Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

היום ביצעתי את המבחן השנתי לרכב שלי.

סוזוקי בלנו שנת 99.

הבוחן הכשיל אותי על נורית כרית אוויר של הנוסע.

השאלה שלי היא: האם הגיוני להכשיל את הרכב על כזה דבר, בזמן שאני מסיע את הבת שלי בת חצי השנה בסל קל במושב הנוסע, ולפי הוראות הרכב נטרלתי את כרית האוויר.

הלכתי ובדקתי כמה יעלה להחזיר לפעולה את כרית האוויר, ונדהמתי לשמוע שהמחיר הוא בסביבות ה400 שקלים.

יש לציין שבכל זאת אצטרך לנטרל אותה שוב.

עזרתכם בבקשה,

תודה קובי

פורסם

שלום קובי

ברכב שלך יש 2 כריות אוויר,אחת לנהג ואחת לנוסע שליד הנהג.

היות ואין לך אפשרות לנטרל באופן ידני (בעזרת מפתח הרכב) את הכרית של הנוסע,אז לפי דרישות חידוש רשיון הכרית חייבת להיות במצב תקין,זה אומר שאסור לך לנטרל את הכרית אפילו אם זה נעשה ע״י מוסך מורשה.

כישלון הטסט הינו חיובי ובא להגן עליך ועל הנוסע לצידך (לפי החוק לא יחודש רישוי לרכב שיש לו תקלה בטיחותית).

לגבי הילדה אין לך הרבה ברירות,אתה צריך להושיב אותה במושב האחורי בסל-קל מותאם.

פורסם

זה ממש לא נכון.

מותר להושיב ילדים במושב הקדמי כאשר כרית האוויר מנותקת- החוק מתיר זאת במפורש.

אם זאת, הכי בטוח, זה לשים את הכיסא מאחור באמצע.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

ומה הבעיה בלהוציא את הנורה של החיווי בלוח השעונים?

למען הסר ספר, אינני מעודד לנטרל כרית אוויר ובוודאי שלא להוציא נורה. אני לא שם ילדים במושב הקדמי, ולא הרשיתי שבאוטו של אישתי תבוטל הכרית.

הסיבה היא אחרת לחלוטין והיא נוגעת לגזילת תשומת הלב שילד במושב הקדמי גורם לנהג. חלק גדול מהריכוז של הנהג מופנה לעולל היושב לידו ובכך מגדיל משמעותית את הסיכון להיות מעורב בתאונה עצמית או עם אחרים.

ילדים יושבים מאחורה.

(הכלל הנ"ל אינו חל על טרמפיסטיות בחצאיות מיני מגיל 20 וצפונה, למרות הסחת הדעת הפוטנציאלית)

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
זה ממש לא נכון.

מותר להושיב ילדים במושב הקדמי כאשר כרית האוויר מנותקת- החוק מתיר זאת במפורש.

אם זאת, הכי בטוח, זה לשים את הכיסא מאחור באמצע.

עידן

ממה שאני מכיר יש איסור מוחלט להתעסק אם מערכות בטיחות,בגלל שלרכב אין אפשרות של ניתוק ידי (מה שנקרא ניתוק בעזרת מפתח הרכב) אין לנתק את הכרית בצורה יזומה (על ידי ניתוק מקור מתח לכרית).

לכן כאשר אתה נגש לרישוי שנתי חובה שכל המערכות יעבדו כראוי,מכוון שכרית האוויר מנותקת בצורה "לא חוקית" (מבחינת החוק)

אסור לבוחן לעביר את הרכב ולשלוח אותו לתיקון הבעיה.

החוק שאתה מדבר,מותר להושיב ילד כאשר הכרית אוויר מנוטרלת,אך מצויין גם שיש להחזיר את המערכת כאשר אדם בוגר יושב במושב הקידמי,מכוון שאתה מנתק באופן "תמידי" אין לך אפשרות להפעיל בחזרה את הכרית,לכן החוק מדבר על רכבים שיש בהם אופציה לניטרול ידני (מפתח)

"חשוב לציין שמה שרשמתי נוגע לרכבים שאין בהם אפשרות לנתק באופן ידיני"

חברים על תשכחו המערכת כריות אוויר באות לשמור עליך ועל הנוסע ברכב.

פורסם

אני מבולבל.

אפשרי מבחינת החוק להסיע ילד במושב הקידמי בסל קל, חובה לנתק את כרית האוויר, וחובה גם שתפעל בטסט השנתי?

האם זה הגיוני שבכל טסט שנתי אצטרך לשלם בסביבות ה400 שקלים עקב כך?

פורסם
אני מבולבל.

אפשרי מבחינת החוק להסיע ילד במושב הקידמי בסל קל, חובה לנתק את כרית האוויר, וחובה גם שתפעל בטסט השנתי?

האם זה הגיוני שבכל טסט שנתי אצטרך לשלם בסביבות ה400 שקלים עקב כך?

תקשיב

אפשר להסיע ילד בסל קל במושב הקידמי כאשר יש ניטרולי ידני (בעזרת מפתח הרכב) אשר מאפשר להחזיר את פעילות הכרית לאחר סיום הנסיעה אם הילד או כאשר יושב אדם בגיר במושב הקידמי.

