Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אני חדש בפורום, רכבי נגנב לפני כחודש וחצי וכרגע אני מחפש רכב כלבבי(רודסטר) בעדיפות שניה (רכב ספורטיבי), בעדיפות שלישית רכב סקסי (מיני קופר) אני יותר אוהב את המראה של ה Z3 אבל גם המיאטה מתאימה לי מאד.התקציב שלי מאוד גמיש (מ-70 עד 120 אלף) . השיקול משמעותי שלי הוא ההפסד הכספי השנתי על כל אחד מהרכבים משמע (עלויות תחזוקה, טסט, ביטוח, ירידת ערך, ריבית הלוואה) .

מהסתכלות במחירון לוי יצחק :

ירידת הערך לMx5 שנתונים 2005-2003 :

163 - 2005

140 - 2004 - ירידה של 14 אחוז

126 - 2003 - ירידה של 10 אחוז

ירידת הערך לMx5 שנתונים 1998-1995 :

83 - 1998

76 - 1997 - ירידה של 8.5 אחוז

69 - 1995 - ירידה של 5 אחוז לשנה

לעומת זאת Z3 מנוע 1800 ידנית

104- 1999

90 - 1998 - ירידה של 14 אחוז

75 - 1997 - ירידה של 16 אחוז

שלוש שאלות :

1) האם למישהו מחברי הפורום יד איזשהו מדד לכמות הוצאות לאיזשהו מהשנתונים לעיל (בהנחה שהרכב במצב טוב לשנתון שלו יד 1, 2) לMx5 או לZ3 (ביטוח מקיף, טיפולים, תיקונים )

2)האם המחירון משקף נכונה את מה שמתרחש בשוק עבור השנתונים שציינתי

3)אני עומד לראות מיאטה למכירה שנת 98 יד ראשונה עם 56 ק"מ האם זה הגיוני שהבחור דורש 92 אלף (זה נכון לפי לוי יצחק). האם כדאי לי לבדוק דברים מיוחדים ברכב.

תודה שון

פורסם

א. ההשוואה שלך בין מודלים שונים אינה מדוייקת - כדי לדעת ירידת ערך שנתית נומינלית של רכב, עליך לקחת מודל מסויים (נניח מיאטה 98), ולחפש מחירונים של המודל הספציפי הזה מלפני חודש, חצי שנה, שנה. רק אז תדע כמה יורד ערך הרכב בשנה. מודל 97 ו-95 שונים ממודל 98, ולכן שוני המחיר באחוזים אינו רלוונטי כאן.

ב. עלות התחזוקה תעלה ככל שהרכב ישן יותר, ולכן לא יהיה הוגן להשוות בין תחזוקת Z3 שנת 97 ומיאטה 2003, גם אם שניהם במסגרת התקציב.

הכי טוב FSI!

פורסם

שלום

ברוך הבא לפורום!

רוב הסיכויים שהZ3 תהיה יקרה יותר לתחזוקה, בעיקר בגלל ביטוח יקר, ומחירי חלפים גבוהים, למרות שהאחרון ניתן לפיתרון אם אתה לא מטפל במורשה יבואן של קמור (BMW) אלא בסתם מוסך מורשה. אני הייתי בוחר במיאטה בעיקר בגלל שהיא מהנה יותר, אלא אם מדובר בZ3 חזקה, אבל אז היא מעבר לתקציב שלך (2.8 לדוגמא). היתרון של הZ הוא בצורה, הרכב מהמם, אבל מכיוון שגם המיאטה לא ממש מכוערת, בחר בה.

אם יש לך את התקציב, עדיף להוציא 130K על מיאטה 2003-2004 מאשר 92K על מיאטה מ98. לחדשה יותר גם מצורפת אחריות יצרן, ומדובר ברכב צעיר יותר בצורה משמעותית. הביטוח של שני הרכבים דומה, סביב 5K שקל לשנה + -. יתרון נוסף לחדשה זה שהיא נוחה יותר (אם כי חלק טוענים שפחות מתקשרת), ובעלת חלון אחורי מזכוכית ולא מפלסטיק.

גיא.

פורסם

שלום.

גם אני התחלתי לחפש מיאטה אבל משנים מוקדמות עד 95 (מה שנכנס בלחץ בתקציב). אבל רוב האקזמפלרים עם 5 ו יותר ידיים. האם שווה בכלל להסתכל על רכב עם 5 ויותר ידיים או לוותר?

פורסם
שלום.

גם אני התחלתי לחפש מיאטה אבל משנים מוקדמות עד 95 (מה שנכנס בלחץ בתקציב). אבל רוב האקזמפלרים עם 5 ו יותר ידיים. האם שווה בכלל להסתכל על רכב עם 5 ויותר ידיים או לוותר?

