רכבי אספנות
הכניסה למכוניות מגיל 30 ומעלה בלבד! פורום אספנות מרכז המלצות לבלי מקצוע, פרסום וסיקור מפגשים, פרוייקטים, ותמונות של מכוניות נדירות כמו ש"כבר לא עושים היום".
27,354 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ברכבי היה צורך להחליף את פילטר האויר מהטיפול האחרון. בררתי בחנויות חלפים - לטענתם - אין פילטר חלופי, והמקורי עולה 400 ש"ח לפני מע"מ. המחיר נשמע לי מוגזם, והחלטתי להמשיך לחפש. היום במקרה עברתי בכפר סבא ליד חנות חלפים, החנתי, פרקתי את פילטר האויר ונכנסתי לחנות לבקש פילטר לפי הדוגמא. אחרי שכל המוכרים סיימו לצחוק על הפילטר, שנראה כמו מושב אסלה, גם בצורה וגם במימדים, ושאלו מאיזה טרקטור פרקתי אותו, אמר אחד מהם שהוא חושב שיש לו כזה. הוא בדק במחסן וחזר עם הפילטר. המחיר - 150 ש"ח כולל מע"מ. מסקנה - אין, אבל רציתי לעדכן את בני. ל שצדק שאמר שהמחיר של 400 ש"ח לפילטר הוא לא מוצדק.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכולם היום סוף סוף סיימתי פרויקט שהתחלתי לפני כחצי שנה - בניית דגם 1:18 של הפרינץ שאני בונה במציאות - ה-TTS. לא קלה הייתה דרכינו, שכן בכדי לבנות דגם שכזה, היה צורך בהשבתת שני דגמים של NSU ועוד דגם וחצי של מכוניות אחרות, בכדי שיתרמו חלקים להשלמת הפאזל (מראות מיוחדות/ספורטיביות, מצנן שמן קדמי, מושב ספורט/באקט, הגה, ג'אנטים, קרבורטורים ועוד ועוד). בסיום תהליך ה"פחחות", נשלח הדגם לקובי שגב (אמן בפחחות צבע למכוניות בקנה מידה אמיתי....ממוקם בפ"ת), אשר עשה עבודת צבע (בתנור, בדיוק כמו לרכב רגיל) מדהימה לדגם קטנטן (בבעלותו פיאט 500, לא גדולה בהרבה מהדגם ). כמו שרשום לאחד מחברי הפורום ברשימה - אלוהים נמצא בפרטים הקטנים.... על-פי גישה זו בניתי את הדגם, על פי גישה זו …
הודעה אחרונה מאת השושנים, -
-
- 3 תגובות
- 807 צפיות
אני מחפש מידע בשביל חבר, על מיישר זרם ,פלטינות של (מידע טכני לא מידע על פריט )jawa. או ספר מכונאי של הכלי .
הודעה אחרונה מאת gluk, -
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אם אני רוצה לפרסם רכב למכירה והרכב בן 20, לפרסם אותו בעמוד המכירה או שאפשר גם כאן?
הודעה אחרונה מאת Koby Millo, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היום, לראשונה מזה שנה כמעט, הצלחתי לפנות סוף סוף את המחסן של הלוטוס משאר הרכבים שהיו בו ומנעו גישה אליה, והרמתי את הגוף של הרכב באוויר והנחתי אותו על עגלה בגובה 80 ס"מ כך שיהיה אפשר לעבוד על הרכב בנוחות וגם לשנע אותו ממקום למקום. מצ"ב תמונות של הלוטוס באוויר, ועל העגלה. כמו כן אני תוהה אם כדאי לי לשפץ את הקורקינט הנראה כאן, רכב מודל 83 נדמה לי עם רשיונות מסודרים. וגם הרנו 16 שלי למיניהן בתמונות. סתם. שלא תתגעגעו.
הודעה אחרונה מאת משה והרפורמים, -
-
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לא להאמין סרטון היסטרי-תהינו-רן http://www.vespaking.com/movies.php?mid=8
הודעה אחרונה מאת Dust Air, -
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום רב הרצתי חיפוש על תיקון דופן פנימית של דלת - ללא תוצאות. שאלתי - איך / איפה מומלץ לתקן את משענות היד בדופן הפנימית של הדלת - כנראה בתמונה ? לילה טוב יניב
הודעה אחרונה מאת 116_Veloce, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
המנוע- VW 2000CC של טרנספורטר. הצילינדרים פורקו מהמנוע (לא בלי מאבק), על כולם חלודה חיצונית (על ובין צלעות הקירור). איך אתם ממליצים לנקות אותם? חשבתי על חומצה- מה דעתם? ואם כן- איזו חומצה? גם בראשים (אלומיניום) יש הרבה לכלוך, גם כאן- חומצה תעשה את העבודה?? אסף.
