Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני זקוק לעצה.

קיבלתי דו"ח מהירות (111 במקום 80 קמ"ש).

לאחר התייעצות, כולל עם נציג של מוקד פניות נהגים של המשטרה שבדק ומצא שאני עומד בקריטריונים להמרת הדו"ח לאזהרה: מעל 10 שנות רישיון + 5 שנים נקיות מעבירות תנועה, הגשתי בקשה להמרת הדו"ח לאזהרה.

להפתעתי קיבלתי תשובה שלילית, בנימוק שמכיוון וביצעתי 2 עבירות דומות בעבר הבקשה נדחית.

יש עוד משהו לעשות או שהסיפור גמור? (בהנחה שיש לי קצת יותר מחודש לשלם את הדוח)

האם הקריטריונים האלה הם בגדר המלצה לשיקול דעת המשטרה או שהם מחייבים?

האם הקריטריונים האלה מפורסמים במקום רשמי כלשהו?

תודה.

פורסם

הקריטריונים לאזהרה נקבעו ע"י המשטרה. (10 שנות ותק + 5 שנים נקיות).

הם לא חייבים לתת אזהרה, אבל מותר להם.

עבירות מסויימות מלכתחילה לא נכללו כברות אזהרה.

נקודת ההנחה היא שנהג שנתפס על עבירה לא כל כך חמורה, פעם ב-5 שנים, יהא זכאי לקבל אזהרה. מאידך, אם כל 5 שנים אתה נתפס על עבירה דומה, זה מעיד על שיטתיות. כפי שאמרתי, אין חובה לתת אזהרה. למרות שהכללים היבשים יכולים להראות שנהג זכאי לאזהרה, הרי ששיקול הדעת של המשטרה בענין, הוא הגובר ובנסיבות כפי שהבאת (עבירות דומות בעבר), יתכן והם מצאו לנכון שהפעם אין להבליג, אולי מתוך תקווה שהעונש ירחיק אותך מעבירה דומה בעתיד.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

ניקולאי.

יכול להיות שהוא עומד בקריטריון של 10 שנות ותק ו-5 שנים ללא עבירה.

עדיין לא חייבים לתת לו אזהרה. מותר - לא חייבים.

יושב קצין את"ן, מעיין בהיסטוריה (שלא נמחקת לעולם בעבירות תנועה), ורואה שלפני 6 שנים עבר עבירת מהירות וגם לפני 9 שנים עבר עבירת מהירות ולכן מחליט הפעם לא לוותר ולא להמיר באזהרה.

(לא בדקתי בכלל אם העבירה הנ"ל נכללת בקטגוריית אזהרה, אני מדבר על העיקרון).

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

האם קיבלת את הדו"ח ביד או מדובר במצלמה.

אני מניח מצלמה כי אחרת רושם הדו"ח היה יכול לתת לך דו"ח אזהרה במקום

בכל מקרה המרה לאזהרה היא בשיקול דעת המינימום הנדרש הוא 10 שנים רשיון ו 5 שנים ללא עבירה. מבלי עמידה בשני קריטריונים אלה השוטרת לא מעבירה אפילו את הבקשה לקצין המטפל

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מדובר בדוח ממצלמה.

אני עומד בקריטריונים של המרה באזהרה, לא ביצעתי עבירה בחמש שנים קודמות ויש לי רישיון מעל 17 שנה.

היו לי עבירות מהירות קודמות לפני 9 ו-6 שנים אבל אז לא ידעתי על הפטנט שנקרא המרה באזהרה, שמשום מה המשטרה דואגת להסתיר גם כששוטר נותן דוח ידנית.

למה עכשיו החליטו שאני לא יכול להמיר באזהרה? לא יודע. יכול להיות שאמיר צודק. יש לי דרך לערער על זה או שזה אבוד?

פורסם

המרה לאזהרה זה הליך מינהלי/שיפוטי של הקצין

בית משפט יכול לבחון אם יש פסול בהחלטה שלו ולשנותה.

הנימוק כי אתה עבריין מהירות סדרתי די תלוייה במצב הרוח של הקצין ושל השופט שצריך לבחון אותה.

העמידה בקריטריונים לאזהרה היא המינימום הנדרש ולא המקסימום.

לכן לסיכום יש אפשרות להגיש בקשה לביטול החלטת הקצין או לשלם.

כנראה אין מה לבקש להישפט על העבירה עצמה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...