Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הייתי מעורב היום בתאונה שבה היה ילד שנפגע.

הסיפור הוא כזה:

הייתי בדרך חזרה הביתה עם חבר באוטו, אני נהג מאוד זהיר ומרוכז, וזה אולי מה שמנע את התוצאה.

בכל מקרה בדרך חזרה עברתי כיכר ומיד לאחר הכיכר המשכתי לנסוע רגיל בעיר, במהירות שלא עוברת את ה45 שלפתע ילד נהג אופניים צץ מבין המכוניות החונות בצד, הילד היה בן 10, קטן, לא כל כך גבוה מין הסתם, ככה שלא הייתה אפשרות לראות אותו מאחורי המכונית.

בשניה שהילד צץ (בערך 2-3 מטר מרווח ביני לבין הילד) ישר סטיתי את ההגה שמאלה ובלמתי בשיא הכח.

באותה שניה לא הבנתי מה קורה לא זיהיתי אפילו את ההילוכים באוטו הכל היה נראה לי מוזר ולא מציאותי, בכל מקרה הרגשתי בום בצד הרכב, הרכב עצר, ומיד רצתי אל הילד בצעקות שאנשים יבואו לעזור לי .

מצאתי את הילד יושב על צד המדרכה, כנראה מה שהיה (לפי הסימנים על האוטו ולפי מה שהילד והשוטר שהיה במקום אמרו) שמשום שסטיתי את ההגה שמאלה מהר (בחיי שזה היה כל כך הרבה מזל, לראות פנים מול השמשה שלך במרחק של 3 מטר ממך ואתה נוסע באוטו זה טראומה בפני עצמה) פגעתי בחלק הקדמי של האופניים, למזלו של הילד הוא חבש קסדה , הקסדה חטפה קצת מכה מהחלון האחורי, והאופניים פגעו באוטו - זכוכית המראה נשברה, שריטות לאורך האוטו והטמבון יצא מהמקום בגלל הסטאנדים שהיו לילד באופניים...

לאופניים שלו לא קרה כמעט כלום...

בכל מקרה הילד ישב בוכה ירד לו טיפה דף מהאף וישר הזמנתי אמבולנס וניידת, בינתיים האבא והאמא של הילד הגיעו הוא בכה קצת ואמר שהוא בסדר והודה שהוא ירד לכביש במהירות בלי להסתכל, חשוב לציין שהאבא והאמא התנהגו אליי ממש ממש יפה, הם הרגיעו אותי והודו בעצמם שאני פעלתי נכון וזו לא אשמתי (האבא של הילד גם שוטר תנועה), המשטרה והאמבולנס הגיעו למקום (לקח להם בערך 20 - 25 דקות להגיע, אבל לא חשוב).

השוטר דיבר איתי שאל אותי מה קרה והסברתי לו והוא הזמין אותי לבוחן תנועה ביום ראשון ואמר שככל הנראה יקחו לי את הרישיון, כי אני נהג חדש...

החלטתי מחר שאני אלך לבקר את הילד, אני יקנה לו קסדה חדשה וקצת שוקולדים ויראה איך הוא מרגיש, הוא עבר תאונה בכל זאת (דרך אגב הילד השתחרר באותו יום ולא הייתה לו שום מכה ברוך השם, קצת כאב לו בעצם הזנב מהנפילה מהאופניים).

האם שלילת רשיון הנהיגה שלי כל כך נחוצה במקרה כזה? ברור שאני מודה לאלוהים שזאת התוצאה כי בקלות התוצאה הייתה יכולה להיות הרבה יותר גרועה מזה...

האם יש סיכוי שישללו לי את הרשיון ל3 חודשים? (אני לא רוצה לעבור שוב את כל הסיפור של הנהג החדש- במיוחד לא שנגמר לי הנהג החדש בעוד 4 חודשים).

מה אני צריך בכלל להגיד ביום ראשון לבוחן התנועה?

מקווה שתוכלו לעזור לי ולהרגיע אותי טיפה, עבר עליי יום קצת קשה ועמוס...

פורסם

ממש מעצבן לראות שהילדים עושים שטויות ודווקא אתה נבחרת להידפק בגלל השטויות שלהם, מציע להיות רגוע ולהניח לעולם להסתובב.

אני בספק שישללו לך את הרישיון, הרי אתה לא אשם ומנעת אסון. אין לך מה לדאוג יותר מדיי ועדיף שתהיה מפוקס (מרוכז) ולא מפוחד.

חתימה בהשהיה

פורסם

בשיעורי הנהיגה מלמדים שאם הולך רגל פורץ לכביש אסור לסטות מן הנתיב.

אופניים וילדים זה אולי הכלי הכי מסוכן מבין "הולכי הרגל" (אם ניתן להחשיב אותם כך) מכיוון שאף פעם לא ניתן לדעת מה רוכב האופניים יעשה, הוא יכול לצוץ מהמדרכה, מהכביש, במהירות שבא לא יוכל לעצור ולא ניתן לדעת אם יעצור בכלל או שישאיר את הגלגל הקדמי שלו על הנתיב בכביש.

לפי דעתי, זאת נחשבת תאונה עם נפגעים (ויכול להיות שאם לא הלך לבית חולים, זאת לא - תקנו אותי אם אני טועה כמובן) ולכן נשלל רשיונך.

ברוב המקרים, הנהג יהיה האשם ולא הולך הרגל/אופניים.

בכל אופן, אני חושב שנהגת כראוי, במיוחד כשהלכת לבקר את הילד. לא יודע כמה זה יעזור.

פורסם

לא זכור לי שלמדתי בשיעור נהיגה שאסור לסטות מהנתיב.

לפי התיאור,אם הנהג לא היה סוטה שמאלה,הוא היה פוגע במרכז האופניים, ואז הפגיעה בילד הייתה יכולה להיות יותר קשה.

וחוץ מזה, הקלות הבלתי נסבלת שבה נשלל רשיון למי שמעורב בתאונה, מרגיזה.

אין לנו על מי לסמוך,אלא על ABS,ESP ושאר צירופי האותיות באנגלית.

פורסם
לא זכור לי שלמדתי בשיעור נהיגה שאסור לסטות מהנתיב.

לפי התיאור,אם הנהג לא היה סוטה שמאלה,הוא היה פוגע במרכז האופניים, ואז הפגיעה בילד הייתה יכולה להיות יותר קשה.

וחוץ מזה, הקלות הבלתי נסבלת שבה נשלל רשיון למי שמעורב בתאונה, מרגיזה.

ומה אם זה היה כביש דו סיטרי ומלפניו היו מכוניות נוסעות ובמקום לפגוע ברוכב האופניים הוא היה גורם לתאונה חזיתית?

לימין אין לך לברוח וגם רוכב האופניים בא מימין.

לכן עד כמה שזכור לי, ההוראה היא לא לסטות מן הנתיב במקרה כזה של התפרצות הולכי רגל אלא לבלום בשיא הכוח בלבד כפי שעשה פותח השרשור.

• תוכן חדש...