הודעה אחרונה מאת רם חובק עולם, -
-
לשפץ? להשאירו במצב המקורי? או לשפר? 1 2
מאת Guest AKICHU-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מוקדש לשלושה ברנשים יקרים..... הויכוח האינסופי בין "השרוטים" מה זה כלי רכב אספנות. קבוצה א' - מתעקשים שכלי הרכב אספנות צריך להשאר כמות שהוא ללא שיפוץ, בהנחה שכלי הרכב במצב סביר ולא מוזנח. קבוצה ב' - מעדיפים שכלי הרכב יפורק לגורמים וישופץ עד לאותו מצב בו היה כאשר עזב את פס היצור. קבוצה ג' - מעדיפה לשפר ביצועים, לשנות חיצונית, להתאים אישית. אז מי בעצם צודק? אם בכלל, רגע לפני פנייה למומחים הנכבדים ( ובינהם גם כמה "משוחדים" מן הסתם) בא נבחן עמדת כל צד; קבוצה א' - החבר'ה הללו מאמינים כי הקסם של רכב אספנות/עתיק נובע ממקוריותי הבלתי מחוללת, גם אם כלי הרכב מעולם לא נצבע מחדש, וקצת פטינה פה ושם, להם זה נראה עדיין הרבה יותר מושך מאשר כלי רכב "שרוס…
הודעה אחרונה מאת lior_baruch, -
-
אין כמו האביב וראשית הקיץ , להתחדש בחלום ישן. כשהיתי ילד קטן , ניקיתי בכל יום שישי את הקורטינה XL של דודי .היה זה מעין טקס, לפני כניסת השבת, בו כל הילדים בשכונה היו יוצאים לנקות את המכוניות של ההורים, אחים, דודים. תמיד זכרתי אותה כמכונית גדולה, מפנקת , נוחה ותמיד ידעתי שאני רוצה מכונית כזו . לפני כ 4 שנים ,ראיתי אותה לראשונה בשוק עתיק. במרוצת הזמן הזה, שמרתי מדי פעם על קשר טלפוני על מנת לשמור על " אש קטנה" . בשבוע שעבר מימשתי את החלום . הרי היא לפניכם: פורד טאונוס XL 73, 1.6 אוטו'.הבעלים הקודמים החזיק בה כ 10 שנים ובשנתיים האחרונות היא לא נסעה כמעט. בשבוע הקרוב אניע אותה ואעשה ניקיון יסודי . להנאתכם ( וכמובן להנאתי )! יניב.ש
הודעה אחרונה מאת בני ל, -
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם. שמונה שנים לפני ייצור הרכב שהושק אתמול, יצאו תקנות חדשות העוסקות בבלמים, "מפתחות" על פי לשון המודעה... כעת אנו רגועים, הרכב בטיחותי ...
הודעה אחרונה מאת hellm, -
שלום רב , אני אוסף דגמי מכוניות ורציתי לשאול על 2 דגמים שאני לא יודע אם הם קיימים בשוק . 1. סוסיתא / כרמל דוכס / כרמל רום 2. למדא אנא כיתבו אלי ל - [email protected] בברכה , דוד
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, נכון זה לא קשור לרכבים אבל קשור לשחזור.... אני משחזר רדיו ישן ויש לי חלק פח (דק יחסית) עם חלודה לא מעטה בעיקר מצידו השני (ראו תמונה). חשבתי לנקות אותו עם חול. האם לדעתכם הוא יהרס/יתעוות? האם משהו מנקה בחול התקופה הקרובה, ואם כן, האם אני אוכל "לתפוס טרמפ" ולנקות אצלו? כי אין לי את המכשירים ולא את הידע איך לעשות את זה (אגב אני משהם) תודה ושבשלום, אייל
הודעה אחרונה מאת חיים שטיין, -
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, רציתי לדעת כמה דברים בקשר לטריומף ספיטפייר. החלקים לאוטו הזה יקרים ואם אפשר להשיג אותם בארץ - חלקים כמו : מכלולי גג דברים קוסמטים וחלקי מנוע . ואילו אתרים יש בחול במוכרים חלקים במיוחד בארה"ב אבל אפשר באירופה גם. תודה רבה דוד
הודעה אחרונה מאת CooL_DuDu, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 12 אלף צפיות
אני מתכוון לדו גלגליים בנפח מנוע 50 סמ"ק. הנושא כמעט שאינו מופיע בפורומים או בלוחות קונים / מוכרים. אתמקד הפעם בשאלה אחת: באתר "מועדון החמש" מצוינות לגבי רכבי אספנות העובדות הבאות (ואני מצטט): "רכב אספנות מהו ? - רכב אספנות הינו רכב פרטי ומסחרי שגילו 30 שנה ומעלה . - רכב אספנות יגש למבחן רישוי כל חצי שנה ויציג אישור - מוסך מורשה המאשר תקינות של מע. הבטיחות - הגה ובלמים . - לרכב אספנות הקלה בתשלום אגרת הרישוי . - לרכב אספנות הקלה בביטוח חובה וצד שלישי . - רכב אספנות לא ינוע בכביש בימי חול בין השעות: - 07:00-09:00 ( בבוקר )." שאלתי היא: האם הכללים הנ"ל מתייחסים גם לדו-גלגליים, כולל בעלי נפח מנוע 50 סמ"ק? אודה לכם מאוד על תשובה מלומדה ואשמח, אם אתבקש, להוסיף …
הודעה אחרונה מאת redbaron, -
- 1 תגובות
- 834 צפיות
אני מכיר מישהו שצוחקים עליו שתמיד יש לו ריחות של דלק באוטו, אומרים שזה בגלל שיש לו פיית תדלוק בתוך תא הנהג, שמעתי את זה ממספר אנשים שלא קשורים אחד לשני בשום דרך חוץ מאותו אדם. מישהו יודע באיזה רכב מדובר? תודה, דימה.