במצב שלך הניטרול נעשה על ידי מחשב או ניטרולי הכרית על ידי התעסקות בחשמל של הכרית,לכן במצב שלך זה חוקי עד הטסט,זאת אומרת ברגע שאתה מגיע לטסט אתה צריך להחזיר את פיעלות הכרית למצב תקין.

לכן האפשרות היחידה שלא תפגע בכיס בכל סוף שנה (רישוי הרכב) תושיב את הילד במושב האחורי זה גם מאוד בטיחותי.

פורסם

לי זכור משהו אחר מהעבר הרחוק - בזמנו ניתקתי כרית אויר לפולו 2000 במוסך מורשה (לא היתה אפשרות לנתק בעזרת המפתח).

הוחתמתי על טופס הסכמה, שילמתי 180 ש"ח - ניתקו כרית אויר, אבל נורית כרית אויר לא דלקה בגלל זה.

נורת כרית אויר דולקת - מבחינת הבוחן זאת תקלה בטיחותית. הוא לא יכול לדעת, האם כרית אויר נותקה במוסך היבואן בגלל תינוק או שיש תקלה שעלולה לגרום לפתיחה לא רצוייה\ אי פתיחה בזמן התאונה.

עכשיו אני ממליץ לך מאוד לא לחסוך ולגשת למוסך מורשה סוזוקי כדי לטפל בעניין.

לא למוסך רגיל (שאמור לסרב לך בתיקון כרית אויר) ולא לחשמלאי-חבר.

בהצלחה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

פותח השרשור - איזה נורה דולקת?

אתה יכול להעלות גם תמונה.

ייתכן שנוטרלה אצלך ברכב כל מערכת כריות האוויר ואז במקרה תאונה אף כרית אוויר לא תופעל. גם לא של הנהג.

אם זה המצב, אז ברור שזו תקלה וטוב שלא עוברים ככה טסט.

ברכבים ללא אפשרות לניטרול הכרית ע"י הנהג, אין למיטב ידיעתי נורה נפרדת למצב כרית הנוסע.

ומצטרף לקודמיי - מקומו של מושב התינוק הוא מאחור. גם אם החוק מתיר לשים אותו מקדימה, זה רעיון רע מאוד, וכבר היו הרוגים בגלל התעסקות עם תינוקות בזמן הנהיגה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

בזמנו היה לי רכב מסוג שברולט אופטרה,היתה לי תקלה בכרית נוסע אשר גרמה למנורת חיווי כרית אוויר להופיע.

לכן ברגע שיש תקלה במערכת כריות אוויר אם זה כרית נהג או כרית נוסע או כל כרית אחרת ברכב,תגרום להופעת נורת כרית אוויר.

היום ברשותי יונדאי ix35 שם יש לי אפשרות לנטרל את כרית הנוסע ולכך יש חיווי נפרד ולא חיווי אדום בלוח השעונים.

פורסם

לא רק שביטול כרית האויר בצורה לא מורשית אסור, הנושא עלול לפתוח פתח לתביעה נגדך אם חלילה ישב שם טרמפיסט

ויפגע בתאונה כיי כרית האויר לא נפתחה (וברכב יש כמובן כרית מובנית ומקורית שאמורה לעבוד).

בלי קשר לתינוק, צריך להיות לא חכם במיוחד לנסוע עם כרית מנותקת, אלא אם כן אתה לעולם לא מסיע מישהו מקדימה.

זה בדיוק כמו לנסוע רק יום אחר או רק כמה מטרים ללא ביטוח חובה. לא קרה כלום- סבבה , מישהו נפגע - תהיה חשוף לתביעה מטורפת שתסתבך בה לכל החיים.

בפוקוס של חבר (2007), בוצע ניתוק חוקי ע"י התקנת סוויץ המופעל ע"י מפתח הרכב המקורי. זה בוצע במוסך המרכזי בניר צבי כי רק שם מבצעים. בנוסף הוחתם על טופס המסביר את אחריותו לכל הנושא במידה ומישהו יפגע כי לא הפעיל חזרה את הכרית בעת שישב שם נוסע.

חמור מזה, שלא תעז לתקן את הכרית ולהושיב שם תינוק "מידי פעם" או "רק בנסיעות קצרות". פתיחת כרית האויר על סלקל של תינוק

תגרום לנזק חמור!

שמע לעיצה טובה, שם את הסלקל מאחורה כמו שצריך ובלי קיצורי דרך.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

עד כמה שאני יודע, ניתוק כרית אויר באופן נכון, הוא ע"י ניתוק הכרית וחיבור צמה מקורית עם "נגד" המדמה למחשב כריות האויר קיום כרית, בשעה שהיא למעשה מנותקת. כך עשיתי בסוזוקי גימיני.

מצב זה לא גורם לנורת כרית האויר לדלוק.

השבת המצב לקדמותו היא פשוטה. ניתוק הצמה וחיבורה מחדש לכרית האויר (דקה וחצי...לא לשכוח לנתק מצבר לפני).

לכן לא ברור לי איזה סוג של ניתוק עשו ברכבך שגורם לנורית להישאר דלוקה. במצב זה כפי שכתבו לך מערכת כריות האוויר עשויה שלא לפעול גם בצד הנהג. כדאי להשיב את המצב לקדמותו ולהעביר את התינוק אחורה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תוכן חדש...