Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

נכנסו בי מאחורה בתאונת שרשרת (של 4 רכבים, הייתי שני מקדימה), ונגרם נזק יחסית גדול מאחורה ונזק קל מקדימה (הרכב שלי עף מהמכה על רכב מקדימה). סוכן ביטוח שלי אמר לי שנהג הרכב הכי אחרי בשרשרת לקח אחריות על כל התאונה, ושאני אתקן איפה שבא לי ואביא להם דו"ח שמאי פרטי.

שמאי של המוסך אמר שיש די הרבה נזק, כולל נזק קל לשילדה (פגוש קדמי ואחרוי, מכסה מנוע ותא מטען, רצפת תא מטען, גם מקדימה, שלדה וכו'). אבל לא מספיק כדי להגדיר "אובדן גמור". מדובר ברכב עם מחירון של כ 38 אלף.

הוא עשה הערכת נזק של כ 50 אחוז מערך הרכב, ואמר שמוסך (מוסך מורשה יבואן במקרה זה) מוכן לקנות ממני את הרכב בחצי מחיר, ואת החצי השני אני צריך לדרוש מביטוח צד ג' של הפוגע, על פי דו"ח הנזק. הוא אמר גם שאני יכול לתקן כמובן, אך מדובר יהיה בחלק מהחלקים שהם חליפיים (כדאי להתכנס במחיר של 50%), וגם יהיה לי כאב ראש למכור אותו בעתיד.

האם נשמע לכם סביר?

תודה מראש.

פורסם
50% זה אובדן גמור.

אם זה מה שהוא הגדיר - מגיע לך לקבל את המחירון.

נשמע לי כאילו עושים עלייך איזשהיא קומבינה פה.

כן מן הסתם מוסך ירוויח מזה.

אבל מבחינתי - כל עוד חברת ביטוח תשלם לי את החצי השני - אני לא מפסיד.

השאלה אם יש פה איזשהו catch.

פורסם

אובדן מוחלט של הרכב - Total Loss

רכב מוגדר כ"אובדן מוחלט" בכל אחד מהמקרים הבאים -

• שמאי קבע שהרכב יצא מכלל שימוש והנזק הישיר שנגרם לו, למעט ירידת ערך, הוא 60% ומעלה. מרבית חברות הביטוח מקלות וקובעות בפוליסה שיעור נמוך מ-60% לאובדן מוחלט. אם גובה הנזק לרכב הוא כ-50%, אך נמוך מהשיעור שנקבע בפוליסה לאובדן מוחלט, חברת הביטוח רשאית להחליט לפצות את המבוטח כאילו היה אובדן מוחלט - "אובדן מוחלט להלכה".
  • שמאי קבע שהרכב לא ניתן לשיקום והוא נועד לפירוק בלבד.
  • הרכב נגנב ולא נמצא בתוך 30 יום.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לא בהכרח

אם התאונה נגרמת מכניסתו ברכב שלפניו שפוגע ברכב שלפניו שפוגע ברכב שלפניו , אז כן,

אבל לפעמים הרכב הראשון נעצר השני נכנס בו השלישי עוצר ואז הרביעי נכנס בשלישי שנככנס בשני שנכנס פעם נוספת בראשון

ואז תשלום הנזק יתחלק בין הרכב הרביעי לרכב השני.

ובתקווה שיש ביטוח צד ג' לפחות

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

בתאונה הזאת - נהג הכי אחורי היה הגורם היחיד לתאונה, כי שאר הרכבים כבר עמדו.

והוא מסר הודעה שהוא לוקח אחריות על כל התאונה. (כולל במשטרה, מאחר והיו נפגעים)

יש לי עוד שאלה - אם אני עושה את מה שהמליצו לי, ומביא לביטוח (צד ג' של הפוגע) דו"ח שמאי בלבד, ללא קבלות ממוסך על תיקון, האם זה מספיק? ממה שאני מבין דו"ח זה מסמך שבסופו של דבר מציין את הנזק שנגרם לי, אז תאורטית זה הסכום שהביטוח אמור לשלם לי?

פורסם

דו"ח שמאי מספיק ואתה אמור לקבל גם את המע"מ על הסכום

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• ספונסר פורום
פורסם
דו"ח שמאי מספיק ואתה אמור לקבל גם את המע"מ על הסכום

אובדן מלא 60% .צריך לבדוק את האינטרס של המוסך לדעתי מדובר באובדן להלכה .המוסך יתקן את הרכב וימכור אותו הלאה .צור איתי קשר ליפני שאתה עושה צעד קדימה .אני מוכן ליבדוק את הנושא ללא היתחיבות .

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

פורסם

השמאי העריך לי את הנזק ב 45%.

מחירון כרגע 35 , לכן הנזק הוא כ 15.

אינטרס של המוסך אני מניח הוא כנראה למכור את הרכב אחרי תיקון בסיסי.

הנזק לשלדה הוא מאוד קטן, רק לקצה מאחורה. אם לתקן את הכל מסביב - לא יראו בכלל שקרה משהו.

מה הכוונה לגבי מע"מ? אם הוגדרה ירידת ערך של 15 אלף, חברת ביטוח צריכה לשלם 15 ו מע"מ?

פורסם

שמאי מעריך בכסף את התיקון. על העלות הזאת יש להוסיף מע"מ, והשמאי מציין זאת בדו"ח השמאות שלו

תחשיב האחוזים נעשה כדי לראות האם מדובר באובדן גמור וכו'

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...