הודעה אחרונה מאת logo1, -
וספה- סדר בדגמים 1 2
מאת asafk-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
עשיתי חיפוש- יצאתי יותר מבולבל.... מהם אומרים שמות הדגמים של וספה לאורך השנים, ולא פחות חשוב- מהם נפחי המנוע של כל דגם?? אסף.
הודעה אחרונה מאת השושנים, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
שלום! ברצוני לדעת כמה דברים על פולקסווגן חיפושית 1976-1970(אספנות) אני מתגייס בקרוב מאוד ואני רוצה לקנות חיפושית. יש לי כמה שאלות והן: זה רכב שאפשר לנסוע עליו יום-יום ? זה רכב אמין ? (למרות שאני מכונאי אבל בכל זאת..) הוא מסוגל לנסוע מחוץ לעיר ? מה החסרונות שידעות לכם ? חוץ מהקירור אוויר... כדאי בכלל ?! וזהו תודה רבה לכם!! שבת שלום יניב.
הודעה אחרונה מאת SpeeDevil, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 11.4 אלף צפיות
לרגל המצב או "אחרי המצב" הכניסה בשבת מחר (25.8.06) ובשבת הבאה (2.9.06) בחינם. זה כולל גם את כל שאר המוזיאונים והתערוכות שבמתחם. ב2.9 למי שרוצה לתרגם את זה חד משמעית לאירוע משפחתי, יהיה גם הפנינג לילדים (מתנפחים וכיו"ב) גם כן בחינם. ביקרתי שם בשבוע שעבר ונהניתי מכל רגע. מצורפות תמונות של חלק מ40 המכוניות שנמצאות במקום. ראוי לציין את הציורים הריאליסטים של מיקי קרני שניצבים כמעט ליד כל דגם וגם את משאבות הדלק, פריט יחודי. (להנהלת הפורום, לא הסרתי מספרים, היעוד של המכוניות הוא תצוגה לציבור הרחב, המספרים הם חלק בלתי נפרד מהמוטיב ומגאוות המוזיאון - שכל המכוניות נסעו בעברן בכבישי ישראל)
הודעה אחרונה מאת IL 2CV CLUB, -
-
- 2 תגובות
- 962 צפיות
מורגן שנת 62+-,קרדיט לבחור מסקאאלה על התמונות!. http://img243.imageshack.us/my.php?...imgp0012mt5.jpg http://img221.imageshack.us/my.php?...pict1336lm4.jpg __________________ מי יכול לספר קצת על הרכב הזה ( הדגם , ולאו דווקא הספציפי שבתמונה) תודות
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
תודה רבה לכל צוות הש.ג שעשו מלאכת קודש אתמול,ונתנו לנו להנות מהארוע ללא הפרעה,תוך כדי גילוי נחישות ורגישות. יישר כוח,שלוחה לכם תודה ענקית מכולם!