רוב הסיכויים שרכב כזה בן 10 שנים יעבור 4-6 ידיים, כך שזה הגיוני. אתה גם לא קונה כזה רכב כדי למכור אותו עוד שנתיים כ"יד ראשונה במצב טוב", נכון?

אל תוותר. משמעות גדולה יותר לקילומטראז' ולמצב הרכב. אם התקציב שלך מתאים ל95, אז אין לך הרבה ברירות, הבא בשנתון הוא 97...

הכי טוב FSI!

פורסם

ה z3 יקרה יותר לתחזוקה וביטוחים, ומאבדת יותר ערך.

לדעתי המיאטה הרבה יותר סקסית ונוחה מה z3

ובלי שום קשר, איזה רכב נגנב לך, אם בא לך לספר?

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

92K למיאטה 98 לא נראה לי כדאי, זה גם צריך להיות בסביבות 10K מעל מחירון ,לא?

אם יש כאן שיקולי הלוואה, אז כדאי לחשוב על מיאטה חדשה-

בסוכנות מאזדה ניתן לקבל הלוואה בP-0.5%=5.1%שנתי,0.425% חודשי, שהיא מאוד זולה.

כל הסדר מימון אחר יהיה לדעתי יקר יותר ולכן לא כדאי במקרה הזה מיאטה 03/04.

תומר.

פורסם
שלום

ברוך הבא לפורום!

רוב הסיכויים שהZ3 תהיה יקרה יותר לתחזוקה, בעיקר בגלל ביטוח יקר, ומחירי חלפים גבוהים, למרות שהאחרון ניתן לפיתרון אם אתה לא מטפל במורשה יבואן של קמור (BMW) אלא בסתם מוסך מורשה. אני הייתי בוחר במיאטה בעיקר בגלל שהיא מהנה יותר, אלא אם מדובר בZ3 חזקה, אבל אז היא מעבר לתקציב שלך (2.8 לדוגמא). היתרון של הZ הוא בצורה, הרכב מהמם, אבל מכיוון שגם המיאטה לא ממש מכוערת, בחר בה.

אם יש לך את התקציב, עדיף להוציא 130K על מיאטה 2003-2004 מאשר 92K על מיאטה מ98. לחדשה יותר גם מצורפת אחריות יצרן, ומדובר ברכב צעיר יותר בצורה משמעותית. הביטוח של שני הרכבים דומה, סביב 5K שקל לשנה + -. יתרון נוסף לחדשה זה שהיא נוחה יותר (אם כי חלק טוענים שפחות מתקשרת), ובעלת חלון אחורי מזכוכית ולא מפלסטיק.

גיא.

אני רק יוסיף לדבריו של גיא שהביטוח מקיף של ה-Z3 הוא אסטרונומי וחסר כל הגיון (ברוב חברות הביטוח).

אין לי רעיון מדוע חברות הביטוח מפחדות מה-Z3 אבל כולם מציאים מחירים מאוד גבוהים יחסית למיאטה והמתחרות.

פורסם

ביטוח למיאטה (2003 במקרה שלי) באיזור 3800 ש"ח.

טיפול 45K שעברנו השבוע הסתכם ב-700 ש"ח.

שום הוצאה גדולה יותר מלאנטיס מאותה שנה.

יניב

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

תודה רבה חברה!!!

ynv האם המיאטה שלך ידנית או אוטומטית

הביטוח 3800 כולל מקיף צד ג' וחובה? אם כן דרך איזה סוכנות (חברת ביטוח)

שון

פורסם

אה... הרכב שנגנב לי היה פולו 1400 שנת 2000 בספורטק בתל אביב. שיחקתי כדורסל מישהו רצה להצטרף למשחק התיישב על ידי וברגע שלא הסתכלתי גנב את המפתחות ונסע במכוניתי.... היתי מבועס בערך חודש ואז החלטתי לנצל את ההזדמנות (הכסף מהביטוח הגיע) ולקנות רכב חדש

פורסם

המיאטה של YNV היא אוטומטית, אבל זה לא משנה למחיר הביטוח. אני מניח ש3800 זה למקיף, קרי כולל צד ג, אבל לא תמצא בחיים ביטוח לרכב חדש ב3800 שכולל גם מקיף. אפילו לרכב שממש זול לבטח אותו (לדוגמא מגאן II) מקיף יעלה 2000 וקצת.

לגבי הסוכנות, נמתין שהוא יענה.

גיא

• תוכן חדש...