכן גם הצעתי לגבי, קודם כל להפקיד רשיונות בסטטוס הקפאה, עד שיתברר סופית מה יעלה בגודל הרכב. הפקדה רגע קודם יכולה לפעמים לתת לו עוד חודש החזר.

אי אפשר לדעת מה כוונות חברת הביטוח. אולי דווקא ההכרזה על אובדן גמור על רכב שלכאורה אמור לעבור לבעלותה, יגרום לה לחפש איפה לקצץ ב-10 אחוז, כי אולי יש לה את הסוחר שיעשה מטעמים מרשיונות הרכב הלא מושבת - הכרזה על אובדן גמור תסכל זאת.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

תודה לכל העונים,

1. איפה אני יכול לסדר "רישיון בהקפאה"?

2. האם כדי ליצור קשר עם חברת ביטוח של הפוגע באופן עצמי(ביטוח ישיר) עוד לפני שאני סוגר עם גורם שיגיש את התביעה עבורי.

3. השמאי אמר לי שאני מקבל 90% ממחירון הרכב, כיצד הוא יכול להגיד מראש שזה מה שחברת ביטוח של הפוגע תחיזר?

הרי אם הבנתי נכון יתכן ואקבל את כל מחיר המחירון?, האם מול שמאי שלי לעמוד על דרישה להחזר מלא?

4. אם אני משאיר את הטוט אצלי, האם אוכל למכור בכוחות עצמי את הגרוטאה למוסך, זה מקובל?

שוב, תודה רבה.

פורסם

1. ניגש למשרד הרישוי ומבקש לבצע הקפאה (הקפאה ולא ביטול).

2. כן. אולי הם יסגרו עניין בלי התחכמויות. (בכל אופן אל תכניס לחברת הביטוח רעיונות של 90 אחוז וכד').

3. אולי נסיון של שמאי מול חברת ביטוח מסויימת. זה לא אומר שכך חייב להיות. אולי זה המסלול הקצר יותר, אך לא בהכרח היחיד.

4. כן. לא כדאי לך. סביר שהעיריה תדרוש ממך לסלק הגרוטאה מהכביש תוך ימים. בנוסף, הסוחר שיגיע אליך יציע מחיר נמוך כי הוא יודע שיש לך עצם בגרון ליד הבית (אולי הוא אפילו יתלונן בעיריה על הגרוטאה כדי לדרבן אותך להיפטר ממנה מהר).

.

פורסם

מבקש המשך עזרה

דברתי עם בחור שמטפל לי בתביעה.

1. הוא אמר שזה יכול לקחת 4 חודשים , האם זה הגיוני?

2. נאמר לי שאני צריך למסור אוטו לגריטה ולתת רישיון רכב לשמאי לאחר מכן ואסור לי לגעת באוטו.

האם זה מקובל, עושים את זה עוד לפני שאני מקבל החזר מחברת ביטוח?

תודה רבה!

פורסם

לפי הפירסומים האחרונים נגמר הכסף לתוכנית הגריטה, עד לסוף שנת 2011.

התהליך לא אמור לקחת 4 חודשים אלא חודש חודש וחצי ובלבד שכל המסמכים מגיעים לחברת הביטוחץ

אבל...

אם חברת הביטוח של הרכב הפוגע מחליטה שנהגה לא אשם, יכול לקחת התהליך זמן רב, צריך יהיה לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כדי להשבית את הרכב אין צורך להכניסו למסלול הגריטה הממשלתי.

אפשר להשבית את הרכב ולבטל רשיונות ולמסור את הרכב לפירוקיה או מחסן ברזל.

אם גבי לא אשם בתאונה ואין לו גם כל אשם תורם, חברת הביטוח צריכה לשבור את הראש עם הגרוטאה ולא גבי. אם לגבי יש אשמה כלשהי, יכולה חברת הביטוח לנסות להפיל על גבי הפחתת תשלומים בדמות השארת שרידי הרכב ברשותו ושיתמודד לבד עם מכירתם.

לא ברור לי מה אמר הבחור שעוזר לך: האם הוא התכוון שתגרוט הרכב במובן של השבתה ומסירה לפירוקיה כלשהי או שהתכוון שתלך על מסלול הגריטה הממשלתי. כעיקרון אם תלך על מסלול הגריטה הממשלתי, מותר לחברת הביטוח להפחית לך 3,000 ש"ח מהתשלום המגיע לך בגלל התאונה. (לצורך העניין התעלמתי מכך שכרגע אין תקציב עד סוף השנה).

קח בחשבון שפירוקיות משלמות בעד שרידי רכב 5-10 אחוז מערכו כמשומש. כלומר אם הרכב שווה כ-10,000, תקבל לכל היותר 1,000 ש"ח לעומת תוכנית הגריטה שתתן לך 3,000.

לדעתי, אל תבצע כל פעולת גריטה, בלי שקיבלת מסמך כתוב מחברת הביטוח המבהיר לך מה אתה מקבל ומה לא ומה בגורל הרכב. בהתאם למסמך שתקבל, שקול צעדיך.

.

• תוכן חדש...