-
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
ממש בימים אלו חוגגת לנצ'ייה יום הולדת 100 די עצוב. החברה האיטלקית שהיתה בין החלוצות בשימוש בהנעה קדמית, ושידעה הצלחות מדהימות במירוצי הראלי, מוצאת עצמה עם הווה עגום ועתיד לא בטוח כלל. ללא ספק, המכונית שהיתה אחראית יותר מכל להצלחתה של לנצ'ייה בשנות ה 80' וה 90' היא הדלתא שהוצגה בספטמבר 79'. בשנת 78' הציגו פיאט את מחליפתה של ה 128, הריטמו, שהיתה מכונית קומפקטית ונאה למדי, פרי עיצובו של ברטונה, ויועדה להרכבה ע"י רובוטים. פיאט תלו בה תקוות גדולות מאחר ופלח השוק של המכוניות הקומפקטיות החל לצבור תאוצה באותה העת. בפיתוח הריטמו ביצעו פיאט טעות קלאסית - הם רצו להשקיע כמה שפחות ולהרוויח כמה שיותר. מאחר ונתח גדול מההשקעה יועד להקמת המפעל החדש בטרמולי, נאלצו פיאט לחסוך בפיתוח ה…
הודעה אחרונה מאת HFturbo, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בתחילת השבוע הבא אני משנה את כוון הפליטה באגזוז של הוויליס. כרגע הוא יוצא אחורנית, כמו ברכב רגיל. הבעייה היא שבזמן נסיעה נוצר תת-לחץ בקבינה וכל הדרייק נשאב פנימה. משום מה זה לא קורה באוטו פתוח רגיל ונמוך (מישהוא יודע למה? האם יכול להיות שזה בגלל שמכונית פתוחה רגילה היא הרבה יותר אוירודינאמית מג'יפ?) אבל התופעה ידועה מאוד בעולם הג'יפים. הפיתרון הוא לנתב את האגזוז ולהוציא אותו הצידה, בין הגלגל האחורי לקדמי. שאלתי היא האם מותר לצאת ימינה (לכוון המדרכה) או שזה אסור על פי החוק ומוכרחים שמאלה בלבד. T
הודעה אחרונה מאת אריוס, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, מה דעתכם לגבי המכרז הזה? http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1972-P1800-Volvo_W0QQitemZ230021722640QQihZ013QQcategoryZ6458QQrdZ1QQcmdZViewItem או המכרז הזה: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1967-Volvo-P1800-S-1800S-1800_W0QQitemZ190023814783QQihZ009QQcategoryZ6458QQrdZ1QQcmdZViewItem מה בכלל דעתכם על הרכב? אייל
הודעה אחרונה מאת yigaljet, -
ציפוי ניקל
מאת T-bag- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מישהו יוכל בבקשה לפרט לי על ציפוי הניקל, התהליך, הסיבה למחיר היקר , היתרונות והחסרונות. תודה
הודעה אחרונה מאת eyalm51, -
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, אני מירושלים, ולא מצאתי ברוב המוסכים נורה לפנס האחורי של הווספה שלי (ראלי 1970). אם למשהו יש רעיון אשמח לשמוע
הודעה אחרונה מאת yd40, -
חיפושית יפה
מאת renault5-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אני אהבתי מאוד את החיפושית הזאת במיוחד מה שעשו מאחור שרואים את המנוע
הודעה אחרונה מאת renault5, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כולנו מכירים את הארוע השנתי הגדול בביוליי שבדרום אנגליה. הארוע מתרחש באחוזה של משפחת מונטגיו (לורד מונטגיו אוף ביוליי) אז השאלה היא,מה הקשר של לורד מונטגיו ולפרט מאד חשוב בתולדות חברת רולס רויס?
הודעה אחרונה מאת avipel, -
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מעשה שהיה כך היה: לאחר יום עמוס וגדוש בנסיעות אמש, ולאחר שעברנו סופי ואני טסט במכה הראשונה, וסבב החברים ההכרחי,ונסיעה בהביתה, בירידה לארמון הנציב כבה המנוע, חיש קל מפרקים המגן מורידים מכסה צד, והתקלה מתגלה במלוא הדרה, המכונאי שכיוון לי את הקרבורטור שכח לסגור את ניפל הפלאג והחוט קפץ...ועכשיו אין ניפל ואין אפשרות להחזיק את החוט....אילתור קטן עם אזיקון וממשיכים הביתה... פרשנו שנינו לשנת לילה, לא לפני שטלפון בהול הקפיץ אותי לעבודה מהחופשה...0550 למחרת אני כבר ליד סופי, כמה מכות קיק מעירות אותה מהתרדמת העמוקה והופ מפמפמים לעבודה, הכביש ריק המנוע מושך והחיוך לא נמחק...קצת לפני מגדל דוד הופ המנוע כבה...המחשבה הראשונה...החוט עוצרים מלבישים הפעם בורג מתאים שהכינותי מראש, מכת קיק…
הודעה אחרונה מאת gluk, -
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Fiat-500-Fastest-one-Ferrari-Killer_W0QQitemZ110022911698
הודעה אחרונה מאת דני יונגר,
-
מי מחובר 61 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 309 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Olórin the grey
- נירו72
- flytomars
- שי
- lanosforce
- ArikB
- אהרן ג
- RedLabel
- גולדן191
- benny62
- borsood
- amosbmw